ethelnalen 23.05.15, 21:18 Skąd mamy wiedzieć, że opisy reakcji na olejki nie są wymyślone? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodex4 Re: Pytanie do dr Nemo. 24.05.15, 21:00 W temacie olejków nemo to już nic nie wiadomo - kiedyś był lekarzem z kaukazu którego odnalazł w internecie jan440. Nemo leczył jana440. Teraz to zaś jan440 jest dr nemo. Bardzo to skomplikowane to ale prawdziwe. Postaram sie to zebrać w jakąś całość jak znajdę czas: ) Jedno jest pewne: olejki nemo zadziałaja na wszystko co pełza po ziemi i w organizmach Ale w internecie jest tego sporo wystarczy poszperać na forum np : forum.gazeta.pl/forum/w,26140,155438673,,Olejki_Nemo_podsumowanie_.html?v=2 Odpowiedz Link
adrian_fenig Re: Pytanie do dr Nemo. 24.05.15, 22:21 Witam, Reakcje na zastosowanie olejków - czyli fachowo to nazywając reakcje herxheimera - są jak najbardziej prawdziwe i jak najbardziej bolesne. Taka jest natura boreliozy, taka jest natura olejków eterycznych. Jak ktoś nie wierzy, to może sam spróbować. Wiedza na temat leczenia boreliozy olejkami eterycznymi jest wiedzą otwartą, każdy może ją samodzielnie zweryfikować. Wszystko jest podane jak na tacy, w wątku na forum "Borelioza - alternatywnie". forum.gazeta.pl/forum/w,248393,157689269,157689269,Kompozycje_olejkow_eterycznych_wymiana_doswiadczen.html Odpowiedz Link
polnaro Re: Pytanie do dr Nemo. 25.05.15, 08:45 Może jednak zanim, po raz już nie wiadomo który, wylejesz te olejki z kąpielą, to wypróbujesz którąś z propozycji Adriana i w oparciu o własne doświadczenia coś rzeczowo tu opiszesz. Adrianie świetne opracowanie. Kto chce może wykorzystać, nie - to nie. Odpowiedz Link
adrian_fenig Re: Pytanie do dr Nemo. 25.05.15, 10:17 Dla niedowiarków polecam kompozycję AF5 w dawce 4 ml na dobe. I prosze opisać efekty po tygodniu stosowania. Wtedy możemy pogadać. Odpowiedz Link
bodex4 Re: Pytanie do dr Nemo. 25.05.15, 19:23 adrian _fenig napisał: Skład olejków marki "dr nemo", które rozprowadza Jan Wojcierowski, jest objęty tajemnicą. Nigdy tego składu nie poznałem. Przecież na sąsiednim forum dr nemo napisał że podawał swoim pacientom olejków, a nawet ogłosił ich skład w internecie. Twierdził że chorzy kupowali w złych źródlach olejki które nie działały i mieli pretensje do Nemo. Pisał też że gumppek twierdził że Nemo nie powinien podawać składów. Altrebo (czyli jan440) Nie wyglądasz na ciemniaka, a wierzysz w te bajeczki (chyba że masz w tym jakiś cel). Odpowiedz Link
ethelnalen Re: Pytanie do dr Nemo. 25.05.15, 22:15 Odpowiedź dr Nemo znalazłem na borelioza alternatywnie. Swoją drogą ciekawe jest to forum - jak facet z taką wiedzą i doświadczeniem który napisał tyle mądrych rzeczy na temat boreliozy (pomijając olejki)jest banowany na tym forum. Ja też poczytałem trochę więcej, jest faktem, że w internecie jest sporo rzeczy. Wiele jest też kłamstw i kłamców. Bodex4 Przeczytałem też wątek jaki polecasz, potem inne, posprawdzałem wypowiedzi Twoje czy innych z tego wątku. Nasuwa się tylko jeden wniosek - Ty i inni krytykujący olejki dr Nemo nigdy ich nie stosowaliście. Czyli wszystkie wątki Twoje czy innych krytykujących są jednym wielkim kłamstwem i oszustwem. Jeśli nie jesteś oszustem to przedstaw dowody, J.W. przedstawił wiele możliwości, wykorzystaj je. Najciekawszy jest jednak udział moderatora w tym wszystkim, na innych forach moderator to osoba mądra, doświadczona i bezstronna która stara się weryfikować wypowiedzi, wszędzie tak jest chyba tylko z wyjątkiem forum borelioza. Odpowiedz Link
bodex4 Re: Pytanie do dr Nemo. 26.05.15, 09:52 ethelnalen w pierwszym swoim poście na forum zadaje banalne pytanie (jak przystoi na świeżaka a już w drugim staje się gorliwym obrońcą dr Nemo/zielarza/jana440), wykazujac się olbrzymią wiedzą na ich temat Oj wojcierowski nie ładnie tak spamować Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: Pytanie do dr Nemo. 27.05.15, 18:11 I znowu kolejny użytkownik co to "nie aktywował profilu"... I sama go tu wpuściłam... Eh, westchnąć tylko pozostaje... Odpowiedz Link
ethelnalen Re: Pytanie do dr Nemo. 01.06.15, 20:25 Bodex Ja staram się kierować wiedzą czy doświadczeniem, również innych. Jak nie wiem, czy mam wątpliwości (a takie miałem) to pytam. Już dawno przestałem wierzyć we wszystko co piszą w internecie, dlatego sprawdzam. I dobrze na tym wychodzę czego dowodzi Twój przykład. Jak nie jesteś zwykłym kłamcą to udowodnij to. Bronić nikogo nie zamierzam bo nie wiem, nie próbowałem olejków. Jeśli chodzi o wiedzę, doświadczenie to jej nie mam i raczej nie będę miał, zresztą gdzie ją widzisz? Ale widzę taką u jana440. Mogę się mylić, jeśli ty masz większą napisz gdzie możemy się z nią zapoznać. Odpowiedz Link
przemek5a Re: Pytanie do dr Nemo. 26.05.15, 17:06 Zdecydowanie odradzam Olejki Dr.Nemo - dokladnie to samo(a nawet w lepszym wydaniu bo nie wiadomo czy wogole to co on serwuje jest naturalnymi olejkami czy jakims go....m) mozna kupic za grosze.... Odpowiedz Link
polnaro Re: Pytanie do dr Nemo. 27.05.15, 10:55 Sugerujesz, że Nemo 'zdziera skórę' z chorych? Skąd wiesz? Niektórzy tak piszą, że tylko jedno jest jasne - chcą komuś dopiec, zdyskredytować, ale nawet to wymaga konkretu. Dajcie spokój, całkiem jak nasi politycy. Odpowiedz Link
ethelnalen Re: Pytanie do dr Nemo. 01.06.15, 20:14 Przemek. Próbowałeś? Masz jakieś atestowane olejki? A te co Adrian poleca? Odpowiedz Link
anetaborelka Re: Pytanie do dr Nemo. 29.03.18, 14:03 Leczę się olejkami eterycznymi już 5 miesiąc. Swoje doświadczenia oraz efekty terapii prowadzonej przez Olejkowego Zielarza opisałam na blogu - własne spostrzeżenia i odczucia potwierdziłam badaniami, które również tam zamieściłam. Wszystkich zainteresowanych terapią boreliozy i koinfekcji za pomocą olejków, zachęcam do lektury: wkreconawborelioze.wordpress.com/2018/03/28/olejki-eteryczne-w-leczeniu-boreliozy-i-koinfekcji/ Odpowiedz Link