szarmanckistaszek 13.12.18, 14:04 Czy brał ktoś sterydy przy zanikach mięśni? Albo odżywki typu kreatyna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenobek Re: Sterydy 13.12.18, 14:42 W czasie boreliozy żadnych sterydów! Nawet jednego zastrzyku. Bezwarunkowo. Jest o tym w baaaardzo wielu wątkach. Napiszę ci jak było w moim przypadku. Gdy jeszcze nie wiedziałem, na co choruję - dostałem dostawowo. Rezultat: działanie krótkofalowe - baaaardzo duża ulga, działanie długofalowe - katastrofa. Odpowiedz Link
szarmanckistaszek Re: Sterydy 14.12.18, 06:58 ok, a co z Kreatyną? To nie steryd a na wiki pisali że pomaga odbudowywać mięśnie Wpływ na regenerację uszkodzeń oraz stres oksydacyjny Kreatyna ma potencjalnie działanie przeciwutleniające na poziomie komórek i chroni komórki mięśniowe przed stresem oksydacyjnym. Ponadto kreatyna w niekorzystnych warunkach zapobiega niszczeniu mitochondriów w komórkach mięśni. Stwierdzono ponadto pozytywny wpływ kreatyny na gojenie się ran oraz uszkodzenia mięśni[11 Odpowiedz Link
szarmanckistaszek Re: Sterydy 23.12.18, 19:42 a co z kortykosteroidami? Jeśli mam przykładowo maść na grzybicę paznokci z kortykosteroidem i użyję jej w trakcie antybiotykoterapii to co może się stać? Odpowiedz Link