Dodaj do ulubionych

Wymrozić drania

17.03.06, 13:53
Czy ktos może z Was słyszał o wpływie zimna na krętki i jego inne formy? Czy
np. seria zabiegów w kriokomorze byłaby w stanie cokolwiek pomóc? Oczywiście,
że na pewno wzmocni układ immunologiczny i tym samym w jakis sposób stanie
się pomocna, ale czy ma jakieś przełozenie bezpośrednio na naszych "gości"??
Obserwuj wątek
    • hbinko Re: Wymrozić drania 17.03.06, 14:09
      zdaje się, że gdzieś czytałam, iż właśnie E.Priwieziencew leczył boreliozę
      metodą krioterapii...
      • wroteknowynick Re: Wymrozić drania 17.03.06, 14:50
        Organizm radzi sobie z infekcjami gorączką, więc wychłodzenie organizmu to
        raczej nie ta droga.
      • artur737 Re: Wymrozić drania 17.03.06, 15:09
        hbinko napisała:

> zdaje się, że gdzieś czytałam, iż właśnie E.Priwieziencew leczył boreliozę
        > metodą krioterapii...

Tak wlasnie bylo i wiemy czym sie to skonczylo. Krioterapia jest nieomal rowna leczeniu sterydami, ktore tlamsza uklad immunologiczny.
        • wroteknowynick Re: Wymrozić drania 17.03.06, 15:12
          Poza tym wiemy ze ludzie z borelioza maja obnizona temperaturę, jest im także
          zimno-dresszcze a kiedyś syfilis leczono rozgrzewając ciało do niebezpiecznie
          blisko 40stopni
          • freshka Re: Wymrozić drania 17.03.06, 20:42
            Nie wiem jak to jest z tym syfilisem, ale slyszalam opinie o dobroczynnym
            wplywie ciepla - ale w sensie wytwarzanego poprzez ruch, a nie nagrzewanie.
            A z drugiej strony cieplo pogarsza objawy u niektorych osob (jak w SM).

Co do samej krioterapii, to pewien rosyjski lekarz w Niemczech wykonuje
            krioterapie regeneracyjna - czyli np. wymraza migdalki. Jest to jednak zabieg
            jednorazowy i ma dobroczynnie wplywac na ukl. immunologiczny. Podobno pomaga to
            bardzo w leczeniu boreliozy, gdyz migdalki sa "przechowalnia" infekcji.
            Chodzi jednak o zle wyciete migdalki albo porowate, bliznowate, nie jest to
            ogolne zalecenie.
        • dziubolek2 Re: Wymrozić drania 19.03.06, 17:09
          Artur, przeraziłeś mnie stwierdzeniem, że krioterapia osłabia układ
          immunologiczny??! Mnie się zawsze wydawało, że jest własnie odwrotnie. Ze zimno
          ma raczej super zdrowotny wpływ na nasze całe ciało, szczególnie na stawy,
          mięśnie, kręgosłup, wydolność fizyczną, psychikę itd itd. Skąd macie taki
          negatywny pogląd? Wybieram się własnie na taką serię zabiegów, a przy okazji
          wymyśliłam, że może będą miały pozytywny wpływ na "robale". Nie chciałabym
          rzeczywiście sobie zrobić krzywdy, choś własnie na objawy boreliozy jakie ja
          mam (bezsenność, zawroty głowy) wydaje się to być bardzo słuszny wybór.
    • bb103 Re: Wymrozić drania 19.03.06, 21:13
      Wtrace swoje trzy grosze. czytalem , ze priwieziencew byl zarazony SYBERYJSKIM
      kleszczem, to chyba tamte (duze) mrozy im nie przeszkadzaja
      Chyba, ze sie myle
      • artur737 Re: Wymrozić drania 19.03.06, 21:31

smile LOL
        • dziubolek2 Re: Wymrozić drania 20.03.06, 11:03
          Żarty żartami, a ja naprawdę zaniepokoiłam się Waszymi wiesciami, że
          krioterapia osłabia układ immunologiczny. Chciałam sobie pomóc inaczej niż
          farmakologicznie, tym bardziej, że po zatruciu nie mogę kontynuować leczenia
          antybiotykami.
          • artur737 Re: Wymrozić drania 20.03.06, 14:34
            Nie ma najmniejszych danych, ze krioterapia pomaga.
            • vindel Re: Wymrozić drania 26.03.06, 22:50
              heh u mnie tez otworzyli kriokomore tez chcialem isc a tu....
              no a tu pozostaje jesc czosnek.
              4 zabki dzienne na pewno pomoze..chociaz miejsce w autobusie to zwolni..smile

pozdrawiam
              • wroteknowynick Re: Wymrozić drania 26.03.06, 23:20
                Nie no jak syberyjski kleszcz nosi syberyjską borelkę to zimno jej nie zaszkodzi.
    • dziubolek2 Re: Wymrozić drania 15.03.07, 10:19
      A propo, to ostatnio mówiło się dużo, że Priwieziencew zmarł na chorobę
      alkoholową a nie na borelkę.
    • rzepcia3 Re: Wymrozić drania 15.03.07, 10:21
      Na nieleczoną ciężką grypę bądz powikłania pochorobowe równiez zdaża się umiera,
      wiec nie ma co dramatyzować.
      • peterka4 Re: Wymrozić drania 15.03.07, 22:11
        .Borelioza lubi zimno,dlatego przebywając długo w naszym organizmie obniża jego
        temperaturę,żeby mieć optymalne warunki do rozwoju.Jedno z objawów boreliozy to
        obniżona temperatura.Zbadajcie ją sobie.Moja stała temperatura to 35,5C.Dlatego
        kriokomora to raj dla borelki.
        • t0m3czek Re: Wymrozić drania 15.03.07, 22:45
          Tylko wielu pacjentow, w tym ja, ma stany podgoraczkowe.
          • peterka4 Re: Wymrozić drania 15.03.07, 22:49
            bo możesz mieć koinfekcję.
            • zgoorek Niska tempratura ciała 31.03.07, 23:00
              Wiesz, peterka4, to chyba nie jest takie proste, choć gdybyś miał rację, byłaby
              to jakas pociecha, że nie mam koinfekcji.
              Też mam stale pomiędzy 35,5 a 36,0oC - bardziej jednak przekonuje mnie
              sugerowana przez kogoś tutaj (tosho?) przyczyna, że to krętki popitoliły mi
              termoregulację.
              Ciągle niepokoi mnie teoretyczne (mam nadzieję) pytanie: co się zdarzy, kiedy
              coś w moim organizmie się popsuje, a on nie zareaguje podwyższeniem temperatury
              (bo sie rozregulowała), to skąd się dowiem?
              • anibea100 Re: Niska tempratura ciała 01.04.07, 10:27
                Ja też mam cały czs temperaturę 35,4 - 35,8 ale kiedy 3 tygodnie temu dopadło
                mnie grypsko to tempertura podskoczyła az do 39 stopni, więc może krętek nie
                psuje aż tak bardzo termoregulacji?
                • reni5553 Re: Niska tempratura ciała 01.04.07, 22:06
                  Ja również zauważyłam spadek mojej temperatury ciała (w granicach 35.5-36.0) -
                  szczególnie wieczorami, nawet wiem kiedy ona mi jeszcze spada-dostaję dreszczy,
                  jest mi zimno, mam zimne ręce. Wcześniej przed kleszczem z boleriozą przy
                  stanach chorobowych (np angina, przeziębienie) moja temperatura ciała również
                  spadała po to by potem wrócić do normy. Byłam zdrowa - miałam temperaturę ciała
                  prawidłową, każda choroba = spedek temperatury.
    • esadam1 Re: Wymrozić drania 22.05.07, 22:12
      nom! znalazłem, szukałem właśnie tego wątku, bo żona też zasugerowała mi
      komorę......

ale widzę że jednak to nie tędy droga. hmmm...
      A to może ....sauna???
      co myślicie??
      • magdag20 Re: Wymrozić drania 22.05.07, 22:48
        Gdzieś czytałam,pewnie na jakiejś amerykańskiej stronie, że są tacy, którzy
        leczą się chodząc do sauny.Że właśnie wygrzewanie a nie wymrażanie daje
        pozytywne efekty.Oczywiście nie samą sauną można się wyleczyć, ale traktować ją
        jako dodatek do leczenia.W zimnie krętki chyba dobrze się czują
        • dominiaczek1 Re: Wymrozić drania 23.05.07, 09:32
          Ja po zdiagnozowaniu bb wiedząc, że będę się długo leczyć abx zrobiłem sobie w
          ferie pożegnanie z dotychczasowym życiem.
          Pojechałem odpocząć do miejsca gdzie jest basen i sauna.
          Przez tydzień byłem dwa razy dziennie w saunie.W przerwach jadłem wszystko to
          ,czego wiedziałem ,że za chwilę jeść nie będę mógł czyli SŁODYCZE.
          Efekt był taki ,że pod koniec pobytu moje objawy ( szum w głowie i mrowienie nóg
          i rąk) nasiliły sie jak nigdy dotąd.
          I niestety nie wiem , czy to sauna otworzyła cysty , czy słodycze nasiliły
          objawy candidy , którą też u siebie podejrzewam.
          • likorek Re: Wymrozić drania 23.05.07, 09:48
            a może cysty można zlikwidować poprzez napromieniowanie? oczywiście odpowiednią
            dawkąsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka