tosho 27.11.06, 17:41 www.neuraltherapy.com/LymeALookBeyond6.pdf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosho Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 00:33 Znalazlem cos interesujacego w tym opracowaniu. Na s.19 jest napisane odnosnie Borrelia garinii. m.in.: "Juz w kilka godzin po ugryzieniu kleszcza kretki sa obecne w centralnym ukladzie nerwowym, natomiast wlasciwe objawy rozwijaja sie przecietnie 2 lata po zakazeniu." tak bylo u mnie - "chwycilo" mnie prawie po 2 latach od zakazenia Podobnie jest z wymienianymi objawami - wszystkie ktore mam (zmeczenie, irytacja...) sa na liscie B.garinii. Co ciekawe rowniez odnosnie zmeczenia - zgadza sie, ze jest ono najsilniejsze wczesnym popoludniem - nieodarta potrzeba spania. Moze sa chociaz jakies wskazowki jakimi antyb. leczyc B.garinii? Odpowiedz Link
nataszkam Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 11:46 Garinię zobaczysz np. tutaj: www.lymephotos.com/ Jest tez m.in. o kuracji solno-witaminowej, która polepsza rezultaty leczenia. Czy ktos tego próbował? Ciekawe, jakie są rzeczywiste rezultaty. U nas w rodzinie prawie w ogóle nie używamy soli. Odpowiedz Link
tosho Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 06.02.07, 17:14 mialo byc "nieodparta potrzeba spania" , a nie "nieodarta..." Jak sie czlowiek spieszy, to sie diabel cieszy. Odpowiedz Link
nataszkam Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 11:25 To jest straszne... Zdołowało mnie to opracowanie (( Toż to leczenie wielokierunkowe i na lata (( Garini u mnie na 100% ( Są nawet objawy, których do tej pory nie wiązałam z boreliozą (( O leczeniu przeciwwirusowym przed rozpoczęciem leczenia samej boreliozy tez już gdzieś czytałam- ponoć zwiększa szansę na skuteczniejsze leczenie. A ja mam w sobie chyba cały komplet- Epsteina- Barra, cytomegalowirusa, no i opryszczka :- ((( Babesja też coraz bardziej prawdopodobna, erlichioza- potwierdzona (w objawach widzę- też), tylko na bartonella mao prawdopodobna. Czy ktos wie, gdzie te gady w Polsce można wszystkie sprawdzić w jednym miejscu?? Załamka (( Odpowiedz Link
mezja Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 12:40 Witam Czy ktoś może przetłumaczył ten protokół? Interesuje mnie w szczególności fragment dotyczący "garini". Będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 14:51 Aż se to wydrukowałem! Nie wiem skąd to masz Tosho, ale chciałbym to sobie przetłumaczyć i zdecydowaną część z tego wprowadzić w życie. Co myślicie o tym artykule? Mnie oczywiście zafascynował temat "eye floaters", czyli tu na forum temat "mroczki przed oczyma". Klinghardt podaje to jako jeden z zasadniczych objawów boreliozy z koinfekcją babesią i bartonellą chyba. Brrr. Coś robimy w kwestii artykułu? Ktoś tłumaczy? Może wspólnie? Próbujemy metod? Marcin Odpowiedz Link
dziubolek2 Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 29.12.06, 22:07 Przetłumaczcie to z grubsza!! On co prawda jest Niemcem ale na jego niemieckiej stronie jest o metodach wymiatania neurotoksyn itp. Nawet kupiłam sobie chlorellę w tym celu, ale szczególowo o borelce nie ma. Odpowiedz Link
szympek88 Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 31.12.06, 14:06 Mógłby ktoś przetłumaczyć część tego artukułu o koinfekcjach?? Tam sa bardzo fajnie opisane a niektórych objawów nie umiem sobie przetłumaczyć... Odpowiedz Link
nataszkam Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 31.12.06, 16:27 hej, a Ty nie masz swojego lekarza, tylko samoleczenie prowadzisz? Odpowiedz Link
tosho Re: Protokol leczenia - dr Klinghardt 02.01.07, 16:34 tu jest strona tego lekarza: www.ink.ag czy wie ktos czy on obecnie przyjmuje w niemczech? Odpowiedz Link