franiolek1 19.12.06, 12:44 www.lymepa.org/Antibiotics_spreadsheet_2004-1215.pdf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza04 Re: tabelka 19.12.06, 13:29 Franiolku! 1000-krotne dzięki nawet nie wiesz jak to dużo dla takiej ciemnej masy jak ja-wszystko w jednym miejscu za każdym razem kiedy chciałam sprawdzić jakieś info. o danym leku ,musiałam studiować całe forum i oczywiście kiedy chciałam znaleść to nie pamiętałam gdzie się z tym zetknełam teraz musze wykuć to na pamięć,ale to może po świętach) dzięki pa, pa Odpowiedz Link
tosho Re: tabelka 19.12.06, 13:56 metronidazol na babeszioze. Juz gdzies takie cos znalazlem tylko nie wiem gdzie. Odpowiedz Link
spinka7 Re: tabelka 19.12.06, 15:29 Franiolku, Tabelka, którą podajesz ma, jak sądzę, błędy. Oto przykłady: doxycyklina i tetracyklina mają w rzeczywistości dobrą penetrację wewnątrzkomórkową; penetracja centr. ukł. nerwowego przez klarytromycynę w rzeczywistości nie jest zadawalająca. Pozdrawiam spinka Odpowiedz Link
laurawroc Re: tabelka 19.12.06, 16:58 A u mne właśnie klarytromycyna plus amantadyna spowodowały poteżne herxy umiejscowione w zupełnie innych miejscach niz po doxy i ceftinie. Było to tydzień po zmianie abx - potworny dwudniowy ból głowy a potem w gornej części kręgosłupa szyjnego. Wiem na pewno, że to był herx ( znam go już jak zły szeląg) - połączony jak zwykle z goraczką, bólem mięśni i oczywiscie na drugi dzień - jak zwykle- uczucie umierania. Odpowiedz Link
zuza04 Re: tabelka 19.12.06, 16:59 to po ptokach,nie ma co wykuwać tej tabeli)) może ktoś kto się na tym zna wyszczególni te błędy,czy tylko chodzi o te dwa które wymieniła spinka? Odpowiedz Link
t0m3czek Re: tabelka 19.12.06, 19:08 Mam prosbe. Czy moglby ktos zrobic taka tabelke pozbawiona bledow i najlepiej w jezyku polskim. Takie zebranie informacji do kupy pomogloby pewnie wielu. Odpowiedz Link
szympek88 Re: tabelka 11.01.07, 17:52 tu mozna znaleźć nazwy handlowe makrolidów, moze wam sie przyda: lekarze.w.interia.pl/makrolidy_i_linkosamidy.html Ten Rulid działa na wiele różnych pierwotniaków, przenoszonych tez prawdopodobnie tez przez kleszcze , moze dlatego czesto jest skuteczny... Odpowiedz Link