Dodaj do ulubionych

wynik ujemny

24.01.07, 14:27
witam nic nie pisalam bo cierpliwie czekalam na wyniki w wb
no niby tanio bo 70 zl
radosc niesamowita taniocha
napewno badanie wb
odebralam wyniki nooo a tu borrelia burgdorferi igg 0,11 igm o,63 no oba
ujemne
i co sie okazuje to nie wb a elisa
pytalam czy to napewno wb tak tak
dzwonie do laboru nooo jak elisa ujemna wb nie robimy a wogole nie robimy
moze jakis szpital zakazny
to tyle na temat badan
ale o co chce spytac
mimo ujemnych wynikow juz na wb nie wybieram sie chcialabym podjac leczenie
antybiotykami w ciemno
co musze wiedziec zeby przekonac lekarza do takiego leczenia
czy jak juz ewentualnie podejme leczenie to jakie leki zazywac na poczatku
(wszystkie objawy boreliozy zaczely sie 6 lat temu)
a wiem ze jest roznica w zazywaniu lekow w roznych okresach choroby
po jakim czasie wystapia herxy jak to bedzie borelioza no wogole to juz nie
wiem o co pytac bardzo prosze napiszcie jak sie za to zabrac
dzieki
Obserwuj wątek
    • stuffan Re: wynik ujemny 24.01.07, 15:19
      czesc

ja tez wczoraj bylem na wizycie
      sorki w poniedzialek bylem

totalnie zglupialem ,ehh

ta babka tam to chciala sie mnie szybko pozbyc
      powiedzialem jej co i jak ,powiedziala ze nic mi wiecej nie przepisze bo wedle
      niej juz przeleczylem chorobe,tylko nie powiedzialem jej ile lekow bralem
      ona mysli ze tyle ile mi przepisano, pobrali mi krew na ten test ellisa i tyle

powiedzialem jej o swoich obawach itd
      stwierdzila ze wszystke informacje jakie mam sa wyssane z palca,a ja jej na to
      ze moze,ale ona tak a reszta swiata tak,a ja glupi miedzy mlotem a kowadlem i
      nie wiem co robic
      i tak wygladala moja wizyta na wolskiej u Pani doktor I.

ale jutro ide po leki do innego lekarza i mam zamiar dalej brac ta amoxy

a dalej to nie wiem co bedzie
      chyba do tego krakowa pojade bo nie widze innego wyjscia

jaka kobieta tu napisala na forum ze znalazla jakiegos lekarza w wawie ale nie
      odpisala na moj mail jak wyslalem do niej

co robic???

glowa mnie tak jakos dziwnie pobolewa i nie wiem co dalej robic

ktos ma jakis pomysl???
      • ewax100 Re: wynik ujemny 24.01.07, 15:39
        do myalgan napisałam Ci maila poczytaj ta strone
        www.cbdna.pl/borelioza.html?gclid=CMmT-KOz04kCFRRIZwodtyem4A#prywatne
        Myslę ze przy takim wyniku zaden lekarz nie podejmie się leczenia bo nie ma
        pewnosci czy to borelioza.
        do stuffan-czy Ty masz tez wynik ujemny?i chcesz leczyć bolerioze?moze
        wczesniej pisałes nie zauwazyłam.
    • nataszkam Re: wynik ujemny 24.01.07, 16:22
      Nie ma to jak zorientowane panie rejestratorki uncertain/
      Mnie też pobrano krew na Western Blota, który okazał sie ELISĄ- ale to było
      prawie 2 lata temu,, teraz to mądrzejsza jestem i patrzę na ręce, co wypisują.
      • stuffan Re: wynik ujemny 24.01.07, 18:36
        nie mam zadnego testu jeszcze
        w poniedzialek dopiero pobrano mi krew na elisa i tyle
        mam wizyte na 2 lutego dopiero a wyniki za jakies 8-10 dni dopiero
        wiec nie wiem nic

i nie wiem co robic

• ewax100 Re: wynik ujemny 24.01.07, 19:10
          do stuffan a pamietasz ugryzienie kleszcza?czy tylko objawy masz wskazujace?
        • wroteknowynick Re: wynik ujemny 24.01.07, 19:11
          Ta Wolska to jakiś cud natury smile To jakiś szpital ? Albo was okłamują że robią
          Wam WB albo sami nie wiedzą co to jest. Tak czy inaczej jest nie jest dobrze.
          SMiechu warte.
          • wroteknowynick Re: wynik ujemny 24.01.07, 19:25
            Gdzies tu byl taki fajny post o Pani ktora wykonala 3 ujemne elisy oraz dodatnie
            PCR i WB.
            • geodeta_31 Re: wynik ujemny 24.01.07, 19:50
              Tak gdzieś tu jest. A to ja jestem tą panią smile

Marcin
              • wroteknowynick Re: wynik ujemny 24.01.07, 20:45
                HEHEHE tyle tych wątków, wszystko się kiełbasi smile
    • artur737 Re: Wolska 24.01.07, 20:35
      > do prof. Dz ("skoro mi pani nie dowierza"), zresztą promotora jego pracy
      > doktorskiej.

Obaj rowno odsylaja chorych z borelioza do psychiatry.
    • michal056 Re: wynik ujemny 24.01.07, 20:37
      Od lekarza z Wolskiej usłyszałem niedawno że testy Eliza firmy DAKO, które były
      wykonywane w tym szpitalu jeszcze rok temu, zostały zastąpione testami firmy
      Bio Medica.Ale co ciekawe ,kiedy badano stare zamrozone próbki krwi testowane
      Elizą Dako nowym testem niejednokrotnie z ujemnych stawały sie dodatnie.Czyli
      tamtejsi lekarze doskonale wiedzą ,że niejednego pacjenta odesłali do domu bez
      leczenia,ale co ich to obchodzi.
      • agata2723 Re: wynik ujemny 24.01.07, 21:08
        Mnie również zasugerowano wizytę u psychiatry. Michał, na prawdę Ci tak
        powiedzieli? Ja robiłam Elisa na Wolskiej. Elisa firmy DAKO. To było w maju
        ubiegłego roku. Agata
        • zgoorek ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:14
          We wrześniu już była Bio-Medica - wg dra nauk nowoczesna i tak świetna, że
          wykrywa boreliozę nawet tam, gdzie jej nie ma (już gdzieś o tym pisałam - albo
          na forum, albo w artykule ostatniej gazetki gazetka.waw.pl).
          • zgoorek Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:20
            ..a co do wysyłania do psychiatry, to wręcz przeciwnie: mam napisane przez dra
            nauk: "przytomna, z pełnym kontaktem bez objawów oporowych i ogniskowych" -
            dlatego mnie nie przyjął do szpitala...
            • artur737 Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:25
              <zgoorek napisał:

> ..a co do wysyłania do psychiatry, to wręcz przeciwnie: mam napisane przez dra
              > nauk: "przytomna, z pełnym kontaktem bez objawów oporowych i ogniskowych" -
              > dlatego mnie nie przyjął do szpitala...>

Zaraz, zaraz! A paranoja? Upiera sie przeciez, ze ma borelioze smile
            • agata2723 Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:27
              To masz szczęście. Mnie na ten temat nic nie napisali, to była ustna sugestia.
              Agata
              • zgoorek Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:32
                Wiesz, chyba mam szczęście, bo jak czytam, co ludzie w szpitalach przeszli, to
                może lepiej, że mnie to ominęło. I na pewno za żadne skarby nie pójdę do tego
                dra nauk po raz drugi - bo staram się dbać o własną psychikę, he, he. Nawet
                jeśli mam paranoję (co cichcem podejrzewa mój ślubny).
                • agata2723 Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:43
                  Generalnie to tylko wariat twierdzi, że jest normalny. U mnie wyraźnie
                  zaznaczona jest cykliczność objawów. 2 tyg. mam stany podg.,a następne 2 ich
                  nie ma. Pytałam lekarza dlaczego tak mam , on na to, że to mogą być nerwy.
                  Akurat byłam w szpitalu w tej gorszej fazie i temp. miałam 37,4 - 38. Wychodzi
                  na to, że 2 tyg. się denerwuję, a 2 nie. A ta temp. 38 była o 6 rano. Zapytałam
                  więc doktora, czym mogłam się zdenerwować o 6 rano. Dziwne?
                • wroteknowynick Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 21:47
                  Ja byłem u 4 różnych psychiatrów, każdy był naprawdę twórczy i diagnozował co
                  innego. Depresja, nerwica, psychoza, hipochondria. A ja narzekałem tylko na to
                  że boli mnie głowa, kończyny i nie mam energii no i się czuję tak jakoś
                  nienaturalnie.

----
                  www.borelioza.tivi.pl
                  wrotek.250free.com -
                  Procedura Marshalla
                  www.marshallprotocol.com
                  • agata2723 Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 22:00
                    Proponuję iść do 5 - go. Żartuję. Wiesz, najgorsze jest to, że bólu nie da się
                    udowodnić.Pozdrawiam.
                    • stuffan Re: ELISE na Wolskiej 24.01.07, 22:25
                      ale sie watek rozwinol hehehehehe spoko smile))

do ewax pamietam kleszcza jak najbardziej ,ale musialy mnie dzabnac dwa jeden po
                      drugim w odstepie miesiaca na to wychodzi i tego po ktorym to mam nie pamietam
                      ale wczesniejszego tak

pozatym tak sobie mysle ,czy w skrajnym przypadku nie mozna isc do sadu i podac
                      jakiegos barana ze dziala na szkode pacjena skoro na swiecie da sie wyleczyc
                      borelke i ja jakos lepiej zdjagnozowac,a przynajmniej nie ignoruja ludzi

nie wiem moze glupoty pisze ale juz nie wiem co myslec

ta baba w tym szpitalu to olewka na maxa ,a ja jej ze ona jedno a inni co innego
                      a ja jak baran miedzy mlotem a kowadlem

nie powiedzialem jej ile tych lekow bralem ,a ona stiwrdzila ze ja juz to
                      przeleczylem i ze jz jestem zdrowy !!!!!!!!!

tak mi powiedziala na podstawie tego co widziala w karcie ze niby bralem 4
                      paczki duomoxu od 6-12-2006 az do 22-01-2007

i tyle !!!!!!!!!!!!!

jutro ide do innego lekarza i lykam dalej ten szajs na maxa
                      juz wole miec grzybice i sie z niej wyleczyc pozniej niz miec borelke

kur.........jego..........mac

smile)))))))))))))))))))))

sorki hehehehehehehehehe

mowi palma do palmy - zapalmy smile))

• myalgan Re: wynik ujemny 25.01.07, 05:18
      witam no pieknie rozpisany watek
      ale dalej nie wiem z czym mam isc do lekarza zeby przekonac go do leczenia
      antybiotykamo
      po jakim czasie odezwia sie herxy
      aaa u psychiatry to sie lecze juz cale 6 lat to moj 4 psychiatra tak jakos sie
      zmieniaja jak juz dojde do jakiegos konkretnego tematu to buch i psychiatra
      nowy i znowu opowiadanie co i jak ale ostatni to tez mi powiedzial raz cie boli
      to raz tamto i nie wie co dalej robic jem jakies leki na depresje nerwy ale bol
      nadal jest jaki byl ludzie co robic
      pomozcie zalapac sie na antybiotyki musze miec jakies konkretne wiadomosci od
      tych ktorzy lecza sie mimo ujemnych wynikow
      pozdrawiam
      • agata2723 Re: wynik ujemny 25.01.07, 08:43
        Cześć.
        Dlaczego poprzestałaś na Elisie? Wiele osób z forum radzi jednak, żeby zrobić
        WB albo PCR.
        • domin46 i wszystko na ten temat 25.01.07, 09:53
          zrób najpierw WB jak wyjdzie + to już masz się o co kłócić z lekarzem. Prawda
          jest taka, że jak nie masz wyniku to masz ciężko.
          • dziubolek2 Re: i wszystko na ten temat 25.01.07, 10:28
            Może zrób PCR w Poznaniu, bo tam wszystkie pozytywnie wychodzą...smile
            Wolską trzeba omih=jać szerokim łukiem. Mnie też kiedyś swoją Elisą przebadali
            i wypuścili. Prędzej anjdziesz pomoc u internisty albo dermatologa. Tylko gdzie
            oni są? Ci dobrzy?
            Mnie tez wszyscy odsyłają do psychiatry. To taka moda teraz.
            Nie lecz się w ciemno, zrób najpierw wszystkie możliwe badania.
          • myalgan Re: i wszystko na ten temat 25.01.07, 14:23
            ok jak znajde labor to zrobie
            ale powiedzcie czy jak mi sie uda dostac antybiotyki majac tylko objawy
            kliniczne i wystapia herxy czy to nie bedzie znak ze mam jednak borelioze (tak
            sobie pomyslalam)moze to troche glupie ale co wy na to
            cierpie z bolu juz ponad 6 lat i naprawde nie zrazaja mnie skutki uboczne
            antybiotykow a moze teraz tak mowie bo mam dolek
            czytam na forum ze im starsza choroba tym mniejsza mozliwosc wykrycia choroby
            we krwii
            po jakim czasie moga wystapic herxy od pobrania pierwszej dawki antybiotyku
            • jmgpk6 Re: i wszystko na ten temat 25.01.07, 14:31
              Moja choroba ma 21 lat a PCR wyszedł dodatni za pierwszym razem(z krwi,w CB DNA
              w Poznaniu);WB zresztą także. jmgpk6
            • artur737 Re: i wszystko na ten temat 25.01.07, 19:43
              Wpierw zrob badania WB, PCR tak jak to juz bylo sto razy opisane na forum. PCR po citrosepcie.

Jak bedzie negatywnie to wez abx np amoxycyline na przynajmniej tydzien 4 g dziennie (1 g co 6 godzin) i zobacz czy pojawi sie herx.

Jak sie nie pojawi, to szansa na borelioze u ciebie jest zdecydowanie b. mala choc ciagle to niby mozliwe. Ale naprawde bardzo mala. Wrecz mozna uznac, ze to nie borelioza.

Jezeli masz borelioze to herx moze sie objawic u ciebie np powaznym wzrostem bolu i trzeba przez to przejsc.

Takie czysto neurologiczne przypadki (jak juz udowodnisz, ze to borelioza) to najlepiej debecylina lub dozylna cefalosporyna przez wiele miesiecy.
              Do tego makrolid oraz okresowo metronidazol. Dopiero pozniej tylko leczenie doustne.

Taka jest kolejnosc. Jakby ci jakis lekarz dal antybiotyki bez wstepnych badan to bylby to slaby lekarz.
              • aldonio_don_barra Re: i wszystko na ten temat 02.02.07, 22:22
                Jestem po dwoch ujemnych ELISAch ale twardo obstaje, ze dopadla mnie borelioza
                tylko chyba troche sie pogubilem. W dodatku trafilem na WOLSKA a w watku tym
                znalazlem delikatnie mowiac niepochlebne opinie na ich temat.
                Z gory przepraszam, jezeli okaze sie ze nie dotyczalem czegos na lamach forum -
                naprawde tego duzo. Bede wdzieczny jezeli mna pokierujecie a przedtem
                wysluchacie wprowadzenia.

Nie pamietam ugryzienia ale tego mozna nie zauwazyc. Od poltora roku mam objawy,
                ktore wskazuja na borelke:
                - fale goraca z nieznanych powodow, poty
                - zmeczenie, ociezalosc, slaba wytrzymalosc fizyczna
                - bole i kurcze miesni
                - bole bioder
                - bole glowy dokladniej czesci potylicznej
                - sztywnosc stawow i kregoslupa szyjnego
                - bole w klatce piersiowej i zebrach
                - krotki odedech, kaszel zadyszka
                - cyklicznosc symptomow przy czym od jakis dwoch miesiecy nasilenie
                jest coraz silniejsze.
                Jestem przebadany na mnogosc innych schorzen i wychodzi na to, ze jestem okazem
                zdrowia. Wykluczono juz nadczynnosc tarczycy, astme wysilkowa,
                nadnercza mam zdrowe, watrobe rowniez. Serce mam jak dzwon,
                morfologie krwi jak u dawcy. Jedna z diagnoz ktora uslyszalem jest zbcc (z...
                bol calego ciala), ktory przechodzi wraz z wyzionieciem ducha. Zabawna sugestia
                aby zajac sie tym od strony mentalnej.

Mimo ujemnej ELISY uparlem sie aby lekarz na Wolskiej przepisal mi kuracje
                antybiotykowa. Od dziesieciu dni biore unidox i mam go jeszcze na 20 dni.
                Po kilku dniach od rozpoczecia brania zaczely sie mocne bole stawow i miesni ale
                nie wiem czy to herx czy kolejne nasilenie. Boli bardziej i tyle.
                Wiem, ze zbladzilem. Nie powinienem brac antybiotyku bez PCRa lub WB ale stalo
                sie. Jednak mam do dyspozycji resztke surowicy z okresu kiedy jeszcze nie bralem
                antybiotyku. Zanioslem ja do PZH w warszawie ale oni postanowili mi zrobic
                jeszcze raz ELISE i tylko jezeli wyjdzie dodatnia zrobia WB. Uleglem
                autorytetowi. W poniedzialek bede walczyl zeby mimo wszystko zrobili WB lub PCRa.

Czy mozecie mi powiedziec jaki ma sens robienie WB lub PCRa w trakcie kuracji
                antybiotykowej? Surowicy, ktora zanioslem do PZH jest malo i nie wiem czy
                prypadkiem w trakcie kolejnych badan nie "zuzywa sie". Jesli tak jest to
                niefajnie. Co mam wtedy zrobic? Tutaj chce Was poprosic o polecenie mi lekarza w
                warszawie lub okolicy. Jestem w kontakcie z Pania Beata, ktora jest obecna na
                forum i sporo rzeczy mi wyjasnila. Problem w tym, ze Pani Beata przyjmuje w
                krakowie a to wiaze sie z dodatkowymi kosztami podrozy. Jezeli Pani to czyta,
                Pani Beato, prosze o zrozumienie.

• aldonio_don_barra Re: i wszystko na ten temat 05.02.07, 11:31
                  Cofam pytanie o lekarza w warszawie, bede jezdzil do krakowa.

> Tutaj chce Was poprosic o polecenie mi lekarza w
                  > warszawie lub okolicy. Jestem w kontakcie z Pania Beata, ktora jest obecna na
                  > forum i sporo rzeczy mi wyjasnila. Problem w tym, ze Pani Beata przyjmuje w
                  > krakowie a to wiaze sie z dodatkowymi kosztami podrozy. Jezeli Pani to czyta,
                  > Pani Beato, prosze o zrozumienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka