franiolek1 15.12.07, 20:02 www.psychiat rictimes. com/showArticle. jhtml?articleId= 204701791 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dartom.www Re: artykul Bransfield'a 15.12.07, 20:49 tak więc także Mykoplasma moze powodować Obsessive-Compulsive Disorder... Kleszcze nasze przenoszą Mykoplasme? Odpowiedz Link
franiolek1 Re: artykul Bransfield'a 15.12.07, 20:54 Dartom, wlasnie o Tobie myslalam wklejajac ten artykul. Tak, w Polsce sa mykoplasmy.... Czy kontaktowales sie z dr Bransfieldem? Odpowiedz Link
dartom.www Re: artykul Bransfield'a 15.12.07, 21:06 Dzięki, że o mnie pomyślałaś :] Bardzo ciekawy artykuł. Kontaktowałem się z Mr Robertem B., ale nie może niczego stwierdzić i nic zalecić poprzez e-mail. Stwierdził jednak, że OCD da się wyleczyć... Czekam na wyniki badań na koinfekcje, może coś jeszcze siedzi, złapałem w życiu ponad 60-70 kleszczy a przebieg mojej choroby był raczej ciężki... Pozdrawiam Odpowiedz Link
franiolek1 Re: artykul Bransfield'a 15.12.07, 20:55 wklejam jeszcze raz tinyurl.com/276tt4 Odpowiedz Link
zazule Re: artykul Bransfield'a 15.12.07, 23:58 i o cpn jest The more common interactive coinfections may be caused by M fermentans, Mycoplasma pneumoniae, B microti, Ba- besia WA-1, Chlamydia pneumoniae, Ehrlichia, Anaplasma, and B henselae, and multiple viruses and fungi.2,3,17 When multiple microbes grow together, they can promote immunosuppressive effects and cause marked symbiotic changes that alter their functioning.18 Odpowiedz Link
katowiczanka10 Re: artykul Bransfield'a 16.12.07, 00:15 Dzieki Franiolku za nowe wiesci.Udalo mi sie ten artykul automatycznie przetlumaczyc na niemiecki,wiec moglam go przeczytac.Angielski mialam w szkole,ale nie wszedl mi do glowy Serdecznie pozdrawiam Kaska Odpowiedz Link
angel-81 Re: artykul Bransfield'a 16.12.07, 18:36 Kasiu, jak mozesz, przeslij mi na poczte ten artykul po niemiecku. dzieki,pozdrawiam Odpowiedz Link