Dodaj do ulubionych

czy tak ma byc ?

29.11.08, 20:05
Witam smile Mam pytanie macie przy bb takie uczucie obcosci we własnym
ciele , czuje sie tak nieraz "obco " jakby nie w swojim ciele , i
tak samo spostrzegam innych ludzi jako " tylko ciało" dziwie tak nie
wiem dlaczego, dotego "myslenie o śmierci" nie wiem dlaczegouncertain tak
dziwnie jest nie licząc juz pozostałych typowych objawów jak
serce ,mocne bicie ostatnio nocy 140 min, uciski głowy i mocne
bicie serca przy wstawaniu z lezenia lub siedzenia, zimne dłonie
stopy ,podwyzszone cisnienie 140/90 , 150/100.Uczucie ze zaraz
sie przwróce , uczucie lęku tez wplecah na dole,i jakby cisnienia
takie dziwne uczucie w nogach. Bardziej dręczą mnie te pierwszeuncertain
Pozdrawiam Wszystkich smile
Obserwuj wątek
    • dobbiaco Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 21:21
      Dokładnie dręczy mnie to samo..Na podwyżki cisnienia mam dorażne
      tabletki pod jezyk;gdy ide,to płyne..Czuję się,jak saper,który własną
      głowę niesie do ciężarówki,jako niewybuch-by ją zawieżć do
      Kazunia..Wiruje mi wszystko,prócz punktu,na którym mam skupiony
      wzrok..Skóra piecze..Schodzenie po schodach jest z dużą
      ostrożnością..W nogach i rękach czuję takie tępe bóle;jak
      sprinter,który dobiega do mety,ale mu omdlewają boleśie mięśnie z
      braku tlenu..Też ..myślę o śmierci..Nie wykrzesam z siebie radości na
      widok już obecnych zwiastunow Świąt-choćby w handlu..Najchętniej bym
      to przespała i obudziła się "po"..Ale tak jest od odejścia
      Mamy;nie tylko z bb...Pozdrawiam!
      • mangurr123 dobbiaco 29.11.08, 21:29
        Napewno damy sobie rade wink
        • mangurr123 czy tak ma byc ? 29.11.08, 21:50
          U mnie najgorsze jest jak leże albo siedze i nagle wstane to mam
          potężny ucisk w głowie jakby wiecej krwi dopłyneło i mocne bicie
          serca i wrazenie ze nogi sie ugną .Miałem juz takie kiedys ,
          ciekawi mnie czy to od bb... ale odnosze wrazenie ze chyba tak bo od
          czego innego moge miec az tak wielką mase objawów...
          • glowa_do_gory Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 21:53
            podobne objawy ma moja mama. naprawdę pomaga Lyme Essence Oil na takie doraźne problemy - ucisk w głowie, pieczenie skóry, niskie cisnienie, serce. polecam.
            • mangurr123 Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 21:56
              A skąd wziąść taki preparat ?
              • glowa_do_gory Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 21:59
                Zrobić sobie samemu smile

Wszystko znajdziesz tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=83441765&a=83441765
                oraz tutaj, z opisami osób stosujących:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=85012372
                • arrakis74 Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 22:03
                  Mam tak samo oprócz ciśnienia, które jest stabilne i w normie. Na
                  takie problemy sercowe pomaga olejek. U mnie znacznie je wyciszył,
                  choc dalej są odczuwalne, ale nie powodują juz myśli że serducho
                  zaraz klęknie. Myślę o powrocie do abx bo jednak nie wszystkie
                  objawy ustepują.
                  • mangurr123 Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 22:17
                    Arrakis podleczyłes juz grzyba ? , bo czytałem ze były problemy,
                    widzisz ja tekie problemy tez mam , biore tez leki na grzyba i abx ,
                    zamówiłem książke "pokonac grzybice " i powiem ci ze jest ciekawa.
                    • arrakis74 Re: czy tak ma byc ? 30.11.08, 00:24
                      Sam nie wiem, pewnie troche podleczylem, ale objawy grzyba: jedne sa
                      cały czas, inne znikają i pojawiaja się. Chyba musze ostrzej zaczac
                      go leczyc bo przymierzam sie do abx.
                      • anyx27 Re: czy tak ma byc ? 30.11.08, 00:30
                        a mi minely wszystkie objawy "kardiologiczne" po kilku mies abx.
                        niestety pojawily sie potem o wiele gorsze (problemy z oddychaniem,
                        chodzeniem itd), no i cisnienie mam na poziomie 90/60 i puls 50...
                • mangurr123 Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 22:07
                  jak dam rade zdobyc składniki to spróbuje , z tym ze ostatio
                  cisnienie samo mi skacze w góre , mimo wszystko dziękiwink
                  • glowa_do_gory Re: czy tak ma byc ? 29.11.08, 22:23
                    Jeśli skacze Ci ciśnienie to w recepturze olejku pomiń olejek tymiankowy (podnosi cisnienie), a możesz zwiększyć ilość cytrynowego, który to cisnienie obniża
                    • mangurr123 no dzisiaj to konkret 01.12.08, 15:12
                      3 dni temu złało mnie serducho w nocy na spaniu 140 uderzeń/min,
                      cisnienie 150/100, dzis co ból serca , słabe nogi i ból mięśni i
                      kolan i takie jakby cisnienie w nogacj ,zmęczenie, ciągłe mruganie
                      prawym okiem i prawe palce u dłoni i stopy posklejane-tak
                      dziwnie:/.Ból pleców ,głowy , uciski głowy , ja nie wiem czy to
                      moze byc herx ? czy moze abx nie dzialają mam 3 miesiac to
                      samo.Mysle sprawdzic moze kiedy badania tylko nie wiem kiedy 4
                      miesiące temu Pcr i koinfekcje ujemnye tylko Elisa i Wb + ale nie
                      wiem czy to laboratorium dobrze zrobiło. Oba badania były w dwóch
                      różnych . Pozdrawiam.
                      • mangurr123 Re: no dzisiaj to konkret 01.12.08, 15:18
                        i to niedotlenienie, (dusznosc)i cos w tchawicy czuje ze mam i
                        oczywiscie mięśnie skaczą co jakis czas gdzie popadnie...
                      • dobbiaco Re: no dzisiaj to konkret 01.12.08, 15:28
                        Witaj!Masz dokładnie takie same objawy,jak ja miałam..W styczniu
                        rumień na plecach-przegapiony przez jednego z internistów;wobec
                        pogarszającego się samopoczucia-doxycyclina przez 3 tyg.-u schyłku
                        lutego..Elisa ujemna..W kwietniu-PCR w Poznaniu-też na babeszję-także
                        ujemny..Z stale powtarzającymi się takimi samymi
                        dolegliwościami,zwiększającymi tylko swe natężenie..Póżna wiosna-
                        lato-leżałam pokotem;czasem wzywając pogotowie;bo nie wiedziałam,czy
                        serce już korkuje..A to są normalne napady herxa..Wali wtedy serce i
                        rośnie ciśnienie..
                        Potworny ból!!Była faza i korzonkowa-nie mogłam ani wstać,ani nawet
                        siedzieć..Też mi skacze lewa powieka;lewy policzek..Ze snu potrafią
                        wyrwać pojedyńcze,potężne drgawki..Spuchnięte i bolesne kolana;łokcie
                        i kark+kręgosłup..Szumy w głowie..Zawroty..
                        Bóle węzłów podszczękowych..We wrześniu zdarzył się cud!Wyszła
                        "graniczna "wartość dla boreliozy i dodatnia yersinia W
                        ELISIE!Cofnięta do zakażnego-zrobiony Western Blot tamże-dopiero
                        wtedy wyszedł dodatni..(pażdziernik!!)Tę diablicę strasznie trudno
                        złapać we krwi..Testy trzeba by powtarzać;są niestety,drogie..Twoje
                        cierpienie,to ..kalka mojego..więc..wniosek jest
                        jeden,nieszczęśniku;Towarzyszu Niedoli..
                        Pozdrawiam!!
                        • kkkkk4 Re: no dzisiaj to konkret 01.12.08, 17:17
                          Dokładnie takie objawy były u mnie przed leczeniem. Potem w trakcie
                          herxów bardzo silne- nie do wytrzymania czasem. Potem już zdarzały
                          się w lekkim nasileniu i sporadycznie aż zniknęły zupełnie. Tak więc
                          nie ma się co przejmować- to się skończy-trzeba wytrzymać.
                          • kkkkk4 Re: no dzisiaj to konkret 01.12.08, 17:19
                            Jeszcze z tych mało przyjemnych to potworne piski w uszach,
                            nadwrażliwość na dźwięki i niedosłuch. To też już zniknęło wink
                            • mangurr123 kkkkk4 01.12.08, 19:21
                              Ja tez mam piski w uszach szczególnie jak jest cicho , i
                              nadwarazliwosc na dzwięk , jeszcze wczesniej miałem napady lęlów
                              teraz nieraz tez czuje sie dziwnie , były tez bóle żeber tak ze nie
                              mogłem spac ani oddychac bo ból sie nasilał .
                        • mangurr123 dobbiaco 01.12.08, 19:22
                          ja tez pare razy na pogotowiu byłem to z dusznośćią która
                          postepowała i nie mogłem niczym jej poluzowac(myslałem ze sie
                          udusze) , to potworny ucisk głowy bardzo silny.Ale nie zabardzo mnie
                          tam ciągnie , nie licząc juz masy wielu specjalistów ...
                          • dobbiaco Re: dobbiaco 01.12.08, 22:29

Bardzo dobrze Cię rozumiem..Na Szpitalnym Oddziale Ratunkowym analizy
                            wychodzą zawsze bez zarzutu i patrzą na człowieka,jak na wariata-
                            hipochondryka..To bardzo boli..Potem już;jak się herx zaczyna,tylko
                            się pytam siebie,czy moje serce to wytrzyma jeszcze raz..
                            I także bardzo się boję..Boję się nawet zgasić swiatło..A
                            zresztą..zawsze przy tym jest bezsenność;ta,tak bardzo do tego
                            wyczerpująca..Przeżywamy taki koszmar,a lekarze nie mają o tym
                            pojęcia..Pozdrawiam!
                            • aaa9941 Re: dobbiaco 01.12.08, 22:39
                              ale te objawy wam nie ustępują? tzn czy herxy są cały czas tak silne?
                              • mangurr123 Re: dobbiaco 01.12.08, 22:53
                                Mi ustępują czasem mam bjawy lekkie a czasem silne a było tez tak ze
                                nie miałem wogóle.
                              • dobbiaco Re: dobbiaco 01.12.08, 23:38
                                Teraz jakby są lżejsze..Bez takich potwornych bólów głowy..Ale za to
                                są inne objawy-drżączka!Trzęsę się,jak na kacu..(przypuszczam..);tak
                                od wewnątrz..Stale puchną stawy i coś się dzieje w tchawicy i
                                oskrzelach..Bardzo duże osłabienie..No i stale bezsenność-bez leku
                                nie do ujarzmienia..Poza tym wirowanie w głowie;szum;poczucie
                                strasznego odrealnienia;jakby patrzeć na świat spoza kilku grubych
                                szyb..No i od czasu choroby..kompletna zmiana postrzegania
                                rzeczywistości..zupełne przewartościowanie.
                                • mangurr123 Re: dobbiaco 02.12.08, 20:17
                                  Podobnie jak i ja masz objawy jakie masz wyniki badań ?
                                  • mangurr123 męski problem raczej... 05.12.08, 22:43
                                    Witam , mam pytanie raczaj do panów. Mam taki problem a między
                                    innymi dotyczy on ruchu jąder tzn skóra sie na nich tak przesówa ,
                                    czego nie było nigdy miałem tak jakies pół roku temu a potem miałem
                                    torbiele , wyszły na usg dwa nieduze . Były tez problemy z cewką
                                    moczową . Teraz ostatnio objawy mi sie nasilają noi te jądra
                                    dosłownie "ruszaja sie 'nie bardzo wiem jak to opisac.Mam pytanie
                                    miał ktos z was tak ? czy to moze byc od bb? czy od czegos innego ?;/
                                  • dobbiaco Re: dobbiaco 06.12.08, 22:52
                                    Po ujawnieniu się rumienia w styczniu-na plecach(chyba wtórny przy
                                    istniejącej już chorobie??Bo w styczniu kleszcz??)-przegapiony przez
                                    internistę i przeze mnie-ELISA w końcu lutego-ujemna;PCR Poznań-
                                    przełom marca i kwietnia-ujemny;na babeszję też;koniec sierpnia-
                                    Instytut Reumatologii-dodatnia Elisa na yersinię;"graniczna"dla
                                    borelii;przełom września i pażdziernika-dodatni Western Blot w
                                    zakażnym w W-wie..Akurat czekam na wynik następnego Blota,po raczej
                                    nieskutecznym przyjmowaniu Zinnatu przez miesiąc..Inne badania-
                                    noworodek by pozazdrościł..A ja korkuję..Pozdrawiam!Teraz doczytałąm
                                    się u zazule,że można zakażenie(wszelakie..) kojarzyć ze szczepieniem
                                    na żółtaczkę "B"..Też miałam;z 8 lat temu;prócz tego podaną krew rok
                                    temu po operacji..
                                    • mangurr123 układ moczowy 13.12.08, 20:11
                                      Witamwink mam pytanie czy miewacie moze problem z układem moczowym ,
                                      ja ostatnio mam problemy z oddawaniem moczu tzn czuje jakby mi os
                                      tam blokowało i plecy mnie bolą na dole jakby nerki.Moze to byc od
                                      bb , a moze od abx jakies zakazenie , nie chce sobie wkręcac
                                      następnych chorób... Pozdrawiam.
                                      • baska192 Re: układ moczowy 13.12.08, 21:24
                                        U mnie od problemow z ukladem moczowym zaczela sie cala
                                        choroba.Kazdy organizm jest inny i niekoniecznie trzeba miec
                                        ksiazkowe objawy.Nic sobie nie wkrecasz...
                                        • mangurr123 Re: układ moczowy 13.12.08, 22:37
                                          Ale mam nadzieje ze nie uszkodziłem nerekuncertain , badanie moczu
                                          wystarczy ?
                                          • mangurr123 Re: układ moczowy 13.12.08, 23:14
                                            i to drżenie ciała dosłownie mam wrazenie jakbym sie trząsł dziwnie
                                            sie czuje....
                                            • baska192 Re: układ moczowy 13.12.08, 23:28
                                              rany!!!wszyscy na tym forum zle sie czujemy.Mnie tez bola nerki a
                                              badania wychodza w normie.I tez sie trzese.Trzymaj sie.
                                              • dobbiaco Re: układ moczowy 14.12.08, 01:36
                                                He!He!Ja też!Jak galaretka!!Od wewnątrz-tak tylko jak jem,ręka
                                                trochę drgnie..Paskudztwo!Pozdrawiam!
                                                • mangurr123 żołądek 29.12.08, 19:07
                                                  Witam, mam problem czy was tez boli żołądek ? mnie tak jakby ktos
                                                  mnie pięśćią bił po brzuchu i dotego kłucie , rozdymanie , kawasy ,
                                                  dziwne smaki w ustach raz słodko raz gorzko , raz kwasno, sam nie
                                                  wiem moze to byc od bb nie chce wszystkiego na to zwalac .Miałem
                                                  gastoroskopie pół roku temu i wyszedł polip w przepuscie
                                                  żołądka"polypus juvenislis" nie wiem co to znaczy?uncertain .Dziwi mnie to
                                                  jedynie ze te niesmaki doszly wtedy jak sie rozchorowałem tzn jak
                                                  objawy różne miałemuncertain . A teraz ten ból i kwasy... nawet jesc sie
                                                  nie da , mam tez inne objawy boreliozowe raczej moze to herxy? a
                                                  moze żołądek sie gdzie uszkodził od tych piguł sam nie
                                                  wiem...Mieliscie moze podobne problemy ? Dzięki pozdrawiam smile
                                                  • zazule Re: żołądek 29.12.08, 22:49
                                                    Ja tak miałm bole brzucha ( zołądka) pojawiły się w 4 miesiacu
                                                    leczenia (doksy, azytro, tini) . Nie wiadomo było co sie dzieje -
                                                    koszmar - bolało tak ze sie czasmi nie mogalm wyprostowac, przerwałm
                                                    abx , jadłam papki dla dzieci, badania nic nie wykazywały, ( gastro
                                                    i rtg z kontrastem)
                                                    Po Poł roku byłam wykonczona, czesto chiało mi sie wymiotowac
                                                    schudłam pare kg. Na twarzy byłam zielono szara. Zazywałm podójen
                                                    dawki inhibitorów pompy peoronowej ( dochodzialm do dawki 100mg na
                                                    dobe) pochłaniam ogromne ilosci ranigastu i nic.

Przerwa ( 2 meiseczna ) w leczniu nic nie dała było wrecz gorzej.

Oczywiscie poszlam tropem grzyba - to był bład. Zadnego grzyba nie
                                                    było. Najadłam sie tylko leków na grzyba oczywiscie bez efektów.

Po poł roku cierpien dowiedzialm sie ze to blo/bartonella moze dawac
                                                    takie objay - szczegolnie ze miałm tez inne oabjwy blo- zrobiłam
                                                    testy pozytywne na bartonelle.

Wlaczyłąm do leczenia rif z roksytromycyna i tini. ( wczesniej
                                                    brałam roksy z amoksy - nie pomagało) Powli obajwy zaczeły sie
                                                    wycofywac. Jestem an rif juz z 15 miesiecy- bole brzucha znikneły
                                                    praktycznie do zera - moge jesc wszysko.

pozdr
                                                    z

• mangurr123 Re: żołądek 29.12.08, 22:56
                                                    Ja mam te niesmaki straszne uncertain a ten polip to nie wiem co to jest
                                                    nawetuncertain mam nadzieje ze nic groznego , mam dosc leków , lekarzy i
                                                    wszystkiego co z tym związane:/...i to kucie i wzdęcia żołądka lipa
                                                    z tym...
                                                  • mariano_84 Re: żołądek 30.12.08, 10:50
                                                    Miałem tak co jakiś czas jak Zaz kiedy byłem mały. Łapał mnie takie dziwny ból brzucha który trwał czasem kilka sekund, czasem minut, że nie dało sie nawet stać. Zapewne juz byłem chory, ale o tym jeszcze nie wiedziałem. Ostatnio tak mnie złapało jakies 3 tyg temu od czasu dzieciństwa, ale był to rodzaj herxa bo teraz jest ok.
                                                  • mangurr123 Re: żołądek 31.12.08, 13:07
                                                    Witam , Ja to widze że wogóle jest lipa pieczenie w brzuchu ,
                                                    przełyku, biegunka,wzdęcia , biały język , potworne osłabienie,
                                                    przyspieszone tętno d0 ok 100 uderzeń skoki cisnienia, Ręce
                                                    opadaja uncertain przewód pokarmowy wydaje mi sie ze juz troche jest
                                                    przemęczony...moze wieceje probiotyków, lek na zołądek i oslona w
                                                    olejku pomoże . Co proponujecie ? Pozdrawiamsmile
                                                  • mangurr123 utrata masy ciała 10.01.09, 21:00
                                                    Witam ktos z was chudnie?? ja w tamtym roku ważyłem 79 kg , potem za
                                                    5-6 misiecy 76, za dwa 70 a teraz 65 nie wiem czegouncertain przeciez sie
                                                    wtedy nie leczyłem wiec ani diety ani nic jadłem normalnie i
                                                    chudłem,i dalej sam nie wiem dleczego pozdrawiamwink
                                                  • cez777 Re: żołądek 29.01.09, 22:40
                                                    Mangurr, nadal masz takie problemy z żołądkiem, czy już się
                                                    uspokoiło? Czy nowy zestaw bez tetry jest lepszy pod tym względem?
                                      • depakinka11 Re: układ moczowy 10.01.09, 23:30
                                        Witam Cię!
                                        mangurr123,ja mam podobny objaw do Twojego,mi nic sie nie blokuje ale bolą mnie też tak samo plecy jak opisujesz-koszmar.
                                        Ja myśle,ze to do Bb,albo Mykoplazmy???
                                        Pozdrawiam!smile
                                        • mangurr123 Nowy zestaw abx 22.01.09, 20:48
                                          Witam , Mój stary zestaw Tetra 2x3 , tini 2x1, Duomox 2x2 , Vieregyt-
                                          k 1x1, na mniejwiecej takim przez 5 miesięcy , objawy były przeróżne
                                          tylko lekkie zmainy w zestawiebig_grin, nowy zestaw Unidox x2 ,Relicyd 2x2
                                          Tini 2x1 ,Vieregyt-k 1x1, Duomox 2x2 , Mam pytanie Unidox i Relicyd
                                          w rospisce mam ze przed jedzeniem ktos z was tak jadł??
                                          • mangurr123 neuro 29.01.09, 19:20
                                            Ostatnio cos dominują neurologiczne objawy u mnie jak klucie ciała
                                            mrowienie twarzy głowy, ucierpniecie ,uciężenie prawej strony ciała
                                            prawa dłoń , prawe przedramię , prawa stop i łydka i prawe oko takie
                                            posklejane, drzenie rąk , czasem lekko drża do tego jak wyprostuje
                                            dłonie to trzęsie sie palec "serdeczny" tak na boki u ibu rąk
                                            szczególnie u prawej dłoni, oczywiscie do tego skakanie różnych
                                            mięsni w tym na twarzy, i mdlenie rąk czasem....Czy macie tez takie
                                            problemy? Pozdr smile
                                        • dor-ast Re: układ moczowy 29.01.09, 20:56
                                          myślałam że z moim sikaniem jest coś nie tak , widzę że dużo osób ma problemy z
                                          moczem,ja mam uczucie zapalenia pęcherza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka