mark_bb 28.12.08, 22:53 Na szczęście ktoś wreszcie wyraźnie nam napisał czego mamy się trzymać: www.su.krakow.pl/pacjenci/dekalog.htm www.su.krakow.pl/med/dekalog.htm No to 3-majmy się Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stachenka Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 28.12.08, 23:18 O ja pierdziu, prawie jak w raju Prawie "Dbaj o swoje zdrowie bardziej niż o wszelkie dobra materialne – to najważniejsze a zarazem najdelikatniejsze co posiadasz i zależy w dużym stopniu od Ciebie." Niby nic, ale... po co to niby? Odpowiedz Link
stachenka Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 29.12.08, 06:57 > Niby nic, ale... po co to niby? Ale mi się nanibowało Odpowiedz Link
zazule Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 29.12.08, 09:06 O maj godness ten dekalog pacjenta to brzmi jak jakis wytwór propagandy PRL-u, pacjenta trakuje sie jak matołka. 10 Wzajemnie spierajcie się w zachowaniu optymizmu i siły przetrwania. to chyba o naszym forum i mirror - spieramy sie ile mozna. Mamy tez watek grupa sparcia 5. Nie czytaj naukowych książek medycznych – będziesz bowiem zapamiętywał z nich głównie to, co często dotyczy tylko niektórych – nielicznych chorych z danym schorzeniem. Nie posiadając wykształcenia medycznego może będziesz często interpretował przeczytane informacje na swoją niekorzyść – będzie cię to następnie uporczywie dręczyć. dobrze, ze inne ksiązki mozna czytac. To juz wiem skąd mam te koszmary nocne ( a myslałam ze po klarytro) Odpowiedz Link
1-ludka Re: do zazule 29.12.08, 11:37 Chcialabym napisac do ciebie na poczte w sprawie Clarythromyciny (tzn. W jakim zestawie bierzesz,bo ja mam do tego Quensyl i nie wiem jak to brac ) nie wiem jaki masz adres i jak to zrobic.Pozdrawiam Odpowiedz Link
stachenka Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 29.12.08, 15:35 > 5. Nie czytaj naukowych książek medycznych – będziesz bowiem > zapamiętywał z nich głównie to, co często dotyczy tylko niektórych – > nielicznych chorych z danym schorzeniem. Nie posiadając > wykształcenia medycznego może będziesz często interpretował > przeczytane informacje na swoją niekorzyść – będzie cię to następnie > uporczywie dręczyć. > > dobrze, ze inne ksiązki mozna czytac. To juz wiem skąd mam te > koszmary nocne ( a myslałam ze po klarytro) A ja dlaczego od kilku lat nie śniło mi się nic prócz jednorazowego koszmaru z pielęgniarką ganiającą mnie po zabiegowym z podniesionym z podłogi korkiem od wenflonu Odpowiedz Link
artur737 Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 29.12.08, 00:58 A znacie bajki o Leninie? Zaczyna sie jak dzieci czekaja na Lenina, a tego ciagle nie ma i nie ma. Ktos zaczyna watpic, ale zaraz go ktos ochrzanil, ze przeciez jak Lenin obiecal, ze przyjedzie to przyjedzie. I rzeczywiscie przyjechal pomimo ciezkie snieznej zawieji. Z wypiekami na twarzy mozna dalej sledzic losy bohatera, ktory bawi się z dziećmi w berka a w pewnym momencie "chytrze przymrużył oczy". Odpowiedz Link
flork74 Re: Czytanie Forum może być szkodliwe!!!!!! 29.12.08, 09:43 Jasne!Juz o wiele bezpieczniej sledzic co dzieje sie na Naszej Klasie!Tam nikt nie robi z mozgu gabki i nie wciska swoich madrosci.Co najwyzej mozna "polemizowac" pod czyims zdjeciem. Odpowiedz Link
mark_bb Re: Czytanie Forum może być szkodliwe. 29.12.08, 17:12 "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego" - z ukazu cara Rosji Piotra I z 9 grudnia 1708 r. "Mimo obaw i troski – staraj się zachować uśmiech i życzliwość wobec otoczenia. Pomoże Ci to zjednać sobie otaczających ludzi – pracowników szpitala czy kliniki – dadzą z siebie jeszcze więcej w walce z Twoim wrogiem – chorobą, nie tylko z obowiązku, ale z większym zaangażowaniem i dzięki sympatii dla Ciebie, którą potrafisz wzbudzić." "lekarz jest równy królom i prezydentom – może darować innym życie..." Jakiś wspólny klimat łączy te oderwane zdania. Upierdliwy pacjencie miej się na baczności... Odpowiedz Link