sidijelonek 15.01.09, 11:57 witam! chciałem zadać kilka pytan odnosnie yersini-proszę o kontakt i dziękuję !! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosa05410 Re: yersinia 15.01.09, 12:04 No to pytaj ... Generalnie jesli masz borelioze i przy okazji wyszla ci yersinia to sie nia zbytnio nie przejmuj. Podczas leczenia boreliozy skutecznie ja wybijesz. Odpowiedz Link
sidijelonek Re: yersinia 15.01.09, 13:10 wyszla mi yersinia-borelioza niby ujemna.Objawy sĄ bardzo podobne przy obu bakteriach. Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: yersinia 21.01.09, 19:45 a mozecie coś więcej o tej jersini?bo ja dziś odebrałam wyniki z lublina ,oprócz standardowej boreliozy wszystko- tylko jersienioza+ 33j. albo wyniki wyszły fałszywie ujemne albo jakiś czysty kleszcz mi się trafił... Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: yersinia 23.01.09, 21:46 no widziałam że organizujecie spotkanie,ale ja mam do wawy ponad 100 km. ,kiepsko sie czuje a wtedy byłam przy okazji wizyty u dr.piotra. Jeśli jest coś co łączy Cię z tą dzumą jersiniozą to proszę napisz tutaj. Odpowiedz Link
eter05 Re: yersinia 24.01.09, 12:49 kurkazlotopiorkaa napisała: > no widziałam że organizujecie spotkanie,ale ja mam do wawy ponad 100 > km. ,kiepsko sie czuje a wtedy byłam przy okazji wizyty u dr.piotra. > Jeśli jest coś co łączy Cię z tą dzumą jersiniozą to proszę napisz > tutaj. moja jersinia wyszla w lublinie ,rok temu i nic wiecej czy powinnam to powtorzyc w Poznaniu bo to wlasnie dziwne ze nic wiecej Witaj Agatko.Ja jestem dalej ,tylko rzadko sie odzywam .Moj mail -eter05@o2.pl Odpowiedz Link
zazule Re: yersinia 24.01.09, 14:03 Bardzo dobray watek o Yersini jest na forum mirror. Trzeba uwaza bo Y i bb dają krzyzowe rekacje w klaise IgG w tescie Elisa. Majac wiec dodtanią Y w w IgG i bb moze byc tak ze nie ma sie Y. Odpowiedz Link
agata2723 Re: yersinia 24.01.09, 14:20 Zazulko czy tylko w klasie IgG? W PZH docent zajmujący się yersinią niestety już nie robi WB.(kiedyś miał te testy,jednak były drogie i było małe zapotrzebowanie) Rozmawiałam z nim dwukrotnie, powiedział, że gdyby robił WB to mielibyśmy to badanie gratis. Szkoda... Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: yersinia 27.01.09, 22:28 a jak sie ma dodatnią bb w igm a yersinie dodatnia w igg ,to ma sie to i to,czy też mozna nie mieć? A czy ktoś kto ma yersinie ma zgrubienia pod skórą? Uwaga!Mozecie nie wiedzieć że je macie,ja swoje odkryłam dopiero jak mi masaż robili,a dodatkowo są na plecach więc nie macając sie tam może to umknąć waszej uwadze,acha,zgrubień nie widać gołym okiem,można je jedynie wyczuć palcami ponieważ są płaskie. Odpowiedz Link
baska192 Re: yersinia 28.01.09, 12:58 kurkozlotopiurko najlepiej byloby abys powtorzyla badanie jersinii w ktoryms z labo.Diagnostyki.Wyniki w klasie IgG mowia nam o tym,ze masz przeciwciala w tej klasie,mialas jerinie ale ,ze te przeciwciala utrzymuja sie najdluzej to byc moze nie ma juz aktywnej choroby a przeciwciala jeszcze sa.W diagnostyce zrobia Ci badania we wszystkich klasach ,sa one bardzo czytelne a w razie watpliwosci mozesz skonsultowac te wyniki z dr z PZH w Warszawie. Odpowiedz Link