inka-inka-inka 12.04.10, 17:06 Chcę wymienić okna w mieszkaniu Którą firmę polecacie ? Ktora robi to fachowo, posiada doświadczenie i gwarantuje jakość za niezlą cene i daje na to wszystko gwarancję ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annamisiaczek Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 12.04.10, 21:43 Jedyna zaufana firma od 17 lat, ma wszystko-producent Firma Marko są na Kilińskiego oraz Piaski Zamiejskie tam jest produkcja Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 12.04.10, 22:08 Oknoplast, czyli tzw. Okna z Krakowa. Bezapelacyjnie wysoka jakosc wykonania. Siedziba na ul. Wraszawskiej, jadac od strony miasta zaraz za mostem, po lewej stronie, obok hurtowni hydraulicznej i elektrycznej, duzy widoczny szyld. Odpowiedz Link Zgłoś
hejkins Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.04.10, 09:42 oknoplast - porażka!! kiedyś byli ok teraz dużo sie popsuło Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.04.10, 12:52 hejkins napisała: > oknoplast - porażka!! kiedyś byli ok teraz dużo sie popsuło Co mianowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
strausss Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.04.10, 20:39 Ostatnimi czasy Vito zmieniło politykę i zamiast tanich okien sprzedają dobre,Inter L na Czerwonego Krzyża mają szeroką ofertę róznych profili i producentów. Co do Marko - cóż, jeśli kogoś nie stać na dobre okna to może kupic tanie jak np. Gaelan z koekstrudantu z "odchudzonym" wzmocnieniem i najtańszym okuciem Romb ze Złotowa. Przy okazji tanie drzwi garażowe "made in china" :D Odpowiedz Link Zgłoś
pewniak64 Re: OKNA -oczywiście moja firma jest najlepsza. 23.07.13, 10:51 Trochę gorsza jest mojego brata, na Trzeciego Maja , ale tam za to fachowe doradztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hella77 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.04.10, 10:31 Gabra z Węgrowa - tanio i bardzo solidnie. Robią też w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Drutex 13.04.10, 20:43 a ja tam polece Drutex nazwaja sie smiesznie ale okna ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Drutex 13.04.10, 23:14 BudVar Floriańska - na próbę wziąłem jedno okno... Przyjemny zaokrąglony kształt. Dość szytwne - przy 20 stopniowych mrozach nie skurczyło się za nadto - nie ma szczelin dookoła. Pamiętajmy, że okna PVC "pracują". Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho791 Re: Drutex 13.04.10, 23:15 Vito porazka i dno slabe profile, ktos kupi okna sie wykrzywiaja! Dzwoniac do nich nie przyjada do was bo po co czas marnowac na 1 klietna. Handluja i sprzedaja ale slabo wiecej reklam wala Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka vito 14.04.10, 11:09 Hmmm o kurcze no ja się właśnie nad tymi vito zastanawiałam Ale teraz to nie wiem :/ za 3 okna + drzwi balkonowe policzyli mi jakies 2200 zł w tym juz rabat w wysokości 10% Odpowiedz Link Zgłoś
mama_niunia Re: vito 15.04.10, 09:01 Polecam firmę STOLARES. Punktk jeden mają na 3-go maja, drugi na 11- go listopada. Okna ok, ceny również. Z ich usług korzystali moi rodziece i ja (w obydwu przypadkach wymiana okien w domkach jednorodzinnych). Jakość + wykonanie = brak zarzutów, a do tego baaardzo miły i kompetenty właściciel. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Re: vito 19.04.10, 20:38 Przed 2 laty szukałem taniej i dobrej firmy. Najtańszą znalazłem w Teodorowie - dojazd: 300 m za firmą Elmo? w Żelkowie jest droga odchodząca w lewo, facet mieszka na początku wsi po lewej stronie, na płocie albo na domu jest szyld. Od centrum to ok. 5-6 km. Sprowadza i wstawia okna różnych firm. Cena na identyczne okna zamawiane w najtańszych salonach w Siedlcach była niższa o kila setek (zwiedziłem ich ponad 20). Niestety nie mam ani nazwy ani telefonu, ponieważ załatwiałem nie dla siebie. W każdym razie usługa była wykonana szybko, fachowo i terminowo, a właściciele do dzisiaj są bardzo zadowoleni, zarówno z okien jak i fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
112jaro Re: Drutex 17.01.14, 17:01 Jesteś na etacie czy ślepy!!!!!!!! DRUTEXU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=89587 Odpowiedz Link Zgłoś
112jaro Re: Drutex 17.01.14, 17:03 bambii napisał: > a ja tam polece Drutex nazwaja sie smiesznie ale okna ok :) a ja twierdzę że badziewie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=89587 Odpowiedz Link Zgłoś
finlandiafm Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 21.04.10, 01:13 Ojej.. jestem branżowcem i jak czytam Wasze opinie.. to mi się włos jeży na głowie. Żadnych konkretów a jedynie sympatie lub empatie. Czasem tylko jakaś kryptoreklama.. Nic rzeczowego. Ale ok, jeśli taki jest sposób postrzegania branży okiennej to muszę obrać odpowiednią strategię marketingową ;) pozdrawiam i życzę udanych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 21.04.10, 10:07 Jeżeli interesuje was niska cena to nie wymagajcie dobrej jakości, bo to nie idzie w parze. Ja jestem zwolennikiem okien drewnianych i na takie wymieniłem w jednej (żeby nie było reklamy) z siedleckich firm, choć okna były wyprodukowane poza Siedlcami. Odpowiedz Link Zgłoś
m693 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 30.11.20, 17:24 Mam okna z Krakowa, Kupiłem jako pierwsze. Potem kupiłem w Vito, kolejne w Drutexsie, kolejne na ul. Zachodniej. Mam porównanie. Jakościowo najlepsze są krakowskie. Cenowo nie . Ale to kwestia wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
kierak1 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 26.05.10, 11:47 Polecam Marko 10 lat gwarancji daja na okna i zawsze przyjezdzaja jak cos jest nie tak, profil maja gealan 5 ale sa tez 6 i 8 komorowe z szybami 1 i 2 komorowymi jak ktos chce miec lepsze przy niewielkiej doplacie Odpowiedz Link Zgłoś
ludek1122 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 27.05.10, 11:49 Witam tak się składa ze pracuje w marko w obsłudze klienta i mam dziennie ok 5 osób które mają uszkodzone okna/drzwi i proszą o wysłanie serwisantów marko do naprawy i za każdym razem muszę tłumaczyć, że marko naprawia tylko własne produkty ponieważ mamy wszystkie części potrzebne do zreperowania NASZYCH okien/drzwi, natomiast okna klientów często mają usterke nie do naprawiena bez przemontowania okna lub okucia firm które skończyły daną serię, może okucia ze złotowa nie są najdroższe ale są bardzo dobrej jakości z 10letnia gwarancją i wszystkimi certyfikatami, nie zawsze to co lepiej rozreklamowane czyt. roto jest lepsze. Mimo to klienci proszą o pomoc ponieważ sklepy w których kupili 20zł taniej już nie istnieją i jesteśmy ostatnią deską ratunku. Radze 2 razy się zastanowić nad firmą w której się kupuje okna bo one są na lata a sklep może istnieć kilka miesięcy. Ktoś pisał nt profilu,okuć itp: standardowe najtańsze okno jest 5 komorowe z szyba #24argon i okucia złotów,stal 2mm, ale jak ktoś ma większe wymagania to nie ma sprawy możemy zrobić okna na profilu 8 komorowym z potrójną szybą 2 komorową, mocniejszą stalą i okuciem roto z tym że będzie droższe ,ale za każdym razem jak pytam do wyceny: -jakie ma być okno? -najtańsze więc prosze się nie dziwić,że jest ich na rynku najwięcej. pozdrawiam www.marko-okna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michalnowak83 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 27.04.13, 11:17 Temat dawno nie odgrzewany. Jeśli poszukujecie Okien Avante - znalazlem w Budexpol-u w Iganiach. Na stronie Avante są wyszczególnieni jako dilerzy z naszego rejonu. Vito już nie obsługuje tej marki. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
1kudlaty Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 28.04.13, 09:29 Firma Kiro na Brzeskiej okna Witraż profil Veka okucia Roto cena przystępna, oknoplast obsługa ma chyba za duże pensje i małe zaangażowanie strasznie zadufani jak by mieli monopol. Brama garażowa firmy Normsthal szukać w Otwocku lub w Mińsku sporo taniej jak w Siedlcach. Trzeba zwrócić uwagę kto im montuje te okna jak z serwisem czy montażyści z łapanki czy stali solidni i dobrze opłaceni. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kates Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 29.04.13, 22:38 ja tam polecam OKNOPLAST z czystym sumieniem :) Okna solidne, ewentualne reklamacje są sprawnie szybko załatwiane, czasem nie jest wymagana nawet wizyta na budowie (wystarczą zdjęcia) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_pl Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 30.04.13, 18:31 PSB z Sokołowskiej po dawnych miśkach. Warte uwagi.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zofisia13 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.05.13, 15:46 Ja już od kilku ładnych lat mam okna z firmy Vito. Naprawdę solidne okna. Jak do tej pory to nie narzekam. polecem Odpowiedz Link Zgłoś
alwa-ro78 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 06.06.13, 16:15 POLECAM OKNA VITO Z FLORIAŃSKIEJ, MAM JE OD 4 LAT, JESTEM Z NICH ZADOWOLONY. DOBRA JAKOŚĆ ZA ROZSĄDNĄ CENE. Odpowiedz Link Zgłoś
rubiszubert Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 22.07.13, 14:03 Witam. To moj pierwszy post na FORUM SIEDLCE:) Za jakis czas bede mieszkal po sasiedzku, bo nabylem dom i potrzebuje go wyposazyc w okna. Nie stac mnie na kupowanie tanich rzeczy, bo to ma byc moj pierwszy i jedyny dom. Poki co przez kilka dni jestem na miejscu i chce zrobic rozeznanie, ale tego jest tak duzo ze sam nie wiem od kogo zaczac. Pomozcie! Wytypowalem z internetu pare firm: www.vitopolska.com/ - widze ze sa tu polecani www.nowakdom.eu - Oknoplast znam i mam chyba blizej do ich siedziby w Bialej www.budexpol.siedlce.pl oknaidrzwi.siedlce.pl www.alterdom.pl www.interl.pl okna-siedlce.pl Kogo z nich mozecie jeszcze polecic? Jak sie w ogole do tego zabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 22.07.13, 17:11 Najlepiej zrobić rekonesans cenowy po biurach, gdzie będzie najbardziej korzystna oferta. Z tego co słyszałam Vito przeszło na własną produkcję i chyba nie chciałabym być ich królikiem doświadczalnym. Wcześniej współpracowali z firmą Avante, którą polecam. W tej chwili z tą firmą współpracuje Budexpol. Okna z Krakowa są bardzo drogie, ale żeby ich produkt był adekwatny do ceny? Myślę, że chodzi tu tylko o prestiż marki. Polecam też rozwagę. W Siedlcach jest od groma małych punktów sprzedających okna, które po kilku miesiącach przestają istnieć. Na Warszawiej znajduje się firma prowadzona przez jednego pana, który raz już jedną firmę położył. Ludzi oszukał i zostawił bez towaru. Jak ktoś daje za duże upusty to też to nie jest normalne;) Nic nie ułatwiłam, dałam tylko do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rubiszubert Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 23.07.13, 09:25 On jest w moich typach z google?Adres Warszawska mam tylko dla www.nowakdom.eu/ ? to chyba nie oni??? Po pierwszej nocy z oknami nie podoba mi sie www.interl.pl/ chcialem sie czegos dowiedziec o nich a tam nic nie ma. Nie dziala mi dzis www.alterdom.pl/ a wczoraj wygladalo to obiecujaco. Reszta firm tez jest w miare tylko wiem ze strona moze byc zludna i za ladna witryna moze chowac sie byle jaki real. Chetnie przejde sie po rekonesansie, tylko blizej mam do Bialej - do Siedlec moze mi nie starczy czasu - budowa bedzie szla na odleglosc, dlatego pytam o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
1kudlaty Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 24.07.13, 21:53 Nie szukał bym w internecie gdzie można napisać wszystko ,popytaj znajomych jakie mają i czy są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
michalnowak83 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 30.07.13, 14:42 Masz rację, gdybym szukał tylko opinii w internecie albo w gazetach to wybrałbym "Okna z Krakowa" ale przepłaciłbym bardzo dużo. Buduję dom w standardzie NF40 więc okna muszą mieć współczynnik U poniżej 0,8. Pojechałem też do firmy Budexpol skąd okna mają moi rodzice i teściowie (mają drewniane z Sokółki, też są fajne ale za drogie dla mnie), dostałem propozycję okien PCV Avante Forte, z ciepłym montażem na taśmy. Trafiłem na promocję i dostałem kolor obustronny w cenie zewnętrznego, dodatkowo ukryte zawiasy. Zaoszczędziłem 15 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
goska.fracka Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 31.07.13, 12:43 michalnowak83 napisał: > Masz rację, gdybym szukał tylko opinii w internecie albo w gazetach to wybrałby > m "Okna z Krakowa" ale przepłaciłbym bardzo dużo. Buduję dom w standardzie NF40 > więc okna muszą mieć współczynnik U poniżej 0,8. Pojechałem też do firmy Budex > pol skąd okna mają moi rodzice i teściowie (mają drewniane z Sokółki, też są fa > jne ale za drogie dla mnie), dostałem propozycję okien PCV Avante Forte, z ciep > łym montażem na taśmy. Trafiłem na promocję i dostałem kolor obustronny w cenie > zewnętrznego, dodatkowo ukryte zawiasy. Zaoszczędziłem 15 tys... panie michale, ale na jakiej zasadzie zaoszczędził pan te 15 tysięcy ? sama sie zastanawiam nad wyborem, ale odpycham od siebię tę decyzję właśnie ze względu na koszty. Czy avante dało taki upust ? Odpowiedz Link Zgłoś
michalnowak83 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 02.08.13, 10:15 By spełnić moim wymogom okien ze współczynnikiem U poniżej 0,8 byli zmuszeni zastosować szklenie 3-szybowe 0,5 z kryptonem (jest droższy od argonu i pakiety szybowe z kryptonem mają krótszą żywotność), Avante Forte ma szeroki profil, bez problemu mieści się w nim pakiet szybowy 0,5 z argonem o szerokości 48mm, a w oknach z Krakowa był 36mm. W Avante też mogłem mieć wersję z kryptonem w podobnej cenie, tylko okna miały wtedy współczynnik 0,6 (dla pakietu 4-szybowego z kryptonem U=0,3). Odpowiedz Link Zgłoś
goska.fracka OKNA - którą firmę polecacie ? 06.08.13, 10:37 A to nie, ja nie wnikałam aż tak bardzo w parametry, póki co przeglądałam fora i znajduje różne opinie o avante, ale głównie że się szanują i są niestety drodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
misziek99 OKNA - którą firmę polecacie ? 06.08.13, 17:48 Z jednej strony lepsze okno i jeszcze w tańszej cenie, czyli coś nie pasuje albo zwyczajnie chcesz zareklamować własne okna. Odpowiedz Link Zgłoś
lakistrajk66 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 06.08.13, 23:35 Też jestem zdania, że dobry produkt musi kosztować. Trzy lata temu kupowaliśmy okna jezierski - wstawiala firma z siedlec - póki co bezproblemowe ale mieszkamy dopiero rok (tfu tfu - zeby nie zapeszyc). Odpowiedz Link Zgłoś
asia_zot Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 07.08.13, 13:26 lakistrajk66 napisał: > Też jestem zdania, że dobry produkt musi kosztować. Trzy lata temu kupowaliśmy > okna jezierski - wstawiala firma z siedlec - póki co bezproblemowe ale mieszkam > y dopiero rok (tfu tfu - zeby nie zapeszyc). No to długo się budowaliście, żeby się zaraz nie skończyła gwarancja bo będzie po ptokach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak_marek_1978 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 09.08.13, 13:30 Proponuję zainteresować się ofertą firmy petecki, głównie ze względu na szerokągamę produktów , aż trzy wykorzystywane profile, znajdziemy u nich taniechę jak i produkty z najwyższej półki można sprawdzić na stronie www.petecki.kalisz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lakistrajk66 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 25.08.13, 00:10 Nie mieszkam w Siedlcach, ale do Kalisza to mi wcale nie bliżej. CO ZA KRETYNIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
nieglowicz.krzysztof OKNA - którą firmę polecacie ? 13.08.13, 21:56 Jestem na etapie projektowania swoich 4 kątów pod Łosicami i architekt ze względu na układ okien proponuje jakieś cieplejsze rozwiązanie co zresztą będe omawiać z kierownikiem. Co to dokłądnie oznacza, bo dostałęm tylko taką informacje, że w projekcie zostaną uwzględnione cieplejsze okna ? Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 13.08.13, 23:08 Zwyczajnie oznacza to że będziesz miał sugestię zakupu cieplejszych okien. To nie jest wymysł architekta, a znak czasów. Dziś (jeśli dobrze pamiętam) obowiązuje nakaz stosowania okien cieplejszych niż Uw 1,6 Wm2k (jeszcze niedawno było to Uw 2,6 co oznaczało zimne okna). W planach jest kolejna zmiana na Uw 1,3 (wtedy teoretycznie dominujące na rynku "okna 5komorowe dwuszybowe" praktycznie przestaną się liczyć. A w praktyce i tak w większości do nowychm energooszczędnych domów sprzedają się ciepłe okna o wspołczynniku Uw lepszym niz 0,9. Jeśli architekt przewidzi Ci okno cipelejsze niż Uw. 0,6 to może się okazać, że cena zakupu będzie zbyt wysoka by takie osiągi zwróciły się w czasie życia okna. Odpowiedz Link Zgłoś
nieglowicz.krzysztof Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 18.08.13, 22:25 xfinlandia napisał: > Zwyczajnie oznacza to że będziesz miał sugestię zakupu cieplejszych okien. To n > ie jest wymysł architekta, a znak czasów. Dziś (jeśli dobrze pamiętam) obowiązu > je nakaz stosowania okien cieplejszych niż Uw 1,6 Wm2k (jeszcze niedawno było t > o Uw 2,6 co oznaczało zimne okna). W planach jest kolejna zmiana na Uw 1,3 (wte > dy teoretycznie dominujące na rynku "okna 5komorowe dwuszybowe" praktycznie prz > estaną się liczyć. > A w praktyce i tak w większości do nowychm energooszczędnych domów sprzedają si > ę ciepłe okna o wspołczynniku Uw lepszym niz 0,9. Jeśli architekt przewidzi Ci > okno cipelejsze niż Uw. 0,6 to może się okazać, że cena zakupu będzie zbyt wyso > ka by takie osiągi zwróciły się w czasie życia okna. Dziękuję za wskazówki, czyli jeżeli rozumiem taki standard to Uw, który powinienem wybrać to 0,9-0,6 żeby to było i ciepłe i ekonomicznie sensowne. Czego dokładnie szukać, albo z jakich firm mógłby Pan zasugerować wybór ? Chciałbym mieć mimo wszystko jakąś kontrolę nad tym co zostanie wybrane a szczerze powiedziawszy dla mnie okno - to okno. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 19.08.13, 22:00 A powiedzcie mi gdzie się pozbyć ze starych okien szyb . Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 19.08.13, 22:17 Poleceń konkretnych firm z mojej stron nie będzie. Musiałbym zacząć od siebie ;) a to by było nieskromne;) Jak podałbym ranking okien który cenię, to byłoba by to tak jakby reklama :) Suchy - firma nie chciaóa zabrać okien po demontazu? Ja zwykle zabieram stare ramy, chyba że ktoś chce je zostawić. Szyby po zdemontowaniu oddaję do skupu. Najbliższy mi znany jest w Wierzbnie (okolice Grębkowa) lub ich filia w Węgrowie na ul. Kosciuszki. Płacą mniej niż na paliwo (1,5 grosza za kg szkła). Kiedyś na Brzeskiej była firma która miała skupowac szkło, ale się zamknęła, bo nawet papier czy złom nie "poszedł" na tyle by się przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nieglowicz.krzysztof Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 20.08.13, 20:57 xfinlandia napisał: > Poleceń konkretnych firm z mojej stron nie będzie. Musiałbym zacząć od siebie ; > ) a to by było nieskromne;) Jak podałbym ranking okien który cenię, to byłoba b > y to tak jakby reklama :) > Suchy - > firma nie chciaóa zabrać okien po demontazu? Ja zwykle zabieram stare ramy, chy > ba że ktoś chce je zostawić. Szyby po zdemontowaniu oddaję do skupu. Najbliższy > mi znany jest w Wierzbnie (okolice Grębkowa) lub ich filia w Węgrowie na ul. K > osciuszki. Płacą mniej niż na paliwo (1,5 grosza za kg szkła). Kiedyś na Brzesk > iej była firma która miała skupowac szkło, ale się zamknęła, bo nawet papier cz > y złom nie "poszedł" na tyle by się przyjąć. Witam ponownie, ale to żadna reklama reklamować samego siebie. To właśnie odwaga w internecie powiedzieć jestem ten i ten i sprzedaję to i to, zapytaj moich klientów co o mnie myślą. Myślę, że swobodne napisanie Ci są godni polecenia to powiedzmy porada za którą będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
clnek Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 29.08.13, 08:25 Skoro xfinlandia nie chce się sam reklamować to ja pomogę :) Wprawdzie nie miałem do czynienia z nim w relacji klient - sprzedawca, więc nie będę pisał jak to on super sprzedaje i montuje, widzę za to od wielu lat jego porady w tematyce okiennej i nie tylko na pewnym branżowym forum. Jego widza na temat stolarki jest bardzo obszerna i widać, ze nie jest to tylko jego zawód ale także zainteresowanie, dzięki czemu jest na bieżąco z każdą nowinką techniczną. Dlatego też polecam zaglądnąć do Alterdom mając w planie zakup stolarki budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
maribt Polecam Inter-l 14.04.14, 14:06 Ja z kolei mogę z czystym sumieniem polecić firmę inter-L z Czerwonego Krzyża. Zamówiłem u nich okna do naszego nowego domu także nie wiem czy zabierają stare okna. Bardzo miła obsługa, duża oferta oraz szybki montaż. Podobno robią dużo dla Arche i Strusa wiec mają spore doświadczenie. Mają fajną stronę www.interl.pl na której są opisy profili itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kruklukasz1 Re: Polecam Inter-l 22.10.17, 20:18 INTER-L mam dwa przykłady ich jakości.... ale zaczne od początku mam dwie siostry które wstawiały okna dwa i trzy lata temu (22.10.17) przyszedł czas na mnie... pytanie do szwagrów polecacie okna które macie??? OKNA OK... MONTAŻ-TRAGEDIA.... dokładniej.... okna firmy salamander 3-szybowe reszty w tej chwili nie pamiętam. Ale napisze co wiem a więc tak. w po,łowie montażu szwagier (budowlaniec) zainteresował sie pianką montażżową co sie okazało pianka wpuszczona tylko i wyłacznie po dwóch rantach ramy tzn całe okna trzymały się wyłącznie na wąsach a nie na całej pow. ramy oblane pianką.... druga sprawa GWARANCJA W jednym z pakietów (dla zielonych pakiet to złączone dwie lub trzy szyby) znalazły sie okruszki szkła z pakietu co znaczylo że jest on fabrycznie nieszczelny i wadliwy.... czas realizacj po co tygodniowych prośbach o serwis.... prawie 6 miesięcy!!!!! szukam okien do swojego nowego domu czytam fora i widze żę wypowiadają sie tam spece od reklamowania swoich lub gardzenia konkurującymi firmami... ja jestem w ciemnej d..... pozdrwaiam wszystkich ktorzy szukają okien do swoich 4-katów i życze powodzenia .....' w razie pytań lub ofert 508148334 Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 14.04.14, 14:49 Znam z niżej wymienionych dwie firmy. Marco ? Marko ? z Piasków Zamiejskich. Kiedyś mieli punkt na Kilińskiego, obecnie zamkniety. Robił dwie ekipy. Jedna wstawiała okna i drzwi zewnętrzne i było OK. Druga wymieniała mi drzwi wewnętrzne w starym domu i nie było OK. Źle spasowane, zawiasy nie przesmarowane, skrzypią niemiłosiernie. Wkręty krzywo wkręcane lub niepodokręcane. Obie ekipy niekontaktowe, na sugestię że zrobić inaczej, coś więcej ( za dopłatą ) ... za to nie mamy płacone i ... NIE. Trzeci raz ich nie wezmę jak będzie potrzeba. Okna z Krakowa ... montowali mi drzwi garażowe. Coś czasami źle działa, drzwi podnoszą się do połowy ( napęd elektryczny ) i w połowie stają. Trzykrotnie prosiłem by kogoś przysłali. Po trzecim razie przyszedł Pan od montażu, obejrzał ... stwierdził że to napędu sprawa i on nie pomoże ... Obiecany przez przepięknej urody Panią fachowiec od napędu nie pojawił się. Ostatnie zgłoszenie z rok temu, pierwsze ... trzy lub cztery lata ... Też ich nie polecam. W sumie napęd działa, świruje raz na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 15.04.14, 09:04 Sama ostatnio odwiedziłam ostatnio kilka różnych punktów w Siedlcach. Najlepszą ofertę przygotowali "MS Okna" na 3-Maja 20 i "Lena" na Niedziałka 10, przy czym druga oferta różniła się cenowo od pierwszej o około 1 tys. zł. Lena oferuje okna w systemie Gealan S 8000 - bardzo wysoko oceniane przez fachowców, niestety ich oferta jest też najdroższa, MS robi dobre okna w tańszej cenie, profil N.ergo. Oferty innych firm były takie sobie, najbardziej mizernie wypada Drutex, ich oferta była co prawda najtańsza, ale naprawdę nie warto.... Odpowiedz Link Zgłoś
gemmplus Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 21.04.14, 22:48 Nie wierzę. Macie w Siedlcach najlepszego doradcę od okien na muratorze i myślałem że ten temat jest opanowany jego poradami. A tu nic. Mi pomógł korespondencyjnie bo sam nie chciał mi sprzedać okien do Łodzi. Chyba ze on nie jest z Siedlec i dlatego go tu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
annabee Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 17.07.14, 14:47 Pilnie poproszę o namiary na tego doradcę. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielska16071983 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 22.10.14, 23:15 tylko nie oknoplast Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielska16071983 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 22.10.14, 23:16 tylko nie montaż z okno plast Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
drabicki.lukasz Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 24.10.14, 11:08 A cóż to się takiego stało? Czy może jak zwykle konkurencja już nie wie jak walczyć z dobrym dystrybutorem, bo Nowak jest jednym z najdłużej i przez to najpewniej działającym w Siedlcach montażystą. Co się dokładnie wydarzyło? Odpowiedz Link Zgłoś
rwijpapucie Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 24.10.14, 14:32 sprzedam kapcie na zimę gratis ogórki kiszone Odpowiedz Link Zgłoś
drabicki.lukasz Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 26.10.14, 23:57 Nie pierwszy i nie ostatni raz, masz przykład działań konkurencji. Okropnie słabych działań... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.swida5 Re: OKNA - którą firmę polecacie ? 04.03.20, 13:10 zobacz sobie tutaj - twoje-okna.com/mazowieckie/okna-siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K Re: OKNA - którą firmę polecacie ? IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.21, 11:02 Serdecznie wszystkim polecam firmę PAGEN. Mają świetną ofertę, mam ich okna od 2 lat i jestem z nich bardzo zadowolony. Świetnie izolują ciepło, są wytrzymałe, wyglądają cudownie, mają 10-letnią gwarancję, oraz mogą być dostarczone i zamontowane przez profesjonalistów. Bardzo polecam okna firmy PAGEN. Odpowiedz Link Zgłoś