hyperactive1
03.09.10, 23:21
Wątek kieruję do wszystkich miłośników piwa - nie koniecznie koncernowej masówki. Gdzie w tym mieście można zaopatrzyć się w mniej znane, polskie lub importowane piwa? Przykład: szukam wyrobów Browaru Ciechanów (np. Ciechan Miodowe). Tesco - porażka i bieda, Topaz przy Sokołowskiej/Rynkowej - j/w., Carlos vis a vis PKS - j/w., Stokrotka w Galerii S - j/w. - wszędzie totalna dominacja wielkiej trójcy (Kompania Piwowarska, Grupa Żywiec, Carlsberg), czasami dopełniana chlubnymi wyjątkami w postaci Perły, czy Łomży, w Stokrotce dosłownie kilka wynalazków z importu. Wspomnianego Ciechana nie ma nigdzie w centrum, a jet to swego rodzaju paradoks, gdyż jest to piwko z naszego województwa. Szukałem też np. Specjala (to akurat koncernówka, choć jakby bardziej niszowa), nigdzie go nie znalazłem - swego czasu był w Żabkach.
Gdzie zatem polecacie zaopatrywać się w mniej znane piwa? Jeszcze do niedawna działał punkt 'Piwa Świata' na Rynkowej, swego czasu miał spory wybór najróżniejszych wynalazków, od dłuższego czasu jest zamknięty. Również w naszym biednym Carrefour Express można było kupić w ciągłej sprzedaży np. znakomitego Broka, czy wrocławskiego Piasta - jak jest teraz - nie wiem, dawno tam nie byłem. Dzięki za sugestie.