Dodaj do ulubionych

Centrum handlowe w gminie Siedlce

27.09.10, 11:37
Brakuje mi wątku bieżąco opisującego co dzieje się w zakresie, o którym mowa w tytule
jest informacja o galerii s, o lidlu a o tym cisza...

Warto może żeby był wątek o ch które ma powstać pomiędzy grabianowem a białkami?
myślę, że można w tym miejscu podawać informacje na temat innych inwestycji w zakresie handlu i usług w gminie Siedlce
Może zacznę:

Przeglądając stronę gminy siedlce znalazłem ciekawą rzecz:
www.gminasiedlce.pl/?action=informacje&idin=616&idm=2&ids=3
Jestem tam informacja na temat zmiany studium uwarunkowania, które jak wiadomo jest niezbedne do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego
Jest też ciekawa mapka pokazująca o jaki teren chodzi.
Uchwałą ma być podjęta 30 września 2010 na posiedzeniu rady gminy

Pytanie jak szybko uda się wszystko w zakresie zmian planów, decyzji, ... itd. przeprowadzić?
I kiedy będzie coś się działo na tym terenie (jakieś projekty pierwsze roboty)?
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.09.10, 12:06
      endruuu napisał:
      > Brakuje mi wątku bieżąco opisującego, co dzieje się w zakresie, o którym mowa w
      > tytule jest informacja o galerii s, o lidlu a o tym cisza...

Może dla tego, że to nie tyczy się stricte samego miasta, a może dla tego, że oprócz szerokich planów nie było żadnych konkretów. nie mniej obiekt jak najbardziej potrzebny, no i może kiedyś Siedlce wreście się rozrosną wchłaniając pod siedleckie wsie. Jak kiedyś pisałem bez tego miasto nie ma, co liczyć na 100 tys. mieszkańców :) A jesteśmy jednym z mniejszych miast (powierzchniowo rzecz jasna) średniej wielkości (80 tys. ludzi) w Polsce. Może najwyższy czas to zmienić :))

A co do samej inwestycji w gminie, to bardzo dobrze będzie konkurencja dla GS.

Mapka z zaznaczoną lokalizacją tego centrum i (chyba ?) z planowaną autostradą A2:

www.gminasiedlce.pl/downloadfile2.php?id_plik=11528
      • endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.09.10, 12:20
        Gmina siedlce to nie siedlce ok
        ale ta inwestycja dotyczy siedlce jak mało która

gmina siedlce ma tylko 16 tys mieszkańców
        nawet pomimo wchłonięcia jej całej siedlce beda miały "tylko" nie całe 100 tys
        powiększenie miasta dla mnie jest ok
        ale takie decyzje oprócz kwestii finasowej zależą od dużej polityki

moim zadnaiem nie jest to projekt autotrady
        tylko obecna obwodnica
      • lesio57 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 16.12.11, 12:51
        To pewnie nie jest sprawa gruntów,tylko nadchodzącego podobno kryzysu i się wystraszyli.
    • emektb Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.09.10, 18:34
      no ludki przeca już o tym pisałem... najpóźniej w 2011 będzie już można robić zakupy. mogę ew. na bieżąco informować o najemcach, którzy tam się pojawią

• endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.09.10, 19:30
        Wiem że pisałeś o tym jako pierwszy
        nie próbuję przypisywać tego sobie
        wątek miał na celu uporządkowanie
        i podawanie informacji o tym w jednym miejscu

A czy masz informować o najemcach?
        Nie daj się prosić ;)

OCZYWIŚCIE INFORMOWAĆ
      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.09.10, 20:33
        O ile się nie mylę to w innym poście pisałeś o roku 2012 czy coś się zmieniło czy ten 2011 to przejęzyczenie?
        • hyperactive1 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 28.09.10, 21:58
          100 tyś. mieszkańców - raczej nie za naszego życia. Rzućcie okiem na:

pl.wikipedia.org/wiki/Siedlce#Demografia

Żeby osiągnąć taki wynik musielibyśmy mieć stały przyrost/napływ ludności przez DOBRYCH kilka następnych lat, jak w okresach 1980 - 1990 - 1995. Zauważcie, że od 2000 roku wzrost radykalnie wyhamował. I tak jak wyżej w wątku słusznie zostało zauważone - nawet gdyby nagle jakimś cudem miasto pochłonęło całość gminy, to osiągamy ok. 94 tyś., a taka akcja jest fizycznie, technicznie i prawnie niewykonalna. W najlepszym razie możemy postawić sobie za cel dobicie do 85 tyś. w ciągu, powiedzmy, dekady - i to przy DOBRYCH 'wiatrach', chyba, że w krótkim czasie Siedlce staną się superatrakcyjnym centrum przemysłowo - biznesowo - handlowym (kolejna fikcja) - wówczas max. 90 tyś.

Co do samej galerii - no właśnie - co to w zasadzie ma być? Do tej pory spotkałem się z trzema wersjami: 1) typowa galeria usługowo - handlowa, 2) tzw. 'retail park', 3) dwa hipermarkety luzem - Tesco i Obi. Dodatkowo - centrum logistyczne. Często te pojęcia (market, galeria, retail park), błędnie zresztą, używa się zamiennie. Czyli - co dokładnie zakłada plan, o ile w ogóle na dzień dzisiejszy wiadomo?

Obojętnie co powstanie cieszy fakt, że będzie to zlokalizowane - można na upartego rzec - w Siedlcach! Zgodnie z planem ze strony gminy owy obiekt będzie dosłownie ocierał się o granice administracyjne Siedlec - mieszkańcy z okolic ulic Południowej, Łukowskiej, Radzyńskiej czy Targowej dotrą nawet na piechotę, a zakładam, że zostanie puszczony darmowy autobus 'zbierający' ludzi z całego miasta, jak to zwykle ma miejsce przy podobnie zlokalizowanych obiektach - chociażby Carrefour w Mińsku Maz./Stojadłach.

2011 r. to raczej pomyłka - to nie jest Biedra, czy Lidl, które stawia się w kilka miesięcy, a póki co nie ruszono jeszcze z budową. 2012 brzy bardziej realnie, choć oczywiście chcemy żeby otworzył się jak najszybciej, szczególnie, że 2015 dla Galerii S II brzmi raczej kosmicznie.

O wszelkich planowanych najemcach oraz o samym charakterze tego przybytku oczywiście prosimy zorientowanych informować na bieżąco! :)

• emektb Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 30.09.10, 16:35
          pomyłka faktycznie mała mi sie wdarła. oczwiście najpóźniej w 2012. sorki i dzięki.
          • 3muszkieterowie3 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 04.10.10, 10:01
            Forumowicze jeśli wjecie coś nowego na temat powstania tego objektu (żeby nie powiedzieć centrum), to piszcie. Czy już jest pewne,że coś powstanie? Kiedy zaczną się jakieś prace? Jacy będą najemcy? Pytam po raz kolejny, bo widzę,że ten wątek wygasa, a wydaje mi się,że jest ważny, bo jak już wiele razy pisno na tym forum, potrzebne są w Siedlcach nowe inwestycje.
            • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.10.10, 21:38
              Już pisałem kiedyś w którymś z wątków na ten temat ale chętnie przypomnę.Widziałem plany dewelopera na których widniało Tesco,Obi,centrum logistyczne i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze jakiś sklep sportowy.W grę wchodzi teren od dk63 do samych torów kolejowych(razem ok.50 ha) więc stąd to centrum logistyczne.Prawdopodobnie budowa ruszy już w przyszłym roku ale wiele zależy od gminy bo przekształcenia terenów dotychczas rolniczych długo trwają.z tego co wiem na dzień dzisiejszy jeszcze w tym roku sprawa zostanie zakończona.Informacje mam pewne ,bo jestem że tak się wyrażę bezpośrednio zainteresowany.
              • 3muszkieterowie3 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 08.10.10, 09:30
                Dzięki za info na ten temat, jeśli będziesz miał nowe wiadomości , to pisz. Mnie ta sprawa też bardzo interesuje i dlatego tak dopytuję się o konkrety.
                • mar-ok Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 25.10.10, 15:26
                  Ktoś ma jakieś nowe wieści na ten temat?
                  • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.11.10, 19:59
                    up bo wątek poleciał daleko, ostatnio tylko wybory i wybory, może wiadomo coś nowego na temat tej inwestycji?
                    • brat_szczepana Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.11.10, 20:06
                      W gminie wiedzą, to powiedzą (jak zechcą).
                      • oxylog Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.11.10, 21:50
                        Temat drażliwy przed wyborami, bo plakatów w sklepach nie przyjmą :)
                        • mar-ok Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 21.12.10, 15:14
                          up
                          up
                          up
                          up
                          • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 21.12.10, 20:39
                            Pewno jeszcze nie przyjęli planu zagospodarowania w gminie, a bez tego nie dostaną warunków zabudowy, co jest niezbędne do uzyskania pozwolenia na budowę

Sklepy jak już pisano Tesco i OBI do tego centrum logistyczne

Ciekawe czy w rozbudowanym GS pojawi się coś takiego ?? Biała ma, a my nie to trochę obciach, ale mam nadzieje, ze się to zmieni.

www.dds24.pl/pl/strona/125/nasze.realizacje.-.galeria/?idg=3

No, bo jak ma to być galeria z prawdziwego zdarzenia to "pełną gębą" mości Panowie :))
                            • oxylog Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 21.12.10, 21:24
                              A ja już od dłuższego czasu zakupy robię w W-wie (nawet licząc koszty czasu i paliwa wychodzi taniej), PIT też chyba złoże w miejscu zatrudnienia.
                              To takie podziękowanie dla władz miasta i mafii kupieckiej.
                              • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 29.12.10, 19:59
                                Zmina planu zagospodarowania jest już uchwalona i ogłoszona w Dzienniku Urzędowym Woj. Maz.
                                Wejdzie w życie na początku stycznia 2011.
                                Nic tylko budować (tylko czy inwestor jest jeszcze chętny)

mazowieckie.e-bip.pl/EDZIENNIK/ActDetails.aspx?ID=15213
                                • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 30.12.10, 23:28
                                  No może się jeszcze rozmyślić :))

Ale skoro ma już plan zagospodarowania to warunki zabudowy i pozwolenie na budowę powianiem dostać juz bez problemów.

Generalnie coraz więcej gmin pod miejskich chce takowe obiekty u siebie, bo to czysty zysk podatek od nieruchomości, udział w podatku dochodowym, ect. Same plusy dla gminy, a i dal inwestora też dobrze, bo pod samym miastem, dojazd dobry, klienci wstępujący "po drodze".

inne gminy na Mazowszu (i nie tylko) też planują takowe obiekty np. :

www.e-sochaczew.pl/sochaczew,rynek-za-miastem,23135.html

Trwa proces inwestycyjny, którego celem jest budowa centrum handlowego w okolicach siedziby Urzędu Gminy Sochaczew. Wójt Mirosław Orliński zabiega, by centrum miało charakter zamkniętego rynku za miastem, by miejsce to posiadało styl i umożliwiało mieszkańcom prawdziwy relaks.

- Jest zdecydowanie za wcześnie, by o tym mówić. Tym bardziej, że jeszcze wszystko może się zmienić – powiedział nam właściciel terenu. Od niego dowiedzieliśmy się ponadto, że centrum handlowe będzie zajmowało 2 lub 4 hektary. I że prawdopodobnie w końcu stycznia lub na początku lutego sprawy powinny drgnąć na tyle, by o inwestycji można było powiedzieć więcej.

• ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 30.12.10, 23:42
                                    Fakt faktem pojawia się jakaś moda na retail parki w miastach (lub bliskich okolicach)kilkudziesięciotysięcznych
                                    Oto przykład z Ciechanowa

forum.gazeta.pl/forum/w,557,120198764,120198764,NOWE_Centrum_handlowe_w_Ciechanowie.html
                                    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 31.12.10, 01:40
                                      Exactly :))

Miasto/gmina musi się spieszyć, bo niedługo takich raili parków będzie na pęczki, a liczba najemców jest ograniczona, ba Polaków zamiast przybywać ubywa, więc rynek powoli się nasyca.

Takie obiekty mogłyby powstać przy wjazdówkach w Igraniach i Ujrzanowie. No może jeszcze jeden przy budowanej zachodniej obwodnicy miasta (ta przy torach na Sokołów) w pobliżu same pola, więc nie będą kupcy lokalni protestować.

Z tego, co wyczytałem w Ciechanowie ma być spożywczy na 2500 m2, czyli pewnie jakieś Tesco albo Carrefour, 2400 m2 NOMI + 440 m2 ogród zewnętrzny, dwa obiekty po 1000 m2 i "coś" między nimi chyba jakiś łącznik, albo pod Fast food-a, i parking na 290 aut.
    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 22.01.11, 12:27
      Mają szanse zacząć budowę na wiosnę, czy jeszcze za wcześnie ??

Chyba jeszcze nie dostali warunków zabudowy, ani pozwolenia na budowę ??
      • suchy_100 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 22.01.11, 18:03
        Ja nie wiem dlaczego się tak podniecacie budową placówek handlowych,wydaje mi się że lepiej rajcowała by siedlczan budowa fabryki lub innego zakładu produkcyjnego zatrudniającego z 1000
        osób .Co nam z marketów jak nie będzie komu kupować w nich to upadną.
        • dymek1979 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 22.01.11, 19:17
          nie przesadzaj i policz dobrze. Duże centrum handlowe, około powiedzmy 40 różnych sklepów i duży market spożywczy. Zatrudnienie 40 x 2 osoby + market około 20 osób, razem zatrudnienie znajdzie około 100 osób :)
          Dodatkowo sporo firm działa przy budowie centrum, ktoś zarobił sprzedając grunt po centrum, miasto zbierze jakieś tam podatki, interes się kręci a Ty marudzisz :)
        • aro333 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 22.01.11, 19:27
          Zapomnij o jakiejś wiekszej firmie. Jak nie bedzie w okolicy autostrady albo drogi szybkiego ruchu, żadna poważna duża firma tutaj nie zainwestuje. Niby sie utworzyła jakaś tam strefa ekonomiczna i co szału nie ma prawda?
          • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.01.11, 01:04
            Jako przykład mogę podać dobrze znany mi Sochaczew, miasto ludnościowo mniej więcej jak Mińsk Maz.

ProLogis Park Sochaczew

Przy obwodnicy (mam może 5 lat), blisko (zmodernizowana) linia kolejowa Poznań-Warszawa w budowie autostrada A2 ze Strykowa (k. Łodzi) do Warszawy

A w samym mieście 2 duże sklepy i kilka mniejszych i jakoś nikt nie narzeka, też kupcy przepowiadali, że padnie lokalny handel i jakoś nic się takiego nie stało. W Łukowie podobnie, takie strachy na lachy jak się nie ma argumentów.
      • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 25.01.11, 19:46
        efaster napisał:

> Mają szanse zacząć budowę na wiosnę, czy jeszcze za wcześnie ??
        >
        > Chyba jeszcze nie dostali warunków zabudowy, ani pozwolenia na budowę ??
        W tym roku jeszcze nie zaczną budowy,tworzenie planów i uzyskiwanie pozwoleń potrwa przynajmniej do końca roku,więc najwcześniej to na wiosnę za rok coś się ruszy,ale wszystko jest na dobrej drodze.Pozostaje nam tylko czekać...
        • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 25.01.11, 23:08
          fajnykrzychu napisał:
          >Pozostaje nam tylko czekać...

Czyli najwcześniej 2013 rok ??

To tak jak mniej więcej GS mają oddać

Szkoda, że nie słychać o czymś nowym, tyle trenu na Terespolskiej czy na końcu Warszawskiej.

Może, UM wreszcie coś z pl. Sikorskiego wymyśli.

Albo wiem na Błoniach tyle terenu, można by coś wkomponować w okolicy Granicznej. Fajna lokalizacja dobry dojazd (obwodnica). A tak mysim zadowolić się tym, co mamy :)
          • cyanidesun Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 26.01.11, 00:12

> Szkoda, że nie słychać o czymś nowym, tyle trenu na Terespolskiej czy na końcu
            > Warszawskiej.

A ile tego terenu na koncu Warszawskiej, gora na malego Lidla bo na Biedre to stanowczo za malo bo tam wszystko plywa (teren stoi na sprzedaz juz od lat, az tablica z ogloszeniem zardzewiala ;)

> Może, UM wreszcie coś z pl. Sikorskiego wymyśli.
            > Albo wiem na Błoniach tyle terenu, można by coś wkomponować w okolicy Granicznej.

Proponuje wkomponowac jakies ladne centrum handlowe w istniejacy tam krzyz;)
            • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 08.02.11, 14:44
              > Proponuje wkomponować jakieś ładne centrum handlowe w istniejący tam krzyż;)

No właśnie, nic tam nie powstanie, bo jest krzyż (nawet, jeśli gdzieś z boku, a nie w bezpośrednim sąsiectwie krzyża).

Trochę to głupie, bo taki kawał terenu się marnuje tylko, dlatego że 1999 roku był tam Papież JP II. I na pamiątkę wystawili ogromny biały krzyż.

Owszem, pamiętajmy, co tam było i kto, ale jednocześnie nie blokujmy trenów inwestycyjnych. Zresztą z drugiej strony błoni są już dawno budynki hurtowni budowlanej i blok. I jakoś dużo bliżej krzyża. I nikomu nie przeszkadza. Zresztą dalej za Domem nad Stawami mamy stadion i nie raz z daleka będzie słychać k... h... j... i inne. Więc nie bądźmy tacy przewrażliwieni. Błonia to tylko kawał terenu porośniętego trawą, to nie ziemia święta :)) Nikt nie chce zabudowywać całego terenu, czy ruszać krzyża. Skoro można dobrze zarobić to, po co pieniądze mają leżeć na ulicy skoro nie chcemy się po nie schylić.

Od Granicznej spokojnie można wyłączyć spokojnie niezły kawał terenu. Przy jednoczesnym zachowaniu funkcji rekreacyjnej terenu i poszanowaniu krzyża.
    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 07.05.11, 23:50
      up

bo wątek zaginął :))

w tym roku raczej nic nie ruszy, ale na przyszłą wiosnę kto wie ??
      • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 08.05.11, 22:40
        W tym roku musi coś ruszyć,inwestor twierdzi że za 2 lata będzie można iść na zakupy.Obecnie prowadzone są tam jakieś "wykopki",albo archeolodzy,albo geodeci badają grunt.
        • mar-ok Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 12.05.11, 15:11
          fajnykrzychu napisał:

> W tym roku musi coś ruszyć,inwestor twierdzi że za 2 lata będzie można iść na z
          > akupy.

Możesz jakiś link dać albo coś, skąd o tym wiesz?
          • krzycho1252 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 12.05.11, 19:07
            Przed rondem w Białkach z lewej strony od Siedlec widać, jakby jakaś firma niesmiało zbierała wierzchnia warstwę ziemi. Wycięto przy okazji piękną wierzbę.
            • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 15.05.11, 14:14
              Wiem z bezpośredniej rozmowy z inwestorem.
              • pogus Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 14:01
                CMT Construction Management we współpracy Elbfonds przygotowuje realizację centrum handlowego o pow. 60 tys. m2 w okolicach Siedlec (woj. mazowieckie). Koszt przedsięwzięcia, którego najemcami mają być m.in. Tesco oraz OBI jest szacowany na ponad 62 mln euro. Plan zagospodarowania przestrzennego jest już zmieniony. Budowa rozpocznie się wczesną wiosną 2012.
                • pogus Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 14:17
                  www.fondsdiscount.de/download/geschlossene-fonds/fonds/direkt-invest-polen-5/6221/elbfonds-direkt-invest-polen-5-prospekt.pdf
                  strona 53
                  • andigajek Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 15:31
                    No to kończy się era pseudo-marketów Topaz.
                    • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 15:43
                      Link do firmy zarządzającej projektem

www.cmteam.net/
                      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 16:08
                        No i niech budują, ale co do terminu rozpoczęcia budowy, to ja zrozumiałem że czwarty kwartał 2012 to zakończenie budowy a rozpoczęcie to wrzesień 2011.

Baubeginn: geplant September 2011
                        Geplante fertigstellung: IV quartal 2012
                    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 16:06
                      topaz jak topaz, drogo ale z promocji jeszcze ceny w miarę, gorzej Hala targowa i Carlos, a o PSS Społem nawet nie wspomnę bi mi się niedobrze robi na samą myśl.

Gadają kupuj polskie, kupuj w polskich sklepach, szkoda tylko, że te "polskie" sklepy mają takie marże. Sory wole dać anglikom, czy francuzom zarobić, oni przynajmniej mają niskie ceny.
                • error_400 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 16:55
                  Jakaś bujda. To byłby kolos za kosmiczne, niespotykane u nas pieniądze. Informacja z cyklu tych o kasynie w Siedlcach i barem ze striptizem.
                  • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 18:30
                    Ależ to musi tyle kosztować, wystarczy porównać koszty budowy innych wymienionych w opracowaniu inwestycji. Inwestycja S. też tania nie będzie (przy tej powierzchni handlowej). Ponadto w Białkach znajdzie się też prawdopodobnie ogromne centrum logistyczne.

• efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 24.05.11, 22:37
                      spoko, będzie Tesco 24 h i OBI tylko trzeba trochę poczekać :)

Szkoda, że miasto trzyma, tereny na Terespolskiej vis a vis PXM, można by tam postawić ładny duży hipermarket z galerią handlową.
                      • pogus Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 07:28
                        www.thecity.com.pl/Wiadomosci/Kraj/Nowe-centrum-handlowe-w-Siedlcach
                        www.propertynews.pl/centra-handlowe/elbfonds-zainwestuje-w-polsce-150-mln-euro-najwieksze-centrum-zbuduje-w-siedlcach,4242.html
                        • endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 09:24
                          Poniżej Link do strony na której ktoś z grubsza wyjaśnia co to znaczy Retail Park

www.bestshopnet.pl/Retail-parki-%E2%80%93-koncept-na-czasie,wiadomosc,8,czerwiec,2011.aspx
                          • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 14:17
                            Ciekawe czy zrobią zwykłe Tesco czy Tesco Extra? I jaka to będzie restauracja drive thru, raczej będzie dwóch mc obok siebie więc wychodzi, że kfc. Chyba, że burger king, pożyjemy zobaczymy.
                            • ango19 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 14:33
                              Kurcze zmienili zdanie i to nie będzie Tesco i Media expert, tylko REAL i MEDIA MARKT :)
                              elbfonds-report.de/pdf/Siedlce_Juni_2011.pdf
                              • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 14:38
                                Hmm szczerze mówiąc wolałbym tesco chyba, ale plus za MM
                              • zula51 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 14:52
                                Pożyjemy zobaczymy,,,,, super że Będzie Media Markt
                                Ja osobiście wolę Real od Tesco;)
                                • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 15:50
                                  Wszystko fajnie, ale nie wiem dlaczego, mam lekki niesmak, że to wszystko jednak nie będzie w Siedlcach, tylko tuż za "miedzą". I to nie chodzi o to, że wolałbym inną lokalizację na terenie miasta, lecz bardziej o te, że ten teren na którym będzie ów centrum powinien już dawno zostać włączony do miasta Siedlce, podobnie jak wiele innych, np: Iganie, Strzała, Stok lacki. Przybyłoby nam mieszkańców i przede wszystkim powierzchni, bo jak spojrzymy na miasta o podobnej liczbie mieszkańców co Siedlce (77 tyś mieszkańców, 31,86 km2 powierzchni), a nawet mniejsze jak chociażby Łuków (31 tyś mieszkańców, 35,75 km2 powierzchni) czy Biała Podlaska (57 tyś mieszkańców, 49,4 km2 powierzchni), to łatwo zauważymy że mają sporo większą powierzchnie, nie wspominając już o Koninie (79 tyś mieszkańców, 82,2 km2 powierzchnia) czy Pile (74 tyś mieszkańców, 102 km2 powierzchni). Ale to odrębny temat.
                                  • lesio57 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 16:56
                                    A ja już sobie wyobrażam,te korki na światłach przy Składowej i pod mostem łukowskim jak jedni będą jechać do centrum handlowego a drudzy wracać.
                                  • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 17:41
                                    krzycho18 napisał:
                                    > Wszystko fajnie, ale nie wiem dlaczego, mam lekki niesmak, że to wszystko jedna
                                    > k nie będzie w Siedlcach, tylko tuż za "miedzą". I to nie chodzi o to, że wolał
                                    > bym inną lokalizację na terenie miasta, lecz bardziej o te, że ten teren na któ
                                    > rym będzie ów centrum powinien już dawno zostać włączony do miasta Siedlce, pod
                                    > obnie jak wiele innych, np: Iganie, Strzała, Stok lacki. Przybyłoby nam mieszka
                                    > ńców i przede wszystkim powierzchni, bo jak spojrzymy na miasta o podobnej licz
                                    > bie mieszkańców co Siedlce (77 tyś mieszkańców, 31,86 km2 powierzchni), a nawet
                                    > mniejsze jak chociażby Łuków (31 tyś mieszkańców, 35,75 km2 powierzchni) czy B
                                    > iała Podlaska (57 tyś mieszkańców, 49,4 km2 powierzchni), to łatwo zauważymy że
                                    > mają sporo większą powierzchnie, nie wspominając już o Koninie (79 tyś mieszka
                                    > ńców, 82,2 km2 powierzchnia) czy Pile (74 tyś mieszkańców, 102 km2 powierzchni)
                                    > . Ale to odrębny temat.

No niestety, to jest problem nie tylko mista ale też UG :(

Pare lat temu wójt gminy Siedlce Mirosław Bieniek, powiedział na antenie TV Siedlce, w progamie "Jak mieszkamy w Siedlcach ?" Póki ja jestem wójtem, nie ma mowy o włączeniu jakiej kolwiek miejscowości z gminy do mista Siedlce.

I te słowa zamykają całą kwestię, prezydent może chodzić i prosić, ale i tak nic nie wskóra, bo bez zgody rady gminy ma związne ręce.

Co do centrum handlowego, to mam pytanie co będzie Real czy Tesco ?? MM może być w GS, albo inaczej w GS Saturna, a tam niech bedzie MM. Bo drugi ME po co, nich otworzą w Sokołowie czy Łosicach.

Szkoda, że te małe centrum przy NK na Starowiejskiej nie budują, tak te chaszcze straszą, albo niech misto odkupi ten teren i wybuduje parking wielopoziomowy, taki jak chcieli wybudować po domu dziecka na Niedziłka.
                                    • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 17:52
                                      efaster napisał:

> Pare lat temu wójt gminy Siedlce Mirosław Bieniek, powiedział na antenie TV Sie
                                      > dlce, w progamie "Jak mieszkamy w Siedlcach ?" Póki ja jestem wójtem, nie ma mo
                                      > wy o włączeniu jakiej kolwiek miejscowości z gminy do mista Siedlce.

A ile kadencji Bieniek jest już wójtem ??
                                      • donvito52 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 14.08.11, 21:11
                                        Na pewno o jedną za długo :-(((
                                        W ogóle to w urzędzie gminy Siedlce przydały by się czystki, niekoniecznie etniczne.
                                        Ale te złogi zalegające tam od lat 80tys zeszłego stulecia dawno powinno się usunąć.
                                        Te "złogi" traktują urząd ( specjalnie z małej litery ) jak swój folwark.

Poza tym, jestem za anslussem. Jak najszybszym, aczkolwiek zdaję sobie sprawę że to może kosztować ... mieszkańców gminy. Jak to mówią, nieuniknione skutki uboczne.
                                    • ango19 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.08.11, 18:35
                                      > Co do centrum handlowego, to mam pytanie co będzie Real czy Tesco ?

Podają, że Real.
                                      inwestycjesiedlce.bnx.pl/readarticle.php?article_id=6
                                      i jeszcze wizualizacja:
                                      inwestycjesiedlce.bnx.pl/news.php?readmore=7
    • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 19.08.11, 15:06
      nazazie cisza, ciekawe czy zaczną jesienią br. czy dopiero na wiosnę 2012 ??

Strus narazie kopie ziemię pod parking. Ale kiedy zacznie się budowa samej galerii nie widomo.

Na innych budowach idzie zgodnie z planem. Na późną jesień powinno być skończone.
      • dymek1979 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 19.08.11, 18:28
        Przeczytaj sobie prospekt inwestora to dowiesz się kiedy zaczynają a kiedy kończą inwestycję, tam jest wszytko dokładnie opisane, a jeżeli nie potrafisz to niech ktoś Ci na polski przetłumaczy :)
        • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 31.08.11, 21:11
          podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/przymiarki-do-budowy-centrum-handlowego-na-obrzezach-siedlec-7979.html
    • pogus Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.09.11, 08:45
      Real i Media Markt uruchomią hipermarkety w Siedlcach. Przedstawiciele Elbfonds poinformowali, że Real i Media Markt będą głównymi najemcami centrum handlowego
      w pobliżu obwodnicy Siedlec (woj. mazowieckie) i drogi krajowej nr 2 (trasa Świecko-Poznań-Warszawa-Terespol), przy skrzyżowaniu z ul. Łukowską.
      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.09.11, 12:29
        Może jakiś link do tego?
        • pogus Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.09.11, 12:42
          informacja z wywiadowni gospodarczej
          • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 29.09.11, 15:09
            www.astaris.pl/presentation_letting_Siedlce_30082011.pdf
            • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 29.09.11, 15:21
              Dodam jeszcze tylko, że mają jednak zacząć na wiosnę 2012, a nie jak wcześniej planowano, jesienią tego roku. Otwarcie natomiast wiosna/lato 2013.
              • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 29.09.11, 16:52
                ula, pieknie

hipermaket spożywczy (8000 m2) Real (??)

hipermaket budowlany (12 000 m2) OBI (??)

elektromaket (1 800 m2) Media Markt (??)

Do tego ok. 20 000 m2 galeri handlowej i 6 000 retail parku

I na koniec (wisenka na tocie) budynek gastronomi (KFC, BK ??) salon somochodowy i myjna

i wielki, wielki parking.

Takie coś mogłoby powstać np. na Terespolskiej na przeciwko PXM. Albo na Iganiach koło Muchawki.

I co najlepsze zaczną budować w przyszłym roku, a strus dalej grzebie w ziemi w żółwim tempie przy nowej części GS.
                • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 29.09.11, 17:23
                  efaster napisał:

> I na koniec (wisenka na tocie) budynek gastronomi (KFC, BK ??) salon somochodow
                  > y i myjna

Buła już jest (McD) w pobliżu, a BK to niby co innego, ale w zasadzie to samo, więc wydaje mi się i mam nadzieje, że to będzie KFC.

> I co najlepsze zaczną budować w przyszłym roku, a strus dalej grzebie w ziemi w
                  > żółwim tempie przy nowej części GS.

No właśnie też mnie zastanawia w co oni się tam bawią, rozkopali kawałek terenu i grzebią, może chcą na zimę zrobić tymczasowy parking, a na wiosnę ruszyć z resztą.
                  • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 05.11.11, 22:38
                    Z tekstu wynika, że projekt jest cały czas na bardzo wstępnym etapie.

www.propertynews.pl/centra-handlowe/grupa-elbfonds-planuje-15-projektow,5607.html
                    • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.11.11, 17:33
                      "Właśnie pracujemy nad ostateczną koncepcją galerii handlowej w Siedlcach. Jesteśmy po wstępnych ustaleniach z najemcami - informuje Kurt-Georg Herzog".

Czy ja wiem czy to taki bardzo wczesny etap?
                      • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.11.11, 20:33
                        Chyba jednak wczesny bo jak nie mają koncepcji to jak mogą wnioskować o pozwolenie na budowę, skoro do tego potrzeba gotowego projektu budowlanego. A poza tym gdzie czas na niezbędne uzgodnienia z energetykami, gazownikami, wodociągowcami itp.

A propos, w takiej dajmy na to Łomży w budowie są już dwie galerie o łącznej powierzchni 100 tyś mkw powierzchni użytkowej. Oba projekty mają własne strony więc można sobie pooglądać wizualizacje.
                        • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 06.11.11, 21:01
                          ito25ms napisał:
                          > Chyba jednak wczesny, bo jak nie mają koncepcji to jak mogą wnioskować o pozwolę
                          > nie na budowę, skoro do tego potrzeba gotowego projektu budowlanego. A poza ty
                          > m gdzie czas na niezbędne uzgodnienia z energetykami, gazownikami, wodociągowca
                          > mi itp.

Ale te wizualizacje są aktualne elbfonds-development.com/siedlce_offer.html

Ja wyżej w posach Real 8000 m2, OBI 12 400 m2 +ogród, galeria handlowa 20 000 m2 (w tym Media Markt 1800 m2), retail park 10 000 m2

ponad 2000 miejsc parkingowych, restauracja drive thru (KFC, BK ???) salon samochodowy, myjnia

www.astaris.pl/presentation_letting_Siedlce_30082011.pdf (11 strona). Nic się nie zmieniło, trzeba tylko dogadać najemców na te mniejsze lokale.

Poczekajmy do wiosny przyszłego roku.

> A propos, w takiej dajmy na to Łomży w budowie są już dwie galerie o łącznej po
                          > wierzchni 100 tyś mkw powierzchni użytkowej. Oba projekty mają własne strony wi
                          > ęc można sobie pooglądać wizualizacje.

Dokładnie:
                          galeriaveneda.com.pl/ galeria venda (inwestor Echo Inwestment)

www.galeria-narew.com/
                          Cóż coraz więcej takich obiektów powstaje w miastach średniej wielkości np. Plaza w Suwałkach, galeria Twierdza w Zamościu
    • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.11.11, 17:13
      Szkoda, że kolega fajnykrzychu dawno nic nie pisał, z tego co można było przeczytać w jego starszych postach, wynikało, że był osobiście zaangażowany w tą inwestycję.
      • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.11.11, 02:29
        "Osobiście zaangażowany" to chyba za mocno powiedziane,po prostu osoba z mojej rodziny sprzedawała działkę pod tę inwestycję.Dopóki działka nie została sprzedana miałem informacje bezpośrednio od dewelopera ale teraz to już wiem tylko tyle co wszyscy bo po sfinalizowaniu transakcji kontakt z deweloperem się urwał.A tak na marginesie to po cichu liczę na zatrudnienie gdzieś w tym centrum,zawsze to bliżej domu,co przy rosnących cenach paliw jest nie bez znaczenia.Wstępnie zapowiadano ok.400 miejsc pracy tylko przy obsłudze i utrzymaniu centrum,nie wspominając już o budowie,ale tu pewnie wykonawca będzie decydował.Pozostaje cierpliwie czekać do wiosny na rozpoczęcie budowy,miejmy nadzieję że się nic nie "rypnie".
        • endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.12.11, 11:17
          Znalazłem w sieci to wrzucam. Nie komentuję realności i terminów tam podawanych.
          Ponadto podbijam wątek do góry
          www.thecity.com.pl/Obiekty-handlowe/Wiadomosci/Nowe-centrum-handlowe-w-Siedlcach
          • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 11.12.11, 17:09
            No właśnie,termin niezbyt realny biorąc pod uwagę stan robót na dzień dzisiejszy (0) ,i jeszcze kwestia rowów melioracyjnych,nie wiadomo kto jest ich właścicielem,sprawa aktualnie jest w sądzie,a znając opieszałość naszych sądów to do wiosny to się ni wyjaśni.
            • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 12.12.11, 10:50
              W sumie to nic nowego, ale wrzucę: podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nowe-centrum-handlowe-w-okolicach-siedlec-89c2.html
              • partyzant76 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 12.12.11, 14:08
                Można dorzucić tyle, że mają już ponoć wykupione wszystkie potrzebne grunty, a teraz trwa projektowanie.
                • endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 13.12.11, 08:12
                  Ale ta informacja to juz chyba nowość.
                  Jednak coś się dzieje, i te terminy

www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nowe-centrum-handlowe-w-okolicach-siedlec-89c2.html
                  • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 13.12.11, 10:04
                    endruuu napisał:

> Ale ta informacja to juz chyba nowość.
                    Ta informacja jest sprzed kilku miesięcy, a terminy dawno nieaktualne.
                  • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 13.12.11, 10:53
                    endruuu napisał:

> Ale ta informacja to juz chyba nowość.
                    > Jednak coś się dzieje, i te terminy
                    >
                    > www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nowe-centrum-handlowe-w-okolicach-siedlec-89c2.html

Przecież to to samo co ja wrzuciłem
                    • endruuu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 14.12.11, 08:31
                      Jasne, jakoś to przegapiłem ;)
                      • fajnysasaaa Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 15.12.11, 23:34
                        to teraz padniecie...

Elbfonds Development rezygnuje z budowy galerii handlowej w Siedlcach

Zarząd spółki elbfonds Development podjął decyzję o rezygnacji z budowy centrum handlowego w Siedlcach przy ul. Łukowskiej. Z powodu braku porozumienia z właścicielem nieruchomości firma zrezygnowała z zakupu 22 hektarowej działki.

www.retailnet.pl/Wspolna/Wiadomosci/2011/grudzien/15/ebfonds-Developmeny-rezygnuje-z-budowy-galerii-han.aspx
                        • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 16.12.11, 01:45
                          Jak się uważnie wczytać to już w tym wywiadzie z listopada prezes Elbfonds "nieśmiało" zauważał że przy tego typu projektach zawsze jest ryzyko że coś "nie wypali".

www.propertynews.pl/centra-handlowe/prywatni-inwestorzy-z-niemiec-chca-inwestowac-w-polskie-nieruchomosci,5782_3.html
    • zula51 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 16.12.11, 08:40
      Szkoda;(
      Nie będzie Reala, Obi, i Media Markt

Stus rządzi jednak w Siedlcach;/
      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 16.12.11, 11:41
        Wielka szkoda:/
        Ale trzeba być dobrej myśli, może znajdzie się inny chętny, bo lokalizacja jest całkiem niezła.
        • tramwajsiedlecki Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 00:36
          > przeprowadzone badania nie potwierdziły wcześniejszych założeń komunikacyjnych
          > oraz potencjału rynkowego tej lokalizacji
          podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/a-jednak....-nie-bedzie-centrum-handlowego-pod-siedlcami-8a7f.html
          Czy ktoś może to przełożyć z polskiego na nasze?
          • przyjemny_gosc Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 00:52
            Proste. Właściciel działki chciał za dużo.
            • cyanidesun Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 08:30
              Kij w oko wlascicielowi terenu. Zycze mu zeby dzialka stala nieuzytkiem i nikt inny nie chcial jej od niego kupic. Nie liczcie na to, ze ktos inny niz Elbfonds (ktory juz mial stworzone pierwsze plany centrum handlowego) chcial w nia zainwestowac.
              • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 12:22
                Ja bym to inaczej interpretował, pierwotne plany zakładały, że będzie to jedyny tego typu obiekt w regionie, gdy Strus zaczął budowę i było już pewne, że nie będą sami, przekalkulowali i doszli do wniosku, że już się tak bardzo nie opłaca ich inwestycja. Sądzę, że i tak wcześniej czy później coś tam powstanie, tylko pewnie nie na aż taką skale.
                • ito25ms Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 13:18
                  krzycho18 napisał:

Dokładnie tak, teraz kiedy jest przesądzone powstanie galerii w centrum miasta z kinem, food courtem, sceną zewn. czym tak naprawdę centrum w Białkach miałoby przyciągać. Poza tym ile od czasu kiedy Elbfonds rozpoczął przygotowywanie projektu przybyło choćby marketów spożywczych. Czy mając w ofercie promocję na parówki w Realu, galeria przyciągnęłaby mieszkańca Os. Tysiąclecia czy Nowego Światu, który do Kauflandu może pójść piechotą.
                  Ponadto, lokalizacja w Białkach wcale nie jest aż tak korzystna, w pobliżu brak jakiejkolwiek nowej developerki, przy Łukowskiej nie ma żadnego handlu, nie licząc sklepu z alkoholem. Znacznie ciekawsza jest lokalizacja przy rondzie w Ujrzanowie, gdzie jest przygotowywana zmiana planu zagospodarowania pod handel wielkopowierzchniowy. Tam centrum handlowe może liczyć choćby na klientelę odwiedzającą sklepy na Brzeskiej, a tych jest już teraz sporo.
                  • aro333 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 15:54
                    A moze sie odezwie ta osoba ktora chyba tutaj pisala ze zna tego co sprzedal ten gryunt. To jak to jest wreszcie sprzedal czy mial sprzedać?
                  • przyjemny_gosc Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 17.12.11, 16:34
                    Moim zdaniem Real jak Real, ale Obi i MediaMarkt mają taką siłę, aby przyciągać do siebie.
                    • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.03.12, 18:43
                      A jednak będzie to centrum handlowe,elfbonds się wycofał z tej inwestycji ale jako jedyny z wielu inwestorów,prace projektowe ciągle trwają i wszystko jest na dobrej drodze.
                      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.03.12, 18:49
                        Czyli ktoś inny wybuduje?? bardzo dobre wieści, mam nadzieję, że tym razem się uda. A wiadomo coś o najemcach? będzie to co miało być, czy coś innego?
                        • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.03.12, 19:12
                          Tego niestety nie wiem ale to te wieści są z "pewnej ręki" a raczej ust...
                      • zula51 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 27.03.12, 20:21
                        No to czekamy na jakieś konkrety ;)
              • donvito52 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 28.03.12, 11:32
                Kij w oko wlascicielowi terenu. Zycze mu zeby dzialka stala nieuzytkiem i nikt inny nie chcial jej od niego kupic. Nie liczcie na to, ze ktos inny niz Elbfonds (ktory juz mial stworzone pierwsze plany centrum handlowego) chcial w nia zainwestowac.

Zapewne, jak byłbyś właścicielem to oddałbyś działkę za friko.
                Nie każdy jest jednak taki altruistą jak Ty.
                Zwłaszcza, że inwestor będzie zarabiał na tej inwestycji pieniądze. I to raczej grube pieniądze.
                Działka wcześniej niż później pójdzie pod inwestycje i byloby skrajną głupotą pozbywanie się jej za marne pieniądze. Zwłaszcza, że sprzedać ją można tylko raz.
                • ango19 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 28.04.12, 15:12
                  Więc jak, dzieje się coś związanego z budową centrum?
    • efaster Re: cisza spokój, trawa rośnie, krowy się pasą 29.06.12, 22:01
      szkoda, że nie możemy poczytać o czymś takim:
      www.e-sochaczew.pl/sochaczew,market-obi-gotowy-dzis-otwarcie,31034.html
      już chyba nigdy C.H. w Białkach nie powstanie, szkoda :((
      • krzycho18 Re: cisza spokój, trawa rośnie, krowy się pasą 30.06.12, 14:00
        efaster napisał:

> już chyba nigdy C.H. w Białkach nie powstanie, szkoda :((

Nie bądź takim pesymistą, teren jest przeznaczony pod handel więc myślę, że w końcu ktoś chętny się znajdzie.
        • efaster Re: ponoć nadzija "matką" głupich 02.07.12, 21:35
          no ale też mówią nadzieja "umiera" ostania

A może kryzys, a może nie jesteśmy już tak atrakcyjni dla sieci handlowych ??

Szkoda, bo plany były imponujące OBI w Socho fajne (byłem) :))
      • fajnykrzychu Re: cisza spokój, trawa rośnie, krowy się pasą 27.11.12, 18:59
        nie byłbym tego taki pewien,ale coś więcej będziemy wiedzieć po Nowym Roku
    • zula51 ;/ 03.07.12, 13:13
      Moim zdaniem na razie nie mamy na co liczyć...
      Myślę że potencjalni inwestorzy są ostrożni... Czekają jak Strus otworzy w Galerię. Dopiero wtedy mogą badać siedlecki rynek...... Czy to im się wogóle będzie opłacało.....

Centrum miasta nic nie przebije.....
      Też bym chętnie widział Obi lub Leroy Merlin w Siedlcach.......
      Ale co po za tym??? Miało by się tam znajdować? Chyba że 3 McDonalds lub KFC.
      Minie jeszcze pewnie dobre kilka lat, jak coś z tego wyniknie....

..Abym się mylił..

A tak po za tym działka przy ulicach Sokołowskiej/Jagiełły (przy Chemi) jest na sprzedaż,,, kolejna biedronka?:P
      • hyperactive1 Re: ;/ 03.07.12, 21:26
        Nie! No błagam... tylko nie kolejna Biedra! I chyba ta lokalizacja jest mało dla niej prawdopodobna, w końcu na tym samym osiedlu mają już dwa swoje sklepy (Rynkowa i Chrobrego), chociaz z drugiej strony postawili na tak agresywną ekspansję, ze mogą pojawić się dosłownie wszędzie...

Ale taki drugi Lidl na przykład... jak dla mnie byłoby super. Inna rzecz, że Lidl w ogłoszeniach o pracę szuka kierownika sklepu... pytanie tylko: do obecnego, czy planują nowy?

Tak, czy inaczej mam nadzieję, że ktoś wreszcie zrobi porządek z tym miejscem, a sam budynek CHEMIA zostanie zrównany z ziemią, ponieważ w obecnym stanie jest to jedno z najbardziej szpetnych i zacofanych punktów Siedlec, głównie za sprawą ww. budynku.
    • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 30.08.12, 15:33
      Może jakieś nowe wieści?
      • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 22.11.12, 18:35
        fajnykrzychu odwiedzasz jeszcze czasem forum? Może masz jakieś newsy w sprawie tego centrum?
        • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 02.12.12, 13:51
          Wiem tyle że trwają procesy uwłaszczeniowe rowów melioracyjnych położonych na tych działkach,bez tego sprawa nie może ruszyć dalej,a jak wiadomo nasze sądy nie spieszą się.Jeśli dowiem się czegoś nowego natychmiast dam znać na forum.
          • efaster Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 04.12.12, 01:11
            wolałbym przeczytać coś w ten "deseń"

www.e-sochaczew.pl/sochaczew,multishop-sochaczew-z-pozwoleniem-na-budowe,33041.html
            choć przyznam, że lokalni kupcy w nastrojach niczym "nasi" przed pamietnym referendum

Ale co się dziwić ok. 30 tys. miasto duży Carrefour, Kaufland, 3 Biedronki, OBI, powstanie duże Tesco, w planach Netto i Lidl (o pomniejszcych nie wspominając)
            • krzycho18 Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 07.05.13, 14:28
              Dalej się ciągają po sądach?
              • fajnykrzychu Re: Centrum handlowe w gminie Siedlce 15.12.13, 17:19
                Większość właścicieli sprawy uwłaszczeniowe ma już za sobą,nie wiem czy wszyscy.Po minie i gadce inwestora zgaduję że nie wszystko idzie po jego myśli,sam już tracę nadzieję bo liczyłem na centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia.Jednak jak już ktoś tu napisał teren jest przeznaczony pod handel i w końcu ktoś będzie tym zainteresowany.Trochę szkoda że w Siedlcach powstają kolejne '' centra'' z powtarzalną ofertą .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka