miyatoto
28.07.11, 19:20
Umowę z w/w firmą zawarłem na początku b.r. Wydawałoby się, poważna firma. A tymczasem jej poczynania wskazują na to, że działa niczym "firma krzak". Głupota pracowników mających problemy choćby ze zrozumieniem zwykłego kalendarza jest wprost porażająca.
Przytoczę treść pisma jakie zmuszony byłem do nich napisać.
Pan Dominik Libicki - Prezes Zarządu spółki Cyfrowy Polsat S.A.
W dniu ............ 2011 w Autoryzowanym Punkcie Sprzedaży znajdującym się przy ulicy ................ w Siedlcach podpisałem Umowę Abonencką Nr ..................................
Z udzielonych mi wówczas informacji wynikało, że do dnia ........ b.r. powinienem zgłosić rezygnację z pakietu HBO, o ile nie będę przedłużał jego dalszej kontynuacji – co też uczyniłem w dniu ................, czyli z jednodniowym wyprzedzeniem tego terminu.
W dniu dzisiejszym tj. 27 lipca 2011 okazało się, że moje obydwa dekodery Cyfrowego Polsatu zostały zablokowane a możliwy jest odbiór jedynie kanałów nie kodowanych.
Po skontaktowaniu się z operatorem telefonicznym Pana firmy okazało się, że została popełniona pomyłka (nawiasem mówiąc, miły pan koniecznie chciał mi wmówić, że pomyłki tej dokonał nie człowiek ale .... system). Przyjął ode mnie zgłoszenie które zostało zarejestrowane pod Nr .............. oraz poinformował mnie, że odblokowanie dostępu do odbioru kanałów kodowanych nastąpi w ciągu najbliższych 48 godzin.
Zwracam się do Pana z prośbą odnośnie:
1. wyjaśnienia w/w zaistniałej sytuacji,
2. ukarania osoby (osób) winnych karygodnych zaniedbań w tej sprawie,
3. poinformowania mnie o rozstrzygnięciach oraz podjętych decyzjach odnośnie kwestii
wymienionych przeze mnie w punktach 1 i 2.
Nawiasem mówiąc, nie sądziłem że ze strony poważnej firmy jaką z pewnością jest Polsat Cyfrowy, spotka mnie tego typu niemiła niespodzianka i takowe potraktowanie.
Z tego co wiem, to nawet w niewielkich firmach kablowych nie spotyka się sytuacji, by bez żadnego powodu odłączano usługi swoim klientom.
W moim odczuciu takie działania zdecydowanie nie sprzyjają budowaniu pozytywnego wizerunku prowadzonej przez Pana firmy.
---------------
Kilka rzeczy jedynie wykropkowałem (dane personalne, nr umowy itp.). Nie wspomnę już o pieniądzach utraconych bezpowrotnie na rozmowach z konsultantami Polsatu Cyfrowego czy 10 minutowego oczekiwania przy muzyczce na zgłoszenie się któregoś z nich.
Nóż w kieszeni się otwiera.. .