Dodaj do ulubionych

Metro Internet .

27.08.11, 18:59
Posiada ktos? Jak sie sprawuje? Jest tyle mb co w umowie?
Obserwuj wątek
    • emti1 Re: Metro Internet . 27.08.11, 19:57
      Szok

Przeciez te ceny są bandyckie....
      • breuszek Re: Metro Internet . 27.08.11, 20:27

Jeśli pytasz o Metro Ethernet TP, to oczywiście jest tyle ile w umowie. Działa poprawnie. Jednak po skończeniu umowy terminowej zapewne uciekniemy gdzie indziej. Zmiana prędkości (zwiększenie) u handlowca trwała 5 miesięcy, instalacja trwała krócej, za ten czas można światłowód ponownie przeciągnąć.

Do emti1 - dlaczego ceny są bandyckie? Piszemy o łączy SYMETRYCZNYM dla firm ze SLA - znasz dużo lepsze ceny? Owszem przy wolumenie 100-200-500mbit inni operatorzy mają zazwyczaj taniej, jednak nie można cen tp nazwać bandyckimi. Chyba że jesteś laikiem i nie rozróżniasz usługi dla firm do adsla czy kablówki ASYMETRYCZNEJ dla osoby prywatnej o prędkości np. 20mbit, a wtedy okaże się że jesteś laikiem który zabiera głos w sprawie o której nie ma pojęcia...
    • netxan Re: Metro Internet . 27.08.11, 20:48
      Prawdopodobnie chodzi Ci o metrointernet.pl/
      Ceny bardzo atrakcyjne jak za symetryk. Słyszałem że mają stabilne łącza.
      Radził bym wstrzymać się na dzień dzisiajszy z wyborem Internetu ponieważ już na dniach wchodzi:
      nt.interia.pl/news/internet-lte-4g-w-cyfrowym-polsacie,1564532
    • netxan Re: Metro Internet . 27.08.11, 21:04
      Świeże dane na temat LTE
      www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/koniec-testow-konsumenckich-lte.cp
      Limity są wysokie a cena całkiem całkiem.
      • error_400 Śmiech na sali 28.08.11, 19:30
        limit 55 GB? Z czego 5 GB do wykorzystania w godzinach dziennych, a 50 GB w nocy? Wybacz, czasy w których patrzyłem na zegarek gdy korzystam z internetu odeszły wraz z modemem na linii TP.
        • netxan Re: Śmiech na sali 29.08.11, 00:14
          55 gb dla przeciętnego użytkownika Internetu to dużo. Do tego dochodzi mobilność. Oczywiście jak ktoś potrzebuje więcej założy sobie stacjonarny bez limitów.
          • error_400 Re: Śmiech na sali 30.08.11, 09:25
            55 GB - tak, 5 GB- niekoniecznie, a taki masz limit w godz. 8-północ. Resztę możesz sobie wykorzystać w nocy. O ile nie zapuszczasz programu p2p, to taka ilość nocnego limitu jest Ci zbędna.
    • malu.6 Re: Metro Internet . 27.08.11, 21:38
      tak, chodziło o www.metrointernet.pl/ na terenie Siedlec. Ceny nie sa chyba wygorowane, tym bardziej, ze aktualnie place 50zl za 2mb.
    • marcinsiedlce Re: Metro Internet . 29.08.11, 19:06
      Odradzam. Jakość usługi jest kiepska. Poza tym mają podłączone tylko dwa bloki drogą radiową.
      Na priv mogę polecić Ci inną firmę która jest już w dużej ilości blokach światłowodem. Z tego co wiem dostali już zgodę na wejście do bloków Spółdzielni Mieszkaniowej.
      Na tą chwilę mają promocję:
      5 Mbps - 39 zł
      10 Mbps - 49 zł
      16 Mbps - 59 zł
      25 Mbps - 69 zł

oczywiście ceny brutto i transfer dzienny.

Niebawem wejdzie promocja:
      50 Mbps - 50 zł
      100 Mbps - 99 zł
      + telewizja w cyfrowej jakości IPTV.

Pakiet: 20 Mbps internetu i ok. 40 polskojęzycznych kanałów w cenie 59 zł

Celowo nie piszę nazwy sieci gdyż znajdo się osoby które napiszą, że robię reklamę.
      Poniższy post proszę potraktować jako informację, że coś takiego istnieje i jest w zasięgu.

• malu.6 Re: Metro Internet . 29.08.11, 19:31
        tak, tyle, ze ja mieszkam w domu jednorodzinnym
        • marcinsiedlce Re: Metro Internet . 29.08.11, 19:40
          malu.6 napisał:

> tak, tyle, ze ja mieszkam w domu jednorodzinnym

Również oferują internet w technologii 5G dla domków jednorodzinnych.
          Jest promocja gdzie dostajesz router bezprzewodowych za 1 zł.
          • malu.6 Re: Metro Internet . 29.08.11, 21:36
            To juz chyba wiem o jakim dostawcy mowisz.
            • marcinsiedlce Re: Metro Internet . 30.08.11, 18:36
              nazwa firmy zaczyna się "IT..."
              • legalna_pani Re: Metro Internet . 30.08.11, 19:06
                Panie Marcinie.
                Firmę ch... i it... znają od dawna wszyscy forumowicze. Słyszało się różne rzeczy o tej firmie oraz o jakości usług. Siedlce są małe więc wszystko szybko się rozchodzi. Piszę Pan o telewizji, telefonie i wspaniałym Internecie. Właśnie jestem na stronie tej firmy i co ? Nie wygląda to jak strona zaufanego operatora. Gdzie jest ta wspaniała oferta ? Pustki i komuna nikt tym nie zarządza. W ofercie dla biznesu same zera. Czy mam zaufać i zamówić Internet po przeczytaniu Pana posta, zawierającego masę błędów ortograficznych ? Proszę wybaczyć ale po takiej reklamie nie kupiła bym od Was nawet lizaka dla dziecka.
                • marcinsiedlce Re: Metro Internet . 30.08.11, 20:57
                  Napisałem wyraźnie że posta napisałem jako INFORMACJĘ a nie reklamę. Celowo nie podałem nazwy firmy.

Istnieje takie coś jak infolinia tej firmy, gdzie osoba zainteresowana dowie się o aktualnych ofertach.

Oj nie wiem, czy stać Panią nawet na lizaka
                  • legalna_pani Re: Metro Internet . 30.08.11, 21:06
                    Jest Pan znany na tym forum na wylot. Każdy Pana post tylko bardziej ośmiesza firmę, która też jest znana. Skoro nie ma na stronie firmy konkretnej oferty, to znaczy że jej nie ma.
                    • malu.6 Re: Metro Internet . 31.08.11, 00:00
                      Musze sie z godzic z legalna_pania. Z tej strony nic nie wynika, wyglada na nieaktualizowana.
                      Inaczej sprawa wyglada w stosunku do metro internet, gdzie na ich stronie propozycje kusza i wygaldaja moim skromnym, amatorskim okiem na nie do pobicie przez innych dostawcow. Nie wiadomo tylko, jak jest w rzeczywistosci.

www.metrointernet.pl/klient-indywidualny/internet/?r=siedlce
      • emti1 Re: Metro Internet . 30.08.11, 08:44
        Poprosze o priv.
      • error_400 Re: Metro Internet . 30.08.11, 09:28
        No to chyba trzeba będzie się pożegnać z Vectrą... .
    • malu.6 Re: Metro Internet . 14.09.11, 18:54
      Podbijam, bo jeszcze nie padla zadna pewna odpowiedz na temat. Moze ktos jednak ma ten internet ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka