31.08.11, 12:29
Przeglądam listy kandydatów do Sejmu i Senatu, które zostały zarejestrowane do Sejmu i Senatu z naszego okręgu i stwierdzam, że:

- lista PiS bez większych niespodzianek, kolejność również poza "1" o której wcześniej pisałem (ponadto radna Skup próbuje swoich sił, chociaż wydaję mi się, że za bardzo uwierzyła w siebie, przecież cudem dostała się do naszej RM)
- lista Prawicy RP z Piłką i Szymańskim
- lista PJN nijaka
- lista Ruchu Palikota nijaka
- lista PSL z Sawickim na "1" i Borkowskim jednak jako kandydatem do Sejmu, a nie Senatu, ponadto Wielogórski ze starostwa i Szpakowski z Meditransu
- lista Korwina-Mike nijaka
- lista SLD z Prządka na "1" i Drabio na "5"
- lista PO raczej bez niespodzianek z Mroczkiem na "1", z Kozaczyńskim na "2", znowu z Lancową (gdzie ta kobieta się nie pchała, odpowie mi ktoś?) na "5", reszty nie znam, co nie wróży dobrze

A Senat?
Kraska z PiSu, Orzełowska z PSLu i Sosnowska z PO

wybory2011.pkw.gov.pl/geo/140000/pl/okr-18.html#tabs-1
Obserwuj wątek
    • tricky007 Re: Listy 31.08.11, 13:31
      Ale jak informuje TVN24 Prawica RP do Sejmu RP nie wystartuje, ponieważ nie zebrała odpowiedniej liczby podpisów: dokładnie około 400 mniej niż potrzeba. Tak więc nie zagłosujecie ani na b. posła Piłkę ani na b. radnego i niedoszłego prezydenta miasta Szymańskiego. Wiem, że ubolewacie.

I jeszcze a propos niespodzianek. Wspomniałem o E. Lanc na liście PO - kobiecie, która w ostatnich latach w niejednej partii była, w niejednych wyborach startowała (sejm, europarlament, sejmik). Tak więc niespodzianką na pewno jest brak niedoszłego prezydenta naszego miasta, M. Dobijańskiego, który podobnie jak w/w kandydatka był i PO i nie był, startował w niejednych wyborach ze znanym nam skutkiem. Szkodaaaaa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka