Dodaj do ulubionych

ZPP stanie się częścią Altia Group ?

14.09.11, 21:09
Francuski koncern Altia Group jest zainteresowany przejęciem upadającego siedleckiego ZPP Auto. Firma wydzierżawiła hale, park maszynowy i wznowiła produkcję. Od 12 września zatrudniła także blisko stu pracowników byłego ZPP Auto. Francuska firma wydzierżawiła od syndyka siedlecki zakład.

W dalszej kolejności zamierza odkupić całego przedsiębiorstwo i uruchomić tam większą produkcję na potrzeby europejskiego rynku motoryzacyjnego.
siedlce.naszemiasto.pl/artykul/1079261,zpp-auto-wznawia-produkcje-zaklad-przejeli-francuzi,id,t.html
Obserwuj wątek
    • error_400 Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 15.09.11, 00:40
      Tak się robi biznes. Poczekać aż padnie, przejąć za bezcen, zmusić do efektywnej pracy (nie będzie już obijania kijem gruchy podczas pracy) i sprzedać z zyskiem.

Póki co jednak ważne, że miejsca pracy są uratowane.
      • n_l Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 15.09.11, 08:15
        Przepraszam, nie mogłem sie powstrzymać
        > Tak się robi biznes. Poczekać aż padnie
        wierzysz w to co sam piszesz?
        • error_400 Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 15.09.11, 09:07
          bez związku z tematem
          • n_l Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 16.09.11, 11:13
            A to przepraszam.
            Nie wiedziałem że piszesz nie na temat.
            Co nie zmienia faktu że napisałeś głupoty.
      • ibzor Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 16.09.11, 06:48
        Panie Error_400 - to najdziwniejsza i najbardziej chyba negatywnie nacechowana definicja popytu i podaży jaką czytałem.

Logiczne jest żę kupuje się jak jest najtańsze a sprzedaje jak jest o wiele droższe...
        Tylko nie rozumiem dlaczego uważa Pan że ktoś doprowadził ten biznes specjalnie do upadku żeby go odkupić... Ja wiem że to nie zmieści sie w Pańskiej głowie nabitej spiskowymi teoriami i wiedzą o krwiożerczym kapitaliźmie ale spróbuje.. Czy jest szansa, albo chociaż nikły cień tego że firma była wcześniej źle zarządzana, przynosiła straty z winy kadry menagerskiej, a ktoś po prostu trafił na tą firmę w odpowiednim momencie - policzył że wystarczy zmienić kilka rzeczy zeby firma przynosila zyski i ją kupił??? Wydaje mi sie to prostszym i zdecydowanie łatwiejszym rozwiązaniem niż celowe doprowadzanie do bankructwa które może trwać w praktyce kilka lat i wymagałoby poświęcenia czasu i pieniędzy temu żeby do upadku doprowadzić.
        • kerac32 Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 16.09.11, 08:48
          > Tylko nie rozumiem dlaczego uważa Pan że ktoś doprowadził ten biznes specjalnie
          > do upadku żeby go odkupić... Ja wiem że to nie zmieści sie w Pańskiej głowie n
          > abitej spiskowymi teoriami i wiedzą o krwiożerczym kapitaliźmie ale spróbuje.

Niepotrzebnie się gorączkujesz, to była zwykła prowokacja. To co pisze Erorr400 trzeba traktować z dużym dystansem, bo inaczej uwikłasz sie w niepotrzebne, nic nie wnoszące do tematu, dyskusje. Wiem co piszę bo sam, swego czasu, dałem sie w ten sposób podejść :)
        • error_400 Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 17.09.11, 00:24
          > Tylko nie rozumiem dlaczego uważa Pan że ktoś doprowadził ten biznes specjalnie
          > do upadku żeby go odkupić...

Wskaż w którym miejscu coś takiego zasugerowałem.
          Napisałem dokładnie to co Ty niżej, tylko zwięźlej. Uważam, że dla nowej firmy to bardzo dobry biznes.

Nie bardzo rozumiem, skąd w Was taka mania wyłapywania niedopowiedzeń i szukania spisków.

Niedługo wystarczy, że postawię kropkę w poście i już jakiś nawiedzony zarzuci mi prowokację.
        • jotur44 Re: ZPP stanie się częścią Altia Group ? 05.11.11, 10:25
          Tylko dlaczego nadal zarządza tą firmą słynny zarządca Czerepach?- przez cały czas istnienia firmy służył jak najlepiej potrafił tym, którzy doprowadzili ja do upadłości,mając za nic uczciwych pracowników, teraz jest zbawicielem dla tych, którzy chcą pracować, oczywiście po znajomości, największe lizusy i konfidenci
          Stara firma w nowym opakowaniu, ci, którzy byli u żłoba Czerepacha nadal przy nim są!
    • tramwajsiedlecki Altia Siedlce Sp. z o.o 30.11.11, 23:28
      Coś się powoli wykluwa
      www.krs-online.com.pl/altia-siedlce-sp-z-o-o-archiwum-916933-708163.html
      Oferty pracy w ALTIA SIEDLCE Spółka z o.o.
      ● 2011-11-21
      Elektronik, Elektromonterzy
      ● 2011-11-18
      Elektromonter-Elektryk, Elektromonterzy
      ● 2011-11-08
      Elektromonter-Elektryk, Elektromonterzy
      vacancies24.pl/company/altia-siedlce-spolka-z-o-o/
      • podrozny113 Re: Altia Siedlce Sp. z o.o 01.12.11, 10:48
        Trochę więcej na ten temat jest w ostatnim tygodniku siedleckim. W planach jest odkupienie całego majątku w możliwie w krótkim czasie, wzrost zatrudnienia do poziomu 200 osób, utworzenie centrum produkcji elementów tłoczonych na Europę Wschodnią. Nowy właściciel jest zadowolony z poziomu kwalifikacji i motywacji obecnych pracowników, zauważa obecność innych przedsiębiorstw zagranicznych w Siedlcach, odbył rozmowy m.in. ze Stadlerem i nie wyklucza w przyszłości rozpoczęcia współpracy z tą firmą. Plany ładne, jak wyjdzie zobaczymy.
        • januszeksiedlce Re: Altia Siedlce Sp. z o.o 07.11.14, 21:05
          Altia Sp z o.o upadła wszyscy pracownicy dostali wypowiedzenia do końca 2014 roku cały obszar zpp auto i teraz altia ma nowego nabywce firmie BOZAMET może będą jakieś przyjęcia do pracy
          • z_siedlec Re: Altia Siedlce Sp. z o.o 01.12.14, 21:10
            A można wiedzieć coś więcej na jakich warunkach? Wątpie żeby utrzymał dotychczasowe zatrudnienie, zapewne będzie lała się krew.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka