Gość: marta IP: *.greyg.com 04.06.04, 16:20 właśnie sobie tak pomyślałam, że chętnie zjadłabym wielką porcję lodów od biadunia, czy wy też uważacie, że to jest ten sam smak co 25 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: es Re: lody u biadunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:39 Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam .....1000X To sa najlepsze lody na świecie. Zielona Budka, Algida i inne niech się schowają. Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: lody u biadunia 06.06.04, 10:13 Byłem u Biadunia we czwartek i z przerażeniem dostrzegłem, że w miejsce znanych lodów kulkowych pojawiły się kręcone - włoskie. Ani nie zachwycają smakiem, ani ceną. Mówię o sklepiku przy Sienkiewicza. Może ktoś zna jakąś inną lokalizację, gdzie można spróbować prawdziwych lodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: lody u biadunia IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 15:15 polecam lodziarnie przy kosciele sw.Mikolaja w Miedzyrzecu Podl. PYCHA! Odpowiedz Link Zgłoś
kubazuro Re: lody u biadunia 06.06.04, 19:13 wiadomo. Lody spod atlasu. Teraz na rogu Pilsudskiego i Kochanowskiego. Zwykle galkowe lody, bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: lody u biadunia IP: *.greyg.com 07.06.04, 10:50 lody są w tym samym miejscu co przez ostanie 25 lat, czyli nie na sienkiewicza a na armii krajowej przy przestanku mpk vis a vis sklepu rybnego Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: lody u biadunia 07.06.04, 12:10 dokładnie, a na sienkiewicza jest nowy sklepik biadunia właśnie z lodaami włoskimi, na armii krajowej wciąż są te pyszne kulkowe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: lody u biadunia 07.06.04, 14:51 Kiosk przy wejściu do parku - tam od zawsze były lody. A kiedyś to nawet przed kioskiem stała waga lekarska i można się było zważyć na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: lody u biadunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:13 no, no waga była super, lody też były pycha, ale lepsze serwowano pare metrów wcześniej w cukierni, po której juz nie ma śladu, na tej właśnie ulicy na wysokości świrskiego Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: lody u biadunia 07.06.04, 17:21 Czy to nie ta, która potem przeniosła się na Floriańską k. LO Prusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LCD Re: lody u biadunia IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 08:21 tak w tym kiosku teraz sa dobre lody :P ja uwazam ze sa najlepsze w Siedlcach i do tego nie sa az takie drogie, za 4zl mozna zjesc loda z zastygajaca czekolada i orzechami a za 5zl caly deser lodowy (w porownaniu do galek to tanio bo co to jest 4 galki). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes de Basel Re: lody u biadunia IP: *.public.unibas.ch 08.06.04, 16:23 Pewnie oklepany temat, ale jakie lody u Osinskich byly ... po 10 zl za galke (gdzies ok roku 1985)i trzy kolory: bialy, brazowy i rozowy. Czasem te rozowe byly bardziej fioletowe bo mialy wiecej jagod niz truskawek ale to bylo to. A lody w Szczawnicy kolo PKS sa Panstwu znane? Z kupionych w pudelkach bija ostatnio rekord cynamonowe ale jak sie do tego doda odrobine porto i np pomarancze to nawet w calym wojewodztwie mozna kregi na polach z radosci wygniesc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: lody u biadunia 13.06.04, 16:27 Nie wiem, chyba w Siedlcach kawowych lodów nie ma. Może w Klonowej? Kiedyś była znana lodziarnia Zdanowicza przy Pułaskiego, z takim śmiesznym kręcącym się kołem na wystawie (zwijająca się spirala). Lody nakładono zwykłą łyżką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba wspomnienie IP: *.eranet.pl 28.10.04, 21:45 ech, nie tak dawno sie zaczynal sezon Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: wspomnienie 29.10.04, 10:03 A to już się skończył? Ja tam cały czas pałaszuję lody! Odpowiedz Link Zgłoś