Dodaj do ulubionych

lody u biadunia

IP: *.greyg.com 04.06.04, 16:20
właśnie sobie tak pomyślałam, że chętnie zjadłabym wielką porcję lodów od
biadunia, czy wy też uważacie, że to jest ten sam smak co 25 lat temu?
Obserwuj wątek
    • Gość: es Re: lody u biadunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 21:39
      Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam .....1000X
      To sa najlepsze lody na świecie.
      Zielona Budka, Algida i inne niech się schowają.
      • emenemki Re: lody u biadunia 06.06.04, 10:13
        Byłem u Biadunia we czwartek i z przerażeniem dostrzegłem, że w miejsce znanych
        lodów kulkowych pojawiły się kręcone - włoskie. Ani nie zachwycają smakiem, ani
        ceną. Mówię o sklepiku przy Sienkiewicza.
        Może ktoś zna jakąś inną lokalizację, gdzie można spróbować prawdziwych lodów?
        • Gość: hmmm Re: lody u biadunia IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 15:15
          polecam lodziarnie przy kosciele sw.Mikolaja w Miedzyrzecu Podl. PYCHA!
        • kubazuro Re: lody u biadunia 06.06.04, 19:13
          wiadomo. Lody spod atlasu. Teraz na rogu Pilsudskiego i Kochanowskiego.
          Zwykle galkowe lody, bardzo dobre
        • Gość: marta Re: lody u biadunia IP: *.greyg.com 07.06.04, 10:50
          lody są w tym samym miejscu co przez ostanie 25 lat, czyli nie na sienkiewicza
          a na armii krajowej przy przestanku mpk vis a vis sklepu rybnego
          • emektb Re: lody u biadunia 07.06.04, 12:10
            dokładnie, a na sienkiewicza jest nowy sklepik biadunia właśnie z lodaami
            włoskimi, na armii krajowej wciąż są te pyszne kulkowe:))
            • tramwajsiedlecki Re: lody u biadunia 07.06.04, 14:51
              Kiosk przy wejściu do parku - tam od zawsze były lody. A kiedyś to nawet przed
              kioskiem stała waga lekarska i można się było zważyć na wszelki wypadek.
              • Gość: polityk Re: lody u biadunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:13
                no, no waga była super, lody też były pycha, ale lepsze serwowano pare metrów
                wcześniej w cukierni, po której juz nie ma śladu, na tej właśnie ulicy na
                wysokości świrskiego
                • klemens.klemens Re: lody u biadunia 07.06.04, 17:21
                  Czy to nie ta, która potem przeniosła się na Floriańską k. LO Prusa?
              • Gość: LCD Re: lody u biadunia IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 08:21
                tak w tym kiosku teraz sa dobre lody :P ja uwazam ze sa najlepsze w Siedlcach i do tego nie sa az takie drogie, za 4zl mozna zjesc loda z zastygajaca czekolada i orzechami a za 5zl caly deser lodowy (w porownaniu do galek to tanio bo co to jest 4 galki). Pozdro.
    • Gość: Agnes de Basel Re: lody u biadunia IP: *.public.unibas.ch 08.06.04, 16:23
      Pewnie oklepany temat, ale jakie lody u Osinskich byly ... po 10 zl za galke
      (gdzies ok roku 1985)i trzy kolory: bialy, brazowy i rozowy. Czasem te rozowe
      byly bardziej fioletowe bo mialy wiecej jagod niz truskawek ale to bylo to.
      A lody w Szczawnicy kolo PKS sa Panstwu znane?
      Z kupionych w pudelkach bija ostatnio rekord cynamonowe ale jak sie do tego
      doda odrobine porto i np pomarancze to nawet w calym wojewodztwie mozna kregi
      na polach z radosci wygniesc. Pozdrawiam
      • razowiec Re: lody u biadunia 12.06.04, 19:55
        A gdzie sprzedają lody kawowe?
    • muchawka Re: lody u biadunia 13.06.04, 16:27
      Nie wiem, chyba w Siedlcach kawowych lodów nie ma. Może w Klonowej?
      Kiedyś była znana lodziarnia Zdanowicza przy Pułaskiego, z takim śmiesznym
      kręcącym się kołem na wystawie (zwijająca się spirala). Lody nakładono zwykłą
      łyżką.
    • Gość: kuba wspomnienie IP: *.eranet.pl 28.10.04, 21:45
      ech, nie tak dawno sie zaczynal sezon
      • emektb Re: wspomnienie 28.10.04, 23:07
        a ty znowu z tymi wafelkami
      • baaad Re: wspomnienie 29.10.04, 10:03
        A to już się skończył? Ja tam cały czas pałaszuję lody!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka