03.02.12, 10:41
Witam wczoraj wieczorem wracałam z pracy i kobieta wjechała mi w tył samochodu. Zderzak mam pęknięty i światło z lewej strony pęknięte. Zgłosiłam do ubezpieczyciela tamtej kobiety zdarzenie ale dzisiaj policja za mną jechała i zatrzymała mnie za uszkodzone własnie to światło! powiedziałam że miałam stłuczkę a oni kazali mi do serwisu oddać i na szczęscie tylko pouczyli że takim samochodem nie mozna jeździć. Czy znacie jakiś serwis który może mi tanio wynając samochód? Muszę czymś dojeżdżać do pracy a autobusami to nie bardzo mam połączenia poza tym komfort jest też inny :)
Obserwuj wątek
    • n_l Re: stłuczka 03.02.12, 11:12
      Oferty wynajmu samochodów były niedawno na forum,
      przejrzyj starsze wątki.
      Natomiast zgłaszanie do ubezpieczyciela sprawcy
      nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem.
      Raz miałem identyczne zdarzenie- ubezpieczyciel sprawcy
      stwierdził że samochód zastępczy mi nie przysługuje.
      U swojego dostałem go bez problemu :-)
    • zula51 Re: stłuczka 03.02.12, 11:15
      Najtańsza wersja to ok Cena za dobę najmu to 80 zł netto Hyunday i 10
      Skontaktuj się z michal.brzyski@carofleet.eu
      Był wątek, ale go ktoś usunął
      • n_l Re: stłuczka 03.02.12, 11:37
        > Cena za dobę najmu to 80 zł netto Hyunday i 10
        W Wawie znalazłem Forda Ka i Peugeota 107 za 64 zł/doba (kaucja 500)
        w innym miejscu w Wawie- Ibiza, Thalia i Fabia za 60zł/doba
      • ela-1976 Re: stłuczka 03.02.12, 11:50
        Dziękuję za informację, Niestety ale Warszawa to trochę nie po drodze. 80 zł to rozsądna cena będę dzwoniła. Naprawa potrwa z 5 dni tak przynajmniej twierdzi Pan który będzie mi naprawiał samochód ale lepsze to niż autobus. Raz jeszcze dziękuję za odpowiedź.
        • pawelpap Re: stłuczka 03.02.12, 11:57
          A jaki to samochód bo jeśli jakaś skoda albo VW to w carsedzie mają z większością ubezpieczycieli podpisane umowy i w cenie dają samochód zastępczy... ja skorzystałem :)
        • grafi87 Re: stłuczka 03.02.12, 15:06
          witam,
          skontaktuj się ze mną, a ja podpowiem Ci co masz zrobić by uzyskać więcej kasy z ubezpieczenia OC sprawcy. Specjalizuje się w tym zakresie i od ładnych paru lat tym się zajmuję. Tel. 604 196 100
          • n_l Re: stłuczka 03.02.12, 19:19
            > a ja podpowiem Ci co masz zrobić by uzyskać więcej kasy
            > z ubezpieczenia OC sprawcy.
            Więcej kasy niż poniesiona szkoda?
    • pawelpap Re: stłuczka 03.02.12, 11:58
      Albo znajomy jeszcze wypożycza samochody... 604228416... może będzie taniej bo to nie salon ;)
    • ela-1976 Re: stłuczka 03.02.12, 12:35
      Witam mam Toyotę ale nie chce jej w Auto Podlasiu naprawiać bo już raz mi poprawiali więc nie chcę ryzykować. Dzwoniłam do tego Pana i powiedział że nie ma problemu tylko mam takie pytanie co to znaczy że będzie pełnomocnictwo i oni będą starali się za mnie odzyskać pieniądze za samochód? Czy to w ogóle możliwe? Bo myślałem że to ja muszę sama zapłacić i nikt mi nie odda. A ten Pan powiedział że za nic nie będę płaciła. Cieszę się ale chcę wiedzieć może ktoś z was miał taką sytuację.
      Umówiłam się na poniedziałek bo w tedy oddam samochód do naprawy.
      Proszę o więcej informacji :)
      • aro333 Re: stłuczka 03.02.12, 17:10
        Wiesz co, generalnie kasowalem kiedys szkode , wina nie moja na koszt ubezpieczyciela sprawcy, wlasnie przez Toyota Podlasie.Bylem w pelni zadowolony, firma zajela sie wszystkim , auto odstawilem i odebralem w profesjonalnie wykonaną naprawa blacharska. To nie oni robia blacharke tylko inny zaklad blacharski, pewnie przez nich certyfikowany. Mam mieszane zdanie o salonie siedleckiej Toyoty ale akurat naprawa blacharska byla zrobiona na 6.
        Jak podpiszesz pelnomoctnictow to pewnie wszystko za ciebie zalatwia z polisy oc sprawcy, ty odbierzesz tylko samochod.Tak to wlasnie wyglada jak kasowana jest szkoda bezgotowkowo.
        Wygodne choc nie zarobisz ale albo auto ok albo zarobek. Ja tak mysle
      • pawelpap Re: stłuczka 03.02.12, 20:55
        Zmieniło się prawo jakiś czas temu i należy Ci się samochód zastępczy na czas naprawy swojego i pokrywa to OC sprawcy .. (dlatego też ostatnimi czasu podrażały OC ) ... działa to tak jak naprawa bezgotówkowa... ty podpisujesz że wypożyczasz samochód a wypożyczający załatwia całą papierologię i stara się aby mu ubezpieczyciel zapłacił za wynajem samochodu... co prawa jest to tak jak z naprawą w serwisie... tam też nic nie płacisz a serwis liczy kosmiczne ceny i ściąga to z ubezpieczyciela... jak się mylę niech mnie ktoś poprawi :)
    • ela-1976 Re: stłuczka 07.02.12, 09:16
      Cześć :) Dzięki wszystkim za odpowiedź chyba czasy się zmieniły i ja się postarzałam. Od wczoraj korzystam z samochody tam z Terespolskiej. Rzecz jak dotąd niewiarygodna jeździłam do tej pory Toyotą Avensis i uwaga nie do wiary dali mi hjundaia 35 czy jakoś tak, taki terenowy jak dla mnie. Bo podobno ta sama klasa, Pan wszystko mi powiedział jak cały proces wygląda. Powiem szczerze że mi się podoba bo zawsze chciałam pojeździć takim samochodem a że trochę dojeżdżam do Siedlec to na prawdę wielka przyjemność. Miałam już w całym swoim życiu parę stłuczek ale z czymś takim się nie spotkałam. Dostałam w sumie tylko upoważnienie do podpisania i dokument wynajmu i wszystko żeby nie moje pytania i wątpliwości to pewni trwało by to 5 minut. Oczywiście spędziłam tam chyba z pół godziny ale Pan Michał odpowiedział dokładnie tak jak wy wcześniej tutaj.
      Piękne czasy.
      pozdrawiam gorąco
      • kerac32 Re: stłuczka 07.02.12, 11:07
        Świetnie, że tak to się skończyło. Zdarza się, że ubezpieczyciele zamiast sfinansowac wynajem zastępczego auta, zalecają korzystanie z roweru. Ponoć jest to coraz częściej spotykana, z ich strony, praktyka.

wyborcza.biz/biznes/1,101562,9682210,Miales_stluczke__Ubezpieczyciele__wsiadz_na_rower.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka