Dodaj do ulubionych

Wiosna, wiosna wiosna...

21.03.12, 09:37
Kalendarzowa, jak najbardziej przyszła.
Obserwuj wątek
    • tramwajsiedlecki Re: Wiosna, wiosna wiosna... 21.03.12, 10:45
      > Kalendarzowa, jak najbardziej przyszła.

Nie tylko kalendarzowa. Nie ma śniegu, mrozy poszły precz, a w duszy gra, że ha ha!
      • teofano1 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 22.03.12, 17:18
        Ja mam kilka drzew w okolicy na które powróciły ptaki. I jak śpiewają!
        Nawet z grubszego wióra ogarnęłam ogródek. Co patzrę przez okno, to duma mnie rozsadza. :)
        • brat_szczepana Re: Wiosna, wiosna wiosna... 22.03.12, 19:18
          Najlepsza wiadomość tej wiosny, to powrót Teofano na forumowe łono.

Witamy Królową, już kiedyś szukaliśmy ....
          forum.gazeta.pl/forum/w,262,80209685,,Dlaczego_tu_nie_ma_teofano1_.html?v=2
          A jeżeli idzie o wiosnę, to jest też kiepska wiadomość:
          od niedzieli trzeba godzinę wcześniej [:( ] wstawać, no chyba, że ktoś to lubi.
          • teofano1 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 22.03.12, 20:03
            Bracie przestań! Bo się spalę od rumieńca. ;)
            Nie byłam, bo jakoś tak weny brak. Zreszta rozwijam się TFUrczo i jak mnie wciągnie, to nawet na kilka tygodni.
            Dwa. Przyznaję się jak tu jestem, że zaczynam walczyć z otuliną zimową. Cieplej sie robi, trzeba wyciagnąć dresik, troszkę poćwiczyć, przypomnieć sobie jak sie biega. Może do lata zdołam się wylaszczyć, chyba, że wczesniej płuca wypluję. Co całkiem możliwe w moim steranym wieku. ;)
            A jeszcze macie obywatelu za poprawienie mi nastroju wpisem :* Tak w czólko co by publika z emocji sie nie spaliła. ;)
            • krzycho1252 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 22.03.12, 20:22
              Pozdrawiam na wiosnę i dedykuję śpiew drozda śpiewaka z tej stronki:
              ptakolub.gsi.pl/turdidae/turdus.htm#tp
              A propos, nie wiedziałem, ze z jajkami tak sie można pieścić.
              • krzycho1252 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 22.03.12, 20:27
                Dodam jeszcze śpiew sikorki ale ten i zimą można usłyszeć
                www.youtube.com/watch?v=qumhoTCQRKU
              • teofano1 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 23.03.12, 08:26
                Dzieki za przybliżenie pory roku. :) A co do jajek. To masz na myśli ich zdobienie? ;) Tak, można je traktowac w różnoraki sposób. Koronki, serwetki, szablony ....
      • malaczarna182 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 27.03.12, 19:23
        Trzeba się cieszyć, że w końcu siedleckie chodniki nie są zasypanie śniegiem, nie ma pluchy i można się poruszać bez problemu:) Teraz trzeba poczekać na jakieś koncerty etc.:)
        • mieszkaninsdl Re: Wiosna, wiosna wiosna... 29.03.12, 11:52
          Śniegu to nie ma, ale za to widać jak bardzo czysto jest w Siedlcach... Szczególnie jeśli chodzi o psie nieczystości...
    • obserwatorka121 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 26.03.12, 22:31
      również ten tydzień będzie jak najbardziej wiosenny- deszczyk, deszczyk, deszczyk:) ale bądźmy dobrej myśli, że przyjdą w końcu słoneczne dni:)
      • ruda_grazyna666 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 27.03.12, 00:44
        ehhh.... taaaak wiosenka przyszła, pierwszy grill zaliczony :D niebiańsko
        • teofano1 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 27.03.12, 14:46
          ruda_grazyna666 napisała:

> ehhh.... taaaak wiosenka przyszła, pierwszy grill zaliczony :D niebiańsko

A nic nie fruwało? Bo niby wiosna, słońce, ale te "zefirki" wyjące za oknem ... nieprzyjemne.
      • teofano1 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 27.03.12, 14:45
        obserwatorka121 napisała:

> również ten tydzień będzie jak najbardziej wiosenny- deszczyk, deszczyk, deszcz
        > yk:) ale bądźmy dobrej myśli, że przyjdą w końcu słoneczne dni:)

Na deszczyk wiosenne kalosze w kwiatki. ;) Uśmiech szefowej numer jeden. I nie ma mocnych. ;) Że wiosna każdy będzie wiedział.
    • quellee Re: Wiosna, wiosna wiosna... 28.03.12, 15:05
      W kalendarzu owszem, widnieje ale w pogodzie znów ma się załamać :(
    • siedlczanin57 Re: Wiosna, wiosna wiosna... 31.03.12, 19:12
      Przyszła, popatrzyła, zobaczyła brud i śmieci na ulicach, zdewastowane trawniki, połamane drzewka, stwierdziła, że nie chce mieć z siedlczanami do czynienia i sobie poszła :D
    • krzycho1252 Re: Wiosna i cztery bociany 02.04.12, 08:33
      W piątek 30. 03. 2012 widziałem cztery bociany nad Janowską. Trzy odleciały w stronę stawów a jeden na Stok Lacki poleciał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka