20.09.12, 21:49

Czy ktoś wymieniał okna PCV w Marko w przeciągu ostatnich 2 lat .? Jak oceniacie tą firmę wykonanie oraz montaż okien ?
Obserwuj wątek
    • xfinlandia Re: Marko 28.09.12, 23:18
      Nie powinienem się odzywać w temacie dotyczącym konkurencji, ale.. pozostawienie tematu bez odpowiedzi może ktoś odebrać jako milczącą aprobatę. A jako "profesjonalista" w temacie mogę coś powiedzieć.
      Dziś miałem okazję oglądać "świeże" okna z tej firmy. Mieszkanie było wyszykowane wiosną na sprzedaż, więc dla inwestora liczyła się tylko cena.
      Na 8 skrzydeł tylko jedno działało na tyle źle, że nie do końca da się wyregulować. Estetyka zgrzewów taka sobie (ale powiedzmy że w normie), okucia Romb (polskie, ale za to najtańsze, bo chińczycy tu jeszcze nie dotarli - o dziwo?!), szyby bezmarkowe (żadnych oznaczeń) klamki z tych, co pękają po 2-3 latach.
      Montaż - nie mam pewności kto go wykonał -producent okien czy być może najtańsza na świecie ekipa odświeżająca mieszkanie, ale fatalny - niedokończony od zewnątrz w najmniejszej części. To też nie tylko kwestia ceny, ale elementarnej staranności wykonania prac.
      Więc jeśli chciałeś uzasadnienia taniego zakupu i polepszenia samopoczucia to.. nie ode mnie.
      • przyjemny_gosc Re: Marko 29.09.12, 09:31
        > Nie powinienem się odzywać w temacie dotyczącym konkurencji

Trudno było się spodziewać innej wypowiedzi ;)
        • xfinlandia Re: Marko 29.09.12, 10:55
          Marko zapracowało sobie w Siedlcach na jedną powtarzającą się opinię. Nie odzywałem się wcześniej, by nie powielać zasłyszanego stereotypu, ale wczoraj miałem okazję bliżej przyglądać się tej pracy - stąd spostrzeżenia.
          Być może to nie oni montowali te okna (200m od ich biura). Być może kwestią ceny jest ustalenie zakresu montażu. Być może za dopłatą byłaby wykonana obróbka z zewnątrz i w miarę zabezpieczony styk okna z parapetem, bo w tej chwili grozi to grzybem i degradacją muru (cala woda z okna spływa pod parapet, więc w ścianę). Być może za całość odpowiada handlarz nieruchomościami ( wtedy taki powinien być pociągnięty do odpowiedzialności za celowe niechlujstwo grożące zdrowiu przyszłych nabywców).
          Tak czy inaczej - uważam że Marko jest niewolnikiem swojej polityki najniższej ceny - to przyciąga same takie wynalazki, które rzeczy tanie chcą zamontować jeszcze taniej.. a to droga donikąd.
          Nie jestem osobą anonimową - z nicka jestem rozpoznawalny w branży, więc nie traktuj tego jako docinanie konkurencji którą jest dla nich Drutex, Dobroplast, Sonarol i każde inne najtańsze wyroby dostępne niemal w każdym sklepie. Ja operuję na trochę innym innym rynku, ale swoje zdanie podtrzymuję.

• zsiedlec Re: Marko 29.09.12, 13:37
        jako jedyni dają 10 lat gwarancji na okna, cenowo "specjaliści" jak xfinlandia nie podskoczą bo muszą wziąść swoją prowizję dlatego zostaje im tylko narzekać na jakość :) ja polecam
        • xfinlandia Re: Marko 29.09.12, 16:35
          Nie mam ambicji konkurować cenowo i celowo wspomniałem, że jestem z branży, by każdy mógł sobie odfiltrować moją wypowiedź z takich zażyłości.

Ps. Zawsze szukam rzeczy lepszych, a nie tańszych. To ta podstawowa różnica :)
          Powodzenia.

• marine03 Re: Marko 30.09.12, 02:06
            Ja wymieniałem 8 lat temu okna i jak dotąd wszystko działa jak powinno.
            Kilka miesięcy temu wymienialiśmy okna dachowe za siedlcami i jestem zadowolony.

P.S Myślę że Pan xfinlandia nie powinien w tym temacie sie wypowiadać. Po pierwsze dlatego że znam Pana i mierzył pan u nas okna a po drugie chcial nas pan oszukać bo jest pan zwyklym handlarzem a nie producentem. Czyli gwarancja na 2 lata, a potem martw sie sam.
            • marine03 Re: Marko 30.09.12, 02:25
              a jeszcze jedno, znalazłem u wujka google Pana dane wiek itp Jako xfinlandia i smialo mozna poszukać wiele Pana opinni na temat tego i tamtego.
              Np to:

Re: Uszkodzony lakier na ramie okna
              Autor: xfinlandia ☺ 22.09.12, 22:11
              Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz cytując Odpowiedz
              Tak tak Panie wszechwiedzący. Przecież wiem że jest Pan "najlepszym fachowcem a wszyscy inni to farbowane lisy".
              Ps. Mam w swojej ofercie okna drewniane w cenie niższej niż dobrej klasy plastik (wpadnij do mnie po ofertę).

Pisał Pan że ma pan w ofercie te droższe materialy i badziew Pan nie kupuje. Skoro Pan tak każdego jedzie i mówi o jakościach firm w wieku 35 lat. To niech Pan się pochwali i poda adres firmy wszyscy z tego skorzystamy lub nie. Ocenimy czy Pan handluje lepszymi oknami , materiałami od firm które utrzymują się na rynku 15-20 lat.
          • kociaczek_0 Re: Marko 30.09.12, 03:58
            Witam, czy mogę wiedzieć ile Pan daje lat gwarancji na bezawaryjność swoich okien?
    • donvito52 Re: Marko 29.09.12, 11:37
      Trzy lata temu wymieniali okna i drzwi w mieszkaniu córki w W-wie. Było OK.
      Z małym zastrzeżeniem że ekipa uznała że ma taki zakres robót jaki sobie wyznaczyła i jak centymetr dalej był odprysk czy coś do poprawienia nie tknęli tego palcem. Mimo że nie wymagało to żadnego wysiłku z ich strony. Ale ... czepiam się ...
      Rok temu wymieniałem drzwi w domu.
      Kto inny mierzył, kto inny montował. Na wstępie okazało się że dołem są szpary ?? wysokości 3-5cm. Powinny być porobione progi ... Tylko niby skąd miałem wiedzieć ? Szpary zostały. Jest lepsza wentylacja i myszy mają wolne przejście.
      Potem napięcie rosło, nie mogli spasować drzwi do futryny. Jakoś się udało ale przez jakiś czas sądziłem już że część drzwi będzie w kolorze wiśnia a część ( stare ) jasny dąb.
      Na koniec jakoś się udało ... aczkolwiek ... Parę tygodni temu poluzowała się klamka, chcę dokręcić i ... połowa wkrętów wkręcona luźno, nie da się dokręcić bo otwory "przekręcone", wkręty powyginane. Już nie reklamowałem, "zagoniłem" zięcia do roboty i poprawił te najbardziej spier***ne.
      Ogólnie. Następnym razem poszukam kogoś innego.

P.S.
      Nie wspomnę o mało sympatycznej pani ( mała litera ) z salonu na Kilińskiego.
      • krzysztofedu23 Re: Marko 30.09.12, 06:23
        hmm... zastanawiam się czy przez takie anty reklamowe hasła rzucane przez xfinlandia w końcu jakaś firma nie pójdzie z tym do sądu, bo po przez IP można szybko dowiedzieć się wielu rzeczy.
        Np. ostatnie wpisy:

xfinlandia:
        JA też uważam, ze pieniądze trzeba wydawać rozsądnie i przede wszystkim nie kupować tandety, jaką przez dlugie lata reprezentuje Dobroplast.

19 dni temu wpis
        Re: jakie okna do nowego domu?

zfinlandia:
        Tak, to muszę przyznać:
        klienci okien z Krakowa są z nich zadowoleni. Wsytarczająco mocno wpaja im się tam, że to są takie cacy okna.
        A tak naprawdę opuszczają się jak każde inne, przeciętne okucia, pracują dość ciężko, obcierają, itp. Normalne, zwykłe okna i tyle. W dodatku tak ważna opcja jak ciepła ramka w ich trzyszybowych oknach jest chyba luksusem, bo notorycznie widze, ze jej nie ma (moze jest za droga?) To moje wnioski z obserwacji ok...»

21 dni temu wpis
        Re: Okna z Krakowa czy Drutex proszę o radę
        na forum
        Dom

xfinlandia:
        Bo drzwi z montażem kupuje się w specjalistycznych salonach. Z dobrą ekipą montażową.
        Duże sieci, hurtownie mają zwykle listę kilku wykonawców(takich, którzy nie są dośc dobrzy by mieć stałe zajęcie w specjalistycznym sklepie).
        A inna sprawa, że I. to wcale nie jest firma najwyższych lotów - jak każda inna.

21 dni temu wpis
        Re: Drzwi kupione w sklepie Komfort marki Invado
        na forum
        Dom

xfinlandia:
        Nie wiem co oni sprzedają w oknach plastikowych (nie promują się z konkretną marką). Jako firmę - polecam. Jako sprzedawcę Sokółki - też polecam (chociaż to w segmencie drewna moja największa konkurencja). Na pewno nie polecam składów budowlanych - widziałem okna tej znanej marki sprzedane przez jedną z hurtowni.. no zdecydowanie nie polecam tej drogi zakupu (wg mnie słaby dobór dodatków a montaż pozostawia wiele do życzenia).

1 miesiąc temu wpis
        Re: OKNA - gdzie w Siedlcach i jakie?
        xfinlandia:
        Kolejny reklamowy wątek.
        Zadziwijące że polecający Oknoplast ma nick konkurencji- Dako.
        Reklamy Budvaru nie są pisane przez dealerów (chyba brakuje im inwencji). Takie kampanie zleca się na pewnym portalu. Zleceniodawcy oferują się za 50gr-2zł/ za każdy post. To cała tajemnica.

1 miesiąc temu wpis
        Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast
        na forum
        Materiały budowlane

xfinlandia:
        Ps. A tak w ogóle to miło mi, że jestem "znany" w branży. W odróżnieniu od swoich oponentów z konkurencyjnych firm ZAWSZE używam tego samego nicka - bo nie mam nic do ukrycia.

3 miesiące temu wpis
        Re: wybór okien
        xfinlandia:
        • xfinlandia Re: Marko 30.09.12, 08:40
          Wow, ależ się Pan postarał - przejrzeć czyjś profil i mówić że to dzięki IP. I to wyłuszczyć na kilku nickach by wyszło naturalnie.
          To może jeszcze jakieś przykłady z innych miejsc w sieci?
          tam dorobek mam znacznie większy:)
          Ps. Nie buduję się, nie robiłem u Was wycen - zwyczajnie mi "nie po drodze". Ps2. Czemu wszystko sprowadzacie do ceny?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka