Dodaj do ulubionych

O kucze ale prognoza az strach

19.01.14, 22:52
Hmmm chyba zima do nas zmierza i to szybko. Cos czuję ze dostaniemy szoku termicznego. Jezeli prognoza sie potwierdzi z norweskiej strony , to w sobotę za tydzien miedzy 7 rano a 13 bedzie az -29 stopni. Generalnie juz od srody wieczorem prognozują spory spadek temperatury w okolice -20 stopni. Sami zobaczcie www.yr.no
Mozliwe? Jak do tej pory , obserwujac ta strone, bylo w miescie podobnie
Obserwuj wątek
    • ski.bic.ski Re: O kucze ale prognoza az strach 20.01.14, 00:40
      Mnie to odpowiada - pod warunkiem że będzie dużo śniegu,
      wiem że moje zdanie będzie uznane za niepopularne jednak nick "ski.bic.ski" zobowiązuje.
      • kerac32 Re: O kucze ale prognoza az strach 20.01.14, 09:53
        Nie ma co panikować przed czasem. Ten norweski instytut lubi przesadzać w swoich prognozach. Moim zdaniem najbardziej wiarygodne dane przedstawia ICM,

new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=2726
        rzadko kiedy zawiodłem się na ich przewidywaniach. Zapewne będzie bardzo zimno, ale nie aż tak jak to zapowiadają Norwegowie.
    • 8kurczak Re: O kucze ale prognoza az strach 20.01.14, 10:10
      Dobrze , wymrozi mi robactwo w sadzie .
      • mpppm Re: O kucze ale prognoza az strach 20.01.14, 11:13
        Robactwa w ogrodzie nie wymrozi. Gdyby tak było poprzednia zima wytrzebiła by już wszystko.

www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/zwloki-mezczyzny-znalezione-w-smietniku--1128a.html
        Już kilka miesięcy temu były sygnały o ludziach "bezdomnych" na tym osiedlu. Może też odwiedzał swojego kolegę w mojej klatce.
    • aro333 Re: O kucze ale prognoza az strach 20.01.14, 17:42
      No widze, że dzisiaj Norwedzy delikatnie skorygowali to -29 stopni, teraz jest -27. Co by nie pisac to pewnie pod -20 podejdzie.
      • kerac32 Re: O kucze ale prognoza az strach 24.01.14, 09:03
        Norwegowie swoją prognozę skorygowali kolejny raz. Teraz odpowiada prawdzie, czyli podaje temperaturę jaka faktycznie jest -17 st. C. Jutro ma być wg nich podobnie. Okazuje się, że, jak wcześniej pisałem, lubią w tym instytucie przesadzać. Tym razem przegięli o 12 stopni. Polecany przeze mnie wcześniej ICM z Uniwersytetu Warszawskiego, prognozy miał od początku zbliżone do realiów. Na sobotę przewduje nawet niewielki wzrost temperatury.

new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=2726

W ogóle to przewidywanie pogody z wyprzedzeniem tygodniowym, to jak skreślanie numerków w Lotto. Wszystko może się zdarzyć.
    • aro333 Re: O kucze ale prognoza az strach 24.01.14, 20:32
      Wiesz co, a moze inaczej na to spojrzec. Pomylili się ale nie w temperaturze tylko delikatnie w miejscu. Pewnie cos kolo 100km stad w linii prostej, dzis nad ranem zanotowano -29 stopni - Bialowieza.
      • kerac32 Re: O kucze ale prognoza az strach 24.01.14, 21:56
        Fakt, pomylili się. Nie będziemy chyba się o to sprzeczać? :) Generalnie chodziło mi tylko o to, że jest to mało wiarygodne źródło odnośnie pogody dla naszej okolicy. Wielokrotnie już zauwazyłem, że różne polskie portale powołują się na ich prognozy i zamieszczają sensacyjne wiadomości o mających rzekomo spotkać nas przykrych dolegliwościach ze strony aury. Za kazdym razem, ze znanych mi ostrzeżeń, nic w końcu nie wynikło. Dlatego jestem tak sceptyczny w stosunku do źródła, na które się powołałeś. Uważam, że pogodę dla naszgo kraju najlepiej przewiduje nasz swojski ICM. Też nie zawsze się ich prognozy potwierdzają w 100 %, ale przynajmniej są obarczone stosunkowo najmniejszym błedem w porównaniu z konkurencją.
      • xfinlandia Re: O kucze ale prognoza az strach 25.01.14, 00:04
        Słuchaliśmy tych samych wiadomości o 9.. ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka