Dodaj do ulubionych

55 lat SSM

01.10.14, 21:44
www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/drozej-w-siedleckiej-spoldzielni-mieszkaniowej-1455a.html
Jubileusz jubileuszem ale dlaczego mieszkańcy muszą spółdzielni dawać nagrody?
Mimo, że ceny wody zimnej i gazu nie są podnoszone Pan Prezes będzie pobierał większe opłaty.
"Pan to Pan jak popił to i wybatożył" więc i tu szary musi płacić.
Obserwuj wątek
    • przyjemny_gosc Re: 55 lat SSM 04.10.14, 13:51
      Nie rozumiem Twojego komentarza. Przecież w zalinkowanym artykule masz wyjaśnienie dlaczego cena zostanie podniesiona... . Wytłumacz mi więc o co Ci chodzi?
      • jar.ro Re: 55 lat SSM 04.10.14, 14:12
        Co tu dużo mówić. W większości postów tego pana nie wiadomo o co chodzi. Zresztą widać po ilości odpowiedzi. Siedzi gość na emeryturze i wypluwa żółć w necie. Taki polaczek.
        • mpppm Re: 55 lat SSM 04.10.14, 16:08
          Mamy nowoczesne liczniki poboru wody (odczyt radiowy) i to że Prezes ma jakieś wizje, że mu coś cieknie nie upoważnia do obciążania mieszkańców jakimiś kwotami.

Jeśli chodzi o mnie nie interesuje mnie na czym ty siedzisz i jaki jesteś Polaczek. Więc proszę odpie...się.
          • jar.ro Re: 55 lat SSM 04.10.14, 17:32
            i jeszcze prostak...
          • przyjemny_gosc Re: 55 lat SSM 04.10.14, 17:43
            Ale co to zmienia, że mamy liczniki poboru wody? Ich "nowoczesność" polega na tym, że mają nakładki radiowe i nie trzeba już wpuszczać człowieka ze spółdzielni do mieszkania. To akurat jest dobre, bo nikt obcy mi się po mieszkaniu nie plącze.

W artykule masz wyjaśnione, dlaczego trzeba dopłacać. Wodociągi wystawiają fakturę na licznik główny w bloku, suma liczników w mieszkaniach jednak nie zgadza się z głównym. Powód też masz podany, mogą to być małe wycieki, albo korzystanie na lewo z takich miejsc poboru wody, które nie mają konkretnego licznika.

To samo z gazem. Sama idea ryczałtowej opłaty za gaz stwarza patologie, ale to niestety tak jest jak nowe spotyka się ze starym. Kiedyś przecież za ogrzewanie płaciło się z metra i wielu mieszkańców nie potrafiło tego uszanować. Podczas mrozów grzejniki na maxa, a okna pouchylane. Gdy nagle odczuli, że ogrzewanie kosztuje, zaczęli kombinować z gazem.

Swoją drogę na temat spółdzielni: wyborcza.biz/finanse/1,108340,16732232,Ile_zarabiaja_prezesi_spoldzielni_mieszkaniowych_.html#BoxBizTxt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka