Dodaj do ulubionych

kuchenka gazowa

04.10.14, 18:20
zaczynam remont kuchni. muszę odłączyć kuchenkę gazową (gaz ziemny).
dla bezpieczeństwa dzwonię do serwisanta (pierwszy nr w google) chcąc zamówić wizytę do odłączenia a potem po kilku dniach podłączenia kuchenki. Pan odmawia mi śmiejąc się, żebym sama sobie poradziła bo jemu nie opłaca się takie zlecenie i że każdy robi takie rzeczy sam.

Słuchajcie czy ja mam jakieś złe wyobrażenia?
W końcu to gaz...
chcę zapłacić a tu nic
Co robić?
Obserwuj wątek
    • 8kurczak Re: kuchenka gazowa 04.10.14, 19:29
      Ma Pani prawidłowe wyobrazenie , samemu nie wskazane grzebać przy instalacjach gazowych , oczywiście są tacy , którzy przykręcają sobie sami przewody gazowe do kuchenek na własne ryzyko , bo to w sumie prosta sprawa , sprawdzą mydlinami szczelność . Ja podłączając swoją kuchnię do instalacji gazowej korzystałem z usługi człowieka z odpowiednimi uprawnieniami , ponieważ po wykonaniu usługi , sam sprawdził szczeność przewodów , biorąc za to odpowiedzialność ( w razie czego ) . podpisał sie w papierach płyty gazowej i ok. Pani trafiła widocznie na jakiegoś kowala , nieodpowiedzialnego , dziwię się ze skoro pani chce zapłacić człowiek nie chce przyjechać i tego zrobić ,to jest robota na 15 minut , a kasują za to po 150 zł . ja tyle zapłaciłem z 5 lat temu .
      • cameel28 Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 11:58
        Serio? 150 PLN za przykrecenie rurki do plyty gazowej? Ja facetowi z uprawnieniami placilem za to 50 PLN, z tym, ze on demontowal stara plyte i montowal nowa. Oczywiscie mial pelne uprawnienia i dokonal stosownego wpisu w karcie gwarancyjnej. I bylo to 2 lata temu. Najlepiej zadzowinc do kilku instalatorow i zaczynac od pytania za ile wykona taka usluge.
    • rwijpapucie Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 07:36
      co robić? nie rób z siebie sierotki marysi i nie żal się. Gazeta w dłoń, internet i dzwonisz do następnego. Hello XXI wiek! Skarpetki nie pozwolą ci przymierzyć w sklepie też tu przyjdziesz się poskarżyć? Jestem pewny ba nawet dam sobie rękę uciąć, że zamiast marnowania czasu na wypisywanie płaczu i żalu jaki ten świat nie dobry w tym samym czasie zamiast wypisywania na tym forum które zwie się ,,gó...,, znalazłabyś kogoś ba nawet byłoby po sprawie.
      • sdl4 Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 14:57
        Hello XXI wiek! jest wiele ciekawszych rzeczy niż krytyka drugiej osoby, oczywiście o ile ktoś potrafi robić coś innego.
    • szkuner2 Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 22:23
      proszę o kontakt na email gazetowy :) to podam numer telefonu do osoby kompetenej
      • szkuner2 Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 22:27
        szkuner2 napisał:

> proszę o kontakt na email gazetowy :) to podam numer telefonu do osoby kompeten
        > ej

Kompetentnej oczywiście :)
    • przyjemny_gosc Re: kuchenka gazowa 05.10.14, 22:52
      Panu fachowcowi, widocznie coś mózg szwankuje, bo przepadł mu prosty i łatwy zarobek. Trudno, skorzysta inny ;)
    • magda19lenka Re: kuchenka gazowa 09.11.14, 12:50
      hej i jak znalazłaś kogoś? ja szukam gazownika albo jakiegoś innego speca - do wyregulowania kuchenki gazowej. Ma ktoś namiar na kogoś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka