Dodaj do ulubionych

Typujemy siedleckiego Hofmana

09.11.14, 20:02
Kto w Siedlcach tak, jak trzej Panowie Posłowie potrafi korzystać z dobrodziejstw publicznych pieniędzy? Koszty publiczne, korzyści prywatne:)
Typujemy?
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 09.11.14, 20:10
      Nie namawiaj ludzi do "strzelania" bo możesz ludziom krzywdę zrobić.

Ja mam inną propozycję.
      By kandydaci w wyborach jeśli mają coś za uszami sami zrezygnowali z kandydowania.
      • mpppm Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 09.11.14, 21:09
        więc mnie ukaraj!
    • przyjemny_gosc Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 09.11.14, 21:01
      To do czego namawiasz, to pomówienie. Jest karalne.
      • oburzony_siedlce Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 09:58
        Czego oni was na tych studiach uczą? Prawda o osobach publicznych i dążenie do jej weryfikacji bynajmniej nie jest pomówieniem. Ja nie pytam się o jakiegoś Jasia Kowalskiego, ja się pytam o tych, którzy żyją z publicznych pieniędzy, o osoby publiczne.
        • przyjemny_gosc Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 12:53
          Wyjaśnijmy sobie jedno. Chcesz aby ludzie na forum podawali z imienia i nazwiska osoby które sprawują funkcje publiczne w kontekście nie do końca jasnego rozliczania się z np. wyjazdów. Inaczej mówiąc, chcesz przykładów, że ktoś za pieniądze publiczne pojechał załatwić prywatę.
          Na przykładzie pana Hofmana, którego przytoczyłeś w tytule widać, że ten pan może (aczkolwiek nie musi) mieć problemy natury karnej.
          Jeżeli posiadasz (albo ktoś z forumowiczów) analogiczne informacje o siedleckich politykach, to publikując je musisz umieć jeszcze je udowodnić. W przeciwnym wypadku możesz być oskarżony o pomówienie, co również jest karalne.
          Poza tym jakoś nie widzę, żebyś się wychylał i podawał nazwiska.

A co do studiów, są różne. Nie każdego na studiach uczą prawa... .
          • oburzony_siedlce Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 13:12
            Uderz w stół a sumienie się odezwie. Bardzo jestem ciekaw skąd wiesz co ja chcę? A może ja wierzę w uczciwość Siedlczan i moim celem jest by ktoś napisał: szukaj próżno u nas sami przejrzyści i czyści? A może wiesz też co zjem na kolację?
            • przyjemny_gosc Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 22:01
              > Uderz w stół a sumienie się odezwie. Bardzo jestem ciekaw skąd wiesz co ja chcę?

Bo napisałeś to w pierwszym poście... .
    • tarabl.anka Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 10:38
      Durny post. Niczego nowego nie wnosi.
      • mpppm Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 10:53
        Wnosi, wnosi.
        Daje kandydatom do myślenia, że siedlczanie, to nie jełopy i coś niecoś wiedzą.
        • dren.6 Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 11:45
          Choć by o wyjazdach do "miast partnerskich" za nasze pieniądze.
    • sar11 Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 11:47
      Czego się czepiacie obecnej władzy ? Przecież sama nazwa wyjaśnia wszystko :PRAWO i /nie/ SPRAWIEDLIWOŚĆ.
    • mpppm Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 15:22
      Nie doczekamy się by ktoś do czegoś się przyznał.
      Zresztą w Katolickiej partii PIS winny idzie do spowiedzi i koniec.
      Umowa z kościołem zobowiązuje do odpuszczenia winy, grzechu po linni partyjnej.

To co dzieje się z H. to tylko kilkadziesiąt setek więc musiał mieć więcej.
      Może tu długość miała znaczenie.
      • jaro561 Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 17:26
        Jest parę spraw, o których się tylko szepcze bo strach przed wyrzuceniem z pracy jest przy próbie zapytania wprost jest powszechny. Np pewna firma taneczna przy placówce kultury koszty działalności zrzuca na tę placówkę natomiast zyskami już nie dzieli się. Wyjazd biznesowy na odpłatne występy środkami transportu placówki i na jej koszt.
        • mpppm Prezes mówi 10.11.14, 18:42
          Po ujawnieniu tych faktów Jarosław Kaczyński mówił, że PiS nie toleruje tego rodzaju postaw i działań."
          Ciężko stwierdzić kto w Siedlcach dzierży lejce PIS.
          Ale Prezesa trzeba się słuchać i zrobić porządki w "szeregach" (o ile da się zrobić szereg).
          Nowi radni (spoza PIS) nie będą tak tolerancyjni jak poprzedni.
          Układy i układziki znają i pewnie nie zechcą w nich uczestniczyć.
          Poprzednim nawet nie pasowało się rzucać bo byli w koalicji i jak mówi Prezydent składali przysięgę (czytaj: musieli być lojalni PIS).
    • miyatoto Re: Typujemy siedleckiego Hofmana 10.11.14, 22:34
      Zastanowiła mnie jedna rzecz.
      Wiadomo że zaistniała sprawa, nazwijmy to - niezgodności w podawaniu faktów, pomiędzy Panami Mariuszem O. oraz Adamem T.
      Ale nie chodzi mi o jej istotę.

O ile w pewnym portalu - nazwijmy go przykładowo SPIN , pozostawiono czytelnikom możliwość dodawania swoich opinii w tym temacie w komentarzach, to już w portalu któremu nadamy przykładową nazwę TYGODNIK SIEDLECKI , taka możliwość jest zablokowana.

Być może nie zwróciłbym na ten ... drobny szczegół uwagi, gdyby nie słowa które napisał pod innym artykułem, po. Kierownika Wydania Internetowego „TS” Pan Piotr Giczela.
      Pozwolę go sobie zacytować:
      "Zastanawiałem się nad krokiem, który proponuje nasz Czytelnik, czyli nad wyłączeniem możliwości zamieszczania komentarzy pod tym artykułem. Nie zdecydowałem się na to, ponieważ doszedłem do wniosku, że nie można uniemożliwiać ludziom rozmowy na bardzo ważny i wielowątkowy temat. Decyzja o wyłączeniu komentarzy byłaby takim samym działaniem, jakie stosowali panowie z Mysiej w okresie PRL - wykreślimy słowa o problemie z publikacji, to będzie wyglądało, że sam problem nie istnieje".

Nie wiedzieć czemu, od razu na myśl przyszły mi dwa powiedzenia.
      1. Są równi i równiejsi.
      2. Jest prawda, cała prawda ... i g ó w n o prawda.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka