j.b102 26.09.04, 22:09 samochodowe, świrze powietrze interesujący film i My we dwoje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filmmix Re: Marzy mi się kino... 26.09.04, 22:21 a mi sie marzy takie miejsce w Siedlcach jak "Czuly Barbarzynca" warszawski (www.czulybarbarzynca.pl/ - tak w skrocie: to swietnie zaopatrzona ksiegarnia z tania kawa i herbata, gdzie mozna siedziec wygodnie, czytac albo gadac) a jeszcze super by bylo jakby taki lokal byl w "Sojuszu"... albo chociaz jakies stoisko z ksiazkami o filmie, plakatami... Odpowiedz Link Zgłoś
e.w.u.n.i.a Re: Marzy mi się kino... 26.09.04, 23:38 o taaaak,Czuly jest super!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Marzy mi się kino... IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 07:56 Jakaś taka cafedecor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Marzy mi się kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:07 Mi też się marzy o czułym w Siedlcach; koleżanka, która pierwszy raz mnie do niego zaprowadziła, wymyśliła nawet, że... mogłabym zamiast pomarzyć, pomyśleć i coś wymyślić w sprawie tego marzenia... Chyba zatrzymałsm się na etapie marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Marzy mi się kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:08 o tak, z pewnością się zatrzymałam... Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 13:03 > samochodowe, świrze powietrze interesujący film i My we dwoje... z tym pomysłem lepiej zaczekać jednak do wiosny A co z tym multiplexem, czy jak tam? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 16:36 Trele morele, o to słychać o mulipeksie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 17:35 Wystarczy zapytać władze Z pewnością coś widzą o tym interesie. Gdzie wchodzą w grę pieniądze oni wiedzą jako pierwsi. Warto spróbować. Pewne źródło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walec Re: Marzy mi się kino... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 17:52 Wątpię, aby władze mogły być inwestorem. Prywatny kapitał wystąp. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 17:54 Tak ale władza na pewno już coś wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walec Re: Marzy mi się kino... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 18:00 Władza może powiedzieć, gdzie można zgodnie z planem. Władza może też zachęcać inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Marzy mi się kino... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:35 Z innej beczki : jeśli chodzi o Max-Film - wygląda że to poważna firma - w Płocku zaczął spełniać obietnice inwestycyjne - w dużej sali płockiego kina zamontował wielki 15 X 7 m ekran i cyfrowe Dolby oraz nowy projektor. Docelowo w ciągu roku chce zainwestować ok 8-10 mln i przerobić obecny 2-salowy budynek kina na nowoczesny 4-salowy multipleks z rozrywką. Tak więc jeśli mowa o inwestycjach Max-Filmu to i w Siedlcach może coś wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
arthur.m Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 21:38 upadnie sojusz i centrum powstanie sala kinowa z prawdziweg zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:16 Jak poinformował w rozmowie z Radiem Podlasie wiceprezydent miasta Robert Ambroziewicz – „istnieje już wstępny projekt tej inwestycji, na początek mają to być 3 multimedialne sale kinowe o europejskim standardzie, na 300, 200 i 120 miejsc”. Kompleks ma powstać niedaleko centrum miasta, a wokół niego ma zostać zbudowany parking na 250 miejsc. Sama inwestycja finansowana będzie ze środków prywatnych. Miasto wybuduje natomiast drogę dojazdową. Jak zapowiedział wice- prezydent Ambroziewicz, według optymistycznego scenariusza pierwsze projekcie odbędą się pod koniec przyszłego roku. www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=1015&news_cat=1&PHPSESSID=058a573e0ddcfaa6a6d9ca3797a71b1b Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:37 Widzicie władza wie wszystko. Kiedyś się mówiło, że to kościół wie wszystko. teraz wie nasza władza. Popieram takie działania Odpowiedz Link Zgłoś
arthur.m Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:45 Władza czy nie, ważny jest sam fakt powstania takiego miejsca. Nowe miejsca pracy ale także nowe miejsce do spotkań. I oczywiście szerzenia kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 14:49 Zastanawia mnie określenie - niedaleko centrum miasta. Czyli gdzie? (jeżeli naprawdę). Chłopaki z TS lub ŻS wytropią to, nie wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
arthur.m Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 17:53 A w wywiadzie p. Ambroziewicz nic nie chciał powiedzieć więcej? Jakie miejsca obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 29.09.04, 11:31 Starą halę kolejową? Czy jak to tam się nazywa. Jakiś szas temu były rozmowy o przekazaniu tego przez PKP w ręce Miasta. Ale tematu za bardzo nie śledziłem więc to taki strzał na ślepo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mix Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 30.09.04, 09:19 A centrum wystawinnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 29.09.04, 15:06 Albo dziewczyny z radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 09:26 Centrum na razie nie ma inwestora. Poza tym musi roztrzygnąć się ostatecznie być albo nie być fabryki Stadlera. A KINO - to zupełnie inna historia. musi powstac zupełnie nowy obiekt. No_Login, liczę na dziewczyny z radia, bo jak na razie chłopaki z prasy w tej sprawie nie wiele mogą, co widać (raczej nie widać) na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 30.09.04, 11:40 Gość portalu: Westwind napisał(a): > A KINO - to zupełnie inna historia. musi powstac zupełnie nowy obiekt. > > No_Login, liczę na dziewczyny z radia, bo jak na razie chłopaki z prasy w tej > sprawie nie wiele mogą, co widać (raczej nie widać) na forum. Póki co głośno się robi o planowanej sprzedaży budynku kina Sojusz - ta planowana jest ponoć już pod koniec czerwca. Wśród osób zainteresowanych zakupem pojawia się nazwisko p. Cichego, nota bene właściciela budynku Atol, w którym miesci się "Śmiglownia"... Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 14:02 Sojusz słabo mi na ewentualny multipleks pasuje. Po pierwsze położony jest w centrum miasta, a to coś ma być blisko centrum. Po drugie, jak tam pomieścić trzy sale? Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 15:34 stąd wspomniałem o Sojuszu tylko tak na marginesie. A swoją drogą trochę szkoda mi tego kina. Gdyby ruszyć głową mógłby to być wcale prężny punkcik na mapie kulturalnej Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 16:02 E tam gdzie lokalizacja jest to my już wiemy ale na razie cicho sza. obiecałem:)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 17:53 Jak nie możesz pisnąć, to nie. Ale napisz chociaż, czy to ma ręce i nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 19:40 Już niedługo będzie mniej informacji Bo skoro zrezygnował z pracy Odpowiedz Link Zgłoś