Dodaj do ulubionych

Marzy mi się kino...

26.09.04, 22:09
samochodowe, świrze powietrze interesujący film i My we dwoje...
Obserwuj wątek
    • filmmix Re: Marzy mi się kino... 26.09.04, 22:21
      a mi sie marzy takie miejsce w Siedlcach jak "Czuly Barbarzynca" warszawski
      (www.czulybarbarzynca.pl/ - tak w skrocie: to swietnie zaopatrzona
      ksiegarnia z tania kawa i herbata, gdzie mozna siedziec wygodnie, czytac albo
      gadac)
      a jeszcze super by bylo jakby taki lokal byl w "Sojuszu"...
      albo chociaz jakies stoisko z ksiazkami o filmie, plakatami...
      • e.w.u.n.i.a Re: Marzy mi się kino... 26.09.04, 23:38
        o taaaak,Czuly jest super!!!!!!
        • Gość: Westwind Re: Marzy mi się kino... IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 07:56
          Jakaś taka cafedecor?
        • Gość: antka Re: Marzy mi się kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:07
          Mi też się marzy o czułym w Siedlcach; koleżanka, która pierwszy raz mnie do
          niego zaprowadziła, wymyśliła nawet, że... mogłabym zamiast pomarzyć, pomyśleć
          i coś wymyślić w sprawie tego marzenia...
          Chyba zatrzymałsm się na etapie marzeń...

• Gość: antka Re: Marzy mi się kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:08
            o tak, z pewnością się zatrzymałam...
            • razowiec Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 13:03

> samochodowe, świrze powietrze interesujący film i My we dwoje...

z tym pomysłem lepiej zaczekać jednak do wiosny

A co z tym multiplexem, czy jak tam?

• emektb Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 16:36
                Trele morele, o to słychać o mulipeksie:))
                • j.b102 Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 17:35
                  Wystarczy zapytać władze Z pewnością coś widzą o tym interesie. Gdzie wchodzą w
                  grę pieniądze oni wiedzą jako pierwsi. Warto spróbować. Pewne źródło
                  • Gość: walec Re: Marzy mi się kino... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 17:52
                    Wątpię, aby władze mogły być inwestorem. Prywatny kapitał wystąp.
                    • j.b102 Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 17:54
                      Tak ale władza na pewno już coś wie...
                      • Gość: walec Re: Marzy mi się kino... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 18:00
                        Władza może powiedzieć, gdzie można zgodnie z planem. Władza może też zachęcać
                        inwestora.
                  • Gość: czytelnik Re: Marzy mi się kino... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:35
                    Z innej beczki : jeśli chodzi o Max-Film - wygląda że to poważna firma - w Płocku zaczął spełniać obietnice inwestycyjne - w dużej sali płockiego kina zamontował wielki 15 X 7 m ekran i cyfrowe Dolby oraz nowy projektor. Docelowo w ciągu roku chce zainwestować ok 8-10 mln i przerobić obecny 2-salowy budynek kina na nowoczesny 4-salowy multipleks z rozrywką. Tak więc jeśli mowa o inwestycjach Max-Filmu to i w Siedlcach może coś wyjść.
                    • arthur.m Re: Marzy mi się kino... 27.09.04, 21:38
                      upadnie sojusz i centrum powstanie sala kinowa z prawdziweg zdarzenia
    • tramwajsiedlecki SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:16
      Jak poinformował w rozmowie z Radiem Podlasie wiceprezydent miasta Robert
      Ambroziewicz – „istnieje już wstępny projekt tej inwestycji, na początek mają
      to być 3 multimedialne sale kinowe o europejskim standardzie, na 300, 200 i 120
      miejsc”. Kompleks ma powstać niedaleko centrum miasta, a wokół niego ma zostać
      zbudowany parking na 250 miejsc. Sama inwestycja finansowana będzie ze środków
      prywatnych. Miasto wybuduje natomiast drogę dojazdową. Jak zapowiedział wice-
      prezydent Ambroziewicz, według optymistycznego scenariusza pierwsze projekcie
      odbędą się pod koniec przyszłego roku.

www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=1015&news_cat=1&PHPSESSID=058a573e0ddcfaa6a6d9ca3797a71b1b
      • j.b102 Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:37
        Widzicie władza wie wszystko. Kiedyś się mówiło, że to kościół wie wszystko.
        teraz wie nasza władza. Popieram takie działania
        • arthur.m Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 11:45
          Władza czy nie, ważny jest sam fakt powstania takiego miejsca. Nowe miejsca
          pracy ale także nowe miejsce do spotkań. I oczywiście szerzenia kultury.
          • tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 14:49
            Zastanawia mnie określenie - niedaleko centrum miasta. Czyli gdzie? (jeżeli
            naprawdę).
            Chłopaki z TS lub ŻS wytropią to, nie wątpię.
            • arthur.m Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 28.09.04, 17:53
              A w wywiadzie p. Ambroziewicz nic nie chciał powiedzieć więcej? Jakie miejsca
              obstawiacie?
              • marianeq Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 29.09.04, 11:31
                Starą halę kolejową? Czy jak to tam się nazywa. Jakiś szas temu były rozmowy o
                przekazaniu tego przez PKP w ręce Miasta. Ale tematu za bardzo nie śledziłem
                więc to taki strzał na ślepo.
                • aga.mix Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 30.09.04, 09:19
                  A centrum wystawinnicze?
            • no_login Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 29.09.04, 15:06
              Albo dziewczyny z radia.
              • Gość: Westwind Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 09:26
                Centrum na razie nie ma inwestora. Poza tym musi roztrzygnąć się ostatecznie
                być albo nie być fabryki Stadlera.

A KINO - to zupełnie inna historia. musi powstac zupełnie nowy obiekt.

No_Login, liczę na dziewczyny z radia, bo jak na razie chłopaki z prasy w tej
                sprawie nie wiele mogą, co widać (raczej nie widać) na forum.
                • baaad Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 30.09.04, 11:40
                  Gość portalu: Westwind napisał(a):

> A KINO - to zupełnie inna historia. musi powstac zupełnie nowy obiekt.
                  >
                  > No_Login, liczę na dziewczyny z radia, bo jak na razie chłopaki z prasy w tej
                  > sprawie nie wiele mogą, co widać (raczej nie widać) na forum.

Póki co głośno się robi o planowanej sprzedaży budynku kina Sojusz - ta
                  planowana jest ponoć już pod koniec czerwca. Wśród osób zainteresowanych
                  zakupem pojawia się nazwisko p. Cichego, nota bene właściciela budynku Atol, w
                  którym miesci się "Śmiglownia"...
                  • tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 14:02
                    Sojusz słabo mi na ewentualny multipleks pasuje. Po pierwsze położony jest w
                    centrum miasta, a to coś ma być blisko centrum. Po drugie, jak tam pomieścić
                    trzy sale?
                    • baaad Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 15:34
                      stąd wspomniałem o Sojuszu tylko tak na marginesie. A swoją drogą trochę szkoda
                      mi tego kina. Gdyby ruszyć głową mógłby to być wcale prężny punkcik na mapie
                      kulturalnej Siedlec.
                      • emektb Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 16:02
                        E tam gdzie lokalizacja jest to my już wiemy ale na razie cicho sza.
                        obiecałem:))

pozdr
                        • tramwajsiedlecki Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 17:53
                          Jak nie możesz pisnąć, to nie. Ale napisz chociaż, czy to ma ręce i nogi?
                          • j.b102 Re: SENSACJA - MINIMULTIPLEX w Siedlcach 01.10.04, 19:40
                            Już niedługo będzie mniej informacji Bo skoro zrezygnował z pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka