Dodaj do ulubionych

Problemu Radiu Podlasiu ;)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:24
Hm... nie myślcie tylko, że nie jestem po Waszej stronie... ;)

na stronie radia (www.radiopodlasie.pl) od dwóch tygodni w zakładce
zapraszamy jest tytuł informacji "VI Festiwalu Nauki i Sztuki" ;) przeżyłem
to, bo mówię - każdy może się pomylić... ale jak dziś zobaczyłem tytuł
informacji sportowej "Pucharu Polski" to pomyślałem sobie, że warto o tym coś
napisać.

A Wam jakie najczęściej przytrafiają się pomyłki językowe? Pamiętam jak
kiedyś dostałem SMSa o treści: "musze teraz codziennie jezdzic do sadu" i
wiedząc, że w SMSach nie pisze się polskich znaków odczytałem to jako "muszę
teraz codziennie jeździć do sądu"... chociaż w rzeczywistości chodziło o
zwykły SAD z jabłkami i śliwkami ;)

Pzdr2all, szczególnie dla wszystkich zakręconych maniaków językowych :)

Obserwuj wątek
    • no_login Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) 09.10.04, 19:28
      Polska język być trudna język :-)
    • Gość: iks Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:45
      Zastanawiam się SIMPLY czego lub kogo nie lubisz bardziej - Radia (wiadomego)
      czy osoby redagującej na stronie www informacje. To już kolejny wątek, w którym
      czepiasz się literówek właśnie na stronie Radia Podlasie. Czy to nie dziwne.
      Wydaje mi się że jeśli ktoś wchodzi na tę stronę to po to,aby uzyskać
      informacje na jakiś temat a nie by delektować się błędami - literówkami. Tym
      bardziej zaskakująca wydaje się Twoja skrupulatność w szukaniu pomyłek. Cyżbyś
      prowadził jakieś badania na ten temat? Zaznaczam, że sprawdziłem powyższy tekst
      ale nie ręczę za jego poprawność (literowo - stylistyczną).
      • Gość: lukasz Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:07
        Dajcie juz spokoj z tymi kłótniami o Radio Podlasie. Nie drażnijcie ludzi z
        KRP, bo ich rozglosnia to bardzo drażliwy temat. Niech sobie będzie to radio,
        niech dalej gra. Radio Podlasie to rozglosnia skierowana do ludzi starszych,
        dlatego takie jest. Każdy ma wybor i moze słuchać czego chce. Nie podoba mi sie
        Radio Podlasie to slucham innej stacji radiowe, a jeżeli nie ma lepszej to
        polecam włączenie płyty z ulubioną muzyką. I załatwione.
        • Gość: lukasz Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:08
          Aha i jeszcze jedno. Jak powinno się mówić prawidłowo: Katolickie Radio
          Podlasie czy Katolickie Radio Podlasia?
          • izaza Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) 09.10.04, 22:13
            Katolickie Radio Podlasie!
            a.. czuje sie maniaczka jezykowa i tez mnie draznia rzeczy, o ktorych pisze
            simply i tez zwracam na nie uwage:)
            Informacja moze byc dezinformacja, a przeciez nie o to chodzi.
        • Gość: signal Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:51
          lukasz, to ten lukasz od TRR???
          Słuchajcie, ten facet pisze:

"Nie drażnijcie ludzi z KRP, bo ich rozglosnia to bardzo drażliwy temat. Niech
          sobie będzie to radio, niech dalej gra. Radio Podlasie to rozglosnia skierowana
          do ludzi starszych, dlatego takie jest."

Szczerze nie rozumiem.

Lukasz brzmi trochę jak ta blondynka ze skeczu Stanisława Tyma, co czytała
          program telewizyjny na dzień następny:
          "Rolniczy kwadrat... eee.. kwadrant... hydrant rolniczy??? Eee tam, TO DLA
          ROLNIKÓW..."

Tak się zastanawiam, jaki prezent swojej babci przynosi Lukasz na Dzień Babci,
          skoro wychodzi z cynicznego założenia, że staruszkom można wciskać byle co.

Ponadto nie wiem, czy Lukasz słucha Radia Podlasie.
          Moim zdaniem nie jest ono 'szyte' tylko dla ludzi starszych, sądząc po
          zawartości tematycznej, czy prezentowanej muzyce.
          Zresztą dziś, jak wracałem sobie z Łukowa fajnie mi grało.
          Pozdro dla Ekipy KRP, jeśli tu bywa.

• Gość: lukasz Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:57
            Z tego co wiem target grupy Katolickiego Radia Podlasie do której kierują swój
            program to 35 plus. A więc dla ludzi starszych. "Starszych" w takim znaczeniu,
            że nie dla młodzieży, nie dla mnie. Wybacz, ale nie pociąga mnie słuchanie w
            radio wywiadów z proboszczami, relacji ze spotkań Kółek Przyjaciół KRP. audycji
            Radia Watykańskiego czy porannych kazań (katechez). Ja oczekuje czegoś innego.
            Co do muzyki jaką radio prezentuje, jak byś nie zauważył, to muzyka lat 70.,
            80., czasmai pojawią się współczesne utwory (wyjątkiem jest Najlepsza 10
            oczywiście gdzie są tylko współczesne utwory - ale to wyjątek na antenie KRP i
            chyba jedyna dobra audycja w całej rozgłośni).
            Nie uważam, że starszym ludziom mozna wciskać byle co. KRP puszcza na antenie
            to czego chce słuchać większość słuchaczy. A ponieważ jak już wspomniałem wyżej
            target to 35 plus, z tego pewnie znaczna częśc słuchaczy to ludzie powyżej 50,
            dlatego większość puszczanej muzyki to starsze utwory, głosy prezenterek, - ów
            dostosowane są do tej grupy wiekowej. Mówią poooowoli, nie śpiesząc się, nie ma
            podkładów muzycznych w czasie gdy mówi prezenter, żeby starszy słuchacz
            wszystko dokładnie zrozumiał.
            No i przy okazji zadziwiła mnie ostatnio audycja dla trzeźwiejących
            alkoholików. Jakiś alkoholik mówił o swojej walce z wódką, potem prowadzący
            podał numer telefonu do stacji, a następnie puszczono bardzo wesołą piosenkę w
            stylu "La, la, la... jest nam wesoło". I tak było przez całą audycję. Chyba
            brak temu radio wyczucia, co wolno, a czego nie.
            • no_login Re: Problemu Łukaszu ;) 10.10.04, 13:20
              Łukaszu,dziecko drogie.
              (z racji swojego wieku i poziomu Twoich argumentów tak się zwracam)
              Odpuść sobie analizowanie targetu,programu,badań słuchalności KRP.
              Twoje doświadczenie jest za małe,samą intuicją radia nie zrobisz
              czego dowodem jest milczenie TRR!
              I nie pouczaj co wolno a czego nie.Nie jesteś ani właścielem stacji
              ani jej dyrektorem!
              Miało byc więcej(i spokojnie)ale Twoje czepianie wkurzyło mnie.
              Z mojej strony EOT
              (i PLONK :-))) )
              • Gość: lukasz Re: Problemu Łukaszu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:59
                no_login, doświadczony wieloletni radiowcu,
                Opinia na temat KRP jest moją osobistą opinią, nie musisz wcale się z nią
                zgadzać. I to jest zupełnie naturalne, że masz inną opinię od mojej.
                Jeśli miałbym kiedyś w przyszłości możliwość robienia radia katolickiego to
                zrobiłbym je całkiem inaczej. Wiem, powiesz, co ja na ten temat mogę wiedzieć?
                Być może moja teoria nie sprawdziłaby się. Ale to jest moja prywatna koncepcja
                i nie możesz zabronić mi jej wyrażania czy nawet w przyszlości realizowania.
                Przede mną całe życie więc może będę miał kiedyś okazję ją wdrożyć w
                rzeczywistość.
                Podobnie jest z TRR. Mam koncepcję tego radia, wiem jak je zrobić. Będę za to
                odpowiadał. Konsultowałem się z kilkoma radiowymi osobistościami, wybadałem
                lokalny rynek. Zrobiłem to wykorzystując rady znanych radiowców, których miałem
                okazję spotkać. Porażka TRR, brak zainteresowania ze strony słuchaczy będzie
                oznaczało, że rzeczywiście nie powinienem się za to zabierać, że moje koncepcje
                są błędne i że to nie dla mnie. Jeżeli jednak okaże się, że ludzie będą chętnie
                słuchali radia, będzie to oznaczało, że warto realizować nasze dalsze
                poczynania, nasz plan.
                Nie pouczam KRP. KRP to "potęga" na naszym lokalnym rynku radiowym. Ale tylko
                dlatego, że nie ma dobrego konkurenta. Tzn. właściwie żadnego nie ma
                konkurenta, nawet złego. KRP to jedyna stacja lokalna, która mówi o naszym
                regionie. TRR nie będzie się równać z KRP, ani nawet próbować na obecnym etapie
                konkurować. Bo to nie możliwe. Po pierwsze ze wzgledu na zasięg, a po drugie ze
                względu na finanse. To też ważne, by nasza stacja utrzymała się, bo w
                przeciwienstwie do KRP nasza stacja nie ma dofinasowania z Kościoła (i to nie
                jest kolejny atak na KRP).
                • emenemki Re: Problemu Łukaszu ;) 10.10.04, 16:14
                  Gość portalu: lukasz napisał(a):

Mam koncepcję tego radia, wiem jak je zrobić. Będę za to
                  > odpowiadał.

To radio naprawdę będzie istniało rzeczywiście czy jedynie w Twojej wyobraźni??
                  Pytam, bo jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to wszystko to jakiś pic na
                  wodę.
                  Niech może przemówią czyny, a nie fantazja rzekomego twórcy radia.
                  • Gość: lukasz Re: Problemu Łukaszu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 17:05
                    Będzie istniało, o czym już niebawem się przekonasz. Skoro masz takie wrażenie,
                    to twoj problem.
                    Tworca radia to ja rzeczywiscie nie jestem. Ale rozglosni TRR jak najbardziej.
                    • emenemki Re: Problemu Łukaszu ;) 10.10.04, 20:42
                      Gość portalu: lukasz napisał(a):

> Będzie istniało, o czym już niebawem się przekonasz. Skoro masz takie
                      wrażenie, to twoj problem.
                      Ile razy już to czytałem...

> Tworca radia to ja rzeczywiscie nie jestem. Ale rozglosni TRR jak najbardziej.
                      Całe szczęście, że nie jesteś twórcą radia, bo z twoim tempem, pewnie do tej
                      pory radiofonia by kulała. (miałem nie być złośliwy, ale sam zacząłeś)
      • no_login Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) 09.10.04, 23:41
        Zastanawiam się dlaczego uważasz że simply kogoś lub czegoś nie lubi?
        Bardzo dobrze że ktoś wyłapuje takie błędy,może skłoni to piszącego
        informacje do większej uwagi :-)
        Swoja drogą lepsza taka strona niż "under construction" jak jest
        w przypadku innego radia,którego ostateczny termin otwarcia był
        wielokrotnie odkładany
        • j.b102 Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) 09.10.04, 23:50
          Uważam że KRP nie jest tylko dla ludzi starszych. Po drugie literóki pracownicy
          powinni sami wychwytywać. No chyba że nie zaglądają na stronę swojej rozgłośni.
          Po 3 Takie wpadki zdarzają się we wszystkich media prywatnych, państwowych
          ogólnopolskich, regionalnych. A to oznacza ni mniej ni więcej że nasze KRP jest
          profesjonalna stacją. Tyle.
          Nie popełnia błędu ten co nic nie robi
      • Gość: simply Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 11:48
        Witaj IKSie (a może ks.?) hehehe.. żartowałem oczywiście ;)

Nie chciałbym, żeby coś w tym wątku pozostało niejasne, więc odpowiadam:

- lubię KRP, co wyrażam w codziennym wyborze tej stacji w moim odbiorniku
        stojącym na kuchennej szafce. Muzyka podoba mi się coraz bardziej a i
        informacje z regionu są na pewno cenne!

- w stosunku do Ani P. też nie mam negatywnych odczuć, bo niby dlaczego miałbym
        mieć... ?

Nie delektuję się literówkami, ale mnie to po prostu "razi"... Tak jak razi to
        IZAZĘ i NO_LOGINA (oni chyba też lubią KRP :), dzięki za wsparcie!!!).

Może warto więc zwrócić na to większą uwagę... Czytając informacje np. na
        stronie RMF nie znajdziesz, IKSie literówek w tytułach informacji. Strona
        internetowa jest też przecież wizytówką rozgłośni...

Chyba mogę wymagać od KRP, tak samo jak wymagam od siebie, żeby takie rzeczy
        zdarzały się jak najrzadziej? Oczywiście - nikt nie jest idealny - ale godzenie
        się na bycie ciągle na tym samym poziomie to cofanie się w rozwoju...

A tak w ogóle to miałem nadzieję, że ktoś opowie coś ciekawego w tym wątku o
        swoich przygodach z popełnianymi błędami literowymi... Heh...

W Dniu Papieskim życzę pokoju w sercach wszystkim, którym ten wątek pokój
        zmącił...

..::siMPly::..
        • Gość: IOA Re: Problemu Radiu Podlasiu ;) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 16:05
          Ja Ci się Simply nie dziwię... O własne "dzieci" dba się nawet jak sobie pójdą
          w świat...No nie? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka