klemens.klemens 02.11.04, 16:49 Ale się zadziwiłem, jak to zobaczyłem. Czy istnieją jeszcze inne znaleziska archeologiczne tego rodzaju? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=1904274&a=1904274 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: n_l Re: Prehistoria .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 12:39 Ciekawe.Moje Google też parę rzeczy wywaliły.Oto kilka cytatów, z innej "beczki",niestety same nieprzychylne: >Być Warszawiakiem >a mieszkac w Warszawie to dwie zgoła różne sprawy.Zgadzam się z jednym z >przedmówców, że najwięcej zła robią "przyjezdni" mieszkańcy Stolicy. >Z przykrością popartą autopsją stwierdzam, że brylują w tym Siedlce i >Radom.Rodowity Warszawiak, normalnie myślący potrafi zachować sie i nie >wywyższać w ogromnej większości. --------------------------------- Re: Uwaga na TICO o nr DOA7C86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: gross 26.07.2004 23:33 + odpowiedz uwazac to przede wszystkim trzeba na autka z rejestracjami na W i P;) pzdr. -------------------------------------------- jeśłi o W chodzi... IP: *.crowley.pl Gość: bonczek 18.10.2004 12:35 + odpowiedz to szczególnej uwadze polecam rejestracje WR - radom i WS- siedlce.Szczególnie te ostatnie niech budzą wzmożoną czujnośc . Pozdrawia posiadacz WE i TK bonczek ------------------------------------------- • Nie ma się co podniecać tym rankingiem... jorn 30.06.2004 14:26 + odpowiedz ...dla mnie straciła wiarygodność, gdy tylko zobaczyłem, że wyżej od ZG są Siedlce - mieszkałem długo w ZG, w Siedlcach mieszka rodzina mojej żony, więc bywam tam dość często i znam z ich opowieści problemy tego miasta, więc chyba mam jakieś wyobrażenie i wniosek jest tylko jeden - w życiu bym sie nie zamienił: bezrobocie chyba 2x wyższe (gdyby nie urzędy i więzienie, to już w ogóle nie możnaby tam było dostać innej pracy, niż w sklepie, czy jako gosposia u biskupa); miasto wyglada mniej więcej tak: w centrum domki charakterystyczne dla powiatowych miasteczek wschodniej Polski (max. 2 piętra) + kilka blokowisk typu gomółkowskiego (mieszkania takie, że klaustrofobii można dostać, zielonogórskie bloki epoki gierkowskiej, to przy tym apartamenty) + wielka katedra i kilka innych kościołów. Podobnie, kilak lat temu widziałem rankingi ONZ i tam Białoruś była wyżej od Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 04.11.04, 20:45 zobowiązałem się do poszukania >Wieczorem poszukam kolejnych,może bedą jakieś "true positive" Moje google nic nie znalazły :-( a jak powszechnie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Prehistoria .... 05.11.04, 12:03 >jak powszechnie wiadomo - jezeli czegoś nie da się wyguglować, to to nie istnieje... Istotnie .... ------------------------------------ Pogoń Siedlce-KS Łomianki 4:0 Na ten mecz czekaliśmy od dawna.Był to mecz zgody.Wiadomo co się za tym kryje. Do Siedlec stawiamy się w 18 osobowym składem w tym 4 kobiety.Melanż trwał całą drogę.Do Siedlec docieramy ok godziny 12 30..Gospodarze należycie nas przywita- li,nie chlebem i solą a browarkami!!!Było to bardzo miłe z ich strony.Gdy już się zebraliśmy poszliśmy zwiedzać zakątki pięknego miasta jakie są Siedlce. Melanż trwał nad stawem jakimś.Gdy już spozyliśmy co mieliśmy poszliśmy na sta- dion.Po drodze oczywiście małe zakupy i czekał nas mecz.Jeżeli chodzi o oprawe to było bardzo dobrze..ale to już opisali koledzy z Siedlec.Niestety wynik 0:4. Dołujący.Gospodarze należycie nas pożegnali i mogliśmy wracać.Ogólnie mówiąc MELANŻ TRWAŁ ALE ALE.... KS ŁOMIANKI I POGOŃ SIEDLCE!!! kibicelomianki 2004-10-11 19:38:48 kibicelomianki.blog.pl/archiwum/index.php?nid=8169257---------------------------------------- Wybrałem się w podróż po kraju. Warszawa i Siedlce. Polskie Koleje Państwowe dość punktualne, ale wagoniki tak samo brudne jak 20 lat temu. Na korytarzach nie wolno palić, bo przecież są przedziały dla palących. W Siedlcach nieomal w samym centrum grodu rzuca się w oczy więzienie [podobno o zaostrzonym rygorze]. Ujrzałem je, idąc z dworca kolejowego. Fatalna lokalizacja, no ale ponoć kiedy je carscy wznosili pod koniec XIX wieku, znajdowało się poza rogatkami. Miasto się rozrosło, jednak nikt przez sto lat nie pomyślał, żeby to jakoś odkręcić. Siedlce są sympatyczne, a poza tym blisko do stolicy (półtora godzinki pośpiechem). 15.10.2004 :: 18:31 eddie.ownlog.com/2004,rok_archiwum.html---------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 05.11.04, 13:47 Przypomnę pierwszy wpis: Ale się zadziwiłem, jak to zobaczyłem. Czy istnieją jeszcze inne znaleziska archeologiczne tego rodzaju? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=1904274&a=1904274!!!!! I na forach szukałem,może niedokładnie, ale po blogach szperać!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: how nice... 05.11.04, 17:00 >Przypomnę pierwszy wpis: >Ale się zadziwiłem, jak to zobaczyłem. Czy istnieją jeszcze inne znaleziska >archeologiczne tego rodzaju? >forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=1904274&a=1904274!!!!! >I na forach szukałem,może niedokładnie, >ale po blogach szperać!!!??? Każdy rozumuje po swojemu. Pierwszy wpis zrozumiałem jak zachętę do poszukiwania w sieci różnych wypowiedzi o Siedlcach w sieci, niby dlaczego tylko na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: how nice... IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 12:30 Też to tak widzę jak Muchawka. Bardzo ciekawe jest, co różni ludzie o Siedlcach wygadują. Obojętnie gdzie. Na blogach może nawet najbardziej, bo tam piszą szczerze (chyba) i od siebie. To może być ciekawy wątek, jeżeli ktoś zada sobie trud pobuszowania w necie i wyłowienia co smaczniejszych kąsków. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Prehistoria .... 08.11.04, 19:36 OK, zgadzam się z każdym z przedmówców. Każdy ma swoja rację. A teraz nowa porcja historycznych wspominek, nie takich starych bo z 2003r., ale zawsze - tym razem z Białegostoku Hej, hej - wołanie z Siedlec IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Westwind 30.03.2003 01:40 zarchiwizowany Pozdrawiamy nocnych marków, Marków w ogóle, Maurusa oraz wszystkich ludzi w Białymstoku płci obojga. • Re: Hej, hej - wołanie z Siedlec maurus 30.03.2003 01:48 zarchiwizowany Dzięki, dzięki! Widzę kolega również otworzył północny front. • Re: Hej, hej - wołanie z Siedlec IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Westwind 30.03.2003 01:57 zarchiwizowany Jak to się mówi? Nacieramy wachlarzem, ale pokojowo i intengracyjnie. • Hej, hej - wołanie z Siedlec IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Westwind 30.03.2003 03:06 zarchiwizowany No i stało się - TRZECIA GODZINA (bez czasoprzestrzeni między drugą a trzecią) • Re: Hej, hej - wołanie z Siedlec ralston 30.03.2003 21:40 zarchiwizowany Emigracja białostocka pozdrawia piękne miasto Siedlce :) • Re: Hej, hej - wołanie z Siedlec habitus 31.03.2003 11:11 zarchiwizowany ralston napisał: > Emigracja białostocka pozdrawia piękne miasto Siedlce :) Właśnie, właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Prehistoria .... pierwsze wpisy na FS 10.11.04, 19:28 Założyciele? Matki? Ojcowie? Przyjaciele? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=2350334&a=2350334_______________________________________________________________________________ Re: Brawo pionierzy !!!!! IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com Gość: Maciek 03.07.2002 02:20 zarchiwizowany Dzieki za wyroznienie. Staram sie jak moge. Chociaz musze wam sie przyznac, ze wchodze na wasze forum nie po to zeby was wspomagac, lecz dlatego ze stworzy- liscie fajny kumplowski klimacik bez taniej arogancji, wyzwisk i wzajemnego obrzucania sie blotem. Oby tak dalej !! ------------------------------------------------------------------------------- Re: Brawo pionierzy !!!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl Gość: GammaRay 03.07.2002 11:15 zarchiwizowany Chciałbym powiedziec mniej wiecej to samo. Dodam tylko, ze teraz czeka nas operacja "pierwsza strona". Avanti ! Radom jest z Wami !!! ------------------------------------------------------------------------------ Re: Brawo pionierzy !!!!! IP: *.acn.waw.pl Gość: lo 03.07.2002 11:56 zarchiwizowany Można powiedzieć "veni, vidi i wprawdzie nie vici, ale zostałam". Na moim miejskim forum pojawiło się bardzo miłe zaproszenie na forum siedleckie. Zajrzałam i stwierdziłam, że to jedno z najsympatyczniejszych forum, jakie widziałam. Żadnego chamstwa, żadnej agresji. Bardzo mili ludzie. Nic nie wiąże mnie z Siedlcami. Czasami tylko w czasie upałów przyjeżdżam do Was nad zalew, żeby popływać. Ale macie na forum tak fajną atmosferę, że z przyjemnością tu wpadam. Swoją drogą ciekawe, jakie są tu proporcje zamiejscowych do miejscowych. Pozdrawiam wszystkich. ---------------------------------------------------------------------------- Wszystkiego najlepszego!!! gosia-s 05.07.2002 11:02 zarchiwizowany I życzę szybkiego awansu. ;))) ---------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... pierwsze wpisy na FS 10.11.04, 20:46 Tak dobrze ukryłem linki w kompie że dopiero teraz je odnalazłem. Kilka (dla mnie)ciekawostek : Lista obecności forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=1905668&v=2&s=0 Geneza kilku nicków forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=2143029&v=2&s=0 Ale były też i pretensje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=2102372&v=2&s=0 I jedna groźnie brzmiąca propozycja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=515385&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Prehistoria .... pierwsze wpisy na FS 13.11.04, 18:42 Dziękuję no_login, to były piękne dni, szkoda, że mnie nie było jeszcze wtedy. Ciebie chyba zresztą też? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... pierwsze wpisy na FS 13.11.04, 19:15 Byłem,byłem, wprawdzie nie na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 13.11.04, 20:13 Wywołałeś wilka z lasu. Wprawdzie poprzedni moje gugle mało rzeczy znalazły ale przeprowadziłem rozmowę odtrzegawczą i oto kilka wyników gdzie pojawiają się Siedlce forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=565921&a=587448 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=350399&a=351540 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=277&w=126639&a=165827 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21&w=83011&a=102881 i coś z początków,chyba nie było tego jeszcze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=1&a=522230 Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Prehistoria .... 14.11.04, 22:12 Całkiem pokaźny zbiorek. Podziwiam cierpliwość, z jaką należało do tych "antyków" dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Prehistoria .... 18.11.04, 01:45 oczywiscie... najlepsze miejsca do kariery to: Autor: Gość: corgan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 01.03.2004 09:25 + dodaj do ulubionych wątków zarchiwizowany - Suwalki - Lądek Zdroj - Siedlce - Ustrzyki Gorne Tam najlepiej szukac pracy jako informatyk. Niestety w Warszawie jest sama nedza, 30% bezrobocie, ludzie juz nawet zaczeli wyzerac pasze dla zwierzat w zoo nie mowiac o zakupach na stadionie bo Galeria Mokotow zaczela swiecic pustkami... a biurowce zaczynaja sie zwijac i wyprowadzac do Kazachstanu. ------------------------------------------------------------------------------- Re: A ja nie mam ich dosyć Autor: Gość: nie-warszawiak IP: *.kam.pl Data: 12.10.2004 01:03 + dodaj do ulubionych wątków Wiecie co jest tak naprawde problemem Warszawy? To, ze od Warszawy na wschód zaczyna się juz tzw. "azja". Tego problemu nie ma w Szczecinie, Poznaniu, Wroclawiu... czy na Śląsku. Stad jedyna widoczna migracja jest ta w kierunku na zachod. Natomiast problemem Warszawy jest taki Radom... Biała Podlaska... Suwałki... Siedlce... Ostrołęka... Ciechanów... Łomża... i tym podobne atrakcje z 30% bezrobociem. Pytanie za 100 punktow, jezeli najblizsze wielkie miasto ma 6% bezrobocia, to gdzie taki "azjata" przyjedzie? Do Warszawy. I trudno. Oni zawsze beda walczyc o swoje, postawia prace nad stosunkami z innymi ludzmi, bo po to tutaj przyjechali, po chleb a nie atmosfere. W taki Warszawiak? Oleje, przeczeka i poszuka sobie posadki gdzies indziej... Tyle tylko, ze juz nie za 3 tys a 1000 zl... No coz taki urok miasta graniczacego z "azją". ------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 18.11.04, 14:03 Ten "azjatycki" mogłeś dać jako pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Prehistoria .... 18.11.04, 14:16 Idę spojrzeć do lustra, czy mam już skośne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 18.11.04, 14:23 Nie czytałeś swojego postu ??????? >Pytanie za 100 punktow, jezeli najblizsze wielkie miasto ma >6% bezrobocia, to gdzie taki "azjata" przyjedzie? >No coz taki urok miasta graniczacego z "azją". Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Prehistoria .... 18.11.04, 15:16 Jasne, że czytałem. Miasto graniczące z "azją" to Warszawa, a my wszyscy z tych Radomiów... Białych Podlaskich... Suwałk... Siedlec... Ostrołęk... Ciechanowów... Łomż... to azjaci. Na wszelki wypadek sprawdziłem oczy, jak na razie zmiany nie są zbyt widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Prehistoria .... 18.11.04, 20:25 A szanowni Admini obiecują nową,lepszą wyszukiwarkę forumową ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś