izaza 25.11.04, 10:48 Skoro piszemy juz o roznych pomyslach na Siedlce i w Siedlcach, moze tos zna recepte na to, zeby w Siedlcach zafunkcjonowal bankomat Euronetu. Kto decyduje o takich rzeczach? Bardzo by sie przydal takim jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawełek Re: Bankomat EURONET IP: *.bci.net.pl 25.11.04, 10:58 izaza napisała: > Skoro piszemy juz o roznych pomyslach na Siedlce i w Siedlcach, moze tos zna > recepte na to, zeby w Siedlcach zafunkcjonowal bankomat Euronetu. Kto > decyduje o takich rzeczach? Euronet o tym decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
izaza Re: Bankomat EURONET 25.11.04, 11:11 Dzieki, w takim razie, mam rozmawiac z jakims guru z Euronetu? Napisac jakies podanie o rozpatrzenie, zrobic spoleczna liste podpisow...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Bankomat EURONET IP: *.topex.com.pl / *.wan.pol.pl 25.11.04, 11:16 Pawełek Ci pomoże w końcu to jego branża.. Poproś go na pewno nie odmówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Bankomat EURONET IP: *.bci.net.pl 25.11.04, 11:34 izaza napisała: > Dzieki, w takim razie, mam rozmawiac z jakims guru z Euronetu? Napisac jakies > podanie o rozpatrzenie, zrobic spoleczna liste podpisow...? mniej więcej, mówiąc krócej musisz przekonać ich, że postawienie bankomatu za 100 000 zł w Siedlcach to złoty interes ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba po co bankomat? IP: *.nestle.pl 25.11.04, 12:10 euronet jest przede wszystkim potrzebny posiadaczom kont w m-banku, nie nie? Ale z m-banku bez prowizji mozna tez wyplacac w bankomatach BZWBK. A BZWBK od nowego roku laczy sie z ING BS (ktorego bankomaty dwa lub trzy sa w Siedlcach). Ergo- czy warto pisac podania, jesli problem sie sam rozwiaze za pare tygodni? Dla mnie to strata energii. Odpowiedz Link Zgłoś
izaza Re: po co bankomat? 25.11.04, 12:14 Gratuluje poinformowania, to w takim razie ciesze sie, jeszcze bardziej niz dotychczas:) A energie postaram sie tracic na cos innego, hehe... np. na tworcze pisanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: po co bankomat? IP: *.bci.net.pl 25.11.04, 12:58 Gość portalu: kuba napisał(a): > euronet jest przede wszystkim potrzebny posiadaczom kont w m-banku, nie nie? jest jeszcze kilka banków, które mają podpisane umowy z Euronetem :-) > Ale z m-banku bez prowizji mozna tez wyplacac w bankomatach BZWBK. owszem > A BZWBK od nowego roku laczy sie z ING BS (ktorego bankomaty dwa lub trzy sa w > Siedlcach). > Ergo- czy warto pisac podania, jesli problem sie sam rozwiaze za pare tygodni? > Dla mnie to strata energii. :-))) Widzę, że wiesz więcej ode mnie :-) czy mówisz o spekulacjach, które przy okazji prywatyzacji PKO BP pojawiały sie odnośnie możliwych i ewentualnych fuzji? Faktycznie najczęściej pojawiały się wskazania na WBKBZ i ING. Ta fuzja w przyszłości jest stosunkowo prawdopodobna (powstałaby wtedy trzecia siła bankowa w Polsce wypierając BPH). Pamiętać jednak należy o pewnych czynnikach. Po pierwsze obie instytucje są spókami giełdowymi, a to oznacza, że obowiązują je pewne procedury. Zarząd może umawiać sie pod stołem do woli, ale procedur nie przeskoczy. Nie słyszałem o fuzji szybszej niż 6 miesięczna. Mówię tutaj wyłącznie o połączeniu formalno prawnym, a nie systemowym (dodajmy zatem kilka kolejnych miesięcy). Ponadto jeżeli miałoby dojść do fuzji za kilka tygodni, to zadziwia mnie opieszałość AIB (irlandzki inwestor WBK) w zajęciu jednoznacznego stanowiska dotyczącego wejścia na rynek polski(holendrzy są już w Polsce formalnie od wielu lat i to nie tylko w postaci Banku Śląskiego). Generalnie, może sie mylę, ale wszystkie informacje jakie słyszałem na ten temat to te, że jeżeli wogóle dojdzie do połączenia to w wersji bardzo optymistycznej nie wcześniej niż w 2005 bez wskazania czy będzie to początek, środek, czy koniec roku (może jakieś info przegapiłem...). Podsumowując na pewno nie jest to sprawa kilku tygodni, ale i tak rozwiązuje ewentualne potrzeby klientów mbanku, a nie klientów innych banków (zapewne niewielkiej grupy siedleckiej społeczności), które także mają podpisane umowy z Euronetem. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: po co bankomat? 25.11.04, 14:44 W prasie była krótka notatka na temat tej fuzj,w necie zresztą też ale żadna siła nie skłoni mnie do wstawienia linka. Sprawa jest chyba bardziej skomplikowana ze względu na spółki podległe.Np. taki(a?) ING ma swoje własne PTE,a BZWBK wspólnie z CU, co z tym fantem zrobią,wymagana kolejna zgoda w przypadku łączenie PTE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: po co bankomat? IP: *.nestle.pl 25.11.04, 19:38 pozostaje miec dwa konta i robic szybkie przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Bankomat EURONET IP: *.chello.pl 15.02.05, 10:56 przydal by sie bankomat bo jak jestem w siedlcach to hajsu nie moge wziasc tylko musze placic prowizje jakiem zje..emu bankowi Odpowiedz Link Zgłoś
mp2610 Re: Bankomat EURONET 16.02.05, 12:23 ...to otwórz rachunek w BPH. Zarówno w bankomatach BPH jak i w bankomatach Euronetu nic nie płacisz:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KonradWo Re: Bankomat EURONET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:42 Bankomaty BPH - sa obslugiwane przez EURONET - jak wyglada kwestia prowizji - nie wiem - trzeba by bylo sie w BPH lub w EURONECIE dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
mp2610 Re: Bankomat EURONET 16.02.05, 12:24 nie ma prowizji jak masz rachunek w BPH Odpowiedz Link Zgłoś