Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:50
Czy możecie mi kogos polecić??Najlepiej żeby byl to lekarz przyjmujący na
kase chorych i specjalizował się w Alergii skórnej+pulmonolog.Dziękuje za
wszystkie wpisy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.nestle.pl 06.01.05, 08:52
      z wlasnego doswiadczenia wiem, ze taki w Siedlcach nie istnieje.
      Jesli chcesz wyleczyc, a nie tylko zaleczyc alergie, to wal od razu do
      Warszawy. Tam sa kliniki, gdzie po 3-4 latach dosyc uciazliwej (szczegolnie w
      pierwszym roku) kuracji i wydaniu pewnej ilosci grubej gotowki, bedziesz miala
      alergie tylko we wspomnieniach.
      W perspektywie zycia sie i tak oplaca, bo pomijajac fakt komfortu zycia bez
      alergii, to wydajesz kase na lekarstwa tylko przez jakis czas, a potem masz z
      glowy. W przypadku leczenia objawowego (w Siedlcach), cale zycie jestes
      uzalezniona od lekow (szczegolnie, jesli w gre wchodza problemy pulmunologiczne)
      pzdr i obym sie mylil (moze sie cos przez pare lat zmienilo)
    • Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:31
      a ja dr Orchowską gorąco i z całą odpowiedzialnością polecam - w Medice i
      gabinecie prywatnym na Sokołowskiej przyjmuje, nie tylko dobry, ale i mądry
      lekarz
      • Gość: Bambi Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:07
        > a ja dr Orchowską

czy to tytuł naukowy (znaczy dr nauk medycznych) czy zwyczajowy ?
      • Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:14
        Antka a czy w Medice trzeba zapłacić za wizytę u dr Orchowskiej?? Jesli tak to
        ile Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi :)
        • Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:00
          chodzę na Sokołowską :)
          tytuły naukowe
          pediatra, alergolog, pulmonolog
          • Gość: Bambi Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:19
            > tytuły naukowe
            > pediatra, alergolog, pulmonolog

To nie są tytuły naukowe a specjalizacje ;)
            Magister nie jest tytułem naukowym
      • emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 20:00
        Gość portalu: antka napisał(a):

> a ja dr Orchowską gorąco i z całą odpowiedzialnością polecam - w Medice i
        > gabinecie prywatnym na Sokołowskiej przyjmuje, nie tylko dobry, ale i mądry
        > lekarz

Chodziłem kiedyś do lekarz Orchowskiej... Może i specjalistka z niej niezła, ale
        podejście do człowieka ma koszmarne, żeby nie powiedzieć (napisać) olewcze i
        chamskie! Nigdy nie zdarzyło się mi wejśc w terminie na wizytę, bo pani lekarz
        zawsze miała coś ważniejszego (herbatka, telefonik itp.) Nigdy też nie zdarzyło
        się jej odezwać do mnie z poziomu niższego niż 10 piętro wszechwiedzy.
        A dobra podobno (podobno - bo zarzuciłem walkę z chorobą), jest lekarka na
        Poznańskiej w Alergowicie. I można się zapisać na kasę (czy też jak ten twór się
        teraz nazywa...)
        • megica Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 20:46
          emenemki napisał:
          > A dobra podobno (podobno - bo zarzuciłem walkę z chorobą), jest lekarka na
          > Poznańskiej w Alergowicie. I można się zapisać na kasę (czy też jak ten twór si
          > ę teraz nazywa...)

Ale na pewno nie jest pulmonologiem, a to raczej istotne dla Ewelinka
          (przynajmniej tak wynikało z jej pierwszego postu). Na pieczątce Urszuli
          Woińskiej (bo o niej mowa) widnieje: specjalista alergolog, specjalista chrób
          płuc i pediatra.
          • Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:46
            zwroccie tylko uwage, ze takie leczenie jest dobre dla dzieci paraletnich
            potem... coz

wlasnie, a kogo tu mamy leczyc?
          • emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 23:21
            megica napisała:

> Ale na pewno nie jest pulmonologiem, a to raczej istotne dla Ewelinka
            > (przynajmniej tak wynikało z jej pierwszego postu). Na pieczątce Urszuli
            > Woińskiej (bo o niej mowa) widnieje: specjalista alergolog, specjalista chrób
            > płuc i pediatra.
            Mogę się mylić (poważnie piszę), ale zawsze mi się wydawało że
            pulmonolog=specjalista chorób płuc. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
            • megica Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 07.01.05, 08:23
              emenemki napisał:
              > Mogę się mylić (poważnie piszę), ale zawsze mi się wydawało że
              > pulmonolog=specjalista chorób płuc. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Nie poprawimy - bo masz rację :-). Zasugerowałam się problamami skórnymi i
              wyskoczyłam niesprawdziwszy co trudniejszych słów ;-). Przepraszam.
              W takim układzie również polecam doktor Woińską - do niej nawet spoza Siedlec
              przyjeżdżają się leczyć.
        • Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:03
          też chodziłam do Alergovity - ładnych parę lat zresztą, krótko pisząc -
          skutkiem tych wizyt była decyzja o zmianie lekarza
          dzięki Bambi za przypomnienie, czym różni się tytuł naukowy od specjalizacji
          oczywiście, że pulmonolog to specjalista chorób płuc
          myślę, że wybór lekarza jest indywidualną decyzją pacjenta; nie zdziwię się,
          jeśli Ewelinka pójdzie do obu pań (może jakąś trzecią jeszcze znajdzie),
          porówna sobie, co gdzie jej bardziej odpowiada
          > Chodziłem kiedyś do lekarz Orchowskiej... Może i specjalistka z niej niezła,
          ale podejście do człowieka ma koszmarne, żeby nie powiedzieć (napisać) olewcze i
          chamskie! Nigdy nie zdarzyło się mi wejść w terminie na wizytę, bo pani lekarz
          zawsze miała coś ważniejszego (herbatka, telefonik itp.) Nigdy też nie zdarzyło
          się jej odezwać do mnie z poziomu niższego niż 10 piętro wszechwiedzy.

no to rzeczywiście masz powód do tak mocnych słów
          przyznam, że i ja nie zawsze wchodzę do gabinetu o godzinie, na którą jestem
          zapisana, ale nigdy powodem opóźnienia nie była herbatka czy kawa i nigdy pani
          Orchowska nie odezwała się do mnie z poziomu któregoś piętra wiedzy

>zarzuciłem walkę z chorobą
          znaczy się, jest w Twojej agresywno-negatywnej wypowiedzi coś pozytywnego -
          skoro możesz sobie pozwolić na zarzucenie walki z chorobą, tzn. że
          prawdopodobnie nie dokucza Ci ona tak bardzo - oby zatem tak dalej,
          antka
          • Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:07
            ups... miało być
            > nigdy pani Orchowska nie odezwała się do mnie z poziomu któregoś piętra
            wszechwiedzy
            • emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 07.01.05, 19:51
              Może miałem niefart i na kiepskie dni pani O. trafiałem - nie wykluczam. Ale
              wrażenie pozostało...
              • Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:12
                Cześć Dzięki wszystkim za odzew w mojej sprawie.Ktoś zapytał "A kogo mamy
                leczyć?"Więc odpowiadam....a no prawie juz 20-dziestoletnią dziewczynę,która
                zmaga się z tą nieszczęsną alergią praktycznie od początku swego istnienia :(
                Przerabiała pobyty w szpitalu w Dziekanowie (z dala od domu i rodziny malutka
                Niunia była wtedy:()A to potem własnie wizyty u dr Woińskiej.Muszę przyznać,że
                kiedy się u niej leczyłam bywały momenty dobre ale od kiedy przestała
                przyjmować w przyszpitalnej poradni Matki i dziecka przestałam do niej
                chodzić.I to był wielki błąd bo przestałam sie wogóle leczyć :( A
                podejrzewam,że gdybym kontynuowała dalej to leczenie dzisiaj moje życie (bo
                naprawde mogę tak powiedzieć)wyglądałoby inaczej.Później kiedy zaczynało byc
                naprawdę źle trafiłam do przychodni CENTRUM do dr Tylżanowskiej-Kisiel
                i....niemiło sie rozczarowałam,bo pani doktor musiala korzystać "ze ściągawki"
                jak sie leczy alergię skórną i jakich preparatów się w tym celu używa :/
                Żenada...a Teraz właśnie szukam konkretnego lekarza,który mi pomoze bo juz
                naprawdę ze mna źle :( Skóra,mimo regularnych wizyt u dermatologa wygląda
                koszmarnie a moje IGE (zainteresowani wiedzą o czym mowa;dla niepoinformowanych
                jest to wskaźnik stężenia alergenów w organizmie) Wynosi tyle ilu ma 11-nastu
                pacjentów :( Czy moze mi ktos pomóc ???
                • Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:17
                  To znowu ja.Zapomniałam się Was o coś zapytać.Jak się ma alergia do ciąży???Bo
                  przecież ciagle trzeba przyjmować leki a w ciąży to raczej niewskazane.... Czy
                  ktos wie,jakie jest w takiej sytuacji postępowanie??Albo moze znacie jakieś
                  kobiety,które były w podobnej sytuacji i co wtedy robiły,aby czuć się dobrze
                  ale nie szkodzić dziecku.Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam gorąco !
                • Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:34
                  tym bardziej polecam Ci klinike medycyny holistycznej dr. Macieja Wszelaki w
                  Wwie na Kontuszowej.

Mi sie alergia zaczela w wieku 21 lat i dr Woinska powiedziala, ze w tym wieku,
                  to juz sie tego nei da wyleczyc. Mozna tylko walczyc, zeby nei skonczylo sie
                  alergia.
                  A lekarze w tamtej klinice dali sobie 4 lata. Po paru miesiacach nie miale
                  objawow, a potem bylo tylko lepiej.
                  Wady? Patrz w jednym z pierwszych watkow...
                  No i leczenie holistyczne na pewno nie ma wplywu negatywnego na ciaze
                  • Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:39
                    Kuba a ile średnio kosztuje takie leczenie i jak dostać się do tej kliniki ?
                    • Gość: Kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:48
                      Na poczatku mysle, ze musisz zainwestowac 300-400zl w pierwsza wizyte i leki,
                      potem kazda wizyta chyba 60zl plus leki (na poczatku duzo i rozne, wiec kolo
                      100-150 miesiecznie) i wizyty co pare tygodni.
                      po 3-4 miesiacach jzu znacznie rzadsze wizyty, mniej lekarstw, wiec mozesz
                      liczyc 100-150/mies. W przypadku alergii wziewnej co rok szczepionka (kolo
                      400zl) i 9 wizyt po 40zl co 7-14 dni.
                      Coz, leki i wizyty to pare tysiecy zl w cyklu leczenia alergii plus dojazdy,
                      ale sa efekty.
                      Klinika miesci sie na starych jelonkach (wyjazd na Poznan), kolo 110km z
                      Siedlec.
                      Telefon do kliniki- napisz na priva. kubazuro(at)gazeta(dot)pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka