Gość: Ewelinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:50 Czy możecie mi kogos polecić??Najlepiej żeby byl to lekarz przyjmujący na kase chorych i specjalizował się w Alergii skórnej+pulmonolog.Dziękuje za wszystkie wpisy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.nestle.pl 06.01.05, 08:52 z wlasnego doswiadczenia wiem, ze taki w Siedlcach nie istnieje. Jesli chcesz wyleczyc, a nie tylko zaleczyc alergie, to wal od razu do Warszawy. Tam sa kliniki, gdzie po 3-4 latach dosyc uciazliwej (szczegolnie w pierwszym roku) kuracji i wydaniu pewnej ilosci grubej gotowki, bedziesz miala alergie tylko we wspomnieniach. W perspektywie zycia sie i tak oplaca, bo pomijajac fakt komfortu zycia bez alergii, to wydajesz kase na lekarstwa tylko przez jakis czas, a potem masz z glowy. W przypadku leczenia objawowego (w Siedlcach), cale zycie jestes uzalezniona od lekow (szczegolnie, jesli w gre wchodza problemy pulmunologiczne) pzdr i obym sie mylil (moze sie cos przez pare lat zmienilo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:31 a ja dr Orchowską gorąco i z całą odpowiedzialnością polecam - w Medice i gabinecie prywatnym na Sokołowskiej przyjmuje, nie tylko dobry, ale i mądry lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:07 > a ja dr Orchowską czy to tytuł naukowy (znaczy dr nauk medycznych) czy zwyczajowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:14 Antka a czy w Medice trzeba zapłacić za wizytę u dr Orchowskiej?? Jesli tak to ile Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:00 chodzę na Sokołowską :) tytuły naukowe pediatra, alergolog, pulmonolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:19 > tytuły naukowe > pediatra, alergolog, pulmonolog To nie są tytuły naukowe a specjalizacje ;) Magister nie jest tytułem naukowym Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 20:00 Gość portalu: antka napisał(a): > a ja dr Orchowską gorąco i z całą odpowiedzialnością polecam - w Medice i > gabinecie prywatnym na Sokołowskiej przyjmuje, nie tylko dobry, ale i mądry > lekarz Chodziłem kiedyś do lekarz Orchowskiej... Może i specjalistka z niej niezła, ale podejście do człowieka ma koszmarne, żeby nie powiedzieć (napisać) olewcze i chamskie! Nigdy nie zdarzyło się mi wejśc w terminie na wizytę, bo pani lekarz zawsze miała coś ważniejszego (herbatka, telefonik itp.) Nigdy też nie zdarzyło się jej odezwać do mnie z poziomu niższego niż 10 piętro wszechwiedzy. A dobra podobno (podobno - bo zarzuciłem walkę z chorobą), jest lekarka na Poznańskiej w Alergowicie. I można się zapisać na kasę (czy też jak ten twór się teraz nazywa...) Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 20:46 emenemki napisał: > A dobra podobno (podobno - bo zarzuciłem walkę z chorobą), jest lekarka na > Poznańskiej w Alergowicie. I można się zapisać na kasę (czy też jak ten twór si > ę teraz nazywa...) Ale na pewno nie jest pulmonologiem, a to raczej istotne dla Ewelinka (przynajmniej tak wynikało z jej pierwszego postu). Na pieczątce Urszuli Woińskiej (bo o niej mowa) widnieje: specjalista alergolog, specjalista chrób płuc i pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:46 zwroccie tylko uwage, ze takie leczenie jest dobre dla dzieci paraletnich potem... coz wlasnie, a kogo tu mamy leczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 06.01.05, 23:21 megica napisała: > Ale na pewno nie jest pulmonologiem, a to raczej istotne dla Ewelinka > (przynajmniej tak wynikało z jej pierwszego postu). Na pieczątce Urszuli > Woińskiej (bo o niej mowa) widnieje: specjalista alergolog, specjalista chrób > płuc i pediatra. Mogę się mylić (poważnie piszę), ale zawsze mi się wydawało że pulmonolog=specjalista chorób płuc. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 07.01.05, 08:23 emenemki napisał: > Mogę się mylić (poważnie piszę), ale zawsze mi się wydawało że > pulmonolog=specjalista chorób płuc. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Nie poprawimy - bo masz rację :-). Zasugerowałam się problamami skórnymi i wyskoczyłam niesprawdziwszy co trudniejszych słów ;-). Przepraszam. W takim układzie również polecam doktor Woińską - do niej nawet spoza Siedlec przyjeżdżają się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:03 też chodziłam do Alergovity - ładnych parę lat zresztą, krótko pisząc - skutkiem tych wizyt była decyzja o zmianie lekarza dzięki Bambi za przypomnienie, czym różni się tytuł naukowy od specjalizacji oczywiście, że pulmonolog to specjalista chorób płuc myślę, że wybór lekarza jest indywidualną decyzją pacjenta; nie zdziwię się, jeśli Ewelinka pójdzie do obu pań (może jakąś trzecią jeszcze znajdzie), porówna sobie, co gdzie jej bardziej odpowiada > Chodziłem kiedyś do lekarz Orchowskiej... Może i specjalistka z niej niezła, ale podejście do człowieka ma koszmarne, żeby nie powiedzieć (napisać) olewcze i chamskie! Nigdy nie zdarzyło się mi wejść w terminie na wizytę, bo pani lekarz zawsze miała coś ważniejszego (herbatka, telefonik itp.) Nigdy też nie zdarzyło się jej odezwać do mnie z poziomu niższego niż 10 piętro wszechwiedzy. no to rzeczywiście masz powód do tak mocnych słów przyznam, że i ja nie zawsze wchodzę do gabinetu o godzinie, na którą jestem zapisana, ale nigdy powodem opóźnienia nie była herbatka czy kawa i nigdy pani Orchowska nie odezwała się do mnie z poziomu któregoś piętra wiedzy >zarzuciłem walkę z chorobą znaczy się, jest w Twojej agresywno-negatywnej wypowiedzi coś pozytywnego - skoro możesz sobie pozwolić na zarzucenie walki z chorobą, tzn. że prawdopodobnie nie dokucza Ci ona tak bardzo - oby zatem tak dalej, antka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:07 ups... miało być > nigdy pani Orchowska nie odezwała się do mnie z poziomu któregoś piętra wszechwiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach 07.01.05, 19:51 Może miałem niefart i na kiepskie dni pani O. trafiałem - nie wykluczam. Ale wrażenie pozostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:12 Cześć Dzięki wszystkim za odzew w mojej sprawie.Ktoś zapytał "A kogo mamy leczyć?"Więc odpowiadam....a no prawie juz 20-dziestoletnią dziewczynę,która zmaga się z tą nieszczęsną alergią praktycznie od początku swego istnienia :( Przerabiała pobyty w szpitalu w Dziekanowie (z dala od domu i rodziny malutka Niunia była wtedy:()A to potem własnie wizyty u dr Woińskiej.Muszę przyznać,że kiedy się u niej leczyłam bywały momenty dobre ale od kiedy przestała przyjmować w przyszpitalnej poradni Matki i dziecka przestałam do niej chodzić.I to był wielki błąd bo przestałam sie wogóle leczyć :( A podejrzewam,że gdybym kontynuowała dalej to leczenie dzisiaj moje życie (bo naprawde mogę tak powiedzieć)wyglądałoby inaczej.Później kiedy zaczynało byc naprawdę źle trafiłam do przychodni CENTRUM do dr Tylżanowskiej-Kisiel i....niemiło sie rozczarowałam,bo pani doktor musiala korzystać "ze ściągawki" jak sie leczy alergię skórną i jakich preparatów się w tym celu używa :/ Żenada...a Teraz właśnie szukam konkretnego lekarza,który mi pomoze bo juz naprawdę ze mna źle :( Skóra,mimo regularnych wizyt u dermatologa wygląda koszmarnie a moje IGE (zainteresowani wiedzą o czym mowa;dla niepoinformowanych jest to wskaźnik stężenia alergenów w organizmie) Wynosi tyle ilu ma 11-nastu pacjentów :( Czy moze mi ktos pomóc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:17 To znowu ja.Zapomniałam się Was o coś zapytać.Jak się ma alergia do ciąży???Bo przecież ciagle trzeba przyjmować leki a w ciąży to raczej niewskazane.... Czy ktos wie,jakie jest w takiej sytuacji postępowanie??Albo moze znacie jakieś kobiety,które były w podobnej sytuacji i co wtedy robiły,aby czuć się dobrze ale nie szkodzić dziecku.Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam gorąco ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:34 tym bardziej polecam Ci klinike medycyny holistycznej dr. Macieja Wszelaki w Wwie na Kontuszowej. Mi sie alergia zaczela w wieku 21 lat i dr Woinska powiedziala, ze w tym wieku, to juz sie tego nei da wyleczyc. Mozna tylko walczyc, zeby nei skonczylo sie alergia. A lekarze w tamtej klinice dali sobie 4 lata. Po paru miesiacach nie miale objawow, a potem bylo tylko lepiej. Wady? Patrz w jednym z pierwszych watkow... No i leczenie holistyczne na pewno nie ma wplywu negatywnego na ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:39 Kuba a ile średnio kosztuje takie leczenie i jak dostać się do tej kliniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Szukam dobrego ALERGOLOGA w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:48 Na poczatku mysle, ze musisz zainwestowac 300-400zl w pierwsza wizyte i leki, potem kazda wizyta chyba 60zl plus leki (na poczatku duzo i rozne, wiec kolo 100-150 miesiecznie) i wizyty co pare tygodni. po 3-4 miesiacach jzu znacznie rzadsze wizyty, mniej lekarstw, wiec mozesz liczyc 100-150/mies. W przypadku alergii wziewnej co rok szczepionka (kolo 400zl) i 9 wizyt po 40zl co 7-14 dni. Coz, leki i wizyty to pare tysiecy zl w cyklu leczenia alergii plus dojazdy, ale sa efekty. Klinika miesci sie na starych jelonkach (wyjazd na Poznan), kolo 110km z Siedlec. Telefon do kliniki- napisz na priva. kubazuro(at)gazeta(dot)pl Odpowiedz Link Zgłoś