sloggi 18.03.05, 10:02 Przyjadę rano, wyjadę ok. 19-tej. Polećcie mi, jak spędzić dzień w Siedlcach, co obejrzeć (będę pierwszy raz). Gdzie coś zjeść (tylko nie knajpa z pięcioma gwiazdkami). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: Jeden dzień w Siedlcach 18.03.05, 12:36 w siedlcach naprawdę dobrze to nie ma praktycznie gdzie zjeść. jeden wyjątek - restauracja signor caffettano (ul. Armii Krajowej naprzeciw rektoratu Akademii Podlaskiej). reszta lokali oferuje smaki porównywalne do tych z przeciętnych barów gs. a zobaczyć to na pewno warto kaplicę na dworcu pkp - jedna z dwóch tego rodzaju placówek w kraju!:) drugi taki ewenement znajduje się aż w częstochowie. aha i jeszcze stare carskie więzienie (siedział w nim dzierżyński) centrum miasta (przy ulicy Piłsudskiego) - żeby było zabawniej po drugiej stronie ulicy jest stadion miejski i stara siedziba nieistniejącego od kilku lat oddziału narodowego banku polskiego - dziś jest tam kredyt bank. kilka kroków dalej (ulica biskupa świrskiego) znajdziesz muzeum diecezjlane a w nim ekstazę św. franciszka el greco, jeden z dwóch lub trzech (dokładnie nie pamiętam) najcenniejszych obrazów w polsce. niestety zabytków godnych uwagi (wybaczcie wyborcy za ponurą prawdę) w siedlcach raczej nie znajdziesz:(( Pozdro PS> uważaj na kierowców! nigdy nie wchodź bez potrzeby na jezdnię, a tym bardziej na przejście dla pieszych. tu pojazdy mają pierwszeństwo szczególnie niebezpieczne dni to wtorek i piątek - święto dyszla czyli dni targowe Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jeden dzień w Siedlcach 18.03.05, 12:44 a i byłbym zapomniał na piwko to tylko do Mylnej - ul. Elizy Orzeszowej 2. dobre piwko i świetna muza, gdybyś chciał zostać dłużej to dziś wieczorem gra chipa - jazzrock na żywca:) Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: Jeden dzień w Siedlcach 18.03.05, 14:41 Można również zajrzeć do "Jacka" - tak nazywa sie nasz ratusz. Jest tam muzeum. NIe wiem czy teraz jest jakaś ciekawa wystawa, od roku nie byłam w Siedlcach ale sam budynek jest fajny. Na przeciwko jest najstarszy kościół w naszym mieście. Za nim resztki bramy wjazdowej a jak jeszcze dalej pójdziesz to po lewej stronie jest kaplica Ogińskiej i jej pałac. Do podziwiania oczywiście tylko z zewnątrz. NIe mam pojęcia gdzie można zjeść. Myślę że warto się poprostu przejść główną ulicą Piłsudskiego i rozkoszować małomiasteczkowym klimatem. (bez ironii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.nestle.pl 18.03.05, 14:58 przyjezdza koles sobie gaz zamontawac w Siedlcach, a Wy mu z zabytkami. Ale tak po zastanowieniu sie w trakcie pisania tego zdania, to co mozna w siedlcach robic, jesli nie zwiedzac w zwykly dzien? bez znajomych itd. Rzeczywiscie, porazka. NIC wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jeden dzień w Siedlcach 18.03.05, 17:12 Przyjeżadzam, bo mam urlop i mi się nudzi - a pociąg elektryczny z Wawy kończy bieg w Siedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Jeden dzień w Siedlcach 18.03.05, 18:58 emektb napisał: > znaczy sie koniec świata:)) Tego nie powiedziałem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:49 Z ta Mylna to troche przesadziles. Nie dosc ze obsluga taka, ze az Ci sie nie chce podejsc drugi raz, to jeszcze mozesz trafic na piwo z ludwikiem, bo szklanki nie domyli. A co do muzyki, to jest ona dla snobow. Podniacacie sie ze graja tam jazz, jakby to sam Bono z U2 przyjechal do Mylnej, Niezla kryptoreklama. Placa Ci za to??? Odpowiedz Link Zgłoś
bima5 Re: Jeden dzień w Siedlcach 20.03.05, 19:02 A skad Kuba wiesz że przyjechał montowac gaz, czasamitwoje wypowiedzi mnie wkurzają- mam wrazenie jakbyś cytowal innych. Moim skromnym zdaniem jestes dziadkiem w podeszłym wieku podporządkowanym swojej zonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 07:49 > podporządkowanym swojej zonie zastanawia mnie Twoja psychoanaliza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Jeden dzień w Siedlcach 23.03.05, 23:17 Od razu psychoanaliza..ale co on w Siedlcach zobaczył, że milczy do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 07:15 zatkało go , ot i tyle ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Jeden dzień w Siedlcach 23.03.05, 23:33 Myślisz,że się zachwycił? Czy słów mu zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 06:17 Z wrażenia mu mowę odebrało:) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Jeden dzień w Siedlcach 24.03.05, 08:20 Opis pobytu w Siedlcach byc może znajdzie się na prywatnym Forum Sloggiego. Link do niego znajdziecie w sygnaturce założyciela watku. Grunt to dobry marketing :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag-da Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.dsl.pipex.com 26.03.05, 08:21 Hej, sprawdzałam to jego prywatne forum nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.sed.pl / *.sed.pl 26.03.05, 11:56 bima5: ciesze sie, ze tylko czasami. Natomiast, czy jestem dziadkiem w podeszlym wieku? To co- dziadkowi sie nie mozna na forum wypowiadac? Wesolych swiat Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Jeden dzień w Siedlcach 30.03.05, 13:44 Ależ jesteście smutasy żałosne. Wszystko be, wszyscy popaprańcy, tylko WY unosicie się czyści i niepokalani nad tą siedlecką szarzyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Jeden dzień w Siedlcach 30.03.05, 14:26 Jasne. Facet pyta: przyjadę rano, wyjadę o 19.00. Co można w mieście zobaczyć i gdzie coś przekąsić. Odpowiedź: nie przyjeżdżaj, bo nie ma tu nic. Jeść też nie dają, może z ...... jednym wyjątkiem. Czy to na pewno to samo miasto, w którym ja też mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Jeden dzień w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:24 > Czy to na pewno to samo miasto, w którym ja też mieszkam? a skąd jesteś ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Jeden dzień w Siedlcach 30.03.05, 17:40 > a skąd jesteś ? ;) Mieszkam w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Jeden dzień w Siedlcach 31.03.05, 09:36 > Jasne. Facet pyta: przyjadę rano, wyjadę o 19.00. Co można w mieście zobaczyć > i gdzie coś przekąsić. Dzięki,ale tyle to i sam byłem w stanie zrozumieć > Odpowiedź: nie przyjeżdżaj, bo nie ma tu nic. Jeść też nie dają, może > z ...... jednym wyjątkiem. Chyba czytałeś między wierszami :-) omijając same wiersze :-) A może zakładasz że sloggi,jak pierwsza z brzegu lama,przed zapowiadaną wizytą/przed swoim wpisem nie przejrzał Forum [*]niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Jeden dzień w Siedlcach 31.03.05, 14:04 Dobre jedzenie: Caffettano, Hong Kong, Zaścianek Podlaski, Verona, Tukan, Italia Leśne Runo, niestety za miastem. Odpowiedz Link Zgłoś