Dodaj do ulubionych

i jak Wam sie podobal koncert

IP: *.sed.pl 26.08.05, 23:52
ja jestem pod wrazeniem...
Zastanawialem sie przez chwile, jak czuja sie osoby popierajace wykorzystanie
21 postulatow do kampanii opcji, ktora kiedys z tym walczyla,
Opcja nazwana przy milionach ludzi "najwieksza pomylka 20 wieku"
Obserwuj wątek
    • krzycho1252 Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 00:00
      Jeszcze mi w uszach brzmi i daleko jestem od polityki.
    • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 00:08
      Ogolnie jak najbardziej pozytywnie - czasami wzruszająco, troche popsuli widowisko nieudolni relizatorzy dzwieku i obrazu, ale to drobiazg. Mysle ze na DVD te wszystki bledy beda skorygowane i na pewno je kupię. W sumie obraz to jeszcze by przeszedł (poza koszmarnymi pierwszymi 15 minutami gdy panowie chyba spali za mikserami) ale dzwiekowiec, szczegolnie pod koniec bodejrze 2 bisu (pisze na zywo jutro dopiero przejrze dokladnie nagranie) wyciął kompletnie mikrofony ze sceny w rezultacie czego mielismy nieme kino, publika wiwatuje, ognie wybuchają, a my slyszymy tylko syntetyczną muzykę - nieme kino - widać a nie slychać - to zabija nastój, ale w sumie to drobiazg do naprawienia przy masteringu DVD. MI SIE PODOBAŁO !

Duffy Duck
      • Gość: kuba Re: i jak Wam sie podobal koncert IP: *.sed.pl 27.08.05, 00:12
        bedzie to na DVD? super, bo sie polowe koncertu zastanawialem. Tez to chetnie
        kupie. Dobra pamiatka.
        Co do realizacji. Ja mialem wrazenie, ze te mikrofony byly wyciete specjalnie.
        Mi sie wydaje, ze tak bylo fajniej. Potem, jak juz zbieraly reakcje
        publicznosci, a co gorsza wybuchy bylo chyba ~gorzej. Jednak dzwieki wybuchow
        docieraly pozniej niz obraz i rozjezdzalo sie to totalnei z muza.
        • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 00:18
          Jak widac kwestia gustu, wczoraj dla przypomnienia ogladalem sobie koncert Jarrea z Londyńskich doków i stąd pewnie te uwagi. oczywiscie odglosy wybuchow i publiki nie moga byc zbyt glosne jednak ich brak sprawia wrazenie ze to nagranie a nie wykonanie, trudno to zbalansowac ale jest to mozliwe, byc moze nie na zywo. Poza tym nie wiem na czym sluchales, ja na kolumnach 120W (prawdziwych nie z nazwy, dziekuje sąsiadom ze nie wezwali Policji ;)) z dzwiekiem z satelity a tam slyszy sie wszystko.

Duffy Duck
          • bambii Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 12:02
            hmmmmm czy my nie ogladalismy tego razem ? ;))

Dla mnie koncert rewelacyjny, wskazowki na moim wzmaczniaczu dawno tak nie
            wachlowaly ;)

Co wiecej jesli chodzi o JMJ to jak na Francuza zachowal sie naprawde bardzo
            sympatycznie - bo to narod straznie zadufany w sobie :) - wiec takie slowa z
            jego ust to naprawde muzyka :)
            • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 13:00
              Ale mi sie też koncert podobał ! Gdyby mi sie nie podobał nie robił bym z niego teraz DVD (pracowicie wycinając polskiego lektora) ale realizatorzy w paru momentach usilowali popsuc mi doskonałą zabawę, co im sie zresztą udalo, np. w "Fourth Randez-Vous" gdzie widać jak publika szaleje, bije brawo wybucha mnóstwo ogni a my słyszymy tylko muzykę, dać tam 15% dzwieku ze stoczni to nagranie od razu nabrało by życia tym bardziej ze akurat tej prostej melodii napewno by to nie zaszkodziło. Takie tam drobiazgi. Co nie zmienia faktu ze jesli chodzi o wieczory przed telewizorem to ten był dla mnie najlepszy w tym roku (no moze poza Floydami na Live8 ale tamte pol godzinki trudno nazwac wieczorem)

PS. nawet przemówienie Lecha było potrzebne, byl czas by udac sie w ustronne miejsce nie tracąc nic z muzyki :)

Duffy Duck
              • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 28.08.05, 02:09
                He ale moze nie jestem jedynym marudzącym, cytat z forum jarrea
                "This question are for people who was on the concert and view transmission on TV (recoded of course .
                What do you think about TV production quality ?

I think TVP make many errors with mixing picture
                1. Many of fireworks are no visible on the screen
                2. Too many focus into people in crowd - not concert's panorama
                3. "Control screen" (color boxes) between mixing locations - basic error
                4. Cameras not ready to show (unnatural motion)
                ...

What do you think about it ?
                I think TV producer not watching any other JMJ concerts and try to make experiments - with poor final

A ja sie pod tym podpisuje. TV dala plame. szkoda ze pozwolili realizowac koncert naszym cieniasom a nie zatrudnili zawodowców. A ten pan co tak sie pokazywal podczas zapowiedzi w rezyserce to... nie chce bluzgac.
                Duffy Duck
                • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 28.08.05, 02:11
                  forum.tvp.pl/forum/viewforum.php?f=67
                  Duffy Duck
                  • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 28.08.05, 02:14
                    Ha fajne teksty i to nie od przeciwnikow ale od fanów:
                    "Dlaczego Pan Stroński jeszcze pracuje w TVP !! Ten pan połozył już tyle transmisji !! Panie Stroński koncert taki jak ten to akademia partyjna !! Nalezy pracować i miksować szerokie plany i czuć muzyke !! Jest Pan beznadziejny !! Dopóki tacy realizatorzy będżą pracować w TVP to telewizja publiczna niema szans !! Najwyższy czas dopuścic młodych i zdolnych ! Miał Pan do dyspozycji takie środki techniczne i wszystko pan zmarnował !! Cała para w gwizdek !!
                    Pozdrawiam
                    Zbyszek"

Cos w tym jest - Duffy Duck
                    • duffy_duck Re: i jak Wam sie podobal koncert 28.08.05, 02:19
                      Moze bede nudny ale jeszcze jeden cytacik
                      "Wczoraj byłam na próbie generalnej. Było pięknie! dziś ogladam tvp i mam żal. Proszę Państwa, po pierwsze o to co pokazują kamery. tvp pokazuje nam jak pieknie jakaś pani trzyma skrzypki, w momencie gdy na ekranach w stoczni wyświetlane są zdjecia z wydarzeń grudnia 1980 i z pogrzebu ksiedza Popiełuszki. Proszę państwa do pełnego odbioru tego koncertu trzeba nam muzyki i obrazu!!! naprawdę nie jest ważne jak siedzą członkowie orkiestry symfonicznej. Zdjecia są naprawdę niezwykle istotne. Mam wrażenie, że tvp, tak jak przed laty, zależało na tym aby tych zdjęć nie pokazywać wielomolionowej widowni przed telewizorami.
                      Po drugie nakładanie obrazu (np. żurawi stoczniowych) na obrazy na telebimie przez tvp też psuje efekt"

Mhmm zdaje sie ze niewidzielismy dużo wiecej niż myślalem. Kurna zaczynam być zły!

Duffy Duck
            • Gość: Pawełek Re: i jak Wam sie podobal koncert IP: *.bci.net.pl 29.08.05, 12:24
              bambii napisał:
              >
              > Co wiecej jesli chodzi o JMJ to jak na Francuza zachowal sie naprawde bardzo
              > sympatycznie - bo to narod straznie zadufany w sobie :)

w przeciwieństwie do Polaków, winkelriedów narodów, mesjaszy Europy, hehe :-)
              • bambii Re: i jak Wam sie podobal koncert 29.08.05, 12:41
                > w przeciwieństwie do Polaków

mysle ze do Francuzuow jeszcze nam troche brakuje, my np. potrafimy mowic w
                innych jezykach, Francuzi nawet jak potrafia to sie nie zniza zeby ich uzyc np.
                angielskiego :)).
                Zreszta wypowiedzi (Jacque Chirac) skierowane do nas o "siedzeniu cicho" i
                trzymaniu języka za zębami" plasują nas nizej :).
                • Gość: Pawełek Re: i jak Wam sie podobal koncert IP: *.bci.net.pl 29.08.05, 13:11
                  bambii napisał:
                  >
                  > my np. potrafimy mowic w
                  > innych jezykach,

bardzo odważne stwierdzenie...:-)

Francuzi nawet jak potrafia to sie nie zniza zeby ich uzyc np.
                  > angielskiego :)).

trochę w tym prawdy, trochę stereotypów.

> Zreszta wypowiedzi (Jacque Chirac) skierowane do nas o "siedzeniu cicho" i
                  > trzymaniu języka za zębami" plasują nas nizej :).

Chirac, to bałwan i polityczny nieudacznik. W powojennej historii Francja nie
                  miała takiej "dupy" na czele narodu.
                  • bambii Re: i jak Wam sie podobal koncert 29.08.05, 13:22
                    > bardzo odważne stwierdzenie...:-)

no dobra moze sie troche zagalopowalem, moi znajomi potrafia, chociaz to sie
                    zmienia (mowie o ogole). Znalezienie dobrej pracy bez jezyka obcego graniczy z
                    cudem wiec narod sie stara.

> trochę w tym prawdy, trochę stereotypów.

potwierdzam stereotyp doswiadczeniem :)

> Chirac, to bałwan i polityczny nieudacznik.

oj, mocne słowa :)
          • bambii Re: i jak Wam sie podobal koncert 27.08.05, 12:02
            hmmmmm czy my nie ogladalismy tego razem ? ;))

Dla mnie koncert rewelacyjny, wskazowki na moim wzmaczniaczu dawno tak nie
            wachlowaly ;)

Co wiecej jesli chodzi o JMJ to jak na Francuza zachowal sie naprawde bardzo
            sympatycznie - bo to narod straznie zadufany w sobie :) - wiec takie slowa z
            jego ust to naprawde muzyka :)
    • Gość: j Re: i jak Wam sie podobal koncert IP: 81.15.159.* 28.08.05, 03:30
      napuszona dyskoteka z fajerwerkami, badziewie jednym slowem [i nie pitolic mi tu, ze niby nie znam sie na muzyce JMJ, bo uwielbiam kilka pierwszych albumow]
    • Gość: ciociabrygida Re: i jak Wam sie podobal koncert IP: *.aster.pl 28.08.05, 14:32
      koncert był superrrrr
      byłam zobaczylam i wróciłam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka