Gość: IRYTACJA IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:48 NAPISZCIE O TYM,JAK ZARZĄDZANE SĄ WASZE WSPÓLNOTY,SPÓŁDZIELNIE MIESZKANIOWE.Ogłaszam ranking najlepszych i najgorszych miejsc dla lokatorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emenemki Re: JACY ZARZĄDCY WSPÓLNOT MIESZKANIOWYCH 27.09.05, 21:58 Mieszkam w bloku administrowanym przez PUK, ale jest to wspólnota. No cóż... Na zarządcę za bardzo narzekać nie mogę - ceny jak cię mogę (oczywiście, że powinny być niższe :-)), ale trzeba przyznać, że fundusz remontowy idzie na to na co powinien. Tzn. na to co uchwali wspólnota (z tym nieraz gorzej...). No i pomijając ostatni pomysł malowania przyokiennych dykt na jednolity kolor przez mieszkańców (ja tam z czwartego piętra nie będę się wychylał), można powiedzieć, że nie jest źle. Podobno, w przypadku bloków gdzie funkcjonuje wspólnota, ważne jest, aby ona dobrze (czyt. sprawnie) działała. Wtedy żaden administrator niestraszny. Zdaje się, że w zeszłym roku udało nam się nawet obniżyć koszt administrowania blokiem... Odpowiedz Link Zgłoś