Dodaj do ulubionych

Tesco nie rezygnuje

23.11.05, 20:16
Otrzymałem informację, że Tesco nie zamierza rezygnować z budowy w Siedlcach
hipermarketu. Ponieważ uchwała rady miasta zezwala na wzniesienie obeiektów
handlowych o max. pow. 2000 m.kw. Tesco chce zbudować prawdopodobnie cztery
(ale nie wiem tego jeszcze dokładnie) obiekty stojące obok siebie na planie
prostokąta przy Sokołowskiej - naprzeciw Drosedu. W każdym z nich będzie
oczywiście inny asortyment np. rtv i agd, spożywka i chemia, odzież i obuwie
itd. Firma odwołała się od decyzji urzędu miasta i wciąż ma przyznaną
lokalizację w wymienionym miejscu. Właściciele gruntów liczą na sukces ich
sprzedaży. Prezydent ma do sprawy wrócić, ale ostrożnie. W strategii dla
Siedlec wciąż jest naniesiona ta budowa.
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Tesco nie rezygnuje 23.11.05, 21:01
      A tu chylę czoła panie horus przed panem za poruszenie tego problemu. Tesco
      oczywiście się nie podda i tu sklep otworzy. Prorokuję, że na przełomie 2007 i
      2008 roku to będzie, bo decyzja zapadnie po przyszłorocznych wyborach
      samorządowych. Wcześniej nikt nie będzie się chciał kupcom narazić. Wieść
      urzędnicza niesie bowiem, że panowie z tesco wielkie starania już poczynili by
      zdobyć przychylność, że tak powiem samorządu.

pozdrówka:)
      • hejj1 Re: Tesco nie rezygnuje 23.11.05, 21:08
        Emil, przestań, bo dostane czkawki, jak będziesz wspominał o tych "staraniach"
        • emektb Re: Tesco nie rezygnuje 23.11.05, 21:20
          no chciałem dobrze, ale jeśli czkawka ma przeze mnie u kogoś wystąpić to ja
          przepraszam, bo to groźna sprawa może być:)
          • krzycho1252 Re: Tesco nie rezygnuje 23.11.05, 21:51
            emektb napisał:

> no chciałem dobrze, ale jeśli czkawka ma przeze mnie u kogoś wystąpić to ja
            > przepraszam, bo to groźna sprawa może być:)
            >
            Ja w takich przypadkach pamiętam, że miasto bierze udział w społecznej
            akcji "Przejrzyste Siedlce" i ma Kodeks Etyczny i o takich rzeczach o których
            pisałeś wcześniej nawet nie umiem pomyśleć, żeby to była prawda. (Niektórzy
            pisali, że jest trzy prawdy- moja, twoja i g....no prawda.Czyżby była czwarta?)
    • oxylog Re: Tesco nie rezygnuje 27.11.05, 22:24
      > Otrzymałem informację, że Tesco nie zamierza rezygnować z budowy w Siedlcach
      > hipermarketu

I chwała im za to !
      Pomimo tego, że nie lubię robić zakupów w takich sklepach, powstanie takowego
      jest konieczne, chociażby z takiego względu, aby poprawić jakość usług i
      towarów w "małych rodzinnych sklepach". Może wreszcie, nauczą się, że należy
      szanowć klienta, dbać o to aby mieć dobry towar i nie przesadzać z marżą.
      • mariano_d Re: Tesco nie rezygnuje 28.11.05, 16:37
        Wyjątkowo późno dochodzą informacje do forum tym razem - zdziwiony jestem nieco.
        Przyjęta uchwała dotycząca studium zagospodarowania przestrzennego wyklucza
        możliwość budowy obiektów wielkopowierzchniowych - tj. powyżej 2 tyś. metrów.
        Tak, że dyskusję na temat hiper przynajmniej na rok czasu trzeba odłożyć.
        • horus8 Re: Tesco nie rezygnuje 28.11.05, 17:02
          Owszem, ale tesco ma obejść ten przepis budując kilka stojących obok siebie
          obiektów (pisałem o tym wyżej), z placem - parkingiem między nimi. Tak
          przedstawił mi to ktoś znający tę sprawę. Przedstawiciel tej firmy złożył
          ostatnio wizytę pani S. żonie znanego w Siedlcach przedsiębiorcy budowlanego
          awanturując się, że to rzekomo wskutek sprzeciwu państwa S. sprawa upadła. I
          odgrażał się, że tesco nadal będzie zabiegało o tę inwestycję. Więcej nie
          powiem.
          • mariano_d Re: Tesco nie rezygnuje 28.11.05, 18:04
            horus8 napisał:

> Owszem, ale tesco ma obejść ten przepis budując kilka stojących obok siebie
            > obiektów (pisałem o tym wyżej), z placem - parkingiem między nimi. Tak
            > przedstawił mi to ktoś znający tę sprawę.
            To byłaby pierwsza inwestycja TESCO tego typu w Polsce. I raczej wątpliwe jest
            to by takowa powstała akurat w Siedlcach - informacja od dyrektora ds. ekspansji
            TESCO. Pewne jest to, że duże sieci handlowe będą nadal starały się wchodzić na
            rynki miast do 100 tyś. mieszkańców i gdy będą napotykały trudności, zgodnie z
            naturą Polaków :) - będą szukały obejść.
          • emektb Re: Tesco nie rezygnuje 28.11.05, 23:44
            ty mnie horus8 zaczynasz intrygować:) i ten twój boski nick:)
            • horus8 Re: Tesco nie rezygnuje 29.11.05, 11:49
              A kuku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka