Dodaj do ulubionych

czy są grzyby w okolicznych lasach ?

11.08.06, 16:47
kilkudniowe deszcze nawilżyły chyba ziemię , czy ktoś zbierał już grzyby,
jeśli tak to w którym lesie,
Obserwuj wątek
    • siedl Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 12.08.06, 15:49
      www.grzyby.pl/wystepowanie-0.htm
      • emti1 Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 12.08.06, 16:15
        Prawdziwy grzybiarz nigdy nie podaje swoich tajemnych miejsc;)

Po ostatnich deszczach w koncu cos powinno sie pojawic.Boje sie tylko ze wiekszosc bedzie robaczywa,jak to w pierwszym wysypie.
        Ja czesto jezdze albo w okolice Paprotni albo kawalek za Suchozebrami.Lasy nie za duze ale jak grzybki sa to mozna nazbierac.

Pamietam jak za dobrych czasow KARO organizowane byly wycieczki na grzybobranie do Adamowa - kilkanascie kilometrow kolo bialoruskiej granicy.To bylo cos!Nie dosc ze czlowiek nazbieral mnostwo grzybow to z kazdej takiej wyprawy dzieki "wesolemu autobusowi" przywozil kupe wspomnien;).
        • siedlczanin13 Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 12.08.06, 17:19
          za dobrych czasów było KARO , wycieczki i grzyby ,teraz nie ma nawet grzybów,
    • pol_lop Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 13.08.06, 03:19
      a ja się mogę podzielić miejscem... nie będę psem ogrodnika...
      na południe od Domanic... ten kto się nie boi straży leśnej lub żołnierzy (czasem można trafić na manewry na poligonie) ten przywiezie autem niejeden bagażnik grzybów (oczywiście jeśli trafi na konkretne miejsce)... we WRZEŚNIU 2005 udało mi się nawet zebrać 2 kobiałki rydza...
      • krzycho1252 Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 13.08.06, 11:35
        Grzyby będą... pol-lop zbierasz grzyby w rezerwacie Jata? Rydza już kilka lat
        nie widziałem. Gratuluję.
        • mrfan Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 13.08.06, 13:53
          Właśnie wróciłem z grzybów. NIC!!! pustynia!!! godz. łaziłam i nic
          nieznalazłam. Ani jednego.!!!
    • eekolog Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 13.08.06, 16:10
      Przypadkowo 3 dorodne kanie na trasie Janów Podl.-(piękne konie)- Pratulin.
      • emektb Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 14.08.06, 12:25
        grzybów jeszcze nie ma. znajomi, wytrawni grzybiarze mówili mi, że trza jeszcze
        czekać.
    • krzycho1252 Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 18.08.06, 20:08
      Opowiadają, że są już grzyby. Same prawdziwki. Prawda?
      • chili_p Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 18.08.06, 21:27
        są grzyby , wprawdzie mało ale sa, dziś znalazłam kilka podgrzybków i jednego
        prawusa, będzie smaczny sosik:)
    • ttoommaasshh Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 18.08.06, 22:52
      Od dziś chyba są :) Moja mama po 3 godz. łażenia przywiozła pełną łubiankę
      przede wszystkim prawdziwków..... ale - z wyglądu były super, a robaczywe że
      szok !!! A że lasek ten to wyjątkowe maleństwo, więc sorki, że nie zdradzę
      gdzie...
      • emti1 Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 02.09.06, 02:08
        Emti potwierdza - grzyby są.
        Najpierw Emti byl na grzybach w okolicach Paprotni i w ciagu 1.5 godziny zebral wiadro i reklamowke podgrzybkow i koźlakow,a nastepnie Emti zatrzymal sie kolo Nakor w takim malym zagajniczku i natrzepal reklamowke slicznych malych maslaczkow.
        Teraz Emti przebiera grzyby z sasiadem w wyniku czego raczej wszystkie beda zdrowe;)))))...Pozdrowionka dla Karczasa,do 9 rano powinno nam sie z tymi grzybami zejsc;)))))

Aha Blogoslowiawione browary wareckie;)))))))
        Ciał
        • emenemki Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 04.09.06, 06:09
          Owszem, już są. Głównie maślaki, ale jakieś przerażająco nawodnione - po prostu
          z nich cieknie... Fajny lasek w okolicach Skórca. A komarów od cholery...
          • energy.m Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 04.09.06, 08:48
            Wczoraj po południu byłam z rodzinką na grzybach w okolicach
            Hołubli.Przerażjące tłumy ludzi,ale nazbierałam,a jakże całkiem pokaźne
            wiaderko prawie samych malutkich podgrzybków i koźlaczków,a i trochę
            kurek,które w tym roku są rzadkością,bo nie ma ich w sosnowych lasach.
    • waldemarka Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 04.09.06, 12:40
      nad Bugiem!!!!
    • superkiwi Re: czy są grzyby w okolicznych lasach ? 06.09.06, 15:39
      Dziś "zachaczyłem" o las przy drodze do Domanic około południa i efekt solidna
      reklamówka grzybków.
    • krzycho1252 Re: Krowia morda pod ochroną 24.09.06, 17:48
      Widziałem, że ludzie zbierają sarniaka dachówkowego zwanego w naszych
      okolicach "krowią mordą". Nie można
      grzyby.strefa.pl/Sarcodon_imbricatus.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka