kacperek111 22.08.06, 10:58 czy to prawda że wczoraj powstało forum samorządowe w skład którego weszło 10 ocbecnych radnych?? i mają na najbliższej sesji odwołać Przewodniczącego i V- ce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacperek111 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 10:59 podobno też SDPL przystąpił ?? czy może ktoś coś wie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 14:02 Przecież 10-ciu to za mało żeby takie zmiany dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 14:59 ale 2 kluby liczą 12-tu a 10 narazie podpisało bo kilku na urlopach :-)) Oj się będzie działo ... Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 15:29 Chyba ty kacperek jesteś marzyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 16:31 jeśli od wczoraj taka cisza "w eterze" to jest coś na rzeczy, Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 25.10.06, 11:24 Dziwie sie że ktoś taki jak Mariusz Dobijański czy Mirek Greluk weszli w spółkę z komuchami. Spójrzcie na ich listy ile tam "betonu" i "unkcyjnych towarzyszy"A miało być pieknie. A wyszlo tak jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 25.10.06, 21:39 Myślałem,że to tylko ja widzę. Gdy napisałem, że to nie centrolew tylko Polewa mówili... Co tam wpominać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 16:44 To z pewnym oporem przewidywałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=46718347&a=46976462 Nie mam z tego powodu satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 16:57 a ja mam satysfakcję , umieli się dogadać ludzie , to ważne, łączy ich wspólny cel , to jeszcze ważniejsze, cel to nie osobista korzyść a rozwój Siedlec i właściwe gospodarowanie pieniędzmi wspólnymi dla dobra mieszkańców, to chyba Krzychu najważniejsze, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 17:01 siedlczanin13 napisał: > cel to nie osobista korzyść a rozwój Siedlec i > właściwe gospodarowanie pieniędzmi wspólnymi dla dobra mieszkańców, to chyba > Krzychu najważniejsze, Gdyby to była prawda, sprawiedliwie przyznałbym tobie rację. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 22.08.06, 17:12 prawda? jeśli przekonają wyborców dostaną wielką szansę,wierzę ,że intencje są szczere, poczekam na program , Odpowiedz Link Zgłoś
nautylius Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 08:01 no gorzej zarządzać miastem jak obecnie to się chyba nie da, nic nie robic to i ja bym chyba potrafił, nie korzystać z dotacji UE, nie przyciągnąc żadnych inwestycji, nie budować mieszkań socjalnych, zastawi c wszystko co się dało w Bankach, sprzedać wszystko co się dało jednemu sponsorowi, to chyba i ten Centrolew bedzie potrafił. A jak tam ktoś sie trafi madrzejszy to morze i na zdrowia Siedlcom wyjdzie. Jeżeli to z tym forum to prawda to ja na nich zagłosuje,a co mi tam raz się żyje. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nautylius Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 08:04 a jak to moje morze nie wypali to zawsze moge nad nie wyjechać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 08:10 Krzycho1252 z niechecia pisze o takich pomysłach, ten Centrolew postrzegany jest jako środowisko PO z częścią lewej strony. PO strasznie sie denerwuje bo nie dość ze ma słabe notowania w Siedlcach to jeszcze dojdzie do podziału tego elektoratu. Dla Krzycha1252 jest to pomysł zbyt lewicowy aby był dobry, i nie dlatego ze ludzie mogą cos zrobić ale to jak zawsze u Krzycha1252 uwarunkowane jest ideologicznie. Gdyby u nas starował Wasserman czy nawet Gosiewski to Krzycho1252 na pewno z zamknietymi oczami poszedł zagłosowac ZA , za głosem TV Trwam i Radja Maryja ;). Nieprawdaż ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 12:02 chyba większość przyszłych komitetów będzie miało problem ze obsadzeniem list, tu Forum Samorządowe załatwiło wszyskich , brawo, PO , SLD włoży na listy zgrane, nigdzie nie chciane postaci, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 20:29 Oficjalnie nic nie słychać. Nawet KRP nic nie mówi na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 21:01 Forum Samorządowe jako porozumienie ponadpartyjne zostało powołane w poniedziałek, grupę inicjatywną tworzą Dobijański, Denisiuk, Seliga,Greluk i Tomaszewski, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 21:09 Nie powiem, nazwiska znane. I tak wyszła POlewa nie centrolew. Szkodami będzie jak dostaną "czarną polewkę" od wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 21:17 wśród osób które zadeklarowały uczstnictwo i poparcie jest wiele znanych nazwisk z różnych opcji , stowarzyszeń i organizacji, Odpowiedz Link Zgłoś
aktoto_aktoto Re: Centrolew=Forum Samorządowe 23.08.06, 23:13 krzycho1252 napisał: > Nie powiem, nazwiska znane. I tak wyszła POlewa nie centrolew. Szkodami będzie > jak dostaną "czarną polewkę" od wyborców. Ja określiłbym to jako "szerokie" CENTRUM. Ten skład rokuje naprawdę dobrze, jeśli chodzi o wynik wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Centrolew=Forum Samorządowe 24.08.06, 08:18 > Szkodami będzie > jak dostaną "czarną polewkę" od wyborców. to taki udawany żal ? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 24.08.06, 08:51 chyba udawany żal z wielką nadzieją ,że im się nie uda, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: POlewa=Forum Samorządowe 24.08.06, 11:29 bambii napisał: > > Szkodami będzie > > jak dostaną "czarną polewkę" od wyborców. > > to taki udawany żal ? > Autentycznie szkoda mi obecnych radnych M. Dobijańskiego i K. Tomaszewskiego, że z przyrostu ambicji chcą być w towarzystwie np. byłego kandydata na prezydenta Siedlec pana Seligi. To w sumie ich osobista sprawa i ich sumienie. Pewnie nie uwierzysz, ale naprawdę nie udaję żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: POlewa=Forum Samorządowe 24.08.06, 12:03 Ja tam nie wierzę w to, że Twój żal jest nieprawdziwy. Ja tam wolałbym być w Centrolewicy w towarzystwie Seligi jak w PO w towarzystwie Końcy. Jeżeli jest szansa wygrania wyborów samorządowych pzez samorządowców, a nie przez partie, to wszyscy pwinni w tym pomagać, a nie przeszkadzać. Czy tak będzie? trudno mi w to uwierzyć. Krzychu1252, nie wstydzisz się jeszcze za "wygłupy" Twoich idoli z PiS? Jeżeli nie to pomagaj w szukaniu bezdomnego. Jak go zidentyfikujesz dostaniech medal "Zasłużony dla PiS" Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: POlewa=Forum Samorządowe 24.08.06, 12:44 neutron6 napisał: > Jeżeli jest szansa wygrania wyborów samorządowych pzez samorządowców, a nie > przez partie, to wszyscy pwinni w tym pomagać, a nie przeszkadzać. Z tym się zgadzam. Przez samorządowców. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 12:53 > że z przyrostu ambicji chcą być w towarzystwie np. byłego kandydata to jest właśnie mentalność Kalego, jak PiS poszedł z LPR i Lepperem to jest ok a tutaj przyrost ambicji.... echhh. Dla mnie wazne ze sa ludzie ktorzy chca zmieniać. Zwroci uwage ze niektorzy (Dobijanski) zrezygnowali z czlonkowstwa PO i zaangazowali sie w twor niezalezny od osrdkow decyzyjnych w Warszawie i to jest dobre. Nam potrzeba ludzi ktorych znamy ktorzy nie sa sterowani z zewnatz (nie licz na to ze ten uklad czy to PO czy PiS czy innej Samoobrony nie bedzie sterowany z zewnatrz). Taka niezaleznosc przyniesie wiecej dobrego moim zdaniem niz złego. Sa ludzie ktorzy dziela ludzi na tych z PO, PiS itd. ja dziele ludzi na madrych i glupich. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 16:01 także uważam , że są to ludzie odważni , umieli ponad róznice polityczne postawić wspólną pracę w samorządzie, na pewno bez ambicji tego nikt nie dokona a i satysfakcja osobista jest rzeczą ważną,pewnie spotka ich banicja ze strony własnych liderów, ale partyjniactwa , zwłaszca ostatnio pokazywanego już większość ma dość, Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 16:15 Witam. 100 lat mnie tu nie było. Ale już wylądowałem w domu. Wakacje były trochę (nie z własnej woli) za długie. Ale w poniedziałek trzba już jechać do pracy. Widzę, że wreszcie coś ciekawego się dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 16:27 100 lat minęlo a mnie jak miesiąc, i nawet na zdrowiu tego nie poczułem, pewnie to dzięki siedleckiemu klimatowi i tym cudownym upałom, witamy Hejja 1, Odpowiedz Link Zgłoś
aktoto_aktoto Re: "Forum Samorządowe" 24.08.06, 16:49 krzycho1252 napisał: > Autentycznie szkoda mi obecnych radnych M. Dobijańskiego i K. Tomaszewskiego, > że z przyrostu ambicji chcą być w towarzystwie np. byłego kandydata na > prezydenta Siedlec pana Seligi. To w sumie ich osobista sprawa i ich sumienie. Nie sądzę, aby wspomnianym radnym - tj. Dobijańskiemu (kojarzony z SKSC i PO)i Tomaszewskiemu (kojarzony z SKSC i PO) zaszkodziła obecność w jednym komitecie z Seligą (kojarzony z SdPl) czy Denisiukiem (kojarzony z SLD). Wszyscy czterej są wartościowymi postaciami w środowiskach, z których się wywodzą lub do których obecnie należą. A z tego co wiadomo, w nowo tworzonym komitecie ma być więcej radnych: Greluk (SKSC, bezpartyjny), Poduch (SKSC, bezpartyjny), Jeznach (SKSC, bezpartyjny). Podobno są też jakieś "asy", ale na razie cisza, bo chodzi zapewne o zaskoczenie konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: "Forum Samorządowe" 24.08.06, 17:19 Co do Seligi to dla mnie zbyt na lewo ale trzyktornie został zweryfikowany przez wyborców, więc coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: POlewa=Forum Samorządowe 24.08.06, 18:43 Z sondażu wpisanych w tym poście wynika, że to towarzystwo wygra wybory w "cuglach". Żeby nie być przeciw tym razem nie pójdę na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 19:01 >Żeby nie być przeciw tym razem nie pójdę na wybory. a co na to ojciec dyrektor ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 21:49 bambii napisał: > > a co na to ojciec dyrektor ? > Oj bambii, bambii. Nie udawaj Greka. Ojciec mój nie był dyrektorem a dziadek też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 22:08 Tylko dlaczego taka cisza w oficjalnych mediach o tym Forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Forum Samorządowe 24.08.06, 22:23 a co się mają chwalić ? serio, pewnie ogłoszą to oficjalnie na modnej teraz konferencji medialnej po zakończeniou wszystkich rozmów i ustaleń, dopracowaniu programu i list kandydatów na radnych oraz wyłonieniu kandydata na prezydenta, pewnie jeszcze kilka asów zechce z nimi się zabrać , a deklarują otwartość , Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 25.08.06, 08:04 > Ojciec mój nie był dyrektorem Kurna Krzycho1252 taki inteligentny a nie "skąsał" tej intrygi, ojciec Tadeusz rzecz jasna nic nie mówił przez radio ? :> > a dziadek > też nie. A o dziadku zabrakło odwagi napisac w tym wątku : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=47122640&a=47162005 wiec nie wiem kim był a i Ty nie chcialeś pisać Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 25.08.06, 09:25 Skąd kurna wiesz, że mój ojciec miał na imię Tadeusz? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Forum Samorządowe 25.08.06, 11:37 to ojciec dyrektor ma dzieci ? czego my się jeszcze dowiemy, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 16:34 Tak ciekawie się ten watek zapowiadał, że już miałem nie iść na wybory bo wszystko jasne było. Teraz chyba musze iść. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka21 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 20:02 Na tej liście jest więcej tuzów lewicy niż na listach zlepku po SLD. Może lepiej nazwqać Forum Siedleckiej Lewicy. Po co oszukiwać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 21:28 balbinka21 napisała: > Na tej liście jest więcej tuzów lewicy niż na listach zlepku po SLD. Może > lepiej nazwqać Forum Siedleckiej Lewicy. Po co oszukiwać ludzi. Nazywałem to POlewa ale to podobno obraźliwe. Chyba to dwóch z PO i trzech z SLD założyło. Teraz wszyscy bezpartyjni lub zawieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 21:32 jeszcze raz powtarzam. w forum jest dużo ludzi. część to osoby, których historia i charaktey nie bardzo mi leżą, ale na boga nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka! Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 20:16 Ważne żeby byli uczciwi i nie okłamywali ludzi jak pan Symanowicz [ czytałam tu na forum obietnice z przed czterech lat ] Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 21:19 Już byli i glosowali jak chciał Prezydent. Niektórzy to jeszcze przed demokracja byli radnymi. Zawodowi radni- 20 lat, 16 lat, 12 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
noemilux Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 21:32 krzycho1252 normalnie podpisuje sie pod tym co napisałeś kozła ofiarnego sobie znaleziono a moze to w mysl zasady "bij mistrza" Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Centrolew=Forum Samorządowe 29.10.06, 21:36 z prawej strony dokładnie to samo. krzychu ja nie lubię, kiedy ktoś widzi tylko awers. jak chcesz to możemy się tak pobawić w wyliczankę. ty będziesz dawał kogoś z lewej ja kogoś z prawej strony. a wiesz, że bede miał kogo. będę to robił niechętnie bo uważam że co było a nie jest nie pisze sie w rejestr:) i jeszcze jedno. wolę podział ludzi na mądrych i głupich. przyzwoitych i gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś