byelenin 07.11.06, 19:17 a jak tam przyszli radni z językami obcymi? poziom podstawowy, czyli żadny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guthead Re: eeee? 07.11.06, 19:19 Daniel Guth Angielski biegły, rosyjsko-białoruski komunikatywny, niemiecki-słyszałem o tym języku w liceum. Zadałem takie pytanie na konferencji Cimoszewiczowi. Wszyscy starsi ludzie zaczli sie śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
byelenin Re: eeee? 07.11.06, 19:24 lektorat na studiach to farsa, kontakt z ludźmi z całego świata w naszym mieście raczej sporadyczny, kasę na kurs wydać szkoda, oj cieniutko to widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: eeee? 07.11.06, 19:31 Ja jestem dumny ze swojego angielskiego więc jest jeden kandydat który może rozmawiać z ludźmi z zagranicy. (Ambasador Siedlec) Odpowiedz Link Zgłoś
drawcarey Re: eeee? 07.11.06, 22:04 Znajomość języków jeszcze o niczym nie świadczy szanowny panie!!!!!!!prawie radny. Jest raczej przejawem zdolności intelektualnych tzw. kierunkowych. Często towarzyszy specyficznym zaburzeniom rozwoju intelektualnego - naprawdę:). Jeżeli znajomość angielskiego jest Twoim jedynym atutem panie prawie ambasadorze to gratuluję – ja na pewno na Ciebie nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead eeee? 07.11.06, 22:38 Zależy mi na głosach ludzi poważnych, wole dostać dziesięć pochwał od mądrych ludzi niż tysiąc od niepoważnych. Mam wiele zalet. Atutem przy negocjacjach w Radzie Miasta ma być moja silna osobowość, reprezentowanie problemów społecznych, co znaczy wg. mnie pełna otwartość i dostępność dla ludzi nie tylko z Okręgu numer 2. Również mój wiek, 25 lat, ma pokazać ludziom w Radzie miasta, że idzie nowa fala ludzi wychowanych w demokracji, która będzie chciała żyć w ciekawym mieście, o którym będzie mogła mówić za granicami. Mógłbym obiecać spadek bezrobocia, ale wolę poczynić ku temu kroki jako radny i wprowadzić plan, jaki mam w tym kierunku, zamiast klepać standardowe wyborcze hasła. Mam zamiar likwidować proste problemy, które Nas żenują. Nie wybuduje Wam aquaparku, jedźcie w góry do Słowacji! Są ciekawsze rzeczy na świecie i macie je w głowach. Zamierzam uczestniczyć jako radny w życiu społecznym do tego stopnia, by pomysły przychodziły wyłącznie od Was. Każdy z nich będzie czekał na krytykę i jeśli ja i pomysłodawca obalimy ją będzie kierowany na Radę. Ważne jest dla Was i mnie żebyśmy mieszkali w dobrym mieście. Problem zadłużenia ma taki sam charakter jak problem bezrobocia. Wystarczy jeden dobry. Każdy ma na pytanie jak odpowiada ściągnąć inwestorów. Ale nie każdy ma odpowiedź, w jaki sposób ich ściągnąć. Mówią w telewizji o podzielonym społeczeństwie. Ja widzę, że jest zagubione i nie ma się, kogo spytać o kierunek. Od dawna kieruję sam swoim życiem. Dzięki głosom ludzi przekonanych o swojej racji będę mógł reprezentować to, w czym żyje. Jeśli jesteś świadomy siebie, czujesz się wykorzystywany, zbywany i oszukiwany przez system to oddaj głos na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: eeee? 07.11.06, 22:48 aż takich desperatów to w Siedlcach nie ma, Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: eeee? 07.11.06, 22:51 Ps. Jeśli jesteś niepoważny nie oddawaj na mnie głosu, żebym potem nie musiał odpowiadać na Twoje niepoważne pytania. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: eeee? 07.11.06, 22:57 chyba musisz nie głosować sam na siebie, Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: eeee? 08.11.06, 12:04 widzisz danielku przeczytałem ten twój długi post i sobie myślę, że ty chybaz młodzieży wszechpolskiej jesteś, bo jakoś nie wydaje mi się, że bez wieloletniej indoktrynacji można tak pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
drawcarey Re: eeee? 08.11.06, 16:28 > Zależy mi na głosach ludzi poważnych, wole dostać dziesięć pochwał od mądrych > ludzi niż tysiąc od niepoważnych Więc zamilknę:) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: eeee? 08.11.06, 16:40 Emektb jest poważnym kandydatem. Zna angielski, jest dziennikarzem, a do tej profesji to trzeba mieć łeb nie od parady i nerwy jak postronki, mąż żonie, ojciec dzieciom, współprzedsiębiorca, łączy w sobie poetę z z rewolucyjnym realistą, potrafi zarwać noc, ale o poranku już dokazuje. Nieraz mnie tym wkurza, co napisze, ale facet charakterny. Chyba potrafi też pójść w dobrej sprawie na kompromis. Kto na niego zagłosuje, nie pożałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar do Emektb 09.11.06, 08:59 muchawka napisał: > Emektb jest poważnym kandydatem. Zna angielski, jest dziennikarzem, a do tej > profesji to trzeba mieć łeb nie od parady i nerwy jak postronki, mąż żonie, > ojciec dzieciom, współprzedsiębiorca, łączy w sobie poetę z z rewolucyjnym > realistą, potrafi zarwać noc, ale o poranku już dokazuje. Nieraz mnie tym > wkurza, co napisze, ale facet charakterny. Chyba potrafi też pójść w dobrej > sprawie na kompromis. Kto na niego zagłosuje, nie pożałuje. Emil, powiedź na ucho, co zrobiłeś Muchawce??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: eeee? 09.11.06, 08:55 guthead napisał: > Zależy mi na głosach ludzi poważnych, wole dostać dziesięć pochwał od mądrych > ludzi niż tysiąc od niepoważnych. Mam wiele zalet. Atutem przy negocjacjach w > Radzie Miasta ma być moja silna osobowość, reprezentowanie problemów > społecznych, co znaczy wg. mnie pełna otwartość i dostępność dla ludzi nie > tylko z Okręgu numer 2. Również mój wiek, 25 lat, ma pokazać ludziom w Radzie > miasta, że idzie nowa fala ludzi wychowanych w demokracji, która będzie chciała > > żyć w ciekawym mieście, o którym będzie mogła mówić za granicami. Mógłbym > obiecać spadek bezrobocia, ale wolę poczynić ku temu kroki jako radny i > wprowadzić plan, jaki mam w tym kierunku, zamiast klepać standardowe wyborcze > hasła. Mam zamiar likwidować proste problemy, które Nas żenują. Nie wybuduje > Wam aquaparku, jedźcie w góry do Słowacji! Są ciekawsze rzeczy na świecie i > macie je w głowach. Zamierzam uczestniczyć jako radny w życiu społecznym do > tego stopnia, by pomysły przychodziły wyłącznie od Was. Każdy z nich będzie > czekał na krytykę i jeśli ja i pomysłodawca obalimy ją będzie kierowany na > Radę. > > Każdy ma na pytanie jak odpowiada ściągnąć inwestorów. Ale nie każdy ma > odpowiedź, w jaki sposób ich ściągnąć. > Mówią w telewizji o podzielonym społeczeństwie. Ja widzę, że jest zagubione i > nie ma się, kogo spytać o kierunek. Od dawna kieruję sam swoim życiem. Dzięki > głosom ludzi przekonanych o swojej racji będę mógł reprezentować to, w czym > żyje. > > Jeśli jesteś świadomy siebie, czujesz się wykorzystywany, zbywany i oszukiwany > przez system to oddaj głos na mnie. żałosne, żałosne, żałosne rzyg, rzyg, rzyg Odpowiedz Link Zgłoś
byelenin Re: eeee? 08.11.06, 09:39 drawcarey napisał: > Znajomość języków jeszcze o niczym nie świadczy szanowny panie!!!!!!!prawie ra > dny. Jest raczej przejawem zdolności intelektualnych tzw. kierunkowych. Często > towarzyszy specyficznym zaburzeniom rozwoju intelektualnego - naprawdę:). > no kolego, toż to totalna bzdura!!! a zaburzenia rozwoju ma chyba ten, kto sądzi, że będąc w RM wystarczy tylko podnosić kikut i za czymś głosować? i dalej tkwic w tym drobnomieszcxzństwie, bez stwarzania ludziom szansy poszerzania kubków smakowych, jeżeli już jesteśmy przyu językach! ale może ci kandydaci mają problem nawet po polsku przekładania swoich myśli, hę? i za Miłoszem, "kto nie zna swego własnego języka nie nauczy się władać obcym" Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: eeee? 09.11.06, 09:01 byelenin napisał: i za > Miłoszem, "kto nie zna swego własnego języka nie nauczy się władać obcym" Miłosz wyjątkowo często był w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:10 byelenin zapytała: a jak tam przyszli radni z językami obcymi? poziom podstawowy, czyli żadny? No to wymieńmy z imienia i nazwiska kandydatów znających jakiś język. Gutheada nie trzeba zgłaszać, bo już to wiemy. Podejrzewam, że p. Marek Muszyński może znać niemiecki, bo widzę go na zdjęciach stadlerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:19 Coś marny odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:21 ja mam różowy ... ale rozumiem że nie o to pytasz ;) na dodatek nie jestem kandydatem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:25 Bambii, Ty i ja jesteśmy poza konkurencją. Nie kandydujemy. Niunianiu chyba też nie, chociaż kto wie? Guthead działa jej na wyobraźnię. Nie znasz żadnego kandydata z językiem? To nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:26 jak widziałem w TV języki jakieś wszyscy mają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:30 Ale czy gadają? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:34 Dodam, że angielski to pewnie i p.Bobryk i p. Dobijański znają. Innych nie podejrzewam. Tu chodzi jednak o kandydatów naradnych, nie na prezydenta. Prezydent zawsze się jakoś wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:44 Brawo Byelenin, święte słowa: - może ci kandydaci mają problem nawet po polsku przekładania swoich myśli, hę? i za Miłoszem, "kto nie zna swego własnego języka nie nauczy się władać obcym" Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:47 A moze dochodzą do wniosku, ze tłumacz też człowiek i trzeba dac mu zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:47 w końcu u nas wysokie bezrobocie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:51 Z tym tłumaczem to świetny pomysł. Nawet z naszego na polski czasami się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:53 westwind2 ostatnio tłumaczył guthead'a i naprawdę nieźle mu to szło Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:56 Czyżby był kandydatem? Jakoś nic nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:57 nie sadzę, on raczej na tłumacza by sie nadał "z polskiego na polski" (może też inne języki zna, tego nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 09:59 bambii napisał: > westwind2 ostatnio tłumaczył guthead'a i naprawdę nieźle mu to szło Marnowac swój potencjał na takiego chłoptasia wyciągniętego z hmmm górki :D Ale są tacy co lubia się poznęcac nad własnym umysłem, by zrozumiec dziwy tego świata:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:05 Jednym słowem altruista? W Siedlcach? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:08 A co? Tutaj to gatunek ginący? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:15 Na forum zbyt często się nie ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:17 Nie chcę się chwalic :) Ja babmbusa bronię charytatywnie. Tak z czystej żywej i niezmiennej miłości :) do persony. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:22 ale to o westwindzie było jako tłumaczu ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:28 bambii napisał: > ale to o westwindzie było jako tłumaczu ... :) A co? Ciebie nie tłumaczę. Wybaczcie mu, bo chory. Zagalopował sie, bo ma syndrom dnia poprzedniego i nie wie co pisze :DD Nie bijcie toż to sam mniód i nic tylko przytulic do piersi swojej i zagłaskac na śmierc. On taki poczciwy :))) Co niby to jest? Przecież jak nic tłumaczenie z bambusowego na nasze :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:29 to ja przepraszam .... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:23 Ale Ty jesteś Boginią, Teofano, istotą nieziemską. A ziemianie? Eh .... Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:30 brat_szczepana napisał: > Ale Ty jesteś Boginią, Teofano, istotą nieziemską. Gdzież by tam. Jestem zwykłą dziewuszyną ze wsi lubelskiej. Z czasu się udzielę. Porobię słodkie oczy. Namówię z czasu do złego. (Bambuniu jak tam "piontek"? :)) A ziemianie? Eh .... Mężczyźni najfajniejsza sprawa jaka nam istotom nadziemskim (kobietom) mogła się przytrafic. Czasami męczacy, ale jak chcecie potraficie byc nagrodą warta staran. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:33 Wot w tom dieło! Jak się chłopa przyciśnie, to się z niego wyciśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:34 Czasami nie to co się chce. Zamiast kwiatów foremki do pierogów :DDDD Wot, romantyzm :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 10:39 A Ty znowu o prozie życia. Pierogi to pierogi. Ale i z pieroga można zrobić raroga, czasami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Jaki kandydat posiada jaki język? 08.11.06, 12:34 brat_szczepana napisał: > A Ty znowu o prozie życia. Pierogi to pierogi. Ale i z pieroga można zrobić > raroga, czasami :)) A ja tam wolę mniej użyteczne rzeczy. Jednak kwiatuszki, słodkości lub wypad w jakieś ciekawe miejsce. To jest to co tygrysy uważaja za najbardziej stosowne do wyciśnięcia z delikwenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: eeee? 08.11.06, 11:22 Przede wszystkim określmy profil kandydatów. Duża część emerytów, nauczycieli (kilku wychowania fizycznego), właściciele firm (w tym dwóch barów), działkowcy, kilku studentów, kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: eeee? 08.11.06, 20:38 One Two Three, może w tym odpowiedź tkwi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: eeee? 08.11.06, 21:02 A eti głaza umnyje i groznyje, wam nawritsia takije? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: eeee? 08.11.06, 21:13 Odpowiem pytaniem: co lepiej, śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: eeee? 08.11.06, 21:17 Jeżeli cię śmieszy i te wpisy poprawiają Ci nastrój. Proszę bardzo. Mi jest go szkoda, a że przejmiję się róznego rodzaju kalekami. To aby nie płakac nad jego nieszczęściem nie czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: eeee? 08.11.06, 23:25 Oj Ty św. Franciszku w spódnicy, o każde stworzonko zadbasz. Niech żyje więc nie niepokojone. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: eeee? 08.11.06, 21:16 Preczo haworisz picziowiny nema kokotka u Tebe? Odpowiedz Link Zgłoś