lesio57 17.04.07, 21:20 Podobno na skrzyżowaniu ulic Sokołowskiej z Rynkową ma powstać jeszcze w tym roku nowe rondo.Czy ktoś zna szczegóły Podobno na skrzyżowaniu ulic Sokołowskiej z Rynkową ma powstać w tym roku nowe rondo.Czy ktoś zna szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho18 Re: Nowe rondo 18.04.07, 09:29 O ile dobrze słyszałem mają robić przebicie ulicy Popiełuszki do sokołowskiej i ma powstać skrzyżowanie ulic sokołowska rynkowa Popiełuszki. Ma tam być sygnalizacja świetlna bezkolizyjna, taka jak na Kazimierzowskiej. Więc rondo chyba odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowe rondo 18.04.07, 09:45 rondo jest w planach u zbiegu cmentarnej, sokołowskiej, wojskowej i...asłanowicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Nowe rondo 18.04.07, 12:03 Duże będzie to rondo!!! A co z kolumną? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowe rondo 18.04.07, 13:09 kolumna zostaje, w planach jest przeprowadzka domu dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nowe rondo 18.04.07, 13:16 Myślałem, że przy Rynkowej jedno a przy Cmentarnej drugie będzie rondo a ty sugerujesz jedno rondo wielkie jak stadion na EURO 2012. Dom dziecka mają przenieść do internatu po Technikum Rolniczym (gdzieś czytałem) ale ten obecny to chyba zabytek ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowe rondo 18.04.07, 19:53 prznieść rzeczywiście planują do internatu, a co do zabytków w siedlcach, to można je chyba policzyć na palcach obu rąk a dom dziecka się na tych palcach nie mieści:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nowe rondo 18.04.07, 22:20 Czwarta fotografia na tej stronie dawnesiedlce.republika.pl/fotografie.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nowe rondo 18.04.07, 22:41 "Ochronka dla Dzieci obecnie Dom Małego Dziecka wybudowana w 1910 roku wg projektu Józefa Referowskiego w 1910 roku, w latach 1949-50 dobudowano piętra." (Ulice Siedlec U. Głowacka -Maksymiuk) Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Nowe rondo 18.04.07, 17:44 Wg zapowiedzi prezydenta miasta, po przebiciu (dokończeniu) ul. Ks. Popiełuszki do Sokołowskiej (podobno w tym roku)ma powstać nowe rondo. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Nowe rondo 18.04.07, 21:34 Ciekawe co z rondem, które miało powstać 2 lata temu na skrzyżowaniu Jagiełły - Prusa - Broniewskiego - Czerwonego Krzyża ? Czy musi dojść do tragedii, aby ktoś się wreszcie obudził ? Podobno były już na ten cel przyznane pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Zabytek czy nie? 23.04.07, 09:13 "Ochronka dla Dzieci obecnie Dom Małego Dziecka wybudowana w 1910 roku wg projektu Józefa Referowskiego w 1910 roku, w latach 1949-50 dobudowano piętra." (Ulice Siedlec U. Głowacka -Maksymiuk) Czyli jak: zabytek, czy nie? Rozbiorą, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Nowe rondo 23.04.07, 09:16 oxylog napisał: > Ciekawe co z rondem, które miało powstać 2 lata temu na skrzyżowaniu Jagiełły - > Prusa - Broniewskiego - Czerwonego Krzyża ? Jest w planach. Chyba na ten, a najdalej na przyszły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Nowe rondo Jagiełły - Prusa - Broniewskiego 12.09.07, 22:26 www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=99916 Budowa ronda na skrzyżowaniu ulic Jagiełły – Czerwonego Krzyża – B. Prusa – Broniewskiego w Siedlcach II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Termin zakończenia - 15.05.2008r. chcą budowac przez zimę???? a co robili w lipcu i sierpniu????? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Siedlcach 12.09.07, 23:30 Jestem na profilu logistycznym - transport i spedycja i takie tam i z naszych obliczen wynika ze za kilka lat ronda w naszym miescie juz nie beda sie nadawaly tzn. nie beda tak skuteczne jak obecnie! Gdyz z roku na rok przybywa samochodów. Ruch sie zwieksza, parkingów niema a w Siedlcach obecnie jest "zatrudnionych" dodatkowo 400 "L" czyli NAUK JAZDY które też spowalniaja ruch... z badan ktore przeprowadzono w Siedlach wynika tez ze stojac na skrzyzowaniu po zapaleniu sie Zielonego swiatla kierowcy nie ruszaja odrazu a dopiero po okolo 5-6 sekundach a w tym czasie mogly by przejechac 2 inne samochody. Warto to sprawdzić jak bedziecie na krzyzowce :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Siedlcach 12.09.07, 23:38 lukasz57-90 napisał: z badan ktore > przeprowadzono w Siedlach wynika tez ze stojac na skrzyzowaniu po zapaleniu sie > Zielonego swiatla kierowcy nie ruszaja odrazu a dopiero po okolo 5-6 sekundach > a > w tym czasie mogly by przejechac 2 inne samochody. Warto to sprawdzić jak > bedziecie na krzyzowce :) Ilez to razy takie 2-3 sekundowe opoznienie uchronilo mnie przed stluczka z autem ktore nie zdarzylo zjechac ze skrzyzowania na zielonym swietle i robilo to na czerwonym... Kazdy kij ma dwa konce Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Siedlcach 12.09.07, 23:45 ok ale chyba przyznasz mi racje ze usprawnilo by to ruch jesli by nawet co ktorys tam samochod ruszyl odrazu po zapaleniu sie zielonego swiatla ? Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Siedlcach 13.09.07, 09:54 Święta prawda kolego...siedleccy kierowcy nie mają zwyczaju dynamicznej jazdy... ruszają jakby się bali przekroczyć 2000 obrotów w swoich super wypasionych autach, bo za dużo im spali gazu :( Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: Siedlcach 13.09.07, 10:17 2000? Przy 1500 zmieniaja biegi, jak taksówkarze i rżną silnik 30km/h na IV biegu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Siedlcach 13.09.07, 10:19 > siedleccy kierowcy nie mają zwyczaju dynamicznej jazdy.. ooooo, znowu wraca mók ulubiony zwrot "dynamiczna jazda" ;-) Ze względu na charakter swojej pracy dość dużo jeżdżę samochodem i widzę sporo takich dynamicznie jeżdżących (szczególnie młodych) kierowców. Tyle tylko że ich dynamiczna jazda daje niewielką korzyść. Widzę takiego "miszcza" kierownicy jak wciska się przed innych, jak zmienia pasy ruchu z lewej na prawą (jak pisał K.O. Borchardt- gdyby wąż szedł jego kilwatrem to by sobie wszystkie kręgi połamał)... A kilka kilometrów dalej i tak na światłach stoi obok mnie :-) Wycie silnikiem samochodu nic nie daje. Sprawne ruszanie i spokojna jazda w równym tempie, dają pewność że dojedziesz cało i szybko na miejsce. A żeby uprzedzić zarzuty starszych forowiczów [tych co to nie lubią "kapeluszników" ;-) ] Promenada (Ostrobramska)- KPRM (Aleje Ujazdowskie) poza porannymi korkami (i bez dynamicznych kierowców blokujących Trazę Łazienkowską)- średnio w 11 minut - jednym pasem, bez wciskania się przed innych i bez zajeżdżania drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Siedlcach 13.09.07, 10:33 Nie popadajmy w skrajności...nikt tu nie pisał o "wyciu silnikiem", a właśnie mi chodziło o sprawne ruszanie i jazdę z prędkościami jakie przewiduje ustawa w mieście (czyli 50km/h, a nie 20-30, jak to często u nas bywa). Również nie lubię cwaniactwa na drogach, staram się tępić takie zachowania, często CB radio się przydaje w takich przypadkach, polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Siedlcach 14.09.07, 08:03 > mi chodzilo o ruszanie... a mi to się ruszać z domu nie chce ... no ale moża TŻ to się wspaniale rusza .... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Siedlcach 04.10.07, 10:52 > siedleccy kierowcy nie mają zwyczaju dynamicznej jazdy.. mają :-) wczoraj przed 15 trafiłem na takiego w czarnym Mercedesie WS 23xxx. Przed godznią 15 jadąc Trasą Łazienkowską w kierunku Centrum, skutecznie blokował lewy pas. Pozostawiał przed poprzedzającym go samochodem wystarczającą ilość miejsca żeby się wcisnąć ale gdy tylko "wrzucałem" kierunkowskaz on natychmiast przyspieszał. Zabawa ciągnęła się całą od Promenady do Saskiej. Tam poległ bo nie mógł mnie blokować jednocześnie z lewej i prawej :-) Drogi kierowco mesia WS 23xxx muszę Cię zmartwić, mimo twoich starań zdążyłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś