Gość: blvd2 IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.06, 20:59 jak to fachowo przetłumaczyć? prawo (do) rozbudowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anitek Re: Nachbaurechte? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.02.06, 08:42 Ausbaurechte Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Nachbaurechte? 13.02.06, 10:22 podaj całe zdanie albo kontekst wg mnie raczej prawo do stworzenia czegoś tam, wzorując się na oryginale. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nachbaurechte? 13.02.06, 10:28 Chodzi po prostu o zalegalizowanie podróby. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Nachbaurechte? 13.02.06, 10:35 taaak? a może jedna firma podpisuje z drugą firmą umowę i ta druga ma produkować wyroby wg jej pomysłu, więc ta pierwsza jej przekazuje Nachbaurecht. I tak, oryginalny produkt marki X jest od teraz na rynku jako marka Y. mogłoby tak być? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Nachbaurechte? 13.02.06, 10:59 tiggerific napisała: > taaak? > a może jedna firma podpisuje z drugą firmą umowę i ta druga ma produkować > wyroby wg jej pomysłu, więc ta pierwsza jej przekazuje Nachbaurecht. I tak, > oryginalny produkt marki X jest od teraz na rynku jako marka Y. > mogłoby tak być? Oczywiście masz rację i zdaję sobie sprawę, że pisałaś to z bardzo poważną miną. W rezultacie nie oznacza to jednak nic innego niż "legalizowanie podróby". Ale powaga też w życiu się przydaje...zwłaszcza na pogrzebach. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: no nie musisz aż tak 13.02.06, 11:58 czarno wszystkiego widzieć, być może rzeczywiście nie chodzi o nic innego jak "legalizowanie podrób", ja się tylko tak na głos zastanawiam, skąd u ciebie ta pewność? btw. zalegalizować podróbę to jakiś oksymoron czy inny paradoks, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki pms??? ist das etwa das post-mortale-syndrom? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.02.06, 15:42 j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: może i racja 13.02.06, 17:32 tiggerific napisała: > ale Ty na pewno masz pms. Jeżeli ja mam pms to Ty musisz mieć kiepskie PSA. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: mam 13.02.06, 18:03 zerowe, może być? i nie nudź, bo nas siepną z forum. Odpowiedz Link Zgłoś