emektb Re: Wątek o policji... 29.03.08, 11:17 ... dodam, że SIEDLECKIEJ TYLKO. Natchniony wątkiem o pasie zieleni, mandacie i jakimś cwaniaku podszywającym się pod policjanta postanowiłem założyć ten wspaniały wątek, który z wdzięczznością i czułością będą wspominać przyszłe pokolenia siedlczan, żyjące w mieście chronionym przez kulturalną i uczciwą policję. Bardzo proszę opisujcie tu swoje przygody z tzw. policją. Stwórzmy tu archiwum złych zachowań policji. Ja pozwolę sobie opisać pierwszą historię. Później zamieszczę inne dot. mej skromnej osoby. Zachęcam do pisania i życzę wytarcia literek:)) PS> z góry w imieniu swoim i wszystkich przepraszam wszystkich przywoitych policjantów. czarne owce trzeba jednam piętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Wątek o policji... 29.03.08, 11:26 Sorki, że to już trzeci mój własny wpis, ale tak wyszło:) Otóż siostra opowiedziała mi o pewnej "normalnej" w Siedlcach sytuacji. Stała przy przejściu dla pieszych i widziała jak na zielonym (dla pieszych) świetle przejeżdża pędem samochód o mały tylko włos nie potrącając przechodnia znajdującego się już na zebrze. Całej sytuacji przygląda się policjant i policjantka z pieszego patrolu, ale mają całą sytuację, mówiąc kolokwialnie, w dupie. Co waszym zdaniem powinna zrobić policja? a) zapalić papierosa, b) opieprzyć przechodnia, że ośmielił się wleźć na przejście na zielonym świetle, c) spisać numery pirackiego auta i wezwać patrol drogówki, d) udawać, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Wątek o policji... 29.03.08, 14:36 emektb napisał: > zebrze. Całej sytuacji przygląda się policjant i policjantka z > pieszego patrolu, ale mają całą sytuację, mówiąc kolokwialnie, w Zobaczyć patrol pieszy to chyba trzeba mieć szczeście. Odpowiedź d) będzie prawidłowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 15:34 b.) Bo niby po co pchał sie na jezdnię. Zycie mu nie miłe? Tak na serio to i mi sie cos takiego przydarzyło i mało nie umarłam ze strachu bo samochód prawie sie o mnie otarł. Ale tak jeździ dzisiejsza młodzież siedlecka niestety. Fura, skóra i komóra i jeszcze blond laska z boku. Lanserka jest tylko czemu kosztem pieszych? A policja po co miała reagować? Przecież nikogo nie zabili? Policja reaguje tylko wtedy gdy jest tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Wątek o policji... 29.03.08, 18:11 przypomniała mi sie sytuacja jak jechałem ostatnio na skrzyżowaniu AK. i Piłsudskiego. Stała sobie pani przed pasami na czerwonym a stała tak że za krawęznik wystawały jej wielkie czuby butów i dość duży biust, patrzyła się beztrosko gdzieś przed siebie :)) Ja się nie otarłem, zabrakło kilku centymetrów, ale jakiś bus z pewnością nie miałby wyjścia. Może przed przejściami trzeba wymalowac białe linie takie jak na peronach. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 21:47 Kurczę, ja widzę codziennie jak jadę do pracy... Hm, skoro jest taki wątek to musze koleżance policjantce podesłać linka, by sobie poczytała ku przezorności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 21:54 To i tego linka jej daj... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=77472846&a=77472846 Ja mam dobre zdanie o policji.... bo jej nie widzę. Przepraszam. Wczoraj dwóch widziałem na Floriańskiej. Szli sobie. No, szli ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 22:14 Codziennie jest widoczny patrol pieszy na osiedlu Mlynarska ,dzisiaj widoczny patrol pieszy koło PSI na Brzeskiej.Ale to młodzi policjanci na piechte naginają.Oby więcej takich patroli a szczególnie wieczorami.W nocy niech radiolkami śmigają , tak bezpieczniej i rozsądniej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 22:19 aro333 napisał: > Codziennie jest widoczny patrol pieszy na osiedlu Mlynarska Może zebranie jakieś spółdzielcze się szykuję? Może radny, Prezydent gdzieś się tam pojawi? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 22:35 Na Piłsudskiego widzę codziennie w godzinach rannych... Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch250 Re: Wątek o policji... 04.04.08, 23:41 Nabór był do policji niedawno i teraz tj. od miesiąca może, sa poatrole młodziaków z troszkę starszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Re: Wątek o policji... 04.04.08, 23:53 te patrole na mieście są śmieszne :D ale czemu wybaczcie nie będę pisał publicznie bo mnie zamknął :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wątek o policji... 29.03.08, 22:20 > tak > bezpieczniej i rozsądniej. Dla policjantów oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Wątek o policji...Motory 10.04.08, 20:20 Poprawi się wyposażenie. Miasto ogłosiło przetarg. Straż Miejska na rowerach nad zalewem. "1.Dostawę dwóch sztuk motocykli turystyczno-sportowych, fabrycznie nowych, 2.Wykonawca dostarczy motocykle do Komendy Miejskiej Policji w Siedlcach, koszty transportu ponosi Wykonawca, termin realizacji dostawy – 45 dni kalendarzowych od daty zawarcia umowy," www.bip.siedlce.pl/public/get_file.php?id=110911 Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Wątek o policji...Motory 10.04.08, 20:27 "Motocykle zostaną zaadaptowane na policyjną wersję ruchu drogowego, wykonanie adaptacji nie może powodować ograniczenia lub utraty fabrycznej gwarancji" Termin składania ofert: Data: 18.04.2008r., godzina 8:45, miejsce: Urząd Miasta Siedlce, Kancelaria Ogólna,Skwer Niepodległości 2,08-110 Siedlce, pokój Nr 30 Odpowiedz Link Zgłoś