Dodaj do ulubionych

17 wojewodztwo

IP: *.class146.petrotel.pl 03.11.03, 22:33
Co kolezanki i koledzy z Siedlec na to:
www1.gazeta.pl/plock/1,35681,1757563.html
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: 17 wojewodztwo 03.11.03, 22:45
      mi sie podoba. Moze niekoniecznie pomysl 17. wojewodztwa, bo w Siedlcach by i
      tak nie bylo stolicy, ale porozumienie pozawarszawskie moze miec troch sensu :)
      pzdr
    • Gość: izaza Re: 17 wojewodztwo IP: 193.0.73.* 04.11.03, 11:08
      popieram, to bardzo fajny pomysl :)
      • Gość: Pawełek Re: 17 wojewodztwo IP: *.bci.net.pl 04.11.03, 15:31
        Jakoś nie doczytałem się o rozwiązaniach administracyjnych. Ponadto, mam
        wrażenie, że chodzi tutaj bardziej o stworzenie kolejnych "miękkich" stanowisk
        dla polityków z prowincji lub spadkowiczów...Zbyt dużo mam wątpliwości. Jaką
        rolę w tym pełniłyby Siedlce, bo przeciez nie naczelną, a w demokrację nie
        wierzę...
        Wkurza mnie też to, że moje Siedlce nagle stały się miastem mazowieckim...:-)
        • isoxazolidine Re: 17 wojewodztwo 04.11.03, 15:37
          a moze tak: sejmik w siedlcach, wojewoda w radomiu, wicewojewodowie w płocku i ciechanowie. a instytucje wojewódzkie do podziału miedzy te cztery miasta ...
          • tramwajsiedlecki Re: 17 wojewodztwo 04.11.03, 18:58
            Dlaczego związek miast mazowieckich? Od kiedy Siedlce są miastem mazowieckim?
            Jesteśmy i będziemy miastem podlaskim. Myślę, ze chodzi to o mazowieckokratów
            w stylu p.Struzika, ktorzy chcą zawładnąć woj mazowieckim z perspektywy Płocka.

Płock lubię i cenię, ale zostawmy co mazowieckie przy Płocku, a co podlaskie
            przy Siedlcach.
            • brat_szczepana Re: 17 wojewodztwo 05.11.03, 17:22
              Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ........ pieniążki!
              • Gość: krasnal Re: 17 wojewodztwo IP: *.maius.amu.edu.pl 05.11.03, 18:16
                Już ten wątek był kiedyś poruszany na forum
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=4774824&a=4774824
                • tramwajsiedlecki Re: 17 wojewodztwo 14.11.03, 18:34
                  Aha, rzeczywiscie był, dzięki za linka. Ale chyba nic się od tamtego czasu nie
                  zmieniło.
            • tees1 w kwestii formalnej 14.11.03, 21:53
              Administracyjnie Siedlce sa mazowieckie (wojewodztwo),
              geograficznie Siedlce sa malopolskie (Mazowsze konczy sie na rzece Kostrzyn,
              Podlasie zaczyna sie za Liwcem, pomiedzy nimi jest polnocny skrawek
              Malopolski),
              tylko spolecznie Siedlce sa jak najbardziej podlaskie (Biskup Siedlecki czyli
              Podlaski, Kurier Podlaski, pasztet podlaski, i in.).
            • tees1 zalacznik formalny 21.11.03, 12:27
              www.msz.gov.pl/mszpromo/pl/images/p_map05d.jpg
              • Gość: Pawełek Re: zalacznik formalny IP: *.bci.net.pl 21.11.03, 14:23
                tees1 napisał:

> www.msz.gov.pl/mszpromo/pl/images/p_map05d.jpg

Fenomenalna mapa...to wiele wyjaśnia...:-)))
    • isoxazolidine Re: 17 wojewodztwo 15.11.03, 00:07
      jak donosi GW, nasz kochany kretyn prezydĘt chce dac bez walki wojewode i
      stolice do Płocka. na to zgody w Radomiu nie bedzie. nowe mazowsze musi miec
      uklad nie płocki ale siedlecko-radomsko-plocki. powalczmy o to bo za moment
      bedzie za pozno.

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka