bambii 12.02.09, 19:38 www.bankier.pl/wiadomosc/Policja-zatrzymala-podejrzanych-o-kradziez-czolgow-1906999.html jakos sobie nie wyobrażam , ale zastanawia się czy to to Jagodne niedaleko nas czy jakies inne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asaj1 Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 20:13 Od dwóch dni bębnią na każdym kanale TV-wczoraj ich znaleźli -babi pobudka :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 20:20 na forum nie było, TV nie ogladam wiesz niektorzy pracuja do pozna :)) Ale ja pytalem o cos innego , czyto jest to Jagodne na Wawe ale jakos mi nie pasuje ze w okolicach łukowa tam jest jakies jeszcze jedno ? Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 21:00 drukowanymi literami napisali "...w Jagodnem koło Łukowa" po co zatem pytasz czy to jest jakieś inne Jagodne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jachu327 Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 22:41 Chodzi tutaj o miejscowość Jagodne w której, a raczej w miejscu w którym była ta miejscowość jest poligon lotniczy. Miejscowość ta zniknęła z z mapy w latach 50-tych, gdy ówczesne władze postanowiły w tym miejscu utworzyć poligon. Część mieszkańców przeniesiono do pobliskich miejscowości, a część wysiedlono na mazury. Poligon ten znajduje się w samym środku dużego kompleksu leśnego na obrzeżach rezerwatu Jata pomiędzy miejscowościami Żdżary, Gręzówka, Róża i Domanice. Jeżeli wejdziesz w jakąkolwiek mapę w google to zobaczysz w środku lasu jaśniejszą plamę to właśnie stamtąd zwineli te czołgi, a raczej wraki czołgów do których strzelano z samolotów. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 21:04 bambii napisał: > Ale ja pytalem o cos innego , czyto jest to Jagodne na Wawe ale > jakos mi nie pasuje ze w okolicach łukowa tam jest jakies jeszcze > jedno ? A więc chodzi o jagodne okło Łukowa: pl.wikipedia.org/wiki/Jagodne_(powiat_%C5%82ukowski) A czołgi znleźli w Radzyniu Podlaskim A ty myślałeś o jagodnem w gminie kotuń: pl.wikipedia.org/wiki/Jagodne_(powiat_siedlecki) A tak wogle to w Polsce jest 6 wsi o nazwie jagodne: pl.wikipedia.org/wiki/Jagodne A tu mały materiał filmowy (z dzisiejszych faktów): www.tvn24.pl/28377,1586066,0,1,cztery-pancerne,fakty_wiadomosc.html PS. Tak jako ciekawostaka, miałem o tym nie pisać ale co mi tam, a więc wczoraj jedna z dziewczyna z Siedlec nie wygrała 40 tys. w konkursie RMF FM, zadzwonili do niej a ona chalo zamiast hasła (RMF FM najlepsza muzyka), poczym prowadzący się przedstawił, że z RMF-ki dzwoni i się ją pyta co robi, a ona że pracuje, on na to gdzie, ona że w sklepie, drugim pytaniem z jego strony było gdzie się dodzwonił a ona że do Siedlec, aż zachmowałem z wrażenia (naszczęście byłem na oiedlowej drodze i nikt nie jechał za mną) i poleciało o ku... z mojej strony :-))) A dziewczyna nie mogła przeżyć że nie wygrała 40 tys. zł., no cóż to tylko konkurs, mówi się tródno :) A i jeszcze jedno Jagielonie Biaystok zdegradowali z korupcję :))) pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Ukradli .... czołg 12.02.09, 23:51 Jeżeli żeś Siedlczanin to powinieneś pluć na Jagiellonię, zatem cieszyć się z jej degradacji. Generalnie powinieneś nie lubić miasta Białystok. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Ukradli .... czołg 13.02.09, 00:00 falszywy_klamca napisał: > Jeżeli żeś Siedlczanin to powinieneś pluć na Jagiellonię, zatem cieszyć się z jej degradacji. Generalnie powinieneś nie lubić miasta Białystok. Nie lubię Jagi, Motoru, Widzewa, Polonii, Wisły. Lecha szanuje za występy w Europejskich Pucharach. Sercem za Pogonią Siedlecką i stołeczną Legią. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 13.02.09, 09:04 > falszywy_klamca napisał: > > Jeżeli żeś Siedlczanin to powinieneś pluć na Jagiellonię, zatem > cieszyć się z jej degradacji. Generalnie powinieneś nie lubić miasta > Białystok. > > Nie lubię Jagi, Motoru, Widzewa, Polonii, Wisły. Lecha szanuje za > występy w Europejskich Pucharach. Sercem za Pogonią Siedlecką i > stołeczną Legią. Ja jestem siedlczaninem i nie rozumiem powodów, dla których miałbym nie lubić wymienionych przez Was zespołów czy miast, a już szczególnie dlaczego miałbym na nie pluć. Narazili się Wam osobiście czymś szczególnym, czy to tylko takie durne kibolskie skrzywienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 13.02.09, 09:08 Miało być: >efaster napisał: > > falszywy_klamca napisał: > > > > > Jeżeli żeś Siedlczanin to powinieneś pluć na Jagiellonię, zatem > > cieszyć się z jej degradacji. Generalnie powinieneś nie lubić > miasta > > Białystok. > > > > Nie lubię Jagi, Motoru, Widzewa, Polonii, Wisły. Lecha szanuje za > > występy w Europejskich Pucharach. Sercem za Pogonią Siedlecką i > > stołeczną Legią. > > Ja jestem siedlczaninem i nie rozumiem powodów, dla których miałbym > nie lubić wymienionych przez Was zespołów czy miast, a już > szczególnie dlaczego miałbym na nie pluć. Narazili się Wam osobiście > czymś szczególnym, czy to tylko takie durne kibolskie skrzywienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Ukradli .... czołg 13.02.09, 22:22 Hehe, to tak chyba dla zasady :) Tak jak ciągłe antagonizmy między Prusem a Królówką :) Bo Królówka oczywiście jest najlepsza:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 13.02.09, 23:04 Ooooo, nie ! "Prusaki" Pany :))). Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ukradli .... czołg 14.02.09, 08:28 > Ooooo, nie ! "Prusaki" Pany :))). u nich też kradną czołgi ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 14.02.09, 08:50 Ehh... bo to taki sensowny wątek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ukradli .... czołg 14.02.09, 18:02 > Ehh... bo to taki sensowny wątek...:) teraz to juz na pewno :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 14.02.09, 18:17 > teraz to juz na pewno :))))) Od początku taki był, co również inni zauważyli i wcześniej ode mnie skomentowali :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ukradli .... czołg 15.02.09, 11:36 dla mnie nie troche dziwne ze gnie czołg dość niecodzienna sytuacja bardziej niecodzienna niż animozje piłkarskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 15.02.09, 14:53 Dziwne ? Nie o takich złodziejstwach mamy możliwość poczytać niemal na codzień (chociażby sprawa funduszy inwestycyjnych, którą poruszyłeś w wątku "Padają jak muchy..."). Jak wszyscy wiedzą, mamy kryzys, a to u niektórych wyzwala pomysłowość i mobilizuje do działania. Wprawdzie nie popieram złodziejstwa, ale odczuwam pewien podziw dla pomysłowości tych "czołgistów", że np. nie przyszło im do głowy "gwizdnąć" komuś furtkę czy pokrywę od studzienki o wadze 50 kg, a wzięli się od razu za sto kilkadziesiąt ton i wieźli je bezpośrednio do huty, gdzie mogli spodziewać się kilkakrotnego przebicia cenowego w stosunku do składnicy złomu. Podobne odczucia miałbym też pewnie gdyby okradli bank. Jak złodziej złodzieja okrada to nie ma nad czym się rozczulać i kogo żałować :)). Ja o animozjach piłkarskich nic nie pisałem. Zwróciłem tylko uwagę dwóm kibicom/kibolom (wybrać właściwe), że próbują wywoływać na forum nienawiść międzyludzką z dziwacznych, niezrozumiałych i nie do zaakceptowania przeze mnie powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ukradli .... czołg 15.02.09, 14:56 Ups.. miało być "na co dzień" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Ukradli .... czołg 18.02.09, 23:11 Dlaczego Siedlczanie nie lubia sledzi? Odpowiedz Link Zgłoś