Dodaj do ulubionych

kurcze,no...

15.03.07, 20:21
wiem, ze podstaw nie mam prakycznie zadnych..ale uspokojcie mnie.
a wiec tak: przez 2 lata bralam diane, mam pco. w grudniu, jakos w pierwym
tyogdniu kochalam sie z moim bylym chlopakiem. smarowalam sie wtedy mascia
zawierajaca antybiotyk, na ulotce nie bylo o interakcjach z pigulkami, totez
gumke zalozylismy dopiero na koncu, zeby miec pewnosc. potem zaczelam
spotykac sie z kims innym. mniej wiecej w tym czasie musialam odstawic
pigulki. uzywamy caly czas prezerwatywy, od poczatku do konca, nie pekla ani
nie zsunela sie, a jednak schiza jest- boje sie, ze moge byc w ciazy z tym
poprzednim. jest cos jeszcze. dwa tyogdnie po ostatniej miesiaczce, ktora
byla ostatnia zaraz po pigulkach, mialam lekkie plamienie- trwalo doslownie
kilka godzin i bylo malutkie. myslalam, ze to krwawienie owulacyjne, a tu juz
minely dwa tyogdnie i okresu jak nie ma, tak nie ma. od 4 dni boli mnie krzyz
i jajniki, mam zmiany nastroju, typowy pms... ale schiza jest. pocieszcie
mniesad
Obserwuj wątek
    • nglka Re: kurcze,no... 16.03.07, 14:57
      Nie zawsze okres występuje 2 tygodnie po owulacji - może być i 16 dni 9jak
      najbardziej w normie, ja tak mam).
      Zrób test, na tym etapie ciąża "z byłym" byłaby już dobrze widoczna w postaci
      dwóch mocnych krech.
      Test negatywny wykluczy ciążę.
      • catherrine Re: kurcze,no... 16.03.07, 15:34
        no tak, ale tamto bylo w grudniu, chyba bym cos czula, prawda? a tu nic- ani
        problemow w stylu nudnosci czy cos (raz zaslablam, ale z nerwow prawdopodbnie,
        bo to w sesji bylo), ani wzmozone laknienie (wrecz przeciwnie, jem sporo, ale w
        normie, a od listpada schudlam 7 kilo) no i chyba juz by bylo po brzuchu widac,
        prawda? czy naprawde taka masc z niewielka iloscia antybiotyku, o ktorej nic
        nie pisze, ze ma interakcje z pigulkami, mogla wplynac na dzialanie hormonow?
        • nglka Re: kurcze,no... 16.03.07, 21:09
          Są kobiety, które w ciąży mają tylko dwa objawy - zanik miesiączki i... poród.
          Po brzuchu widać? Rzadko u ktrej widac przed czwartym miesiącem.

A dlaczego nie wykonasz testu?
          • catherrine Re: kurcze,no... 16.03.07, 23:24
            wykonam, jutro kupie i pojutrze zrobie... uwazasz jednak, ze tak mala ilosc
            antybiotyku mogla na cos wplynac? poza tym, skoro odstawilam pigulki, to chyba
            normalne, ze czekam, prawda? tym bardziej, ze chorowalam, mialam zapalenie
            pecherza i angine.. poza tym mam pco, ciaza przy pco i pigulkach bylaby
            cudem..ale test zrobie.
            • nglka Re: kurcze,no... 16.03.07, 23:33
              1. niektóre (podkreślam: niektóre) antybiotyki obniżają skuteczność pigułek -
              ale nie obniżają tej skuteczności całkiem
              2. Po odstawieniu piguł pierwszy okres mialamok ok 40-50 dniach. Drugi też w ej
              okolicy
              • catherrine Re: kurcze,no... 16.03.07, 23:49
                to mnie pocieszasmile chodze po necie jak wairat i szukam, jak to kobietom spoznia
                sie okres po pigulkach. bralam je dwa lata, po rocznej przerwie, wczensiej
                przez polotra roku. mam pco, na usg bardzo cienkie endometrium (chociaz to moze
                byc kwestia tabletek) i lekarka powiedziala, ze pewnie bede musiala sie leczyc
                na bezplodnosc... tym bardziej, ze cierpie na to prawdopodobnie od 14 roku
                zycia. wiec to pewnie bylby cud (negatywny)- ciaza. zastanawia mnie tylko, skad
                to niewielkie plamienie dwa tygodnie temu. zanim zaczelam brac pigulki, mialam
                potwornie niereuglarne cykle- czasem okres co 12 dni, czasem co 40... i zawsze
                dlugi, obfity i bolesny... to chyba nie sa warunki dla dziecka, prawda? bardzo
                Ci dziekuje, ze odpisujesz. widze, ze masz wiele cierpliwosci na tym forumsmile
                • nglka Re: kurcze,no... 17.03.07, 01:07
                  T plamienie dwa tygodnie przed miesiączkąpasuje jak ulał do plamienia owulacyjnego.
                  Niemożliwe, byś miała okres co 12 dni, najprawdopodobniej mylisz go z
                  krwawieniem owulacyjnym, niektóre kobiety krwawią przy owulacji.
                  • catherrine Re: kurcze,no... 17.03.07, 09:45
                    niestety, tak mialam w wieku 14-15 lat. nie znalam dnia, ani godziny. plamienie
                    owulacyjne nie trwa przeciez tydzien i nie boli. bylo tak, ze okres sie
                    konczyl, mijalo 12 dni i przyhcodzil nastepny. a potem 40 dni przerwy.a potem
                    jak w zegarku 28. i tak przez kilka lat. pewnie teraz znow sie zacznie.
                    • nglka Re: kurcze,no... 17.03.07, 12:50
                      To, że nie boli - to bym sie skłóciła... mnie brdzo boli i to bez plamienia
                      (dokadnie tak, jakby zbliała się @) Natomiast fakcznie, ten tydzień trwania
                      byłby niepokojący w przypadku plamienia owulacyjnego.
                      Piszesz, że miałaś 14-15 lat - ale teraz masz więcej i jeśli piszesz o
                      regularności to bierzesz +/- rok ostatnich długości cykli.

Co do regularości to powiem Ci, że niekoniecznie znw się zacznie. Zanim zaczęłam
                      brać tabletki - miałam okres jak w zegarku co ileś_tam_dni (nie amiętam chyba
                      co 29), zalewało mnie z regularnością co do minuty po 5 rano. Zawsze. Od
                      pierwszej miesiączki, jaką dostałam (lekarze się bardzo dziwili).
                      Tabletki brałam blisko 7 lat - w tej chwili już 2 lata, kiedy nie biorę, okres
                      regularny,jednak nie tak jak przed; co 30-34 dni o różnych porach dnia i nocy.
                      Pierwsze pół roku były cuda na kiju a drugie pół roku - jaja jak berety big_grin
                      Wniosek z tego taki - mój organizm przystrajał się pełen rok. Twój może
                      przystrajać się pół roku bez żadnych podejrzeń. Powyżej pół roku - powinno się
                      wybrać do lekarza ALE brak regularnych miesiączek po 6 miesiącach od odstawienia
                      też nie musi być powodem dozmartwień, zależy od wyniku badań.
                      • catherrine Re: kurcze,no... 17.03.07, 22:47
                        no, pol roku to nie na reke za bardzo, odstawilam hormony, zeby badania zrobic,
                        potem znow wracam do tabsow smile wiec myslalam o odstawieniu na 3 miesiace.
                        wszystko pod kontrola gina.
                        nie moge brac pod uwage ostatnich cykli, bo tabletki zaczelam brac jak mialam
                        16 lat, przez jakis czas, potem rok przerwy i potem znow tabletki a w tym roku
                        przerwy tez byly nieregularne. szkoda, ze nie pamietam, jak wtedy mialam okres
                        po odstawienu.
                        testu zapomnialam kupic, mea culpa maxima, schiza jednak minela.
                        przeanalizowalam wszystkie czynniki, masc o zawattosci antybiotyku 0,1 jakiejs
                        tam jednostki stosowana punktowo + gumka + pigulki od tylu lat, z maksymalnie 6-
                        godzinnym opoznieniem, to by bylo niepokalane poczecie smile zaczne sie martwic za
                        dwa tyogdnie. wtedy kupie test. a mysle, ze brzuch mnie boli, bo wlasnie teraz
                        mam owulacje.o smile
                        a propos cykli jeszcze, to pierwszy rok moich miesiaczek (czyli jak mialam 12
                        lat) tez byl zadziwiajaco regularny + nie bylo plamienia w nocy. potem sie
                        zaczelo pieprzyc.
                • aguita5 Re: kurcze,no... 17.03.07, 20:19
                  mi sie okres spoznial strasznie po pigulkach, wrecz pare meisiecy, takze nie ma
                  tu chyba regul i pewnie z toba wszystko ok, ale tescik zrob zeby byc pewna i juz!
                  • catherrine Re: kurcze,no... 17.03.07, 22:48
                    juz wyzej pisalam, ze pieprze tescik smile jestem w ciazy to jestem, moj obecny
                    mnie nie rzuci, zrobie za 2 tyogdnie. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka