Dodaj do ulubionych

zerowka w sosnowcu

IP: *.n.ue.katowice.pl 05.01.12, 10:40
Witam!
Poszukuje namiarow na zerowke w sosnowcu ( najlepiej na Pogoni) gdzie moglabym posylac corke od przyszlego roku.
Boje sie juz pisac o wymaganiach ale zaryzykuje- o ile to mozliwe z dala od gimnazjow, z przyjemna atmosfera dla maluchow.Wszystkie mamy, ktore przerabialy podobny problem prosze o pomoc.
Z gory dziekuje,
iza
Obserwuj wątek
    • gam-a1 Re: zerowka w sosnowcu 05.01.12, 11:38
      Ale uczniowie z gimnazjum nie polują na przedszkolaki, serio ;-)
      Mam jednego w domu i nie zauważyłam takich objawów.

A na poważnie, to nie ma już chyba zerówek w przedszkolach, niestety. Całkiem przyjemnie jest w SP1. Na początku to był dramat, nie było nic, z roku na rok jest coraz lepiej jeśli chodzi o wyposażenie klas, zerówka ma osobny korytarz na parterze, szkoła jest mała, klasy liczą po około 20 dzieci, dzieci uczą się na jedną zmianę (np. w 10 na dwie), jest fajny plac zabaw wyłożony tartanem, w szkole sala do zabaw. Szkoła jest naprawdę bezpieczna.
      Ma też minusy:
      - jedzenie postawia sporo do życzenia
      - świetlica wspólna z klasami 1-3, naprawdę czasem jest ciasno.
      - wszystkie dni w które szkoła nie pracuje zerówka też ma wolne (ferie świąteczne, ferie zimowe itd), ale tak chyba jest we wszystkich zerówkach szkolnych, chyba, ze coś się zmieniło do kiedy moje dziecko tam uczęszczało.
      - z zewnątrz szkoła też nie zachęca, ale już w środku jest naprawdę miło. Są wymienione wszystkie okna i jest ciepło, wc wreszcie po remoncie.

• Gość: Beata Re: zerowka w sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 15:10
        Zgadzam się w 100%. Moje dziecko było rocznikiem, który rozpoczynał działalność zerówki w tej szkole. Potwierdzam wszystko. Nauczyciele przyjaźni dzieciom, świetna pani dyrektor, która praktycznie zna każdego ucznia po imieniu, super kółko taneczne i teatralne. Obecnie dziecko chodzi do klasy III i mino, że moim rejonem jest szkoła 45 wolę dowozić do 1. Ważne jest też to, że dziecko chodzi na 8, w klasie jest tylko 19 uczniów i szkoła ciągle się rozwija. Na początku roku pani dyr. podała informację, że nasza szkoła znalazła się w gronie szkół,które najlepiej napisały test po 6 kl. Z czystym sumieniem polecam tam zerówkę i panią Ewę. Pozdrawiam
        • gam-a1 Re: zerowka w sosnowcu 05.01.12, 15:55
          Czyli nasze dzieci były w jednej grupie w zerówce :-)
          • Gość: izolda Re: zerowka w sosnowcu IP: *.n.ue.katowice.pl 11.01.12, 11:40
            dziewczyny!
            Wielkie dzieki za info, bede robic dalszy wywiad :-)
            pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka