Dodaj do ulubionych

Pogotowie w Sosnowcu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:31
Czy ktoś zna jakieś szczegóły zwiazane z przeniesieniem czy połączeniem
Pogotowia z Sosnowca do Katowic ? Podobno rada miejska już to uchwalila.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monikawanda Re: Pogotowie w Sosnowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:23
      PODOBNO TAK.UWAŻAM,ZE JEST TO BARDZO ZŁA DECYZJA NASZYCH RADNYCH,DECYZJA,KTÓRA
      PRZYNIESIE WIĘCEJ SZKODY NIZ POŻYTKU MIESZKAŃCOM.W WIELU DZIEDZINACH WIDZIMY
      POWRÓT DO CENTRALNEGO STEROWANIA WSZYSTKIM,JAK ZA NAJLEPSZYCH CZASÓW KOMUNY,A
      EFEKTY TEGO SĄ PRZECIEŻ ZNANE I PAMIETAMY JE.CHCIAŁABYM POZNAĆ PRZYCZYNY TEJ
      DECYZJI RADNYCH.WIEM,ZE TEN POMYSŁ BYŁ OCENIANY JAKO ZŁY I NAGLE DECYZJE
      ZMIENIONO-CO BYŁO TEGO POWODEM?
    • Gość: H.Zawalski Re: Pogotowie w Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:52
      Czy to cale pogotowie z Sosnowca ma być przeniesione do Katowic, a czy zostanie
      w mieście jakaś filia aby szybko interweniować w potrzebie. Jeśli to tak jest
      to po co się robi takie zamieszanie i czy mieszkańcy mają tu coś do powiedzenia.
    • Gość: M Re: Pogotowie w Sosnowcu IP: *.telpol.net.pl 02.02.06, 17:20
      Pogotowie ma zostać tam gdzie jest.
      Ma być tylko połączone z katowickim , ale fizycznie będzie nadal tak samo!
      • Gość: Monikawanda Re: Pogotowie w Sosnowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:15
        No nie to samo,bo bedzie ono filią pogotowia katowickiego
      • Gość: Blajpios to samo? - czy aby nie podobnie jak kopalnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:12
        Połączone w holding ze śląskimi, zapewne zyskały. Zagłębiowskie autobusy i tramwaje - tak samo "równouprawnione" jak śląskie itd. Kol. MonikaWanda krótko przypomniała: filia, to nie to samo. Po latach, to widać tak, jak z Teatrem Zagłębia, "ustawionym" w latach bodaj 50tych jako "filia" katowickiego, przecież młodszego niż sosnowiecki. W rozmaitych encyklopediach "nie idzie" się dobić do sprostowania: w nich bardzo często przedstawiany jest Teatr Zagłębia, jako wyłoniony ze Śląskiego, który najpierw był filią a potem stał się samodzielnym. Tak działa historia, gdy nie ma odpowiednio szczegółowego podejścia - a przecież szczegółowa perspektywa z natury rzeczy spotyka się rzadko: i w świadomości ogólnej zostaje, jak to widać na przykładzie Teatru. To historia. Współczesność zaś - to widać po tym, jak Zagłębie staje się Śląskiem. Przemyślne zaś kroki "mocniejszego", który w dodatku ma zagwarantowaną dokonaną już decyzję państwową, likwidującą Zagłębie i zarazem ma odpowiednie kroki dalsze kroki likwidujące, typu sprytnego ustawiania właśnie choćby takimi decyzjami. Tego właśnie elementem była sprawa nazewnictwa: województwo katowickie wystarczyło nazwać Śląskiem. Reszta - idzie sama, tak jak to widać w tym temacie. Od dość dawna powtarzam, co robić, gdy widzimy, że nie warto, masowo nie chce się zadbać o godziwą odrębność, uszanowanie specyfiki, czemu nie przeszkadza istnienie w województwie katowickim (choć już przeszkadza już śląskie). Jeżeli tak sądzimy, jak napisałem, to owszem, na wyścigi nawet niech Zagłębiacy zajmują odpowiednią na Śląsku pozycję, niech uczą dzieci, jak mają czuć, jako Ślązacy prawdziwi. Bowiem jest albo taka droga jak teraz przypomniałem - albo wzrost w ramach dookreślenia scalającego w ramach Wielkiego Zagłębia, aż poza Zawiercie, Olkusz, Jaworzno.Tylko - niech to będzie świadomym wyborem, odpowiednim określeniem Zagłębia. Jeżeli opcja "przyjęcia konieczności dziejowej", to nie na drodze manipulacyjnych decyzji polityków, jak ostatnio ześląszczająca dziełalność K. Górskiego i nie w oparciu o taką świadomość, jaką Prez. Górski zdaje się prezentować, idąc za spolegliwością rodem z aparatu komunistycznego.
        • Gość: Gran Re: to samo? - czy aby nie podobnie jak kopalnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:33
          Blaipios jesteś niereformowalny / technicznie /.
          W tym co piszesz jest olbrzymi sens ale strasznie cięzko sie to czyta. Daj sie
          chociaż namówić abyś poszczególne zdania zaczynał od nowego wiersza. To nie
          żart ! Tekst wymaga trochę "powietrza" inaczej odbiera się to jak zlewający się
          słowotok. Ale to tylko uwagi techniczne które w żadnym stopniu nie obniżają
          rangi Twego spojrzenia na rózne fakty. Miej litość nad czytajacymi !

Wracając do meritum - wiele osób w tej sprawie "czuje blusa", już się dość
          głosno mówi w miescie o tej aferce z pogotowiem. Może to własnie ona przeleje
          kielich goryczy i ktoś sie opamięta lub chociaż bedzie sie starał jakoś
          wytłumaczyć.

Blajpiosie - a moze podpowiesz coś praktycznego, co możnaby zrobić w tej
          sprawie bo boje się że poszczekamy a "karawana" pojedzie dalej.
          • kelo Re: to samo? - czy aby nie podobnie jak kopalnie? 03.02.06, 08:56
            Gość portalu: Gran napisał(a):

> Blaipios jesteś niereformowalny / technicznie /.
            > W tym co piszesz jest olbrzymi sens ale strasznie cięzko sie to czyta.[...]
            Miej litość nad czytajacymi !

To nie ja napisałem, ja się loguję.
            olo
            • Gość: Monikawanda Re: to samo? - czy aby nie podobnie jak kopalnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 08:10
              Przeczytałam wyjaśnienia p.Ornowskiego dotyczące tej sprawy.Bardzo logiczne i
              pewnie słuszne,ale ja sie boję,ze to nam nie wyjdzie na zdrowie
              • Gość: Dwernik Re: to samo? - czy aby nie podobnie jak kopalnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 01:09
                O to chodzi że wiele osob, na podstawie dotychczasowych różnych takich
                eksperymentów jakoś nie ma zaufania do ogólnikowych i nic nie wyjasniajacych
                zapewnień osób które już podjeły decyzje za nas wszystkich / Radny Ornowski /.

Tymbardziej że z głosów zamieszczonych na innych sosnowieckich portalach w tej
                sprawie nie ma prawie żadnych głosów popierajacych podporzadkowanie pogotowia
                katowickiej dyrekcji. Są natomiast rózne inne zarzuty wiążące się radnymi
                którzy tak łatwo dali się przekonać.

Nie mogę zrozumieć dlaczego np. Prezydent lub Pan Przewodniczacy RM w otwartym
                wystąpieniu nie może ustosunkować się do sprawy, wyjasnić, uzasadnić opinie w
                tej sprawie, przeciąć pasmo plotek i bajek.
                W mieście zaczyna huczeć a Oni dostojnie milczą - coś w tym musi być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka