Dodaj do ulubionych

II LO w Sosnowcu

IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 20:49
Jam to nie chwaląc się sprawił że jest wreszcie jest osobna lista dla Sosnowca.
Prawdopodobnie z lenistwa nikt nie zgłosił naszego miasta wcześniej.

A teraz do rzeczy. Czy II LO (Plater) jeszcze istnieje?
Biorąc pod uwagę ostatnie aktualizacje stron internetowych II LO, przestało ono
istnieć gdzieś w połowie 1999 ewentualnie na początku 2000.

Jestem absolwentem z ubiegłego wieku a konkretnie z 1987. Może ktoś się
łaskawie odezwie na tym forum.

Tomek Klimek

Obserwuj wątek
    • kadewu Re: II LO w Sosnowcu 30.07.01, 19:23
      Istnieje... Aktualizacje zdarzają się im rzadko, ale sama szkoła stoi, jest
      koloru różowo-jagodowego. Jestem absolwentką z 1993 roku; obecnie moja siostra
      jest tam w 3 klasie (klasycznej). Myślę, że sama szkoła ma się nieźle:-)
      Pozdrawiam kolegę absolwenta,
      Kasia
    • kadewu Re: II LO w Sosnowcu 02.08.01, 20:22
      Gdyby na forum pojawiła się jakaś jeszcze plateranka albo plateranin :-), niech
      napisze
      Kasia obecnie w Warszawie
      • Gość: Maciek Re: II LO w Sosnowcu IP: 10.31.10.* 03.08.01, 14:52
        A co Cię tam zagnało? I po co?
        Ja co prawda skończyłem Prusa, ale żonę mam z Plater,
        może to się też liczy?
        • kadewu Re: II LO w Sosnowcu 04.08.01, 16:30
          Do Wawy zagnała mnie miłość do studenta tutejszej uczelni:-) i chęć znalezienia
          lepszej pracy (3 lata uczyłam w liceum). Pozdrawiam małżonkę szanowną:). Do
          Prusa jeździliśmy na basen... W którym roku kończyliście?
          Kasia
    • Gość: ragazzo Re: II LO w Sosnowcu IP: 151.92.176.* 25.10.01, 14:53
      Bardzo milo znalezc komentarz o szkole, ktora tez ukonczylem (1991).
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
      Szczegolnie pozdrawiam prof. Miroslawa Augusciaka (byc moze przypadkiem tu
      kiedys zajrzy), ktoremu zawdzieczam naprawde wiele.

W.
      • Gość: MA Re: II LO w Sosnowcu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 23:43
        Gość portalu: ragazzo napisał(a):

> Bardzo milo znalezc komentarz o szkole, ktora tez ukonczylem (1991).
        > Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
        > Szczegolnie pozdrawiam prof. Miroslawa Augusciaka (byc moze przypadkiem tu
        > kiedys zajrzy), ktoremu zawdzieczam naprawde wiele.
        >
        > W.
        Przypadkiem i dość późno, ale natknąłem się na naprawdę miły tekst, o jaki
        coraz trudniej w naszej teraźniejszości - dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam
        wzajemnie.
        MA
      • Gość: eLBe Re: II LO w Sosnowcu IP: *.*.*.* 09.09.02, 12:44
        Pozdrowionka również dla prof. Mirka Auguściaka, toż to mój kolega z
        równoległej klasy w liceum. Tyle że w STASZICU!!!!!!!!! bo tam kończył.
        • Gość: MA Re: II LO w Sosnowcu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 20:00
          Gość portalu: eLBe napisał(a):

> Pozdrowionka również dla prof. Mirka Auguściaka, toż to mój kolega z
          > równoległej klasy w liceum. Tyle że w STASZICU!!!!!!!!! bo tam kończył.

nie jestem już co prawda profesorem, a tylko dyrektorem oddziału banku
          śląskiego (musiałem emigrować ze szkoły za chlebem)ale nieważne, nieważne także
          czy plater, czy staszic - ważne, że coś się ruszyło na tym forum - inne miasta
          mają 10 razy więcej do powiedzenia?
          Dlaczego?
          Pozdrowienia dla wszystkich.
    • Gość: marta Re: II LO w Sosnowcu IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 03:14
      Gość portalu: 2mek napisał(a):

> Jam to nie chwaląc się sprawił że jest wreszcie jest osobna lista dla
      Sosnowca.
      > Prawdopodobnie z lenistwa nikt nie zgłosił naszego miasta wcześniej.
      >
      > A teraz do rzeczy. Czy II LO (Plater) jeszcze istnieje?
      > Biorąc pod uwagę ostatnie aktualizacje stron internetowych II LO, przestało
      ono
      >
      > istnieć gdzieś w połowie 1999 ewentualnie na początku 2000.
      >
      > Jestem absolwentem z ubiegłego wieku a konkretnie z 1987. Może ktoś się
      > łaskawie odezwie na tym forum.
      >
      > Tomek Klimek
      >
      Ukonczylam Plater w 1998, brat podtrzymuje tradycje rodzinne i aktualnie sie
      uczy w naszym liceum. Jak kazda szkola zmienia sie, chociaz wydaje mi sie ze II
      L.O trzyma ta sama klase na czele z takimi wspanialymi profesorami jak prof
      Olesiak, Walinski, Gorzkowska, Kubicka, Wnek, Lakota, Kruszynska, Fajfer. I
      mimo ze nie jeden z nas roznie ocenial tych ludzi uczac sie(u jednych wzbudzali
      pozytywne emocje u innych wrecz odwrotne) mysle ze kazdy z perspektywy czasu
      wspomina ich z usmiechem na twarzy- i za to im dziekuje:)
      Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow i aktualnie uczacych sie:)
      " Kazdy z Plater to Bohater:)))
      • Gość: młoda Re: II LO w Sosnowcu IP: 62.233.185.* 04.01.03, 13:52
        A ja ucze sie w tej szkole i dopiero teraz zaczelam doceniac niektorych z
        nauczycieli.Uwielbiam prof.Kubicka oraz prof.Wnek.Ogromne pozdrowionka dla
        nich.To sa chyba jedyne nauczycielki w tej szkole(oraz prof.Gorzkowska),ktorym
        zalezy na tym abysmy sie czegos nauczyli.
        • gandzia27 Re: II LO w Sosnowcu 07.01.03, 22:00
          Witam wszystkich,
          Jestem absolwentką II LO z 1992 r. Bardzo miło wspominam tę szkołę oraz mojego
          nieocenionego wychowawcę i polonistę profesora Michała Walińskiego.
          Obecnie siedzę w Krakowie i powiem szczerze, że chętnie wróciłabym do
          Sosnowca... Tutaj trzyma mnie jednak praca.
          • Gość: Yogi Re: II LO w Sosnowcu IP: 195.117.221.* 09.01.03, 08:39
            Zartujesz? Cos mi sie wydaje,ze to wypowiedz pod publiczke...
            Jak mozna powiedziec,ze chce sie wracac z takiego miasta jak Krakow do
            Sosnowca...bez przesady.
            Krakow ma swoj niepowtarzlny klimat i nigdy nie wroce do Sosnowca na stale.Po
            prostu tu nie ma co robic.

Pozdrawiam.
            • sosnowiecki Re: II LO w Sosnowcu 09.01.03, 18:32
              Gość portalu: Yogi napisał(a):

> Zartujesz? Cos mi sie wydaje,ze to wypowiedz pod publiczke...
              > Jak mozna powiedziec,ze chce sie wracac z takiego miasta jak Krakow do
              > Sosnowca...bez przesady.
              > Krakow ma swoj niepowtarzlny klimat i nigdy nie wroce do Sosnowca na stale.Po
              > prostu tu nie ma co robic.
              >
              > Pozdrawiam.
              Takie miasto,pewnie.Klimacik to zapewne kupa zblazowanych niby-inteligentow roszczacych sobie prawo bycia najlepszymi.W dodatku nikt ich nie docenia(naprawde,mialem watpliwa przyjemnosc spotkania takich gostkow).
              Krakow jest ladnym miastem,ale sa jeszcze inne miasta o "niepowtarzalnym klimacie" przy ktorych to miasto wysiada.I co,chcesz sie tam przeprowadzic.Jak nie podoba Ci sie Sosnowiec to nie ubieraj tego w pseudo-bezstronny komentarz.Zreszta odleglosc do Krakowa nie jest daleka-kazdy moze mieszkac w naszym miescie i jezdzic do grodu Kraka by sie rozerwac.
              pozdr dla II LO(choc to nie moje wlasne) chodzilem)000000000000000000000000000000000000000000000000000
              A jak sie komu nie pod
            • gandzia27 Re: II LO w Sosnowcu 30.01.03, 19:16
              Wiesz, ja poznałam naprawdę Kraków bardzo dobrze. Nocne życie + knajpy + zabawa
              to jedno, a mentalność Krakusów drugie. Na każdym kroku centusiostwo,
              protekcjonizm, pseudointelektualizm. Oni targują się nawet z babą na targu o
              pietruszkę. Tzw. artyści krakowscy wychodzą mi już bokiem. To miasto nie
              oferuje nic młodym ludziom. To chyba tutaj narodziła się korupcja... To miasto,
              które ze swoją piękną architekturą jest nadal wiochą (nie obrażając innych
              prowincji). Zdobycie pracy jest równoznaczne z wygraniem miliona w totka. Pod
              tym względem wcale nie jest lepiej niż w Sosnowcu.
              Wolałabym już Wrocław lub przedsiębiorczy Poznań. Kraków by tylko leżał do góry
              brzuchem i brał kasę za nic. Nie dziwię się Warszawiakom, że pałają antypatią
              do Krakowa.
              Mam już dość płacenia burżujowi majątku za obskurną kawalerkę. W Sosnowcu
              wynjamą mi za taką sumę pełnowartościowe mieszkanie w centrum. Chwila
              przeprowadzki się zbliża, bo mój pracodawca - Krakus wpadł na pomysł likwidacji
              firmy. Ot, taki miał kaprys. Jego broszka, a mnie już tu nic nie trzyma.
        • flynn Re: II LO w Sosnowcu 31.01.03, 19:22
          Elunia, której zależy żeby nauczyć kogoś to chyba żart?! robienie materiału po
          łebkach, byle zmieścić się w roku szkolnym - to ona. skończyłam plater w 89r. i
          najmilej wspominam Celkę (prof. Żak) - potrafi naprawdę nauczyć i zachęcić
          człowieka do nauki oraz to, że nauczyłam się tam podstaw angielskiego (bez
          korepetycji)i dzięki temu nie mam teraz absolutnie żadnych problemów z tym
          językiem.
    • Gość: Flora Re: II LO w Sosnowcu IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.02.03, 21:15
      Lza sie w oku kreci... Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow i profesorow.
      Jak to przyjemnie sie spotkac, nawet wirtualnie. Czy ktos wie kiedy (czy w
      ogole) bedzie nastepny zjazd absolwentow? Ciekawa jestem 'co sie stalo z nasza
      klasa' (matura 92, ogolny z rozszerzonym angielskim, wych. Gosia)

xxx

Flora
      (od dluzszego czasu w Londynie)

• Gość: 2mek Re: II LO w Sosnowcu IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 06:43
        Z moich obliczeń wynika że kolejna rocznica (95-a)założenia szkoły będzie
        świętowana jesienią 2003 lub na wiosnę 2004.

Czy może ktoś jest w stanie to potwierdzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka