Dodaj do ulubionych

Katechetka nie lubi Halloween

• Gość: Itachi Katechetka nie lubi Halloween IP: 148.81.229.* 23.09.08, 12:38
      proponuje zakazac kraszenia jajek na wielkanoc, Jezus umiera na krzyzu a
      ludzie wtedy nabiał malują - skandal 0_o
    • Gość: anglistka ja się zgadzam z katechetką IP: *.chello.pl 02.10.08, 23:27
      Zgadzam się z tą katechetką z kilku względów:
      1 -mamy swoje zwyczaje i niechałbym niedługo jeść indyka w święto dziękczynienia
      i mieć tutaj drugich stanów
      2-żeby coś naśladować trzeba wiedzieć po co się to coś robi i jaka jest geneza
      święta--->radze zajrzeć głębiej do źródeł
      3- poza tym to jest komercja i kasa--->hmm ciekawa jestem jakie zyski będą mieć
      hipermarkety ze sprzedaży gadżetów i strojów dla dzieci i nie tylko.

GRATULUJE PANI KATECHETCE ODWAGI,ja niestety muszę kupić dla siebie jakiś strój
      i dynie bo nie miałam odwagi powiedzieć szefowej, jakie jest moje zdanie na ten
      temat. :(

• Gość: co wos obchodzi pieprzyta bzdury wszyscy IP: 89.174.8.* 03.10.08, 12:40
        Wy wszyscy chcielibyśta być bardzo bagaci, mieć szczęśliwo rodzina, piykny dom z
        ogrodem, ale żeby sie nic przy tym nie narobić. Tak myślita Wy śląskie pierony !
    • Gość: normalny Katechetka nie lubi Halloween IP: *.zamek.szczecin.pl 06.10.08, 13:28
      Polska paranoja! Polska to kraj coraz bardziej paranoików! A może by tak w
      końcu pozwolić ludziom wierzyć lub nie według ich własnych przekonań a nie
      zakazywać i piętnować każdego kto tylko śmie nie wierzyć albo nie stosować
      starych durnych zabobonów!
      W wielu przypadkach śmierć to wybawienie z cierpienia i choroby. Dlaczego więc
      mamy ciągle płakać i dołować siebie i wszystkich dookoła? Zmarłych bliskich
      doskonale pamiętamy wszyscy i czcimy ich, ich życie i na pewno nam ich brak
      ale zabawa dziecięca w duchy dlaczego jest rozumiana jako brak szacunku dla
      zmarłych? Nikt nie robi przecież fety z tej okazji na cmentarzu! Walnijcie się
      w łebki w końcu i dajcie innym żyć normalnie moherowe oszołomy!!
    • Gość: slipknotka Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:11
      A ja kocham halloween w mojej szkole organizuja halloween bedziemy
      miec metaloteke i konkursy 27 bo 31 na cmentarz sie idzie .. A ja
      zapraszam pare osob na halloween do mojego domu ...
    • Gość: somon Katechetka nie lubi Halloween IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.08, 00:42
      halloween.friko.net/

Oczywiście Siostry dobrze zrobiły
    • Gość: Natalia Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:35
      Przecież to tylko zabawa i dzieci mają do niej prawo moim zdaniem to
      nie jest żadna obraza
    • Gość: Ina Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 22:42
      Katechetka to bardzo mądra kobieta. Oby takich coraz więcej.
      Podziwiam również beztroskę rodziców, którzy coraz młodsze dzieci
      oswajają z kultem śmierci, bo tym właśnie jest Halloween. Trumna
      staje się "ozdobą", a oświetlona dynia tylko nielicznym kojarzy się
      z duszą. Jeśli rodzice nie mają pojęcia o prawdziwej proweniencji
      tego wątpliwego święta, to nie mają prawa nazywać tego niewinną
      zabawą. Neron również swietnie sie bawił krzyżując i rzucając
      chrześcijan na pożarcie. A jednak dziś nikogo z nas to nie bawi.
      Czemu więc straszne i okrutne zwyczaje celtyckie mają bawić? Może
      przydałoby się trochę wiedzy z historii, szanowni Rodzice?
    • Gość: Czytelnik Katechetka nie lubi Halloween IP: *.po.opole.pl 03.11.08, 10:09
      To quasi "święto" to kult szatana. Jest to jedno z świąt
      satanistycznych. Napewno znajdą się głosy przeciwne tej wypowiedzi.
      Jednakże tych, którzy zaprzeczają tej tezie odsyłam do literatury
      dotyczącej sekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka