Dodaj do ulubionych

Polisa Generali

19.12.09, 14:48
Witam, mam polise ubezpieczeniowa w Generali. Agent przy
podpisywaniu umowy zapewnial mnie, ze w kazdej chwili bede mogl
wyplacic wplacone srodki. Zrobilem blad, ze dokladnie sie o to nie
dowiedzialem, poniewaz teraz okazuje sie ze jesli chcialbym
zlikwidowac polise przepadlyby mi wszytskie srodki dotychczas
wplacone.
Chcialbym sie dowiedziec, czy jest to legalne mimo podpisanej umowy.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
P
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Polisa Generali IP: 213.17.176.* 20.01.10, 07:04
      poprostu zostałeś wydymany :D podpisałeś umowę tzn. że się z nią
      zapoznałeś teraz on ściągnie z Ciebie prowizje a ty go możesz ......
      tak to jest jak się podpisuje takie rzeczy bez wcześniejszego
      przeczytania
      • Gość: INVICTUS Kancelaria Invictus skutecznie pomaga Klientom IP: *.play-internet.pl 14.11.14, 09:44
        Witam Państwa.
        Jestem prawnikiem z Kancelarii INVICTUS. Nasza Kancelaria od dłuższego czasu pomaga Klientom, oszukanym przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe. Skutecznie odzyskujemy środki z polis na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym tzw. polisolokat (m.in. od: Allianz, Aegon, Axa, Compensa, TU Europa, Generali, Nordea, Open Life, Skandia i innych) . Bez względu na to czy Państwa polisa została już rozwiązana (jeśli zostały nałożone opłaty likwidacyjne, także walczymy o ich zwrot) czy nadal ją Państwo opłacają ( w takiej sytuacji pomożemy rozwiązać ją tak, aby Państwo jak najmniej stracili). Prowadzimy postępowania przeciwko ww. towarzystwom ubezpieczeniowym. Co ważne nie pobieramy żadnych opłat na start, więc tak naprawdę niczego Państwo nie ryzykują.
        Więcej informacji o zakresie naszej działalności mogą Państwo przeczytać na naszej stronie internetowej : www.ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl
        W razie pytań zapraszam do kontaktu: telefonicznego : 71 307 04 84/ 733 171 161
        lub mailowego: kontakt@ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: INVICTUS Re: Kancelaria Invictus skutecznie pomaga Kliento IP: *.play-internet.pl 23.01.15, 09:43
          Witam,
          w odpowiedzi na liczne zapytania informuję, że nasza Kancelaria cały proces prowadzi za Klienta więc tak naprawdę nie muszą Państwo uczestniczyć w rozprawie sądowej. Informujemy Klienta, kiedy się ona odbywa jednak nie ma konieczności, żeby Państwo w niej uczestniczyli. Nasi prawnicy będą reprezentowali Państwa interesy.

Zapraszam do kontaktu : 71 307 04 84/ 733 171 161
          lub mail: kontakt@ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl
    • Gość: gosc Re: Polisa Generali IP: *.chello.pl 24.01.10, 16:46
      Sluchaj mozesz wyplacic pieniadze tylko ze on czesc ci potraca, najlepiej
      potrzymaj je te 10 lat bynajmniej wtedy nic ci nie potraca
      • Gość: Kancelaria Lex Re: Polisa Generali IP: 91.90.165.* 03.10.14, 09:27
        Witam,
        reprezentuję Kancelarię Prawną LEX z Wrocławia.
        Nasza Kancelaria zajmuje się odzyskiwaniem opłat likwidacyjnych z tytułu rozwiązania umowy ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym ze składką regularną , tzw. polisolokat oraz rozwiązywania umów bez ryzyka ponoszenia opłat.

W praktyce oznacza to, że nie pobieramy żadnych opłat wstępnych od Klienta (WPS, opłata adwokacka i inne). Opłata dla Kancelarii jest dopiero wtedy kiedy odzyskamy Twoje pieniądze. (od razu odpowiadam: jeśli nam się nie uda wygrać sprawy to i tak całe koszty bierzemy na siebie więc i tak Klient nic za to nie płaci).

Jesteśmy w stanie przeprowadzić cały proces związany z dochodzeniem ww. roszczeń od ubezpieczycieli i banków w krótkim okresie, przy minimum formalności i absolutnym wyeliminowaniu kosztów ze strony klientów. Klient nie ponosi żadnego ryzyka finansowego związanego z nawiązaniem współpracy z Kancelarią.
        Mamy skuteczność na poziomie 97%.

Jeśli mają Państwo pytania zapraszam na : www.kancelaria-lex.org lub do kontaktu telefonicznego: (71) 307 13 00

Pozdrawiam.
    • Gość: Kamila Re: Polisa Generali IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 19:48
      a czytał Pan umowe? czyta sie to, co sie podpisuje bez wzgledu na to jak ladnie
      gadają!
    • lisello Re: Polisa Generali 17.11.10, 19:45
      agenci nie do końca są szczerzy bo oni za podpisaną umowę dostają prowizję, tak więc umowę trzeba czytać i jeśli masz jakieś pretensje to tylko do siebie.
      • seth-gecko Re: Polisa Generali 18.11.10, 22:32
        agent przeważnie mówi o najważniejszych rzeczach, ale zawsze warto zapoznać się z umową osobiści żeby poznać więcej szczegółów
      • miken1200 Re: Polisa Generali 16.05.11, 12:36
        A tak opluwane w sieci AKTIO na seminariach biznesowych dokładnie tłumaczy, że za zerwanie umowy przed czasem są takie, a takie "kary". A sprzedają właśnie polisy Generali Omniprofit.
    • Gość: wienco Re: Polisa Generali IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 14:55
      Niestety firmy oferujące polisy oraz fundusze inwestycyjne mają prawo pobierać takie horrendalne prowizje od zerwania umowy. Również się nadziałem na taki fakt u jednego z Białostockich doradców finansowych. Zastrzegłem, że zależy mi tylko i wyłącznie na 5 letnim funduszu. Osoba z Finances 4 You zaproponowała mi Generali, mówiąc, że jak najbardziej po pięciu latach bez problemu będę mógł sobie wypłacić wpłacony kapitał wraz z zyskiem. Doradca jednak nie poinformował mnie o kosztach związanych z wyciągnięciem pieniędzy, czyli ponad połowa wpłaconych środków przepada. Przeczytałem regulamin dopiero po podpisaniu dokumentów, i doczytałem się iż mam 30 dni na zerwanie umowy z Generali od momentu podpisania dokumentów bez ponoszenia jakichkolwiek strat.
      Z tym, że na zwrot czekam już od ponad dwóch tygodni, a przelewu jak nie było, tak i niema.
      • aniakowallex Re: Polisa Generali 01.09.16, 10:32
        Witam,

Mam przyjemność reprezentować kancelarię LEX, która pomaga w odzyskaniu bezprawnie naliczonych opłat za rezygnację z polisy. Stoimy po stronie poszkodowanych przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe, które bezprawnie próbują zgarnąć Państwa ciężko zarobione pieniądze, pod pozorem opłat likwidacyjnych.
        Nasza kancelaria specjalizuje się odzyskiwaniem niewypłaconych środków i może pochwalić się bardzo wysoką skutecznością swoich działań. Świadczą o tym przede wszystkim opinie naszych zadowolonych klientów na portalach społecznościowych czy forach internetowych.
        Zachęcam do kontaktu mailowego i telefonicznego, postaram się odpowiedzieć na wszelkie nurtujące Państwa pytania.

Pozdrawiam serdecznie,
        Magdalena Szymańska
        e-mail: m.szymanska@kancelaria-lex.org
    • Gość: jolka3752 Re: Polisa Generali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:07
      Generali Omni profit namówiło mnie na program z coroczną składką 15 tys. przez 10 lat. Pieniądze miały być inwestowane i pomnażane. Po pół roku zaczęły topnieć. Aby uniknąć dalszych strat postanowiłem się wycofać. Generali powiedziało że nie ma sprawy, ale opłata za rezygnację wynosi 98% wpłaconej kwoty. Tabela opłat nie jest dostępna u agentów, ani w oddziałach, a nawet na stronie internetowej. Trzeba o nią poprosić osobiście w centrali. Ponieważ zbliżał się termin następnej składki, postanowiłem poświęcić 15 tys w tym roku, niż 30 tys w przyszłym. Każde pieniądze tam wpływające, przepadają.
      • Gość: ja Re: Polisa Generali IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.12, 11:35
        tabela wypłaty w kolejnych latach jest dostępna w OWU ubezpieczenia
      • Gość: gugu Re: Polisa Generali IP: *.biznes.mm.pl 31.01.13, 21:12
        ale bzdury gadasz, to jest długoterminowa inwestycja, w pierwszych latach tracisz prawie wszystko, ale już po 10 zyskujesz, dodatkowo masz przez cały okres ubezpieczenie, i co ty na to, ja też wpłacam tylko nie tyle, i spie spokojnie, może nie ma kokosów, ale jakby mnie brakło to przynajmniej rodzina weźmie sumę ubezpieczenia
    • Gość: Kama Re: Polisa Generali IP: *.as13285.net 05.12.11, 12:31
      witam, tez jestem stratna 100% po pol roku zdecydowalam sie wycofac widzac ze moje srodki juz stopnialy o jakies 10% mimo zapewnien agenta o bezpiecznych inwestycjach. Sadze ze jakbym jeszcze podliczyla ich oplaty za prowadzenie to wartosc by byla 20% nizsza wole stracic teraz te 2400 wplacone niz 20,000 za 10 lat.....lepiej samemu bawic sie w gielde niz przez posrednikow a agenci to nic innego jak akwizytorzy i beda mowic rozne rzeczy i uciekac sie do roznych sztuczek by zlapac klienta
    • Gość: ewa Re: Polisa Generali IP: *.jmdi.pl 23.03.12, 09:16
      No własnie sama jestem ciekawa jak to działa. A Generali tez mnie interesuje. Natomiast z tego co wiem i co czytałam nie mozna przez 2 lata wypłacać zgromadzonych środków.Ale o to trzeba własnie dokładnie zapytać agenta.
      • Gość: Kornel Re: Polisa Generali IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 19:47
        Zapewne agent nie przekazał wam, ze są to inwestycje długoterminowe? Tzn, że w pierwszym okresie wpłacania pieniędzy nie zarabiacie i prawie na pewno tracicie. Niestety właśnie na tym polega giełda, musisz stracić, aby w końcu zyskać. Wielu ludzi tego nie rozumie i gdy tylko zobaczą, że zamiast zarabiać tracą, wycofują się z umowy. Taki fundusz należy oceniać dopiero po kilku latach jego działania.
        • Gość: Yellowss Re: Polisa Generali IP: *.centertel.pl 15.04.13, 10:21
          Sprzedam Polisę Generali OmniProfit (cesja):
          Początek okresu ubezpieczenia: 2012-06
          Okres trwania umowy: bezterminowo (10 lat)
          Aktualny status polisy: aktywna
          Częstotliwość opłacania składek: miesięczna
          Wysokość wymaganej składki regularnej: 300 zł
          Data wymagalności kolejnej składki: 2013-06
          Wartość polisy ok 3670
          Obowiązkowe opłacanie składki przez 5 lat od pierwszej składki (czyli do 2017r)
          Propozycję proszę kierować na maila: yellowss@wp.pl

Inwestowanie ogolnie nie przynioslo strat, ja akurat potrzebuje tych pieniedzy teraz wiec musze ja sprzedac. Gdyby nie bylo takiej potrzeby nadal bym inwestowala, bo przyniosla oczekiwane zyski.
          • mariuszdawid Re: Polisa Generali 01.05.13, 17:50
            witam

proponuję 500 zł odkupu
          • daniel2109 Re: Polisa Generali 02.10.13, 12:52
            Jeśli znasz osoby które straciły pieniądze na polisach inwestycyjnych czy ubezpieczeniowych . Z polisy inwestycyjnej którą masz w: Generali, Compensa, Nordea, Aegon i innych - napisz na adres bankwmlm@gmail.com Kancelaria współpracująca z Paytarde zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy z upadłych polis nawet 15 lat wstecz..

Mozecie na tym zarobić pomagając ludziom , którzy już sie pogodzili z utrata pieniędzy. Jest to niespotykany dotąd sposób na zarobienie pieniędzy. Ludzie którzy utracili np po 100 000 zł na tych polisach i zabetonowali to, że je utracili na zawsze. Jeśli im powiesz, że mogą po prostu dostać nawet 99% od tych kwot! i to w ciągu 2 miesięcy! to wyobraźcie sobie ich radość. Można negocjować wysokość prowizji z tych odzyskanych od klienta kancelarii kwot jak jest się klubowiczem Paytrade, gdzie wynosi to min 3%. Klienta nic nie kosztuje złożenie wniosku o odzyskanie pieniędzy.

Okazuje się, że przez wiele lat polscy urzędnicy nie zauważyli błędnych wpisów w polisach, dzięki czemu można odzyskiwać teraz te pieniądze.

Kancelaria odzyskuje pieniądze również z tytulu błedów medycznych, oraz popularne ostatnio, czyli możemy dostać odszkodowanie za utratę części nieruchomości osób mieszkających przy lotniskach. Dotyczy lotnisk prywatnych, wojskowych , jak i cywilnych. Czyli osoby mieszkające 10-15 km od lotniska mogą odzyskać kase z tego względu że samoloty w ich regionie np. za nisko latają :).Utrata wartości części nieruchomości może wynosić nawet 45% im bliżej lotniska tym więcej % utraty części nieruchomości.

Po więcej informacji zapraszam na priv. oraz na email: bankwmlm@gmail.com więcej na stronie twojakasa.com.pl/paytrade/polisy/ oraz na twojakasa.com.pl/paytrade/van-hagen-kolejna-sprawa-tym-razem-skandia/ i tu: twojakasa.com.pl/paytrade/bo-musi-byc-sprawiedliwie/
    • xmms Re: Polisa Generali 17.04.13, 19:57
      Po 1 tak jak inni tu piszą, należy pytać, czytać a nie na słowo wierzyć doradcy.
      Po 2 Generali ma polisy na 10 z opcją 5 lat. Tzn, że kapitał jaki się wypracował można wypłacić ale nie to co się wpłaciło. Tylko tą część , którą się zarobiło. Po 10 latach można wypłacić wszystko. To nie jest nic dziwnego, bo na tym polegają fundusze inwestycyjne. Jeśli ktoś się chcę w to bawić to niech najpierw zajrzy do Google i poczyta trochę jak funkcjonuję taki instrument.
      Po 3 jeśli już zdobędziemy informację na temat funduszy to zauważymy również, że fundusz albo traci albo zyskuje zależy jak się nim inwestuje. Nie należy tam wpłacać pieniądze i zostawiać , niech leżą ale interesować się tym , zmieniać (alokować) fundusze na inne. Jeśli ktoś traci, to po prostu tam nie zagląda i się nie interesuje. Tak było w moim przypadku, gdzie firma, której polecam a mianowicie FINANCIAL TRUST z Poznania łącznie z Panem Januszem Peplińskim sprzedała ów polisę mi. Dopiero z firmą Invest Finance Group, po przez szkolenia i opiekę merytoryczną wyprowadzam środki na koncie na prostą. Obecnie na obligację, ponieważ na akcjach traciła.
    • damian.pw Re: Polisa Generali 04.05.13, 21:31
      Jest to nielegalne - klauzula o tych wysokich kosztach za likwidację jest wpisana do rejestru klauzul niedozwolonych, poszukaj w internecie znajdziesz co nieco o tym. Sam jestem w trakcie pisania pisma do Rzecznika Ubezpieczonych w podobnej sprawie.
      • na-k Pomogę odzyskać opłaty likwidacyjne 04.07.13, 20:18
        Pomogę odzyskać opłaty likwidacyjne naliczane przez firmy ubezpieczeniowe i banki.

Z racji moich kontaktów zawodowych współpracuję z doradcami finansowymi oraz kancelarią prawną, dzięki którym skutecznie odzyskuję opłaty likwidacyjne z produktów Aegon, Axy, Skandii, Generali, Nordei, Open Life, TU Europa, Allianz i Getin Bank. Przyjmuję również sprawy przeciwko innym firmom. Pomagam w prowadzeniu postępowania przedsądowego i sądowego, od początku do końca.

Na razie wszystkie prowadzone przeze mnie postępowania zakończyły się odzyskaniem pieniędzy - dotyczy to opłat likwidacyjnych od 30% do 100%, zarówno dla osób które dopiero zawarły umowę, jak również dla osób, które mają te produkty od wielu lat.

Wynagrodzenie pobieram dopiero po odzyskaniu pieniędzy. Na początek Klient płaci tylko 500 zł na koszty całego postępowania.

W sprawie pytań proszę pisać na maila natalia.anna.kos[at]gmail.com. Pozdrawiam
        • kancelariaprawniczaks1 Re: Pomogę odzyskać opłaty likwidacyjne 11.03.15, 14:14
          Witam serdecznie Kancelaria Prawnicza Krystyny Szylar zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy z opłat likwidacyjnych.
          Nie pobieramy żadnych opłat sądowych całe ryzyko bierzemy na siebie
          zapraszamy na bezpłatną analizę prawną 730662724
    • mejlander22 Re: Polisa Generali 01.09.13, 17:09
      witam.Rowniez mam podobny problem.Udalo sie cos z tym zrobic?pozdrawiam
      • Gość: pomogę Re: Polisa Generali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.13, 02:11
        można odzyskać pieniądze utracone w tej polisie nawet 15 lat wstecz. bo lamaly prawo. więcej na stronie twojakasa.com.pl/paytrade/polisy i emailem bankwmlm@gmail.com
    • Gość: pomagam Re: Polisa Generali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.13, 02:08
      hej. możesz odzyskać te pieniądze więcej pod emailem bankwmlm@gmail.com albo na stronie twojakasa.com.pl/paytrade/polisy
    • investhelp.pl Re: Polisa Generali 25.05.14, 19:29
      Pieniądze w polisach są zawsze utrzymywane zgodnie z zawartą umową - jeżeli potrzebujesz wsparcia inwestycyjnego. Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy

investhelp.pl/strategia-invest-help/
      • Gość: wspolnypozew Re: Polisa Generali IP: *.cable.net-inotel.pl 19.07.14, 07:14

Witam,
        pojawiły się nowe możliwości odzyskiwania swojego kapitału z polis Axa, Generali, Aegon itp.
        Jeśli jeszcze nie dopisaliście się do żadnego pozwu zbiorowego zapraszam do nowej grupy:

wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/axa-aegon-skanda-generali
        Wkrótce na łamach grupy będą opublikowane informacje na temat planowanych działań.

Żadnych kosztów "wstępnych" - prowizja tylko za efekt !
        • Gość: KancelariaLex Kancelaria LEX IP: 91.90.165.* 22.08.14, 10:36
          Witam,
          reprezentuję Kancelarię Prawną LEX z Wrocławia.
          Nasza Kancelaria zajmuje się odzyskiwaniem opłat likwidacyjnych z tytułu rozwiązania umowy ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym ze składką regularną , tzw. polisolokat oraz rozwiązywania umów bez ryzyka ponoszenia opłat.

W praktyce oznacza to, że nie pobieramy żadnych opłat wstępnych od Klienta (WPS, opłata adwokacka i inne). Opłata dla Kancelarii jest dopiero wtedy kiedy odzyskamy Twoje pieniądze. (od razu odpowiadam: jeśli nam się nie uda wygrać sprawy to i tak całe koszty bierzemy na siebie więc i tak Klient nic za to nie płaci).

Jesteśmy w stanie przeprowadzić cały proces związany z dochodzeniem ww. roszczeń od ubezpieczycieli i banków w krótkim okresie, przy minimum formalności i absolutnym wyeliminowaniu kosztów ze strony klientów. Klient nie ponosi żadnego ryzyka finansowego związanego z nawiązaniem współpracy z Kancelarią.
          Mamy skuteczność na poziomie 97%.

Jeśli mają Państwo pytania zapraszam na : www.kancelaria-lex.org  lub do kontaktu telefonicznego: (71) 307 13 00

Pozdrawiam.
          • oplatylikwidacyjne.pl Re: Kancelaria LEX 20.11.14, 09:57
            Jeśli sprawa jest aktualna i szukasz skutecznej pomocy, to zadzwoń: 791 557 507 bądź też napisz na: kontakt@oplatylikwidacyjne.pl

Pomogę w odzyskiwaniu zwrotu opłat likwidacyjnych. Nawet jeśli sprawa będzie bardzo skomplikowana to współpracuję z wykwalifikowanymi nawet w wąskich specjalizacjach ekspertami.
            W postępowaniu sądowym współdziałam z wyspecjalizowaną w sprawach ubezpieczeniowych Kancelarią.
            Z każdych problemów można wyjść obronną ręką. Trzeba tylko trafić na kogoś, kto rzeczywiście ma doświadczenie i sukcesy a nie dopiero będzie uczył się na Twoim przypadku.

Co ważne:
            Istnieje możliwość poprowadzenia sprawy bez ponoszenia kosztów przez Klienta.
    • Gość: komentator Re: Polisa Generali IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 22.02.16, 10:48
      Nie zgadzam się z tymi wszystkimi spośród Państwa, którzy piszą tutaj, że człowiek może mieć sam do siebie pretensje, że nie przeczytał tego, co podpisywał, a o czym rozmawiał z agentem. Słowo agenta jest tak samo ważne jak podpisywany dokument, jeśli agent zapewniał klienta, że może wypłacić środki w takim i takim czasie, wbrew temu, co stało w treści dokumentu, to potwierdzał niejako treść tego ostatniego. Zatem z premedytacją wprowadził klienta w błąd (swoją drogą ciekawe, czy i on sam zapoznał się dokładnie z dokumentami..?). Niestety najwyraźniej żyjemy w czasach, w których słowo paradoksalnie znaczy już tyle, co zwykłe gó... (paradoksalnie, bo większość firm nagrywa przecież rozmowy telefoniczne w celu zwiększenia bezpieczeństwa). Jak na ironię tylko w sytuacjach biznesowych, bo wyobraźmy sobie rzeczywistość, kiedy sporządzamy umowy i aneksy w każdej bez wyjątku sprawie: robienia zakupów, wyrzucania śmieci, umawiania się na imprezy rodzinne, stawiania sobie filiżanki kawy w barze czy kontaktach intymnych ze swoim partnerem, etc. Podsumowując, każdy agent Generali czy innej agencji do robienia pieniędzy na pieniądzach powinien się najnormalniej w świecie wstydzić lub przynajmniej wysłać informację zwrotną przed każdą rozmową, że z jego ust toczyć się będzie zwyczajny kał.
    • kasiator Re: Polisa Generali 25.02.16, 09:54
      No jeżeli podpisałeś umowę to jest to legalne. Nie wydaje mi sie zeby Cię oszukali. Miałam z nimi do czynienia. I nei ukrywam, że jak dla mnie jest to najlepsze towarzystwo... i mi konsultant powiedział wszytkie potrzebne informacje. Zadzwoń do nich. Myśle, że jak im przedstawisz sprawę to pomogą.
      • alanowakopole Re: Polisa Generali 17.03.16, 15:24
        Mysle, ze powinienes sie podzielic tym z uzytkownikami forum na www.oszuakniprzezpolisy.pl
        Tam jest sporo takich z tego "doborowego" towarzystwa Generali :)
    • hiekws Re: Polisa Generali 20.06.19, 08:43
      blazar.pl/odzyskanie-pieniedzy-z-polis-inwestycyjnych-strata-na-polisach/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka