placebo99 08.08.11, 17:20 Wielki galop do klopa wystartwaaaaaaałłłłłł....!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qibic Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 08.08.11, 17:21 No to bajka franek w góre, nieruchomości w dół, koniec RnS i inne rekomendacje, zdaje się że za rok sobie kupię domek pod Warszawą za 300k :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bat_oczir Re: Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 08.08.11, 17:41 pl.wikipedia.org/wiki/Koprolalia uleczalne, ale im dłużej odkładasz początek terapii, tym szanse maleją :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
as_10 Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 08.08.11, 17:59 Dlaczego akurat w dniach największych spadków giełdowych GW wstrzymuje publikacje wykresów wskaźników WIG na stronach ekonomicznych? Nie da się skutecznie zastąpić rzetelnej informacji bezpośrednim wpływaniem na postawę odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz szans 08.08.11, 18:14 ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz szans splacic tych kredytow, bank Szwajcarii po 4 dniach walki o kurs musial oglosic kapitulacje. Nie maja szans, caly swiat gra przeciwko frankowi i wam do tego dochodzi carry trade . A do tego jeszcze inflacja dobija, wszystko coraz drozsze, Od listopada wchodzi nowe prawo ze mozna eksmitowac pod most bez zapewnienia lokalu zastepczego. Wiec albo sie zwolacie i zrobicie marsz oburzonych na franka i ruszycie na sejm zaprowadzic komunizm i znajconalizowac mieszkania albo w listopadzie wyladujecie pod mostem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 Re: ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz sza 08.08.11, 18:19 juz prawie 3,81. + spread to np w getinie macie do splaty juz po kursie 4 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr Re: ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz sza 08.08.11, 18:58 > juz prawie 3,81. + spread to np w getinie macie do splaty juz po kursie 4 zł E tam, przesadzasz - zaledwie 3.9633. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnymaczupikczu Re: ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz sza 08.08.11, 19:20 na jakiej podstawie uważasz że frank nie będzie tańszy w perspektywie 10-20-30 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr Re: ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz sza 08.08.11, 19:45 > na jakiej podstawie uważasz że frank nie będzie tańszy w perspektywie 10-20-30 > lat ? A na jakiej podstawie uważasz, że będzie? Przypomnę Ci, że w 2008 roku tzw. doradcy uważali, że 2,80 to nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: ludzie musicie sie pogodzic nie macie juz sza 08.08.11, 20:22 Może miał rację? Może po 2,80 to franek już rzeczywiście nigdy nie będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr placebo - idź się utop, bo na leczenie za późno 08.08.11, 19:08 Sam byłem osobą wyśmiewaną, wyzywaną od idiotów itp, itd gdy pisałem w 2008 i wcześniejszych latach, że branie kredytu w CHF jest delikatnie pisząc ryzykowne. A mimo to mam dla Ciebie radę: pochyl się weź rozpęd walnij łbem w mur. Pomóc pewnie nie pomoże, ale gorzej też nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ordnung Kurs franka znów pobił rekord. Przekroczył 3,80 zł 08.08.11, 19:15 Jeden z moich znajomych - doradca finansowy - zapytał kiedyś swojego klienta, który uparł się na kredyt indeksowany do CHF (a był wówczas kurs 3,09): - Czy jest pan przekonany? A jeżeli kurs pójdzie do góry? - Wyżej już nie będzie! - odpowiedział klient i zaciągnął kredyt na mieszkanie we franku szwajcarskim. Mieszkanie jeszcze nie jest ukończone, stan zaawansowania inwestycji szacuje się na 60%. A tu już więcej do spłaty. Głupich nie sieją... Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Niech szybko rośnie i przekracza 4 ! 08.08.11, 20:30 A ja właśnie teraz biorę kredyt w CHF. Za kilka dosłownie dni. Żaden doradca mi nie doradzał. Sam wykombinowałem, że za kilka lat przewalutuję sobie kredyt jak franek się obniży. Będę miał dług o połowę niższy ! He ! Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wania Re: Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 08.08.11, 19:45 Ciekawe, bo mój zapyziały bank policzył mi przy ostatniej racie kredytu po 3,81 - to ja miałam rekord juz 3 dni temu... Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr Re: Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 08.08.11, 19:46 > Ciekawe, bo mój zapyziały bank policzył mi przy ostatniej racie kredytu po 3,81 > - to ja miałam rekord juz 3 dni temu... Nie, rekord masz dzisiaj. 3,81 trzy dni temu to miałaś kurs sprzedaży, dziś jest to kurs średni. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_wania Re: Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 09.08.11, 09:09 Wieeeem... Ale to całe podniecanie się REKORDAMI już mnie letko wnerwia. Odpowiedz Link Zgłoś
anty65 Kryzys, wielki kryzys 08.08.11, 20:14 Czy czasem już ktoś nie odtrąbił końca kryzysu? Niestety, nie jestem ździwiony, że sprawy tak się toczą. Mimo tego, że zapowiadano napisanie podręczników ekonomii na nowo, nic takiego się nie stało. Sądzę, że optymiści kupują teraz złoto, a pesymiści konserwy. Odpowiedz Link Zgłoś
leonow32 Re: Kryzys, wielki kryzys 08.08.11, 22:02 haha dobre :) Ale szczerze współczuję tym ludziom, którzy dali się naciągnąć na kredyty we frankach. Odpowiedz Link Zgłoś
easydobranocka Re: Kurs franka znów pobił rekord: 3,78 zł 10.08.11, 12:20 Wczoraj kurs Frana osiągnął 4zł.według mnie do końca roku może osiągnąć 5-6 zł.Na razie nie powoiało optymizmem na GPW.Jeśli tak dalej pójdzie osoby mające kredyt we franku ,będą zgrzytały zębami ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś