IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 01:18
Witam. Mam okolo 3 ts. Zastanaiwaim sie nad zainwestowaniem ich po 1000 z ł w
społki:
PROCHNIK PP
INSTAL
IBSYSTEM.

Co o tym sadzicie? A mozez wszytsko w jednego z nich? Poradcie cos.
A p rzy okazji co to oznacza ze PROCHNIK wprowadza nowe akcje - dla mnie jako
osoby chcacej kupic jej udzialy
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: 3 pewne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.02.05, 15:01
      Proste - próchnik duże ryzyko, ale i duży potencjalny zysk - w krótkim terminie
      raczej do dołu, w długim - zależy od realizacji przyjętej strategii.
      IB SYSTEM - zwyżka na bank.
      INSTAL - trochę poszedł w góre, ale dziś spokojnieszy.
      Jakie masz prowizje w DM? Może warto kupić tylko dwie spółki.
      • Gość: PP Re: 3 pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:45
        Ja bym się zastanowił, czy inwestycja na giełdzie z kwotą 3 tys.
        ma jakikolwiek sens, tym bardziej że nie idzie za tym
        choć minimalna wiedza o rynku...
        W twoim przypadku inwestycja w prawa poboru Próchnika to samobójstwo
        (trzeba wiedzieć do czego służą)

Bez urazy, ale lepiej na zdrowie wyjdzie Ci gra na sucho.
    • Gość: Zibi Re: Na giełdzie nic nie jest pewne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 17:13
      Już samo pytanie dyskwalifikuje Ciebie jako gracza giełdowego. Ja wiem, że nie
      ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi, ale Ty chcesz aby ktoś za Ciebie
      pojdął decyzję i zaakceptował Twój wybór obiecując Tobie, że to są pewniaki,
      których kurs na pewno wzrośnie.
      Twój dobór spółek polegał na jednym kryterium - cena jest niska więc wg Ciebie
      już warto kupić. Przypuszczam, że należysz do tej grupy osób (łącznie z naszym
      V-ce Premierem), które myślą, że kursy na giełdzie mogą tylko rosnąć.
      A co wiesz o wybranych przez Ciebie spółkach (PP traktuję na równi z akcjami
      ponieważ za jakiś czas zostaną zamienione na akcje). Czy wiesz jaka jest wycena
      akcji tych spółek, czy przynoszą zyski a może straty, jakie mają perspektywy
      rozwoju itd. itd..... A może spółki, których akcje chcesz nabyć są zagrożone
      bankructwem?.
      Musisz przyjąć do wiadomości, że nie ma ludzi, którzy potrafią dokładnie
      przewidywać czy kurs danej spółki będzie rósł czy spadał. Dzisiaj rano czytałem
      3 opinie zawodowych analityków na temat jak będzie kształtował się w dniu
      dzisiejszym index WIG20. 2-ch przewidywało wzrosty a 1 dalszy spadek. Pewne
      tendencje można przewidywać w dłuższym terminie i to raczej w globalnej skali
      niż szczegółowo ponieważ nigdy nie możesz być pewien, czy walne zgromadzenie
      spółki nie wymyśli jakiejś okradającej inwestorów emisji (teraz to się nazywa
      emisja motywacyjna).
      Wracając jeszcze do Twojej decyzji kupna. Czy wybrałeś już punkt wejścia w
      posiadanie tych akcji i ewentualny punkt wyjścia gdyby inwestycja okazała się
      nietrafiona ?
      I na koniec drobna uwaga: opinie na różnych forach czytaj i poddawaj analizie.
      Czasami nawet można znaleźć ciekawe informacje. Ale są też fałszywe opinie i
      rekomendacje. Uważaj, szczególnie na takie, których autorzy obiecują bardzo
      szybki wzrost cen akcji. Jeśli Tobie uda sie wskoczyć do pędzącego już pociągu,
      to pewnie zostaniesz już w nim na długo bo ci, którzy zachęcali do wskoczenia
      dawno już wysiedą i to z twoimi pieniędzmi.
      A co do wybranych przez Ciebie spółek nie mam opinii poniewa się nimi nie
      intersuję.
    • Gość: tygrys Re: 3 pewne IP: *.net.autocom.pl 10.02.05, 17:33
      Tylko kontrakty
      moosw.republika.pl/
      • Gość: baiano Re: 3 pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:32
        Czyli mi nie pomożecie:(. A propo błedów. Jakiś miesiąc temu kupiłem akcje ELWAR
        za 75 gr. Potem zaczeły szybko spadać. Teraz nowu zwykżka i to jaka. Niestey nie
        miałem nerwó i sprzedałem je juz po 85 gr.:(

A czy są jeszcze jakiś inne fora dot. inwestowania na giełdzie, gdzie są też
        japrognozy alaniktyków (ale prawdziwe).

Mówicie że nie warto grac mając 3000zł Ale ja dopiero zaczynam i nie licze ze
        odrazu zarobie na tych pieniadzach Bóg wie ile. Narazie zadowli mni nawet
        100-200 w krótkim termnie.

Dlatego może wiecie co może przynieść taki zarobek na cwhiel obecną?

Mówi sie dzis dużo o ELEKTRIMIE. Podobno jak wejdzie do WIG 20 to można bedzie
        duzp zarobic. Ale czy wejdzie i co sie stanie gdy nie wjedzie?
        To niby ma nastpic jutro. Ale czy po zamknieciu gieldy czy w trakcie i jak sie o
        tym dowiem>?

Dzieki za odpowiedz
    • Gość: marcin Re: 3 pewne IP: 62.29.248.* 11.02.05, 15:04
      Instal i Elmontwar to moje ulubione społki spekulacyjne. Nie znam osób które
      się bawią tymi papierami, ale jak dotąd udawało mi się wskakiwać na dołku i
      wyskakiwac na górze. Kilka takich fal i jestem do przodu :)
      Ale nie sa to papiery bezpieczne. Elmontwar jest bankrutem, Instal niedługo
      bedzie. Prochnik też jest raczej ryzykownym papierem.
      Ibsystem - jeszcze niedawno nikt go nie chciał mieć, więc przestałem się tym
      interesować. Ale bez sprawdzania, wydaje mi się że tam c/z jest na minusie.

Kup za te 3000 GETIN na najbliższym dołku. Jak ci się uda kupić za 3,35-3,40 to
      masz szanse na pewny wzrost Twojego kapitału.

Boryszew jest drogi ale też wydaje mi się że wyskoczy.
      Ropczyce - powinny rosnąc, szkoda tylko że się nie załapałem na ostatnim dołku:(
      • Gość: baiano Re: 3 pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 01:44
        A jakki był by dołek dla BORYSZEWA I ROPOCZYC, aby można było na nim troszkę
        zarobić w niedługim czasie?
        • georgew Re: 3 pewne 16.02.05, 11:45
          Ja kupiłem trochę ropczyc po 16.55 - 16,75 i jestem zadowolony. Za te 3000
          chętnie bym Ci sprzedał moją netię po 5,1 teraz, abym nie musiał długo czekać,
          to tak na żarty, ale chłopaki mają rację z tym inwestowaniem bez podstawowej
          wiedzy - to już znak zbliżającego się końca hossy.
          3000 to niewiele, ale ciut więcej tylko wynosi limit na IKE, więc czemu nie.
          Raz kumplowi kupiłem mci za właśnie taką kwotę i po dwóch miesiącach było ok.
          4500 - ale ryzyko też było. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka